Tällä sivulla: Sovituspäivä - Jom ha-Kippurim; Yhteisön rekisteröiminen ja yhteisöön rekisteröityminen; Puoliksi sanottu on väärin; Ukraina julkisti Holodomor-arkiston; Pasuunansoiton päivä; Luusereitten viimeinen taisto; Tuleva prinssi; Häpeän kulttuuri; Happamattoman leivän päivät; Päivä on päättymässä; Israel-mielenosoitus; Gabriel Sawma; Kristityn vastuu; Allahin puolue vastaan Israel; Matkan varrella nähtyä; Terveisiä Ylöjärven uskoville; Fariseusten puheet ja teot; Pystyykö EU pettämään Israelin; Tekstiaihioita kirjaan Kristuksen morsian; Linkkejä Putinin Venäjälle; Kertomus Daavidista ja Goljatista on profetiaa; Luostarilöytö Uzbekistanissa; Luku 08 kirjaan Kristuksen Morsian; Sääliksi käy; Kesäleirin päätteeksi; Raamatulla päähän; Sana vai kuva; Pistä pastori testiin; Raamatun avioliittokertomukset; Ministerit teeskentelevät vielä; Rintamalinjat selviksi; Kadotettu maailma LaHayen mukaan; Vihollisen ahkerat palvelijat; Kiinan palomuuri; Neito juhlapuvussa; Veron Ashe; Pääsiäinen; Hallelu Jah; Tempaus Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa; Laittomuuden uskontunnustus; Aikakausien mysteeri; Itä-Euroopan historia; Kapellimestari Xu Wenxing; Palapelin osat paikoilleen; Kiirastorstain teksti; Kiova äänesti itse; National Geographic Society Juudaksen päämiehen asialla; Päivän kommentit; Murhaajat ja heidän veljensä; Nyt lähdettiin; Taas uusi hyökkäys Internettiä vastaan; Se on niin helppoa; Temppeli; Emmanuel Luther Ratiq; Montako niitä on ja kauanko se kestää; Oikea apu oikeaan aikaan; Politiikantekijöiden ikioma valemessias; Suuri fasistinen maailmanvalta; Usko ei ole joka miehen; Uutisia rintamalta; Nopeasti meni; Shiialainen valemessias; Tosi mies; Risti - Jeesus Kiinassa; Raamatunkäännösinstituutti; Syksyn juhlakausi; Miten Jumala tunnetaan; Sokea Bartimeus; Mooses löytää armon; Paljon ois Bushilla töitä; Lyhyt yhteenveto Raamatun sanomasta; Charles Henry Mackintosh; Syntisen kaupungin tuho; Lex Karpela; No jopa oli paljon uskontoa; Simon Wiesenthal; Mistä lapselle hame; Raamatulliset juhlat; Mielenmuutos; Evankeliumin juna; Kevyt musiikki ei ole kevyttä; Saatanan syötti; Frank Bartleman; Onks Onnia näkyny; Kiitoksia ystäville; Kirkkautta kohti; Veli Yun Keuruulla juhannuspäivänä 2005; Kulttuurivallankumous; Taas luonnostekstejä esiin; Moni kukka päältä kaunis; Yleisradio käy vastahyökkäykseen; Ylösnoussut Jeesus ja 70.000.000 ristinkantajaa Kiinassa; Jesuiittojen uusi tuleminen; Pyrkiikö Kangasniemikin paaviksi; Paavi ja Paavin Imago; Kiinan valtion uskonto; Keskustelun pelko; Tekijänoikeusmaksut; Oisko tietoo; Raivostuttavat helluntailaiset; Väliaikaraportteja; Jerusalem, Jerusalem…; Richard Weikart; Eläkemaksu on vero; Vielä ei ole myöhäistä; Aikakauden lopun juhla-ajat; Tasapuolinen, tasa-arvo, tasavalta…; Uusi Otsikko; Rakennustyömaa; Juutalainen kristikunta; Euroopan demonisaatio; ….

Osmon PALSTA

Alku: 2004-02-08

Viimeiset lisäykset 2006-09-19, jonka jälkeen kirjoitetut tekstit löytyvät osoitteesta http://opsti.japo.fi/sarka.htm

Osoitteenmuutoksen takia linkityksissä on paljon virheitä!!

 

Sovituspäivä - Jom ha-Kippurim

Kirjan KRISTUKSEN MORSIAN luonnosvaihe on edistynyt sen verran, että vihdoin sain Sovituspäivää koskevan tekstin siihen malliin, että siitä saattaa olla lukijalle enemmän hyötyä kuin haittaa.

Minulla on sellainen tuntu tämän maailman menoon, että näitä tietoja tarvitaan hyvin pian; ja tuskinpa ne tulevat enää kauan olemaan saatavillakaan. Kyse saattaa olla kuukausista. Olen juuri tutustunut Venäjän Federaation uskontolakiin suunnitteilla olevien muutoksien teksteihin, ja jos sellaista voidaan tässä maailmassa hyväksyä, niin kyllä kai sitten atomisota tai mikä muu hirvittävyys tahansa. Ne tietenkin toivovat, että Jeesuksen kansa voitaisiin pyyhkäistä noin vain olemattomiin, mutta niinhän se ei käy. Kun maailma on ensin teoillaan osoittanut vihaavansa Jumalaa ja hänen kansaansa, lähtevät tapahtumat vyörymään samaa rataa, kuin Israelin lähtiessä Egyptistä noin 3500 vuotta sitten. Lopullisessa versiossa vain mittasuhteet ovat suuremmat ja työ perusteellisempaa.

 

Yhteisön rekisteröiminen ja yhteisöön rekisteröityminen

Vihollinen tarjoaa uskoville palveluksiaan. Hintana on se, että me rekisteröityisimme itse hänen alaisuudessaan. Mutta me sanomme viholliselle: Jeesus on meidät jo rekisteröinyt. Ja mitä vihollisen rekisteröintiin tulee, on se meidät rekisteröinyt jo kauan sitten. Mutta koska me olemme hänelle liian vahvoja, hänen ainut toivonsa on, että me itse suostuisimme hänen alaisuuteensa.

Kristillinen yhteisö on enemmän perheen, kuin poliittisen puolueen kaltainen. Mikäli tämä kristillinen perheyhteisö rekisteröityisi vihollisen ehdottamalla tavalla, vanhemmat toimisivat lasten määräysvallan alaisina. Ja esimerkkejä tästä kyllä riittää. Eräs vanhempi veli kertoi, että heidän "seurakunnassaan" nuoremmat ottivat vallan, ja käskivät hänen istua hiljaa. Ja kuitenkin hän oli niitä, jotka herätyksen kyseiselle paikkakunnalle oli tuonut.

Seurakunnan päätösvalta ei voi olla demokraattinen, sillä seurakunnassa kaikki sen jäsenet ovat vapaita Jumalan valtakunnan kansalaisia. Seurakunnassa on kyllä vanhimmat, mutta juuri heille sanotaan Sanassa, ettei heidän tule hallita "herroina". Eivät isät eikä äidit kasvata lastaan sen takia, että he haluaisivat olla herroja, vaan siksi, että he rakastavat heitä. Lapselle on viisasta kunnioittaa vanhempiaan, eikä mitään vanhempien korvikkeita, mitkä he mahdollisesti itse ovat valinneet "vanhemmikseen".

Jeesus on senverran viisas johtaja, että hänen luomansa seurakunnan organisaatiomalli ei tarvitse parantelemista. Se on myös kriisiajan organisaatio. Siinä jokainen vastaa suoraan Jumalan edessä tekemisistään. Sinun tehtäväsi on vain säilyttää ne oikeudet, jotka hän on sinulle on antanut. Ja viholliseltahan sinä et mitään oikeuksia voi saadakaan, sillä vihollinen voi antaa vain vääryyksiä.

Ensisijaisesti jokaisen vanhimman tulee määrätä siitä, kenen kanssa hänellä on ateriayhteys sinä päivänä, kun ehtoollista hänen kodissaan vietetään. Siksi Jeesuksen seurakuntien organisaatiomallia sanotaan tänä päivänä kotiseurakunniksi.

Kuvassa yksi niistä yli sadasta pienpiiristä Singaporesta, joka toimivat Leylang Centerin AOG helluntaiseurannan yhteydessä Singaporessa.

 

Puoliksi sanottu on väärin

Rooman kirkon patriarkan eli paavin joukot eivät tehneet ristiretkiä vain muhammettilaisia ja "kerettiläisiä" vaan myös kreikkalaiskatolista Bysanttia vastaan.

Paavin joukot valloittivat ja hävittivät Bysantin heinäkuussa 1203. Vasta 1260 kreikkalaisten onnistui vallata pääkaupunkinsa takaisin Rooman kirkon orjilta Paleologoksen dynastian perustajan Mikael VIII johdolla. Rooman kirkon Bysantissa tekemä hävitystyö oli ehkä suurin yksittäinen syy, miksi Bysantti ei pystynyt torjumaan turkkilaisten maahantunkeutumista, ja lopulta Konstantinopolin valloitusta vuonna 1453.

Bysantin keisari Manuel Paleologos II (1391-1425) saattoi hyvinkin lausua muhammettilaisista oikean lausunnon, mutta samaa hän olisi voinut sanoa myös Rooman kirkosta. Eli paavi Benedictus XVI puheet muhammettilaisista sopivat yhtä hyvin hänen kirkkoonsa kuin Muhammedin pahimpiin kannattajiin.

Kaikki hyvä tulee Jumalalta. Benedictukselta, Muhammedilta, Marksilta, Gorbalta, Solanalta tai prinssi Hassanilta ei ole tullut, eikä tule mitään hyvää. Minä tunnen monia kelpo turkkilaisia, mutta en laske heidän ystävällisyytensä johtuvan Muhammedista. Aivan varmasti he olisivat kelpo ihmisiä ilman Muhammettiakin. Paavi Benediktuksen puheissa minua vaivaakin se, etten tunne yhtään ystävällistä katolilaista. op/2006-09-18

 

Ukraina julkaisi Holodomor-arkiston

Ukrainan valtion Turvallisuusneuvosto julkaisi kesällä 2006 130 dokumenttia, yhteensä noin 5000 sivua aineistoa sosialistien talvella 1932-1933 järjestämästä kansanmurhasta. Ukrainan ulkoministeri yritti saada IVY-maita tunnustamaan Holodomoriksi (nälällä tappamisen) sanotun kansanmurhan, mutta Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov käski jättämään koko asian historioitsijoiden huoleksi. Ukrainan YK-edustajan mukaan Holodomorissa kuoli kymmeniä miljoonia ihmisiä. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Kiinassa, yksin Henanin maakunnassa näitten maailmanparantajien lääkkeisiin kuoli kahdeksan miljoonaa ihmistä. Lisää asiasta sivulla NWO.

 

Pasuunansoiton päivä

Seitsemännen kuun ensimmäisenä päivänä vietettävällä Pasuunansoiton päivällä eli Ilohuudon päivällä (Jom Teruah) on monta teemaa, mutta tärkein niistä on Kristuksessa kuolleitten ylösnousemus. Jättämällä muut teemat sivuun, sain tekstin nettiin yhdentoista sivun mittaisena. Mutta onhan siinäkin jo aluksi - monille liikaakin.

 

Luusereitten viimeinen taisto

Jeesus Kristus voitti taistelun maailman herruudesta Golgatan ristillä kuolemalla maailmalle.

Jeesuksen antaman esimerkin mukaisesti miljoonat muut ovat voittaneet maailman kuolemalla maailmalle, siirtyneet hänen Valtakuntansa kansalaisiksi hengellisen uudestisyntymän kautta.

Maailman voittanut Kristus on armollinen. Hän on antanut kansakunnille kaksi päivää armonanomuksien jättämistä varten, mutta sen jälkeen maailma joutuu kokemaan Jumalan vihan päivän. Armosta vanhurskautetut seuraajansa Jeesus Kristus nostaa taivaisiin, turvaan Jumalan vihalta:

Hän tekee meidät eläviksi kahden päivän kuluttua, kolmantena päivänä hän meidät herättää, ja me saamme elää hänen edessänsä. (Hoos 6:2)

Pian kaksi tuhatta vuotta vihollinen on yrittänyt tuhota Kristuksen morsiamen sillä samalla konstilla, millä Jeesuskin tapettiin: miekalla, politiikalla ja uskonnolla. Rabbinistinen juutalaisuus epäonnistui, Mitralaisuus epäonnistui, Kirkko epäonnistui, Puolikuun miehet epäonnistuivat ja sosialistit epäonnistuivat. Nyt nämä luuserit ovat liittyneet yhteen Rooman klubin johtaessa koko revohkaa. Mutta ne ovat jo hävinneet taistelun, sillä Jeesus yksinään on vahvempi kuin se maailma, joka häntä vastaan taistelee. Jeesus osoitti, että edes miekkaa ei maailman voittamiseen tarvita. Riittää, kun kuolee maailmalle.

Rooman klubin johdossa on tätä nykyä mies, jonka väitetään olevan Muhammedin jälkeläinen suoraan alenevassa polvessa, prinssi Hassan. Hänen leirillään onkin ovelampi ratkaisu, kuin pelkkä miekka. He käyttävät paitsi miekkaa, myös jousta, joka Raamatun salakielessä tarkoittaa petosta. Rooman leirin ase on eksytys, nyt jo pitkälle viety Illuminatien suunnitelma yhdestä, yhteisestä ja kaikille pakollisesta maailmanuskonnosta. Sen taakse hän on jo saanut toisen Israelin päärabbeistakin. Salaliitto on siis vahva, kuin Absalomin salaliitto Daavidia vastaan.

Olisi kuitenkin tyhmää olettaa, että Rooman klubi jättäisi käyttämättä perinteistä asettaan miekkaa. Me elämme aikaa, jolloin kristittyjä ajetaan valheen ja vääryyden ylistyksen voimalla "uuden maailmanuskonnon" piiriin, mutta niitä, jotka pysyvät uskollisena Kristukselle, vainotaan miekalla ja sen nykyaikaisemmilla muunnoksilla. Periaate on kuitenkin entinen: Paholaisen orjat tappavat syyttömiä miekoillaan, mutta Jumalan lapset voittavat ilman sitä, kuolemalla maailmalle.

Ainut tapa voittaa maailma, on kuolla sille, kts. Matt 10:16-42. Mutta maailman voittaminen on vain välitavoite. Pääasia on elämä Kristuksessa.

 

Tuleva prinssi

Jeesus viittaa maailmanhistorian lopputapahtumia koskevassa puheessaan, kts. Matt 24:15 Danielin kirjaan, kts. Dan 9:24-27, puhuessaan tulevasta prinssistä ja siitä "hävityksen kauhistuksesta", jonka nähtyään israelilaisten pitää lähteä karkuun, jos mieli pelastua.

Kuka tämä tuleva prinssi on, ei ole pelkkien arvailujen varassa. Hänen tuntomerkkinsä on annettu tarkkaan, mutta ne näyttävät sopivan useampaan kuin yhteen tämän maailman poliittiseen johtajaan, joka erikoisesti Israelin kohtaloihin liittyvän seitsemän vuoden jakson puolivälissä julistaa olevansa Jumala. Solanan toimet ovat uskovien tarkkailun alla, mutta Rooman klubin johtajaa, suoraan alenevassa polvessa Muhammedista polveutuvaa prinssi Hassania seurataan myös tarkasti, kts. www.jesus-is-the-way.com.

Prinssi Hassan on Jordanin kuningas Abdullah II:n setä. El-Hassan on Euroopan unionin suosikki, kun taas Abdullah II on kallistunut enemmän Yhdysvaltojen kuin Euroopan puolelle. Arabien odottaman al-Mahdin eli Messiaan rooliin he sopinevat kumpikin, kunhan vain joku antaa heille siihen vallan. Näin Tampereen takametsistä katsottuna asia näyttää selvältä: Rooman klubin jäsen Javier Solana järkkää ne Rooman klubin puheenjohtajalle prinssi Hassanille.

Jotkut lukijoistani muistavat syyskuun yhdeksännen päivän sodan. Se oli sota, jolloin Jordania kuningas Husseinin johdolla soti "palestiinalaisia" vastaan ja ajoi heidät pois maastaan. Minä satuin sinä päivänä seisomaan Jordanian suurlähetystön oven edessä Moskovassa ja tavailin arabiankielisen tekstin vieressä olevaa tekstiä. Siinä luki: "The Hashemite Kingdom of Jordan". Hashemiittien kuningaskunta Jordan? Arvoitus tarkoittaa sitä, että Jordanian kuningashuoneen jäsenien väitetään olevan Muhammedin henkivartiokaartin jälkeläisiä, ja Muhammedin geneettisiä sukulaisia 43, 44, ja 45 polvessa.

Rooman klubin holhokit - Eurooppa ja YK - ovat valinnoissaan päätyneet kannattamaan prinssi Hassania, sillä hänen tavoitteenaan on luoda yksi suuri maailmauskonto. Samanlaisen valinnan teki hiljakkoin myös Moskova, kutsuessaan maailman uskonnollisten johtajien huippukokoukseksi mainostettuun farssiin Israelin kahdesta päärabbista sen, joka pyrkii uskontojen yhdistämiseen. Onhan Israelin päärabbi mies, jota maan korkeimmat oikeusviranomaiset ovat kehottaneet luopumaan päärabbin asemestaan ettei Israelin maine joutuisi kärsimään päärabbin väitetyn pikkupoikiin sekaantumisen takia.

Mielenkiintoisia valintoja, eikö totta? Lienevätköhän äänestäjät perillä siitä, mitä he ovat valinneet?

 

Häpeän kulttuuri

Aamulla 2006-08-21 tuli mieleen, että on aika kauan siitä, kun viimeksi olen kuullut puhuttavan häpeästä, ja häpeämisestä. Kun sitten avasin radion, niin kappas vaan, siellä puhuttiin häpeän kulttuurista. Jatkoa löytyi Uudesta Testamentista sanahaun avulla. Ensimmäisenä tämä:

Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani tässä avionrikkojassa ja syntisessä sukupolvessa, sitä myös Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa." (Mark 8:38)

Ihminen on arvokas. Hänet on luotu Jumalan kuvaksi, ja hänen on muututtava Jumalan kaltaiseksi Jeesuksen kautta. Mutta paholainen pyrkii hävittämään ihmisarvon, "human dignity", viekoittelemalla ihmistä syntiin. Sen lehdistösihteerit mainostavat ihmisarvosta luopuneita mannekiinejaan "rohkeiksi". Monet ovat haksahtaneet ja laulavat vihollisen lauluja, häväistynä, mutta itse sitä tajuamatta:

Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi. Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. (Room 1:22-25)

Tietämättömyys ei poista häpeää, mutta tieto Jumalan kirkkaudesta tuo sen esiin:

Sillä kun olitte synnin palvelijoita, niin te olitte vapaat vanhurskaudesta. Minkä hedelmän te siitä silloin saitte? Sen, jota te nyt häpeätte. Sillä sen loppu on kuolema. (Room 6:20-21)

Häpeä on siis hyvä asia. Se varoittaa kuolemasta. Oi, jospa poliitikoillakin olisi vähän häpyä, niin paljolta pahalta vältyttäisiin - he itse, ja monet muut. Mutta mistäpä sitä niille, jollemme me saarnaa ristiin naulittua Kristusta! Älä siis häpeä saarnata Kristusta, sillä Kristus on poliitikon ja insinöörin ainoa toivo!


Happamattoman leivän päivät

Synnin takia ihminen määrättiin syömään leipänsä "vaivaan nähden" ja "otsansa hiessä". Mutta kun syntiongelma on ratkaistu, syödään happamattomia leipiä, "matsoja" ja lähdetään liikkeelle kohti Luvattua Maata. Matkalla syödään "mannaa", joka on Kristus. Perillä Luvatussa Maassa syödään Elämän Puun hedelmiä.

Kirjan KRISTUKSEN MORSIAN kymmenes luku "Happamattoman leivän päivät" on nyt siinä kunnossa, että panen sen nettiin hautumaan. Seuraavaksi yritän saada luvun 15, "Kasvukausi" jakeluun, sillä siinä käsitellään aihetta, josta vakavasti otettavilla uskovillakin on mitä kummallisempia käsityksiä; niistä yksi pahimpia lienee se "evankelinen" oppi, jonka mukaan kristitty on taivaskelpoinen heti, kun "ottanut Kristuksen vastaan omana henkilökohtaisena vapahtajanaan". Jo ennen tekstin jäsentelyä voitaneen sanoa, että kun Kristus tulee morsiantaan hakemaan, ei hän mitään alaikäistä, maitoruokinnalla olevaa beibiä häähuoneeseen vie, vaikka sellainen häävieraiden joukkoon ehkä kelpaakin.

 

Päivä on päättymässä

Eilen latasin BBC:n uutisista YK:n päätöslauselman nro 1701, jossa ilmoitetaan, että Allahin puolue riisutaan aseista. Tämä ei kuitenkaan ole jutun ydin. Olennaista on, että Libanoniin lähetettävät YyKoon joukot eivät saa riittäviä valtuuksia Allahin puolueen aseistariisumiseen, joten se pitää aseensa. Äsken juuri joku Maanpuolustuskorkeakoulun tyyppi sanoi, että Ranska ei edes aio osallistua toimiin Hizb Allahin aseistariisumiseksi. Tämä selittää senkin, miksi Ranskalla on iso hinku päästä johtamaan YyKoon joukkoja. Ja kun Israel sitten taas joutuu puolustautumaan, tulee Libanoniin lähetetyistä ranskalaisista "marttyyreja", joilla käytetään kotirintaman asennemuokkaukseen sen päämäärän saavuttamiseksi, joka on - ja lue nyt tarkkaan - Paavin ja Perkeleen halu ja pitkäaikainen pyrkimys päästä Jerusalemin kunkuksi.

Kun päiväkirjani alkoi tulla täyteen, aloitin pitää Yökirjaa. Sen alkuun kirjasin vähän niitä pyrkimyksiä, jotka paavilla ja/tai EU:n johdolla on päästä osalliseksi Jerusalemin jaosta, tai paremminkin kokonaan jumalaksi Jumalan paikalle. op/2006-08-15

 

Israel-mielenosoitus?

Ystävät kysyivät, lähdenkö osoittamaan mieltä Israelin puolesta. Vastasin kysymykseen kertomalla Niilo Ylivainion olutmarssista. Ei paholaista hetkauta vähääkään, vaikka me keräisimme 5358000 nimeä adressiin Jahven puolesta Saatanaa vastaan. Paholainen ei voi muuttua eikä parantaa tapojaan. Ainut, mikä siihen tepsii on Jumalan Hengen voima.

Toinen puoli asiassa on, että tukimarssilla Israelin puolesta osoittaisimme Israelin kansalle, että Suomessakin on rehellisiä ihmisiä, vaikka ulkoministerimme nyt onkin pahempi fasisti, kuin koskaan ennen Suomen Tasavallan historian aikana. Kannatuksen osoittamisella on kuitenkin se varjopuoli, että kannatusta saadessaan Israel yhä enemmän asettaisi toivonsa ihmisiin, eikä Israelin Pyhään, jolta ainoalta tulee apu hädässä. Ei meitä suomalaisiakaan kukaan muu auttanut 1939-1940 sodassa kuin Israelin Pyhä.

Luin juuri, että Yhdysvaltojen presidentti Bush käytti islamin nimissä esiintyvistä terroristeista sanaa "fasisti". Termi on aivan oikea, vaikka sen todistamiseksi aina viime päiviin asti oli vaikea löytää valmista kirjallista näyttöä. Vasta kun tämä Tuomioja ilmoitti, että EU:n ja Arabiliiton kannat käyvät laajalti yksiin, on asia selvä. Muistettakoon silti, että kyse on henkivaltojen liitosta, jonka takana on myös paavin kirkko ja se sosialismin taustavaikuttaja, jota Karl Marx rukoili kahden lepattavan kynttilän edessä.

 

Gabriel Sawma

Assyrialaiskristityistä tuskin kukaan puhuu mitään, koska he ovat hiljaisia, yksinkertaisia ja vainottuja kristittyjä. Heitä muistetaan yleensä vain, kun puhutaan siitä, kuinka vanha syyrialainen kristikunta sortui maailmalliseen viisasteluun ja monenlaisiin harhaoppeihin niin, että lopulta Herra siirsi heidän lampunjalkansa sivuun.

Assyrialaiskristityistä on säilynyt jäännös. Viime päivinä he ovat näkyneet uutisissakin: Allahin puolueen "sotilaat" estävät Libanonin assyrialaiskristittyjä pakenemasta kotikylistään heitä ihmiskilpinä käyttääkseen ja syyttääkseen Israelia sitten siviilien tuhoamisesta. Mielenkiintoisammalta kuitenkin näyttää Gabriel Sawman uusi kirja koraanin aramealaisista juurista: "The Qur'an: Mistranslated, and Misread. The Aramaic Language of Qur'an" (Koraani: Väärin käännetty ja väärin luettu. Arameankielinen Koraani).

Yleisesti tunnettua on, että Koraani on sekalainen yhdistelmä erilaisia gnostilaisperäisten ja kirkollisten lahkojen - vasiliaanien, dokeettien ja markioniittien jne. levittämiä jumalaistaruja ja rabbinististen juutalaisten hapatusta, joiden kaikkien yhteisenä piirteenä on se, että ne kieltävät Jeesuksen ristinkuoleman ja sovitusuhrin sekä hänen ruumiillisen ylösnousemuksen. Syyrialaisen kristikunnan osuutta koraanin syntyyn tunnetaan vähemmän. Mutta Gabriel Sawman tutkimuksesta käy ilmi sellaisia seikkoja, jotka ovat johdonmukaista seurausta siitä, että Muhammedin ensimmäisen vaimon sukulaiset olivat syyrialaista riittiä seuranneita kristittyjä. Vertaamalla koraanin arabialaista tekstiä syyriankieliseen Raamattuun "Peshittaan" ja hebreankieliseen Raamattuun, hän on osoittanut, että Koraani ei kiellä Jeesuksen suorittamaa ristinkuolemaa eikä sovitusuhria.

Koraanissa on monta arabiankielisille ihmisille vaikeasti ymmärrettäviä kohtia, jotka selviävät vasta, kun niitä tarkastellaan Syyrian aramean eli assyyrian kielen näkökulmasta. Sawman esittämistä monista esimerkeistä merkityksellisin lienee Koraanin 4:158 käännös: "Ja he sanovat, että me tapoimme Messiaan, Jeesuksen, Marian pojan, Allahin sanansaattajan, jonka he surmasivat ja jonka he naulitsivat ristille, ja teille (naisille, jotka olivat läsnä Jeesusta ristiinnaulittaessa) hän on oleva siunattu, ja myös heille, (jotka häntä seuraavat)".

Koraanin lähteet ovat syyrian- eli arameankielisissä uskonnollisissa kirjoituksissa. Gabriel Sawman päätelmien mukaan Koraanin kieli on Aramea. Aramea oli myös Jeesuksen kotikieli. Olisi mielenkiintoista lukea Gabriel Sawman kirja kokonaan ja katsoa, mitä hän arvelee siitä, missä vaiheessa koraani käännettiin arabiaksi. Mutta onneksi käännöstyö on tehty niin, että aramealaiset ilmaisut ovat säilyneet arabialaisissakin versioissa.

Gabriel Sawma on kansainväliseen lakiin, islamilaiseen lakiin eli Shariaan ja Lähi-Idän valtioiden lakiasioihin erikoistunut, assyyrian, arabian ja hebreantaitoinen lakimies ja assyyrian kielen professori, jonka blogi löytyy osoitteesta http://www.gabrielsawma.blogspot.com. Katso myös tekstejä osoitteessa www.syriacaramaicquran.com ja www.aina.org. Ikävä vain, että elämme maailmassa, jossa terveellä järjellä ei näytä olevan juuri käyttöä.

 

Kristityn Vastuu

Kristityt eivät ole demokraatteja. Me emme hyväksy johtajaksemme sellaista miestä, joka julistaa Srebrenican YK:n turva-alueeksi ja kerää sinne tuhatmäärin herkkäuskoisia pakolaisia, ja sitten vie turva-alueen "rauhanturvaajat" hotelli Fortunaan ryyppäämään ja huoraamaan terroristien laskuun siksi aikaa kun killerit keräävät "turva-alueelle" houkutellut pojat ja miehet linja-autoihin ja vievät heidät santakuopan laidalle tapettavaksi. Meidän johtajamme on Jeesus ja me odotamme Jeesuksen tulevan, ja tuovan vanhurskauden maahan, vaikka se vaatisi koko saatanan joukon hukuttamista omaan vereensä.

Demokratiasta on kuitenkin tullut kristityille suuri viettelys. Suomen kristikunnan alamäki alkoi 1906, kun kansa ryhtyi antamaan ääniään ja luovuttamaan henkilökohtaista itsenäisyyttään jumalattomien ja hairahtuneitten kristittyjen yhteistoimintaelimelle, eduskunnalle. Sadassa vuodessa tilanne on muuttunut niin pahaksi, että vain harva enää tajuaa olevansa henkilökohtaisessa vastuussa teoistaan Jumalan edessä sellaisistakin asioista, jota heidän valitsemansa jumalattomien ja hairahtuneiden kristittyjen yhteistyöelimet tekevät.

Lähestymme aikaa, jolloin Raamatun "pyörremyrskyksi" nimittämä ilmiö tai olento kerää kaikki Jumalan viholliset Jerusalemin liepeille, jonka jälkeen Herra yksin polkee Jumalan vihan viinikuurnan. Veri virtaa Jerusalemista itään päin yli 200 kilometrin pituisena uomana, ulottuen "hevosten kuolaimiin asti". Joku on tämän vuoksi kysynyt, miksi Punainen meri on saanut sellaisen nimen, kuin "punainen" meri. Ehkäpä virta Sodoman paikkeilta kääntyy etelään?

 

Allahin puolue vastaan Israel

Heinäkuun 20 päivä 2006 oli torstai. Allahin puolueen (Hizb Allah) sotaretki Israelia vastaan oli täydessä käynnissä, kun irlantilainen turpeennostokoneen kuljettaja havaitsi suossa jotakin epätavallista. Se osoittautui yli tuhat vuotta vanhaksi Psalmien kirjaksi, joka oli auki psalmin 83 kohdalta. Teksti oli selvästi luettavissa. Jakeessa 3 sanotaan:

He sanovat: "Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta". (Ps 83:5)

Psalmi 83 esittää tarkoin ne kansat, jotka tänään käynnissä olevaan Psalmin 83 sotaan osallistuvat. Kanadalaisen Church of the Great God nettisivuilta www.cgg.org löytyy Richard T. Ritenbaughin hyvä analyysi psalmista ja siinä kuvatusta sodasta nimellä "The King of The South (Etelän kuningas)". Jerusalemista käsin Mekka on etelässä. Analyysissään Ritenbaugh esittää, että sota jatkuu Danielin kirjan luvusta tutulla Pohjan Kuninkaan hyökkäyksellä, kts. Dan 11:40.

Ritenbaughin 14-sivuinen esitys on tämän vuoden helmikuussa tehdyn nauhoituksen teksti. Tekstinsä alussa Armstrongin hengellisiin perillisiin kuuluva Ritenbaugh lainaa Yhdysvaltojen politiikan epävirallisen, mutta sitäkin mahtavamman suunnittelutoimiston CFR:n lehdessä Foreign Affairs julkaistua Samuel P. Huntingtonin tekstiä kirjasta The Clash of Civilizations (Sivilisaatioiden törmäys) vuodelta 1993. Se selittää Ritenbaughin muutoin niin asiallisen Raamatun analyysin pahimman virheen: Hän vierittää syyn islamin radikalisoitumisesta osaksi islamin sotaisten lahkojen, kuten wahhabistien niskoille, ja osaksi tuontitavaraa olevan demokratian hylkimisreaktioksi. Ritenbaugh siis ummistaa silmänsä sille, että islamin radikalisoituminen on tapahtunut sosialistien aloitteesta ja jatkuvalla tuella. Kirjoitin tästä joskus Pöytälaatikkooni (eiku: uutissivulleni) jutun "Fasismi Nürnbergin jälkeen". Jos olisi aikaa, voisi juttua jatkaa kertomalla Rooman klubista ja siitä, miksi Rooman klubia nyt johtaa jordanialaiseen kuningassukuun kuuluva prinssi El Hassan bin Talal, Solanan hyvä ystävä, ja miksi Putin valitsi G8 kokouksen erääksi teemaksi juuri "sivilisaatioiden törmäyksen". Kun siis luet Armstrongin klaanin piirissä syntynyttä muuten niin erinomaisen hyvää tekstiä, varo koukkuja.

Radion kertoman mukaan Ranska ja Yhdysvallat ovat päässeet sopuun tekstistä, jota ne tarjoavat YK:n turvallisuusneuvostolle juuri näillä hetkillä 2006-08-05. Näyttää siltä, että Euroopan unionilla on vain yksi ääni, ja sitä käyttää Ranska. Vanhanenkin näyttää olevan vain Chiracin juoksupoika.

YK:n Turvallisuusneuvostolle tarjottavassa tekstissä vaaditaan Israelin ja Allahin Puolueen välille aselepoa. Taitaa olla toiveajattelua, sillä Allah on henkiolento, ja nimi Israel tarkoittaa Jumalan taistelijaa. Allahin kannattajat eivät vielä usko, että Jahveh on suurempi kuin Allah, mutta eiköhän se siitä selviä. Sääli vain niitä valheen ammattilaisia, jotka ovat jo Turvallisuusneuvostolle tarjoamassaan tekstissä osoittaneet kuuluvansa häviäjän leiriin - ja monellakin tapaa: Ensiksikin, Israel on sodassa Libanonin kanssa jo vuodesta 1948; Hizb Allah on perustettukin vasta 1982. Hizb Allah eli Allahin puolue on edustettuna Libanonin parlamentissa, ja sillä on pari ministerinsalkkuakin, mutta eikös YK:n pitäisi selvitellä valtioiden välisiä asioita? Ja toiseksi: minkähänlaisilla valtuuksilla ne luulevat ratkaisevansa Jahveh-Jumalan ja Allah-jumalan keskinäiset välit?

EU ja Yhdysvallat yhdessä häpäisevät Jumalaa tarjoamalla tekstiluonnosta, jossa Israel rinnastetaan Allahin puolueeseen. Seurauksena Jumalan pilkasta saattaa olla vain Jumalan viha. Tuskin tietää Vanhalan Tatun poika kuinka vaarallista peliä hän on nyt pelaamassa, sillä Israelin Pyhä on puhunut:

Minä en mene majaan, joka on minun kotini, enkä nouse vuoteeseeni, joka on minun leposijani, minä en suo silmilleni unta enkä silmäluomilleni lepoa, ennenkuin löydän sijan Herralle, asumuksen Jaakobin Väkevälle".

Matkan varrella nähtyä

En maksa valheesta. Systeri olisi tilannut Hesarin lahjaksikin, mutta en ottanut tarjousta vastaan. Tänään 2006-07-31 kuitenkin selailin Hesaria kahvikupin ääressä, tuolla kakkostien tuntumassa. Munkkirinkilää mutustellessani osui silmiini kirjoitus kirjasta, jonka oli rakennettu väittämälle, että luterilainen Maria-sisarten järjestö rampauttaa järjestön piiriin tulleita ihmisiä henkisesti.

Hesari on jumalattomien ihmisten lehti. Sen toimittajat tietävät olevansa Saatanan asialla, eivätkä vahingossakaan kirjoita kristinuskosta mitään hyvää. Kristittyjen omaan käyttöönsä kirjoittamia kirjoja ne eivät referoi. Vaan annas olla, kun joku kirjoittaa sotakirjoituksen ristinuskovaa tai hänen Herraansa vastaan, silloin käyvät saatanan uskolliset palvelijat innolla levittämään valheita ja ennakkoluuloja, ilmeisesti luottaen siihen, ettei jotakin Maria-sisarjärjestöä kukaan kuitenkaan tunne.

Maria-sisarten järjestö toimii Saksassa. Minä kuulin siitä ensi kerran Kerttu Vainikaisen, Helsingin raamattukoulun perustajan ja rehtorin suusta. Kerttu-tyttö oli joskus 1940-luvun lopulla käynyt Maria-sisarten luona ja saanut sieltä luovia virikkeitä.

Kerttu Vainikaisen raamatuntuntemus oli mykistävä. Hän toi luokkahuoneeseen mukanaan Jumalan kirkkauden ilmapiirin, sellaisen, joka synnyttää uutta hengellistä elämää ja uskoa. Hän itse oli tullut uskoon Sortavalan opettajaseminaarissa noin vuonna 1917, toimi muutaman vuosikymmenen kansakoulun opettajana ja perusti sen jälkeen Helsingin raamattukoulun, joka toimi osoitteessa Töölönkatu 7. Aloin käydä Kerttu-tytön iltaluennoilla 1960-luvun puolivälin vaiheilla. Hän piti luentoja vielä senkin jälkeen, kun oli luovuttanut koulun ohjat Israelissa 7 vuotta toimineen Risto Santalan käsiin. Kertulle myönnettiin opetusneuvoksen arvonimi, ja kun hän asettui ehdolle Helsingin kaupunginvaltuustoon, hän sai noin kuusitoistatuhatta ääntä.

Kerttu-tyttö oli kuin päivänsäde Kekkosen ajan pimeässä Helsingissä. Ei ihme, että Hesarin tekijöitä Maria-sisaret vieläkin kismittävät. Vihollinen on huomioinut ja organisoidut nämäkin katkeroituneet palvelijansa. Putin on juuri ajanut Venäjän Duuman ja Ylähuoneen läpi lakiehdotuksen, jossa jonkin henkilön ylivertaisuutta ei saa rangaistuksen uhalla tuoda esille, mikäli ylivertaisuus perustuu esimerkiksi johonkin uskonnolliseen tuntomerkkiin. Ja Kerttu oli juuri tällainen ihminen.

Hesarin, ranskalaisen kristinuskon "lahkoja" vastaan taistelevan keskusjärjestön F.E.C.R.I.S. ja sen suomalaisen sisarjärjestön "Uskontojen Uhrien tuki" strategiana on osoittaa, että kristinuskon lahkot rampauttavat ihmisen henkisesti. Hesarin omistajan ajatuksenjuoksu tuli selvästi esille siitä "kalvinistikampanjasta", jonka hän lanseerasi Matti Vanhasen kaatamiseksi. Putinin käytössä on vastaava järjestö, joka sekin toimii FECRIS:in alaisuudessa. Venäjällä onkin jo huomattu, että kun eräs Aleksandr Dvorkin ilmestyy johonkin maaseutukaupunkiin, viranomaiset ja Putinille uskollinen lehdistö aktivoituu kummasti ja syyttömien pidätykset vanhaan neukkutyyliin alkavat.

Kahdeksankymmenvuotias Kerttu Vainikainen oli kuin Herran enkeli. Näyttää olevan niin, että naiset ovat kaikki kauniita kaksikymppisinä, mutta kahdeksankymppisinä kauniita ovat enää ne, joilla on iankaikkinen elämä. Harmi, etten huomannut kysyä Moskovassa Raamatunkäännösinstituuttia johtavalta sveitsiläiseltä Mariannelta, josko hänkin kuuluisi Maria-sisariin.

Kristillisiin yhteisöihin pyrkii tavan takaa ihmisiä, jotka haluavat saada sekä iankaikkisen elämän että Sodoman perverssit nautinnot. Näille ihmisille kristittyjen mukana hengaileminen on raskasta teeskentelyä. Pentti Saarikoski, joka joskus kuului Vanhan kirkon seurakuntanuoriin, tuli kerran yhteiseen illanviettoon, kaivoi taskustaan vieteriauton, veti vieterin, väänsi pyörät linkkuun ja pani auton pöydälle pyörimään ympyrää. Kun veto loppui, auto pysähtyi. Kun Pentti Saarikoski oli tempullaan osoittanut, että häneltä oli veto lopussa, hän marssi ulos eikä palannut.

Kristityn ilo tulee vapaudesta - vapautumisesta juuri niistä jumalista, jotka eivät Jumalia ole. Kristityn ilo ei tule vieteriä vetämällä, vaan kuolemalla synnille. Kun kaikki on puhdasta kuin Karitsan verellä pesty, ei iloa tarvitse teeskennellä. Mutta se henkilö, joka haluaa vaikka vähän vierasta jumalaa, oli se sitten mitä tahansa, kokee todellakin oikean Jumalan tahdon ahdistavana, pakottavana ja tungettelevana asioihin puuttumisena. Sellaisten ihmisten tulisi Pentti Saarikosken tavoin ymmärtää, että molempia ei voi saada. Ja turha siitä on kiukutella; ei Jumala kuitenkaan muutu. Hän oli pyhä, hän on pyhä ja hän tulee aina olemaan pyhä.

Jumala on ainut, joka ihmistä rakastaa. Hän rakastaa niin, että on kuollut maailmalle lunastaakseen itselleen maailmasta pyhän ja nuhteettoman morsiamen. Mutta jos morsiankandidaatti hengailee kylän miesten kanssa, on oman miehen rakkauskin hänelle taakka.

 

Terveisiä Ylöjärven uskoville

Aika ihmeellisesti se Jumala järjesti sen meidän tulon teidän leirillenne. Siellä oli kivaa! Doksa tu Theo! Ja kiitokset myös Pekalle, Eilalle, ja sille miehelle, jonka välityksellä kaikki lähti liikkeelle siitä, kun uimarannalla hengellisistä asioista keskusteltiin, sekä tietysti kaikille muillekin, jotka olitte mukana sitä tekemässä.

Kun joku vuosi sitten kävin Ylöjärven helluntaiseurakunnan kokouksessa, siellä oli vähän niinku tylsää. Mutta kun teidät näki leirillä, te olitte kuin aivan toisia ihmisiä, oikeita Jumalan lapsia!

 

Fariseusten puheet ja teot

Mikäli oikein kuulin, virallinen Suomi on eeuun suulla väittänyt, että (Israelin?) pommi-iskua Kaanaan kylään ei voi millään puolustella, koska se osui lapsiin ja muihin siviileihin. Mitähän lakikirjaa ne siellä Helsingissä lukevat, kun ne itse hyökkäävät Parkkuun kylässä asuvia suomalaisia lapsia vastaan, vaikka koko Parkkuusta ei ole ammuttu yhtäkään Katjushaa sinne Arkadianmäelle ja protestitkin Suomen Tasavallan tekemistä terroriteoista kahdeksanlapsista perhettä kohtaan on esitetty niin vaisusti, ettei tulisi vaadittua mahdottomia, elikkä oikeutta umpikieroilta miehiltä.

Jeesus käskee karttamaan fariseusten hapatusta. Nykykielellä sanottuna fariseusten hapatus on mediaystävällisyyttä. Joskus kauan sitten valtaan pääsi rehtiäkin miehiä. Mieleeni tulee tässä eräs sosialidemokraatti, K.A. Fagerholm, joka esti Suomen juutalaisten luovutuksen Kansallissosialistiseen Saksaan. Mutta ajat ovat muuttuneet. Median aikakaudella ääniä saadaan olemalla samanlaisia, kuin enemmistö äänestäjistä (mehän emme äänestä); ja sitä varten pitää törttöillä julkisesti ja näin julkisesta törttöilystä tulee valtakirja globaalille törttöilylle.

Vanhanen väitti, että maailma muuttuu. Mutta yhtä nämä median luomukset eivät ymmärrä: Jumala on muuttumaton. Sen, mitä Jumala teki Sodomalle, ja sen, mitä hän teki Nooan päivinä, sen hän tekee näinä päivinä koko maailmalle, sillä Sodoma ja Vedenpaisumus olivat vain näytösesityksiä tulevasta "Herran Päivästä". Meidän, jotka nyt näemme Herran Päivän lähestyvän, tulee nyt muistaa muutama asia. Ensinnäkin: Napanuorat tuhoon tuomittuun maailmaan on katkaistava ajoissa. Abram kutsuttiin ULOS Baabelista, ja vielä Ilmestyskirjassakin sama kehotus esitetään viimeisille lähtijöille, sillä kun "pakanain täysi luku", melo ha-gojjim, on tullut sisälle, tulee tämän maailmanajan loppu.

Monet eivät vielä tiedä sitäkään, että vainot ovat tulossa, vaikka meille Jumala jo kahdeksan vuotta on opettanut sitä, miten vainojen keskellä eletään. Tarpeen se opetus on ollutkin, sillä ainakin alussa meillä oli ruusuisia unelmia. Nyt toki uskomme sen, ettei uskovalla ole enää Suomessakaan mitään oikeuksia. On siis tehtävä selvä ero niihin, jotka Jumala passittaa Megiddon vuorille taistelemaan ja sieltä helvettiin.

Veri on se merkki joka erottaa syntisen ja armahdetun syntisen. Käytännössä tämä toteutuu ehtoollisyhteytenä: Vain uskovien seurakunnat ovat kristillisiä seurakuntia. Ero maailman kanssa on ehdottoman tärkeää, sillä maailman napalangot tuhoaa Jumala.

Toinen asia, jonka minä haluan kaikille haljuille ja väljähtäneille uskovaisille kertoa: Lopun aikana lamppujen pitää palaa ja öljyä pitää olla varastossakin. Profeetallinen sana on se öljy, joka valaisee tulevat tapahtumat, sillä profeetallisessa sanassa asia on kerrottu ennakolta.

 

Pystyykö EU pettämään Israelin?

Vielä pari viikkoa sitten näytti siltä, että Solana pystyy pettämään Israelin. Olmert puheli toiveikkaina jo päivämääristäkin, mutta sitten Libanon hyökkäsi Israeliin, ja rauhan puheet unohtuivat. Solanan työ näytti menneen kokonaan hukkaan, kun EU:n puheenjohtajamaa Suomi lähetti Israeliin fasistisista lausunnoistaan tunnetun Tuomiojan muka rauhanneuvotteluja jatkamaan. Ja kun YK leirissä ryvettynyt Ahtisaari vielä jatkoi Israelin itsepuolustuksen häpäisemistä, voisi hyvin luulla, ettei EU tai YK koskaan enää pystyisi pettämään Israelia valheellisilla rauhanpuheillaan.

Mutta Raamattu ei voi raueta tyhjiin. Danielin kirjan 9:27 valerauha solmitaan seitsemäksi vuodeksi, mutta keskellä tätä kautta Laittomuuden Ihminen tuo oman kuvansa Jumalan temppeliin, ja sitten sotaa kestääkin 42 kuukautta, aina Jeesuksen toiseen tulemiseen asti. Hän tuo Rauhan, mutta hänellekin jää vielä tehtävää, ennen kuin kaikki jumalattomat on hävitetty maasta. Jumalan vihan aika on kuitenkin lyhyt, eikä Jeesukselle uskollinen kansa sitä joudu koskaan kokemaan.

Tuomioja ja muut hänen kaltaisensa ovat kehuneet Syyrian yhteistyöhalukkuutta YK:n johtamaan Israelin vastaiseen sotaan. Uuden maailmanjärjestyksen miesten puheiden perusteella minusta näyttääkin, että Solanan ja Iranin yhteisenä pyrkimyksenä on turvata Iranin ydinaseen valmistus niin pitkälle, että Israelille voidaan tarjota taas uutta vaihtokauppaa, joka tällä kertaa olisi Iranin ja Israelin luopuminen ydinaseista EU:n takuita vastaan. Näin saataisiin aikaan se valerauha, jonka Laittomuuden Ihminen voisi kolme ja puoli vuotta Eurooppaa hallittuaan rikkoa. op/2006-07-28

 

Tekstiaihioita kirjaan Kristuksen morsian

Kaksi vuotta on vierähtänyt siitä, kun aloin tutkia aihetta "sadonkorjuu", eikä valmista näytä tulevan. Marianne sanoi joskus Moskovassa, että se johtuu luonteesta. Ne, jotka pyrkivät täydellisyyteen, eivät saa koskaan mitään valmiiksi. Rohkaisin siis mieleni, ja pistin todella vajavaiset tekstiaihiot ##11, Uutislyhteen heilutus, ja ##18, Kristuksen ruumis, näkyviin Jumalan armoon luottaen.

 

Linkkejä Putinin Venäjälle

Jos joku luuli, että KGB kuoli Neuvostoliiton mukana, hän erehtyy pahasti. Siitä, mitä Venäjällä nyt tapahtuu, saa tietoja osoitteista www.gazetaprotestant.ru ja www.rlinfo.ru

 

Kiitoksia ystäville

Kun puoli vuotta sitten Natasha tiedusteli, miten Suomessa ollaan valmistautuneet vainoihin, vastasi isäntämme: "Ei mitenkään". Mutta kun hän perheineen ja ystävineen taas järjesti vanhemmille lapsillemme kuuden päivän loman, on todettava, että oikein hän on valmistautunut vainojen aikaa varten. Kunnia Jumalalle!

 

Kertomus Davidista ja Goljatista on profetia

Jumala on erinomainen opettaja. Kun hän halusi koko maailman tietävän, miten koko maailma lopulta ryhtyy taistelemaan hänen rakasta kansaansa vastaan, hän salli filistealaisen hyökätä Israeliin ja Goljat-nimisen jättiläisen Gatin kaupungista herjata Jumalan nimeä. Nyt tämä lastenkirjoista tuttu tarina on tunnettu joka puolella maailmaa sitä varten, että kun tämä sama profetia tosiasiallisesti toteutuu, kansat ympäri maailmaa tietäisivät, mitä he ovat tekemässä. Kun "kansainvälinen yhteisö", tarinamme Goljat, ja Jumalan rakastettu kansa ovat taas napit vastakkain, tietämättömyyden pimeydessä elävät vain ne, jotka tahallisesti ovat kieltäytyneet tunnustamasta tosiasioita. Miten se olikaan; "näkemällä nähkää, mutta eivät vaan näe"?

David on hebreankielinen sana, ja se tarkoittaa "rakastettu". Palestiinalaisten jättiläinen on kotoisin Gatista. Sana Gat tarkoittaa viinikuurnaa. Näillä ennakkotiedoilla tämän Ilmestyskirjan lauseen pitäisikin jo aueta:

Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra". (Ilm 19:15-16)

Kuten kuningas Saulin aikana, ei Israel nytkään pysty pitämään puoliaan koko maailmaa vastaan, sillä oikeudenmukaisuudesta maailma viis veisaa. Israel saattaa kyllä pystyä puhdistamaan Libanonin terroristitukikohdat, mutta vain siksi, että Jumalan aikataulussa Danielin kirjan lukujen 7-9 tapahtumat ovat vielä kesken tai kokonaan alkamatta. Tapahtumat kehittyvät kuitenkin nopeasti, ja pian olemme Danielin kirjan 9 luvun ilmoittamassa seitsemässäkymmenessä vuosiviikossa. Aseita on maailmalla niin paljon jo nyt, että tämäkin "teknisen aikakauden profetia" voi toteutua:

Silloin päästettiin ne neljä enkeliä, jotka hetkelleen, päivälleen, kuukaudelleen ja vuodelleen olivat valmiina tappamaan kolmannen osan ihmisistä. Ja ratsuväen joukkojen luku oli kaksikymmentä tuhatta kertaa kymmenen tuhatta; minä kuulin niiden luvun. Ja tämänkaltaisilta minusta näyttivät hevoset ja niiden selässä istujat näyssä: ratsastajilla oli tulipunaiset ja tummansinervät ja tulikivenkeltaiset haarniskat; ja hevosten päät olivat kuin leijonain päät, ja niiden suusta lähti tuli ja savu ja tulikivi. (Ilm 9:16-17)

Myös profetia Baabelin tornista odottaa täyttymistään.

Luostarilöytö Uzbekistanissa

Venäläinen www.invictory.org kertoo www.religare.org tekstiin viitaten Ukrainan ja Uzbekistanin tiedeakatemian arkeologien löytäneen Uzbekistanista, Urgutin vuoristoseudulta syyrialais-sogdilaisen kirkon luostarin, joka tuntemattomasta syystä oli jäänyt autioksi 1300-luvulla. Luostarin kerrotaan olevan yllättävän hyvin säilynyt ja arkeologisesti rikas. Googlesta asia löytyy hakusanoilla Urgut monastery.

 

Luku 08 kirjaan Kristuksen morsian

Ihmisen luomisen ja pääsiäisen välillä vallitsee selvä syy-yhteys. Ensin joudutaan orjuuteen, ja sitten pyritään siitä pois. Ja kun omat voimat ei riitä, huudetaan apua. Ongelmanasettelua tarkastellaan kirjan luvussa ##08, Kevään Juhlakausi. Toistaiseksi tarkistamattomaan tekstiin tuli 15 sivua, mutta jo sitä kirjoittaessa alkoi tuntua siltä, että myös tämän tekstin rinnalle pitäisi kirjoittaa pieni yhteenveto ihmisen omasta yrityksestä eli babylonialaisesta kultista - siitä samasta, joka Raamatun sivulla alkaa kertomuksella Baabelin tornista ja päättyy Ilmestyskirjan lopun hallelujahuutoihin. Olisi helpompi tarkastella Jumalan ohjelmaakin vertaamalla sitä ihmisten suunnitelmaan globaalista uskonnosta yhden diktaattorin alaisuudessa.

 

Sääliksi käy

Maailman uskonnollisten johtajien kokouksessa Moskovassa 03-05 kesäkuuta 2006 kirkonmiehet esiintyivät taas kristittyjen nimellä. Läsnä oli muutamia itäisten kirkkojen johtajia, joukko katolisen kirkon edustajia ja pari-kolme luterilaisen kirkon johtajaa; yksi Suomesta ja yksi Saksasta. Näillä kokousedustajilla oli kuitenkin yksi yhteinen, kristinuskolle vieras piirre: he edustivat pakkokastettujen lahkoja. Ainakaan toistaiseksi en ole kuullut kenenkään aikuisena, vapaasta tahdostaan ja oman henkilökohtaisen uskonsa tähden kastetuksi tulleen kristityn osallistuneen kokoukseen.

Kokouksen järjestäjien toiveena oli saada kesäkuun 15-17 päivänä kokoontuvien G8 maiden johtajille suositus, miten maailman ongelmia ratkaistaan. Ongelmien ratkaisuksi tarkoitetussa tekstissä sanotaan:

Me valitamme vale-uskonnollisten ryhmien ja liikkeiden toimintaa ihmisten vapauden ja terveyden, sekä yhteiskunnissa vallitsevan eettisen ilmapiirin tuhoamiseksi.

Se on sitä pakkokastettujen tekstiä se. Mikään ei näytä muuttuneen sitten Konstantinus "Suuren" ja Speyerin valtiopäivien ajoilta. Mutta nyt porttokirkoilla ja heidän herroillaan näyttää olevan kiire. EU:n puheenjohtajamaan pääministeri ehti jo kertoa, että ongelmien ratkaisu ei voi odottaa perustuslain hyväksymistä.

Keskustelimme kaima-Osmon kanssa siitä, että Solanan budjettikausi on 7-vuotinen, ja sitä tarkistetaan kauden puolivälissä. Kausi alkaa vuoden 2007 alusta. Osmon mielestä Danielin ennustama seitsemän vuoden kausi, "seitsemäskymmenes vuosiviikko", ei voi vielä alkaa silloin, koska Danielin lukujen 8 ja 9 tulee toteutua sitä ennen. Mutta onko kaima-Osmo oikeassa?

EU:n johtajilla on kuitenkin kiire. He kuuntelevat surkeita neuvonantajia todennäköisesti vain siksi, että asiat saataisiin menemään huonosti. Nokian Ollila valitti teollisuuden kärsivän EU:n kyvyttömyydestä ratkaista yksinkertaisiakin toimialaansa kuuluvia asioita. Mutta olisihan Ollilan pitänyt tietää, että huonoa kehitysilmapiiriä luodaan tahallaan, sitä varten, että kun kaikki on saatu kyllästymään jatkuvaan kinasteluun, on helpompi saada kansojen hyväksyntä diktatuurille. Ja sehän on paperilla jo olemassa.

On kuitenkin turha odottaa että diktatuuri ratkaisi ongelmia sen enempää, kuin Aatun tai Stalinin diktatuurit aikoinaan. Paholaisen diktatuuri tuleekin vain sitä varten, että se osoittaisi "syyllisen". Ja miten ollakaan: syylliseksi paholaisen asiamiehet julistavat "pseudo-kristilliset ryhmät ja liikkeet".

Usko diktatuurin voimaan on merkillistä uskontoa, sillä se ei perustu tosiasioihin ja vielä vähemmän Jumalan sanaan. Kansanmurhia tutkinut Hawaiin yliopiston professori Rudolph Rummel sanoo niistä, että "Keskitetty poliittinen voima on vaarallisin asia maan päällä". Syy, miksi Jumala kuitenkin sallii keskitetyn maailmanvallan synnyn, on esitetty Toisessa Tessalonikalaiskirjeessä:

Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen. (2.Tess 2:7-12)

Maailman johtajat tulevat kohta Pietariin etsimään helppoa ratkaisuja ongelmaan, jonka nimi on synti. Sääli vain, että he, mikäli oikein arvaan, eivät tule hyväksymään sitä helppoa ratkaisua, joka on olemassa, ja joka kaiken lisäksi on ainut ratkaisu synnin ongelmaan: Golgatan risti.

 

Kesäleirin päätteeksi

Kiitoksia taas teille kaikille, erikoisesti Karkkilan uskoville siitä leiristä, jonka te meille järjestitte. Oikeasti tämä kiitos olisi pitänyt tuoda esiin jo leirin päätöstilaisuudessa, sillä olinhan leiriläisistä kaikkein vanhin. Ja niille nuoremmille leiriläisille sanon, että pitäkää perspektiivit mielessä. Jeesus antoi itsensä ristillä uhrattavaksi puolestamme ei vain sitä varten, että me emme joutui helvettiin, vaan siksi, että me, synnit anteeksi saatuamme tulisimme puhtaaksi asunnoiksi Pyhälle Hengelle. Jumala haluaa ilmestyä itse meidän kauttamme kunniassaan. Ja älkää vain luulko, että meillä ei tämän jälkeen olisi muuta tulevaisuutta, kuin harpulla soitteleminen! Jeesus vei Aabrahamin ulos teltastaan katselemaan tähtitaivasta, ja osoitti hänelle vähän niitä paikkoja, jotka tarvitsivat luotettavia hallitsijoita, Jumalan poikia kapinointiin sortuneiden enkeleiden sijaan.

Sanon sen uudestaan: Pyhä Henki meissä tekee meidän "savimajamme" Jumalan temppeliksi. Ja kun hän antaa meille armoituksia eli karismoja, ne ovat sitä varten, että hän itse todella ilmestyisi meissä, että hänen kirkkautensa ja loistonsa pääsisivät näkyviin tämän pimeän maailmanajan keskuudessa ja olisivat taivaallisten henkivaltojenkin katseltavana Jumalan kunniaksi. Maailma tarvitsee uudet hallitsijat.

Hyvää kesää kaikille jotka rakastavat Jeesusta.

op/2006-07-07

 

Raamatulla päähän

Rapulapäivät ovat tärkeitä päiviä. Kun syyllisyys kolahtaa päähän, syylliseksi julistetaan hyvin usein Raamattu.

 

Sana vai kuva?

Jeesus on Jumalan sana. Hän tuli lihaksi ja jätti jälkeensä Sanan Rististä. Suomen lipussa on risti, mutta se on kuva. Jos sinulta näyttää, että Sana rististä ja Kuva rististä ovat samoja asioita, niin lue tämä:

Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa. (Ilm 12:9, Kr-38 mukaan).

Saatana on koko maanpiirin "villitsijä". Hänellä on globaali ote ihmiskuntaan. Mutta hän on enemmän kuin villitsijä, hän on ihmiskunnan pettäjä. Jos kääntäjät olisivat olleet vähän tarkempia, se näkyisi tuostakin jakeesta ilman kreikan kielen sanakirjaa. Mutta koska me kristityt olemme jo nähneet hänen petturuutensa ja vapautuneet siitä Kristuksessa, me otamme esille vanhat käsikirjoitukset ja kreikan kielen sanakirjan saadaksemme selville, kuka tämä globaali vaikuttaja oikein on. (Jos seuraava ei näy oikein, hae koneellesi jostain fontit TITUS Cyberbit Basic, ja koeta uudestaan):

Rev 12:9

(GNT-V) και εβληθη ο δρακων ο μεγας ο οφις ο αρχαιος ο καλουμενος διαβολος και TSAο σατανας ο πλανων την οικουμενην ολην εβληθη εις την γην και οι αγγελοι αυτου μετ αυτου εβληθησαν

Ensiksi sijoitamme kreikankieliset sanat tekstiin:

Ja suuri lohikäärme (drakon), se vanha käärme (o ofis), jota perkeleeksi (diavolos) ja saatanaksi (o satanas) kutsutaan, koko maanpiirin (tin oikumenin olin) villitsijä (o planon), heitettiin maan päälle (eis tin gin), ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa. (Ilm 12:9, Kr-38 mukaan).

Se, mitä teksti sanoo villitsijäksi "o planon", on aktiivin preesensin partisiipin yks. mask. nominatiivimuoto verbistä planáo, eksyttää, pettää, harhauttaa. Se, mitä petetään on ihmiskunta, "oikumeni". Lauseen loppu kertookin sitten sen, että tämä alkujaan suojaavaksi kerubiksi luotu henkiolento lähettiläineen heitettiin taivaista niiden poloisten joukkoon, joita hän oli pettänyt.

Kun paholainen heitetään maan päälle, hänen todelliset kasvonsa paljastuvat. Mutta toistaiseksi hän vielä pettää ihmiskuntaa, eikä ihmiskunnalla ole muuta keinoa välttää petetyksi tulemista, kuin turvautua Jeesukseen.

Jeesus tarjoaa pelastukseksi ristiä:

Ja joka ei kanna ristiänsä ja seuraa minua, se ei voi olla minun opetuslapseni. (Luuk 14:27)

Paholaisen menettelytapoihin tottuneille ihmisille Jumalan pelastusmenetelmät ovat vähän kummallisia. Kolme ja puoli tuhatta vuotta sitten Jumala pelasti Israelin maailman johtavan supervallan kynsistä karitsan verellä eikä hänen suurlähettiläälläkään ei ollut muuta kättä pitempää kuin paimensauva. Ilman rahaa, armeijaa, risteilyohjuksia, ydinasepelotetta, propagandatukea ja viidettä kolonnaa! Ei ihme, että Sana rististä ei ole mennyt oikein perille.

Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. (1.Kor 1:18)

Vaikka saatanan on onnistunut pettää valtaosa ihmiskuntaa, saatana itse pelkää ristin voimaa, sillä hänen linnoituksensa eivät sitä kestä. Estääkseen Jeesuksen seuraajia käyttämästä Sanaa rististä hänen linnoituksiaan vastaan, hän tarjoaa sanan asemesta kuvaa rististä, vaikkapa kunnioituksen kohteeksi, tai miten vain, etteivät hänen vankinsa ymmärtäisi ja vapaaksi pääsisi.

Paholainen on mestari alallaan. Hän tietää, mikä ero on sanalla ja kuvalla. Jumala toteuttaa sanan rististä, mutta kuvaa rististä höynäytetyt saattavat jopa pilkata, sillä rangaistus tulee vasta kun teko on tehty.

Hyvää ja viisasta juhannusmieltä kaikille!

PS: On meillä toki lippukin: kts. 2.Moos 17:1-16. Jumala on Rakkaus.

Hän on vienyt minut viinimajaan; rakkaus on hänen lippunsa minun ylläni. (Korkea Veisu 2:4)

 

Pistä pastori testiin

Kiinan kristityt sanovat, että jos lähetätte meille raamatunopettajia, niin lähettäkää sellaisia, jotka pystyvät opettamaan seurakuntaa vähintään kaksi tuntia yhtä soittoa. Keskustelimme tästä illalla, ja koska ainakin yksi pastori oli sitä mieltä, ettei sanottavaa niin pitkäksi aikaa riitä, ehdotan, että pistä pastorisi testiin. Minä olen kyllä nähnyt pastoreita, jotka pystyvät puhumaan täyttä asiaa päivät pääksytysten, mutta miten lienee Neitsytkadun kasvattien laita? Tai helluntailaisten palkkalistoilla olevien 500 pastorin, joista Ristin Voitto kirjoittaa, että jos jokainen heistä voittaisi yhden sielun vuodessa, lakkaisi edes tuo jäsenmäärän pieneneminen.

Kiinalaisten lienee turha odotella apua suomalaisista saarnaajista. Kävin joskus säännöllisesti - viiden vuoden ajan - Rauman helluntaikirkossa, ja vain kerran sen aikana kuulin sellaisen puheen, jota kannatti käydä kuuntelemassa. Jostain syystä helluntaikirkon pulpetin taakse oli päässyt vasta Konnunsuolta vapautunut, siellä uskoon tullut veli. Se oli jotain se. Olisikohan pakkotyöleireistä apu helluntailiikkeen vaivoihin?

 

Raamatun avioliittokertomukset

Raamatussa on paljon kertomuksia eri henkilöiden välisistä avioliitoista. Ne eivät ole siellä sattumalta, vaan jokainen Raamatun kertomus on esikuvallinen, ja jopa niin, että kaikki ne puhuvat lopultakin vain yhdestä asiasta: Kristuksesta ja hänen morsiamestaan. Kirjani KRISTUKSEN MORSIAN luvussa ##04 yritin tuoda esiin sitä, miten sinä voit itse löytää Raamatun avioliittokertomuksiin kätketyt sanomat Kristuksesta ja hänen morsiamestaan.

 

Ministerit teeskentelevät vielä

Paholainen pääsee näyttämään todelliset kasvonsa vasta, kun Jumala ottaa pois sen, mikä vielä pidättää. Se, mikä silloin paljastuu, esiintyy Raamatussa nimellä "hävityksen kauhistus". Hävityksen kauhistuksen tulo Jumalan temppeliin jakaa vaivan ajan kahteen 42 kuukauden pituiseen puoliskoon, ja kun se päättyy, tulee Kristus joukkoinensa ja hävittää hävittäjän.

Jumalan temppeli on seurakunta. Sen rappeutuessa tulee hetki, jolloin Jumalan Henki poistuu temppelistä, ja silloin tulee tilalle Hävityksen kauhistus. Asiaa käsitellään erityisesti Danielin kirjan kolmessa viimeisessä luvussa, Jeesuksen pääsiäisviikon puheessa Öljymäellä ja Toisessa Tessalonikalaiskirjeessä, jossa sanotaan:

Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen. (2.Tess 2:7-12)

Karl Marx kirjoitti vuonna 1843 kirjan "On the Jewish question". Kirja tunnetaan nimellä "Maailma ilman juutalaisia". Se on sosialistien ja muslimien suosiossa, koska sen tarkoitus on pyhittää Paholaisen sota Jumalaa ja hänen kansaansa vastaan. Venäjäksi kirjaa levitetään nimellä "K Jevreiskomu voprosu".

Jos vielä ihmettelet, miksi ruotsalaiset ministerit eivät halua osallistua yhteisiin leikkeihin Israelin ilmavoimien kanssa, niin lue sosialistien pyhät kirjat. Ja jos ihmettelet, miksi ne rahoittavat terroristeja ja myöntävät niille viisumeita, niin lue sosialistien pyhät kirjat. Ja jos ihmettelevät, miksi ne sulkivat tsetseenien tiedotuskanavan, vaikka tsetseenit ovat muslimeja, älä ihmettele yhtään. Tsetseenejä ruotsalaiset eivät tarvitse, koska ne eivät sodi Israelia vastaan. Ne maksavat vain työmiehilleen. Mutta meitä ne sumuttaisivat, jos vain pystyisivät. Mutta mepä tiedämme heidän herransa aikeet paremmin kuin hänen orjansa itse.

 

Rintamalinjat selviksi

Eilen, 2006-06-12, kävin Tampereella ja lueskelin Aamulehteä. Siinä kerrottiin, ettei edes kirkonmiehet saa enää jakaa "uskontolehtiään" vapaasti kaikkiin talouksiin. Eipäs se ole keksinyt oikeuskansleri kieltää puolueiden mainoksien jakelua vapaasti kaikkiin talouksiin.

Raamattu nimittäin käyttää puolueista ja lahkoista samaa sanaa, ja se sana on "hairesis". Kun joskus kauan sitten olin tekemässä Kristillisen liiton vaalimainosta Turussa, oli luonnoksessa teksti: "Puolueet ovat syntiä", mutta se viivattiin silloin yli muka liian hyökkäävänä - niin totta kuin se muuten onkin. Vuoden 1923 Biblia sanoo sen näin:

Eriseuraista ihmistä (kr. Hairetikon anthropon) karta, varoitettuasi häntä kerran, vieläpä toisenkin. (Tiit 3:10, Biblia eli Pyhä Raamattu, 1923, Helsinki)

Vuoden 1933/1938 häikäilemättömät kirkolliset raamatunväärentäjät ovat kääntäneet saman sanoilla "Harhaoppista ihmistä", mutta ovat he tunteneet sanan hairesis todellisenkin merkityksen, sillä Ensimmäisessä Korintolaiskirjeessä he kääntävät sanan "hairesis" ihan oikein:

Täytyyhän teidän keskuudessanne olla puolueitakin (haireseis), että kävisi ilmi, ketkä teistä kestävät koetuksen. (1.Kor 11:19)

On tullut aika, jolloin katsotaan, kuka mihinkin seuraan kuuluu. Kristuksen Veri on merkki, joka jakaa kahteen puolueeseen, Vanhurskaisiin ja Vääriin. On tullut aika, jolloin valtiovalta itse tekee rintamalinjat selviksi. Johdonmukaisuuden vuoksi se voisi poistaa Suomen lipusta ristin merkin, varsinkin kun se toimillaan häpäisee Kristuksen ristiä. Laulakoot vaan ylistystä loordilleen, mutta ei meidän Herramme nimissä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu.

Rintamalinjojen selkiinnyttäminen tapahtuu aina suuren sodan edellä. Rajan yli ei enää liikuta. Me kristityt piiloudumme majoihimme, joiden ovet on sivelty Karitsan verellä ja te laulatte paholaisen kunniaksi niitä lauluja, jotka me olemme kirjoittaneet Ylösnousseen Karitsan ylistys mielessämme. Mutta muistakaa: Laittomuuden ihmisen valtakausi on vain seitsemän vuoden pituinen. Kun se päättyy, Kristus sitoo laittomuuden ja tuhoaa kaikki sen kannattajat "Jumalan vihan suurena päivänä". Sitten tulee rauha ja Kristuksen tuhatvuotinen valtakunta.

 

Kadotettu maailma LaHayen mukaan

Katselimme kaima-Osmon kanssa Tim LaHayen kirjasarjaan perustuvaa DVD filmiä, Kadotettu maailma III - sota. Jos filmin oli määrä olla dramatisoitu versio Raamatun lopun aikaa koskevista profetioista, niin aika kauas maalista oli se nuoli osunut. Hebrealaisessa tekstissä olisi kai sellaisesta ohilaukauksesta käytetty sanaa "hatah", synti. Sarjan ensimmäiset osat vielä ymmärtää, kun ajattelee, että filmiversion avulla alennetaan kynnystä, joka tunnetusti on korkea, kun yritetään ymmärtää Ilmestyskirjaa ja muita lopun aikaa koskevia tekstejä. Mutta kolmannen osan olisi voinut jättää ostamattakin.

 

Vihollisen ahkerat palvelijat

Vapaa tiedonvälitys pitää vihollisen orjat ahkerina. Nyt yritetään ruotsalaisia saada hyväksymään laajakaistaisen Internetyhteyden verotus. Kuinka paljon työtä onkaan tehty maailmassa sen eteen, ettei totuus vaan tulisi julki! Mutta olivatpa ne kuinka ahkeria tahansa, mikään ei auta. Herramme tulee.

 

Kiinan palomuuri

Kiina on kuuluisa muuristaan. Muuri on niin suuri, että sen nimi on yksinkertaisesti Kiinan muuri. Se rakennettiin kauan sitten, ja nyt turistit käyvät sitä ihmettelemässä. Mutta Kiinassa on myös toinen muuri. Sen nimi on Kiinan palomuuri. Kommunistit rakensivat sen estääkseen kristinuskon leviämisen Kiinan sisällä.

Kulttuurivallankumouksen aikana Maon vaimoksi väitetty Jiang Qing ehti jo kertoa, että kristinuskoa tavataan Kiinassa enää vain museoissa. Tavallaan se oli totta, sillä vankiloihin oli toimittajiltakin pääsy kielletty. Mutta sitten Jiang Qing kuoli ikävällä tavalla, vaan kristinusko se jäi eloon ja voi hyvin Kiinassa, vainoista ja internetin käyttörajoituksista huolimatta.

Sosialismi on SUUREN RAHAN keksintö. Noin 170 vuotta sitten mammonanpalvelijat palkkasivat muutamia saatananpalvelijoita keksimään orjilleen uskontoa, ja tuloksena oli sosialismi. Joku aika sitten ehdin kertoa, että Googlekin on kumartanut kommunismille päästäkseen Kiinan raha-apajille. Tänään 2006-06-07 Times Online otsikoi: "Google admits being compromised over China". (Google myöntää joutuneensa huonoon valoon Kiinan takia). Lehti kertoo, että huhtikuussa Google on ottanut Kiinassa käyttöön uuden tuotemerkin "Gu Ge".

Gu Ge on suomeksi "sadonkorjuun laulu". Jeesuksen sanojen mukaan "sadonkorjuu on maailman loppu":

Vihamies, joka ne kylvi, on perkele; elonaika on maailman loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit. (Matt 13:39)

Kirkonmiehet ovat levittäneet maailman lopusta omaa, perverssiä käsitystään niin tehokkaasti, etteivät tavalliset ihmiset juuri tiedä, mikä on "maailman loppu". Onneksi kiinalaiskristityn Nee Duoshengin kirja "Tuomittu kosmos" on käännetty suomeksi. Siinä perusteellisesti käsitellään se asia, mitä kirkonmiehet yrittävät salata. Ensinnäkin: Maailma eli kosmos tarkoittaa sitä järjestelmää (kr. "kosmos"), jota Saatana pyörittää. Toiseksi: Sanat syntelios ja telios, jotka kreikassa tarkoittavat loppua, tarkoittavat myös päämäärää, tulosta. Tämän maailmanajan, eli "kosmoksen" lopussa korjataan hedelmät, sekä huonot, että hyvät. Kolmanneksi: Kristityille "maailman loppu" on lupaus Tuhatvuotisesta valtakunnasta, joka vietetään maan päällä sen jälkeen, kun Saatana on sidottu, sekä sen jälkeen tulevasta ikuisesta elämästä siinä tilassa, jota varten ihminen varsinaisesti luotiin.

Nee Duosheng tunnetaan paremmin nimellä Watchman Nee. Nee on sukunimi, ja etunimi Duosheng tarkoittaa (yö)vartijan (räikän) ääntä. Kirkossa häntä pidetään kerettiläisenä, kommunistit pitivät häntä vankilassa parikymmentä vuotta - hänen kuolemaansa saakka - mutta meille hän on veli. Ja Kiinan satamiljoonainen kotiseurakuntaverkosto on näyttö siitä, kuka oli oikeassa.

Sosialistit käyvät monen rintaman sotaa Jumalan tuntemista vastaan. Neuvostoliitolla oli rautaesirippu ja Kiinalla bambuesirippu, mutta ne olivat tehottomia. Nyt Kiinalla on palomuuri ja samaa havittelevat monet muutkin samanmieliset luuserit. Eikö se olisi helpompaa tunnustaa Jeesuksen herruus, tunnustaa olevansa syntinen, saada syntinsä anteeksi, täyttyä Pyhällä Hengellä? Ja eikö se olisi kivempi lähteä täältä maailmasta voittajana, kuin tuhoutua sen mukana sinä päivänä kun kaikki muurit sortuvat Jumalan vihan edessä?

 

Neito juhlapuvussa

Pari kertaa vuodessa neito haluaa pukeutua juhlapukuun. Mutta sitähän se kaikkien sutenöörien päämies ei siedä lainkaan. Neidon kevät- ja joulujuhliin se haluaa tuoda omat miehensä esittelemään taitojaan ja sitä varten vaatii, että neidon on esiinnyttävä alasti.

Mutta neidon viisaus on sitä, että hän pukeutuu kunniaansa, sillä sitä eivät suuren sutenöörin silmät kestä katsella, eivätkä hänen orjansa kuulla Jumalan ylistystä.

Veron Ashe

Kun venäläisen helluntaikirkon lehdessä kirjoittajana on intialaisen ortodoksikirkon amerikkalainen piispa, siihen täytyy olla jokin syy. Ja se syy todella on olemassa: Veron Ashe selittää Raamattua niin kuin Jumalan lähettiläälle sopii, eikä niin, kuin paholaisen asiamiehet tekevät. Hänen kirjoituksiaan löytyy Venäjän vapaan helluntaiseurakunnan lehden Evangelist sivuilta. Lehden verkkojulkaisu löytyy osoitteessa www.domostroitel.org.ru

 

Pääsiäinen

Kristillinen pääsiäinen on aivan eri juttu kuin kirkollinen pääsiäinen. Ja tiedät kai miksi? No, koska kirkko on rokote - rokote Jumalan tuntemista ja Ristin uskoa vastaan. Muistat kai Jeesuksen vertauksen lusteesta ja vehnästä, jotka kasvoivat samassa pellossa. Luste on niin oikean vehnän näköistä, että kasvuvaiheessa niitä on melkein mahdotonta erottaa toisistaan. Vasta sadonkorjuun aikana erot tulevat selvästi esiin. Toinen tapa tunnistaa kylvö on tarkastella siemeniä. Muistele, mitä sinulle on opetettu pääsiäisestä, ja vertaa sitä vaikka vähäiseen kirjoitukseeni kristillisestä pääsiäisestä. Englanninkielentaitoisen kannatta kurkistaa myös sivuille, joiden osoite on www.seedofabraham.net. Sieltäkin löytyy monta sellaista juttua, joilla voit korvata kirkon hapatusta Jumalan Sanan väärentämättömällä maidolla.

 

Hallelu Jah!

Hebreankielinen sana "hallelujah" on yhdyssana, joka tarkoittaa "Ylistäkää Jehovaa". Yhdyssanan toinen osa, Jah, on lyhyt muoto sanasta Jehovah. Juuri tämä sana - Jehovah - oli se sana, jonka turhaan lausuminen Mooseksen laissa kiellettiin. Jumala uhkasi itse rangaista sellaisia ihmisiä, jotka levittävät hänestä väärää tietoa.

Uudessa Testamentissa ei sana Jehovah esiinny kertaakaan, sillä kreikankielisissä teksteissä Jumalasta käytettiin yleisnimeä theos. Sanan lyhyt muoto Ja/Jo/Je kuitenkin esiintyy muutamien yhdyssanojen ensimmäisenä osana: Jeshua (Jeesus - "Jehovah Pelastaa" ja "Jehovah on Pelastus") ja hebreankielisen "HalleluJah" kreikkalaisena muunnoksena allilujah. Mutta kunnioituksesta Jumalaa kohtaan sanaa käytetään tosi harvoin. Uudessa Testamentissa sana allilujah esiintyy vain neljä kertaa: Ilmestyskirjan jakeissa 19:1, 19:3, 19:4 ja 19:6. Ylistyslaulun syynä on se, että Jeesus ottaa vallan ja tuomitsee sen "suuren porton":

Sen jälkeen minä kuulin ikäänkuin kansan paljouden suuren äänen taivaassa sanovan: "Halleluja! Pelastus ja kunnia ja voima on Jumalan, meidän Jumalamme. Sillä totiset ja vanhurskaat ovat hänen tuomionsa; sillä hän on tuominnut sen suuren porton, joka turmeli maan haureudellaan, ja on kostanut ja on vaatinut hänen kädestänsä palvelijainsa veren." Ja he sanoivat toistamiseen: "Halleluja!" Ja hänen savunsa nousee aina ja iankaikkisesti.
Ja ne kaksikymmentä neljä vanhinta ja neljä olentoa lankesivat maahan ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, joka valtaistuimella istuu, ja sanoivat: "Amen, halleluja!" Ja valtaistuimelta lähti ääni, joka sanoi: "Ylistäkää meidän Jumalaamme, kaikki hänen palvelijansa, te, jotka häntä pelkäätte, sekä pienet että suuret". Ja minä kuulin ikäänkuin kansan paljouden äänen ja ikäänkuin paljojen vetten pauhinan ja ikäänkuin suuren ukkosenjylinän sanovan: "Halleluja! Sillä Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut hallituksen. (Ilm 19:1-6)

Näinä päivinä otetaan kantaa siihen, kenelle kukin hallelujaata laulaa. Uuden Testamentin halleluja-huudot ovat kaikki omistettu Jumalalle sillä vallanvaihdon hetkellä, kun Kristus ottaa maan hallituksen, ja tuomitsee "suuren porton". Tapahtuma on loogista jatkoa kilpailevan maailmanjärjestyksen, Babylonin, kts. Ilm 17:5, tuomiolle. Ikävä puoli asiasta on, että suurin osa ihmisistä on petettyjä; kiitoslaulut Jeesukselle ovat harvassa, vaikka vannoutuneita Saatananpalvelijoitakin on suhteellisen vähän. Mutta Euroviisut osoittivat, mille puolelle Jumalan uskollisten palvelijoiden ja vannoutuneiden saatananpalvelijoiden välimaastossa olevat kansanjoukot ovat kallistumassa.

Epätietoisuus on turhauttavaa ja tarttuvaa. Kun tietoa paremmasta ei ole, ylikuumenneilla apokalyptisilla markkinoilla pimeä valhekin kaupaksi. Ja kaikki tämä siksi, että ne, joilla tieto on, panttaavat sitä. Aamulla 2006-05-23 koetin tehdä parannusta, ja siinä samalla syntyi kirjoitus Johdanto maailmanlopun tapahtumiin.

Suomen nimissä esitetty euroviisu on myös tavallaan johdantoa maailmanlopun tapahtumiin. Sanoittaja esittää perverssin muunnoksen Raamatun ilmoituksesta siitä, mihin Saatanan inkarnaatio eli Laittomuuden ihminen pyrkii. Raamatussa hänen toimikaudekseen on ilmoitettu seitsemän vuotta, mutta vain puolet ajasta, 42 kuukautta, eli 1260 päivää hän pystyy toteuttamaan itseään. Kausi alkaa "Hävityksen kauhistuksen" ilmestymisellä ja päättyy siihen, kun Kristus tulee ja viheltää pelin poikki.

Viisussa luvataan, että jokereista tulee uusia kuninkaita ("the jokers soon´ll be the new kings). Neuvostoliiton saatananpalvojat sanoivat "Se, joka ei ole mitään, on oleva kaikki", ja tekivät kylän katkeroituneimmista roistoista KGB-upseereita. Heidän tehtäväkseen annettiin tuhota ne, jotka sosialistista yhteiskuntajärjestystä eivät arvostaneet. Euroviisun propagandasta tämä sama asia on ilmaistu sanoilla: "Now choose to join us, or go straight to hell" elikkä "Nyt valitse liittyminen meihin, tai mene suoraa helvettiin". Sen, kuka helvettiin menee, päättää kuitenkin Jumala, eikä hänen vastustajansa. Vastustaja ei edes pysty ampumaan Jeesuksen opetuslasta santakuopan reunalla, ellei Jumala sitä hänelle salli. Jopa Saatanan inkarnaatiokin joutuu kiltisti näyttelemään kilttiä aina siihen asti, kunnes Jumala heilauttaa ruutulippua, kts. Dan 12:1-3.

Maailmanlopun juttuja on vaikea ymmärtää, ellei ole nähnyt samanlaisia tapahtumia pienoiskoossa. Erään nuoren tytön maailmanloppu tapahtui juhannusyönä. Miehenalku tuli Nurmijärven seurakunnan kesäkodin kaivolle pesemään viinapulloa ja kertoi, kuinka tyttö oli jäänyt teltalle itkeä pillittämään. Poika todisteli, että itsehän se sitä halusi, ja saisi nyt olla tyytyväinen, kun "sen jalatkin olivat niin paksut". Muista siis, että paholaisen toimilupa on rajoitettu. Tullessaan Kristus tuhoaa hänen röyhkeät joukkonsa, ja Tuhatvuotinen valtakunta alkaa. Kiitos, Kunnia ja Ylistys Jumalalle ja meidän Herrallemme, Jeesukselle Kristukselle! Totisesti, Aamen, Aamen!

 

Tempaus Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa

Maailman lopussa korjataan maan sato. Jeesus hakee omansa, tulee takaisin ja tuhoaa paholaisen kylvötyön. Tapahtumain selostus alkaa heti Raamatun alkulehdiltä.

 

Laittomuuden uskontunnustus

Eilen (2006-05-15) minä sen sitten kuulin, aivan ääneen lausuttuna, itsensä virkamiehen eli "herran" suusta: "Valtaosa ihmisistä on kuitenkin meidän toimintaamme tyytyväisiä".

No, ensin minun oli tietysti palautettava ankka maahan. Kun laittomuudella on 99 prosentin kannatus ja "kaikki valta", voivat laittomuuden kannattajat "laillisesti" vaikka tappaa loput 1% ampumalla santakuopan reunalla tai muita, sitä edistyksellisimpiä keinoja käyttäen ilman vastaväitteitä. Kuka saatanan orja sitä nyt menisi sellaisesta ääntä pitämään!

Laittomuuden uskontunnustuksella on monta nimeä: yksi niistä on "interdependence", keskinäinen riippuvuus. Jos et taputa käsiä Laittomuuden ihmisen puheille, tulevat "viranomaiset" sinua hakemaan. Tiedemaailmasta kerrotaan jo, että tasonäyttöjen käyttö videokameran tapaan on teoriassa ratkaistu. Näin päästään siihen, mikä Ilmestyskirjassa on kerrottu: että joka ei kumarra pedon kuvaa, tapetaan, kts. Ilm 13:15.

Laittomuuden ihmisestä yleiseen kielenkäyttöön on vakiintunut nimitys Antikristus, huolimatta siitä, että "antikristus" on yleisnimi. Laittomuuden ihminen on synnistään eli laittomuudestaan kuuluisan Saatanan inkarnaatio, mutta antikristuksia ovat kaikki hänen kannattajansa.

Laittomuuden ihmisellä saattaa jo olla poliittinen valta maailmassa, mutta hän pääsee paljastamaan todelliset kasvonsa vasta sillä hetkellä, kun Jumala sen sallii. Toimilupa on 42 kuukauden pituinen, mutta päivät ovat rajoitettuja päiviä. Aika alkaa näkyvästi siitä, kun Laittomuuden salaisuus tulee julkiseksi esiintymällä Jumalan temppelissä Jumalan nimellä.

Määräajan tullessa täyteen jälkeen Kristus tulee maan päälle kaikessa kuninkaallisessa loistossaan. Laittomuuden ihminen tuhotaan ja Saatana sidotaan, kunnes hänet ja hänen kannattajansa Suuren Valkean Tuomioistuimen edessä tuomitaan.

 

Aikakausien mysteeri

Minna lähetti postissa Herbert W. Armstrongin kirjan Mystery on the Ages (Aikakausien mysteeri). Kirjassa käydään läpi kristinuskon suhdetta kirkkoon. Minna oli sitä mieltä, että kirjasta saattaisi olla minulle hyötyä. Mutta vuonna 1985 kirjoitettu kirja on nykyisin jo pahasti vanhentunut. Armstrongilla oli hyviä ideoita, mutta kirjassa ne ovat vielä esitetty raakileina. Varsinaisen kristinuskon osaltakin kirjassa on puutteita. Armstrong ei onnistunut kokoamaan palapeliä kuin korvaamalla hukkaamansa osat omalla mielikuvituksellaan. Onneksi Armstrongin elämäntyön arvo on ymmärretty kristikunnassa. Hän kasvatti itse suuren joukon asialle antautuneita työnjatkajia, ja mikä merkittävää, hänen esittämänsä asioiden arvo on huomattu hänen henkilökuvaansa sitoutuneen kristikunnan ulkopuolella.

Käytin kolme päivää kirjan tutkisteluun. Tuloksena oli arvio, että jos minä olisin 1920-luvulla mennyt kirkkoon, verrannut näkemääni Raamattuun, ja kirjoittanut siitä 1985 kertomuksen juuri ennen hautaan menoani, olisin ehkä kuudessakymmenessä vuodessa tullut johtopäätöksiin kuin Armstrong, mikäli tukenani ei olisi ollut sitä valtavaa materiaalin runsautta, joka nykyisin näistä asioista nyt jo on olemassa.

Kun Mahadma Gandhi aikoinaan meni kirkkoon, hän totesi, ettei me näitä tarvita. Oikein. Mutta Gandhi teki myös pahan virheen: hän ei katsonut, mitä Raamattu sanoi, eikä ajatellut, tarvitsisiko hän Jumalan sanaa, Jeesusta. Hän heitti lapsen pois pesuveden mukana. Tähän virheeseen Armstrong ei sortunut.

Armstrong lähti tutkimaan kirkkoa Raamattu kädessä, ja huomasi kirkon olevan jotakin aivan muuta, kuin Jumalan seurakunta. Ja mitä siitä salaamaan: Babylonian huonettahan se on kirkko aina Simon Maguksesta lähtien (Simon Magi: babylonialainen kulttihenkilö Samariasta, joka myöhemmin siirtyi Roomaan, ja jota Rooma nyt syöttää maailmalle Simon Pietarin nimellä. Tosi "Pater Simon" se Rooman paavi!). Mutta kun Armstrongin kirjaa lukee pidemmälle, ei voi kuin ihmetellä, kuinka pahasti hän kompuroi erilaisissa opillisissa kysymyksissä ja jopa sortui useasti kannattamaan sellaisia rakenteita, jotka ovat paitsi Raamatun ohjeiden vastaisia, myös kirkollisia.

Helvettiin vie monta suurta ja laveaa tietä: on kirkon tie, islamin tie, sosialismin tie, on hindulaisuutta ja on buddhalaisuutta. Päivittäin näitä teitä käyttävät miljardit ihmiset. Tiet ovat hyvin huollettuja, tasaisia ja niiden varrella on sopivasti mukavuus- ja muita hoitolaitoksiakin. Kaikki näyttää olevan kunnossa. Mutta sitten on näitä Armstrongeja, jotka eivät suostu ajamaan edes Porshella helvettiin, vaan poikkeavat tieltä, kulkevat kivisiä polkuja, kokevat petojen raivoa, repivät itsensä verille, kompastelevat ja kaatuilevat etteivät vain joutuisi sinne, minne kaikki Saatanan pettämät ihmiset kerran päätyvät. Mutta mahtoikohan Armstrong päästä sisälle ahtaasta portista, ja tuliko hänestä kaidan tien kulkija? Armstrongin kirjassa on monta mysteeriä. Esitys lopun ajoista on perin heikko, ja sävy, jolla hän puhuu, muistuttaa jollakin tavoilla niitä KGB-upseereita, joiden kanssa olen hengellisistä asioista keskustellut. Tietävät paljon, mutta eivät puhu

vakuuttavasti silloinkaan, kun haluavat näyttää uskovilta. Barbara Aho esittää oman käsityksensä Armstrongista kirjoituksessaan The Conspiracy Was Strong (Salaliitto oli vahva). Ahon selonteko kannattaa lukea jo siitäkin syystä, että siinä samalla lukija saa tutustua EU:n syntyyn.

Armstrongin kuoltua 93-vuotiaana v. 1986 hänen perustamansa liike hajosi. Monet Armstrongin ajatusrakennelmat eivät yksinkertaisesti kestäneet raamatullista tarkastelua sen lisäksi, että vahvan persoonan mentyä pois heikot ihmiset sortuivat kirkollisen tradition edessä. Mutta muutamat Armstrongin tekemät löydöt ovat osoittautuneet erittäin arvokkaiksi. Ne ovat avanneet uusia näkymiä koko kristikunnalle. Myös pieni osa Armstrongin entisistä kannattajista on pysynyt mukana kehityksessä. Minnan lähettämän lehden The Philadelphia Trumpet (Filadelfian pasuna) maaliskuun 2006 numerossa kerrotaan sellaisia asioita, jotka panevat Saatanan asiamiehet varmasti kiristelemään hampaitaan. Voit katsoa itse osoitteesta www.thetrumpet.com

Kirjan "Aikakausien Mysteeri" englanninkielinen nettiversio löytyy Pabcon sivulta http://home.sprynet.com/~pabco/mys_toc.htm Se löytyy myös Philadelphia Church of God sivuilta, mutta huomattavasti vaikeammin luettavassa muodossa. Samoilta sivuilta löytyy myös muita, sekä asiallisia, että vähemmän asiallisia kirjoituksia. Eräs parhaista Armstrongin kasvattien ylläpitämistä toimialoista on videokanava, jota Key of David, Daavidin avain. Vapaan tiedonvälityksen maissa ohjelmia voi nähdä myös paikallisten televisioasemien kautta; Etelä-Euroopassa myös satelliittikanavalta.

Termi Daavidin avain on hyvin valittu, sillä se on raamatullinen, kts. Ilm 3:7 ja sopii hyvin osoittamaan jo nimellään, että paavin huoneen käyttämä termi "Pietarin avaimista" on epäraamatullinen. Ja jos vielä viitsit tonkia asiaa syvemmältä, huomaat pian, kuinka hienosta asiasta on kyse - sen lisäksi, että kyse on kristinuskon perusteista, jonka jokaisen tulisi tietää.

 

Itä-Euroopan historia

Noin vuosi sitten neljä tai viisi professoria ja eräs sekatyömies Kurusta olivat kameroiden edessä Hessassa tekemässä juttua suomalaisuuden juurista. Vaikka mukana olivat sellaisetkin ykkösmiehet kuin Kyösti Julku ja Kalevi Wiik, emme ole vieläkään saaneet nähdä, tuliko siitä mitään vai ei. Pelkään pahasti, että se mitä me kerroimme, ei ehkä ollut poliittisesti korrektia tekstiä. Minä ainakin puhuin totta. Ettei vain sitä siellä Helsingissä olisi jo oikein lailla kielletty? Ja kaiken lisäksi juontaja oli täysin ulalla koko asiasta, eikä pystynyt johtamaan keskustelua. Antoisin keskustelu käytiinkin aamulla, kun koko joukko kerääntyi yhdessä aamukahville ennen kuvausten alkua.

Nyt Hannu kirjoitti Eerikinkadulta, että oli katsellut kirjoitustani suomalais-ugrilaisien kansojen pääkaupungeista. Kyllähän Itä-Euroopan historia vieläkin kiinnostaa, mutta siinä asiassa ammattilaisiakin luulisi riittävän. Ongelman juuri on aivan muualla. Kysymys on siitä, kuka puhuu totta ja kuka valhetta, ja läpäisevätkö tosiasiat sensuurin? Vuonna 1969 vietin pari viikkoa Minskissä kolmen diplomaatinalun kanssa. Diplomaattien ammattioppilaitoksessa pojat oli indoktrinoitu niin, etteivät he uskoneet Neuvostoliiton riistäneen Suomelta Karjalan Kannasta. Joten olen nyt keskittynyt siihen, miten vallata vihollisen portit, että valheen isän vangit pääsisivät vapaiksi ja uskaltaisivat puhua totta. Muuten, yksi näistä diplomaatinaluista oli joltakin amerikkalaiselta saanut lahjaksi englanninkielisen Raamatun tai jonkin sen osan. Se mursi vihollisen muurit. Poika lähti töiden jälkeen mukaani kävelylle ja kysyi: "Onko se totta, mitä sinä sanoit Karjalan Kannaksesta?" Ja miten ollakaan, minä olen syntynyt Viipurissa …

Monet haluaisivat Hannun lailla kuulla tosiasiat. Mutta kuka on se, joka ne kertoo? Venäläiset ovat korvanneet historiansa tsaarinvallan pönkittämiseksi keksityillä saduilla. Mutta padot ovat murtumassa. Orelin teknisen yliopiston nettisivuilta pääsee Nikolaevin (Nikolajevin) sivuille, joilla esitetään Itä-Euroopan kartat viimeisen tuhannen vuoden ajalta. Sieltä löytyy tietoa myös niistä suomalais-ugrilaisista kansoista, jotka asuttivat "Venäjää" silloin, kun Venäjää ei vielä ollut keksittykään. Mutta niin asiallisia kuin Nikolajevin kartat ovatkin, ovat nekin vielä kauuukana totuudesta. Riittää, kun katsoo, minkälainen oli Suomen ja Venäjän raja vuonna 1921 Nikolajevin mukaan.

 

Kapellimestari Su Wenxing

Saatanan uskolliset palvelijat ovat jo parin vuoden ajan pitäneet ympärivuotista vartiointia kapellimestari Su Wenxingin kotiovella. Ja miksi ettei? Asuuhan Su Wenxing alueella, jonka Saatana pitää omanaan.

Su Wenxing on tullut tunnetuksi Kiinan rekisteröimättömien kotiseurakuntien piirissä syntyneiden Kanaanin laulujen orkesterisovitusten tekijänä. Hän on myös hakenut viranomaisilta lupaa kristillisen musiikkikoulun perustamiseen. Lupaa ei ole myönnetty - eihän toki, sillä Kiinan sosialistien silmissä kotiseurakunnat ovat "laiton paha lahko".

Pääsiäisenä Su Wenxingin piti johtaa kristillisen musiikin konserttia, mutta hänet pantiin kotiarestiin ja orkesterilta evättiin lupa esiintyä. Maaliskuun 11 päivänä Henanin maakunnassa pidätettiin Kiinan rekisteröidyn protestanttisen seurakunnan johtajia, maaliskuun kuudentena pidätettiin Shaanxin maakunnan kotiseurakuntien johtajia ja vain viikkoa aiemmin Shaanxin maakunnassa pidätettiin kymmeniä raamattukoulun oppilaita, Uiguurien autonomisella alueella järjestettiin suuri ajojahti kristittyjen johtajien vangitsemiseksi ja lukuisia uskovia pidätettiin.

Pääministeri Vanhanen on nyt Kiinassa. Jos hän on kunnon kristitty, hänet tietysti pidätetään oitis. Mutta jos Vanhanen taas pilkkaa Jumalaa ja hänen kansaansa, niin Saatanan joukot kohtelevat häntä kuin prinssipuolisoa ainakin.

 

Palapelin osat paikoilleen

Kuva ja Sana julkaisi v. 2000 Tim LaHayen kirjan tempauksesta TUULIIN JA PILVIIN (Rapture under Attack). Paljon asiallisempi kirja löytyy netistä osoitteesta www.rapturesolution.com Kirjan nimi "The Rapture Solution - Putting the Puzzle together" on oikea - Allen Beechick on onnistunut laittamaan Lopun ajasta kertovat raamatunlauseet kasaan ilman, että sanaa on tarvinnut vääristellä tai toisenlaisiin ajatuksiin tulleita julkisesti herjata. Kirja selvittää moniaita sellaisiakin raamatunlauseita, jotka tähän mennessä ovat olleet arvoituksia.

Beechickin kirjassa on käytetty hyväksi jo sitäkin tietoa, jonka Raamatun juhlakalenterin ymmärtämisen kautta on vasta hiljattain tullut uskovien käyttöön. Mutta toivottavaakin kirjassa on. Jos kirjoittaja olisi tehnyt selvän eron Vihollisen toiminnasta johtuvan ahdistuksen (thlipsis) ja sen vastareaktiona tulevan Jumalan vihan (orgi) välille, olisi saatu hyvä vertailukohta esimerkiksi Marvin Rosenthalin kirjaan The Pre-Wrath Rapture of the Church. (Nelson, Nashville 1990).

 

Kiirastorstain teksti

Posti toi eilen esitäytetyn veroilmoituksen vuodelta 2005. Kohdassa VARAT JA VELAT lukee "Kiinteistöjen verotusarvot 88 708,93. Varat yhteensä 88 709,93" eikä velkoja ollenkaan!

Ikävä kyllä tämä on taas sitä viranomaisten tekstiä. Edellisenä päivänä juuri juttelimme samaisen valtion, siis Suomen tasavallan, virkamiehen kanssa siitä, ettei se vaan onnistunut keskeneräisen omakotitalon vapaaehtoinen myynti 33.000 eurolla ruoveteläisen kiinteistövälittäjän kautta, jonka jälkeen virkamies ilmoitti ulosmittaavansa sähköliittymän ja vesiliittymän Kurun osuuspankin noin 33.000 euron saatavista.

Mutta ajatellaanpas tätä asiaa vielä vähän. Viranomaisten kirjoissa Osmo Pöystin varallisuuden kasvu vuodelta 2005 on siis noin 50 000 euroa, ja kaiken lisäksi ilman minkäänlaisia tuloja, jollei sellaiseksi lasketa sadan euron joululahjaa ja niitä 60 euroa, jotka ovat kirjeiden välissä tulleet? Harmaata taloutta ehkä? Kaivanut Parkkuun metsistä kultaa, mutta ei ole maksanut siitä veroja? Jotakin rikollista siinä varmaan on, eihän sellainen omaisuus voi noin vain tyhjästä nousta? Ja onhan se radiokin jo pitkään puhunut siitä harmaasta taloudesta? Ainakin hyökkäyksen esityö on suoritettu erinomaisesti!

Siihen aikaan, kun Kekkoslovakian suuren ja mahtavan veljeskansan ajattelevat ihmiset vielä ammuttiin santakuopan reunalla, pyöveleiden sielunelämä järkkyi niin paljon, että heistä tuli raakkeja. Lisänä oli pelko, että he purkaisivat itseään naapureilleen, josta syystä valtio saattaisi joutua huonoon valoon. Siksi heidätkin ammuttiin. Mutta nyt ne heidän veljensä ovat siis keksineet keinon, miten kaivaa vaikka silmätkin päästä niin, ettei satu ollenkaan. Se ulosmittausleidikin puhui ihan lämpimästi, melkein hellyttävästi. Minä tarjosin sille sitä 200 eurolla ostettua autoanikin, vaan ei huolinut.

Esitäytetyn veroilmoituksen voi tietysti korjata ja palauttaa. Mutta auttaako se? Kun hain asumistukea vuokra-asuntoon, ne ilmoittivat, että minullahan on 700 euron (en viitsi katsoa papereista miten se ihan pennilleen oli) kuukausitulot, koska en ole todistanut, ettei minulla ole mahdollisuutta hankkia 700 euron kuukausituloja. Ja todellakin: Tähän päivään mennessä en ole pystynyt niille todistamaan, ettei minulla ole mahdollisuutta hankkia 700 euron kuukausituloja. Ja jos ryhtyisin sitä todistelemaan, niin varmaan ne pidättäisivät ja veisivät hullujenhuoneelle. No rehellisyyden nimissä on kerrottava, että myönsivät ne minulle kerran työttömyystukea tai jotakin sellaista, kunnes se viikon päästä peruttiin. Eikä sitä viikon erääkään koskaan maksettu.

Kirjan KRISTUKSEN MORSIAN luku 09, Pääsiäinen, ei siis valmistunut ennen kirkollista pääsiäistä. Mutta tulihan tämä kiirastorstain teksti nyt selväksi kaikille äänestäjille? Ja sitten vain miettimään, miten te tästä Suuren Valkean Valtaistuimen edessä vastaatte.

 

Kiova äänesti itse

Reilu vuosi kirjoitin tällä palstalla jutun "Euroopan suurimmasta" karismaattisesta helluntaiseurakunnasta. Kerroin nigerialaisesta opiskelijasta, joka vuonna 1993 aloitti Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa seitsemän hengen raamattupiirin. Nyt tuo raamattupiiri on kasvanut 30.000 uskovan seurakunnaksi, ja lisäksi sillä on 70 haarakonttoria ympäri maailmaa.

Kun raamattupiiri alkoi huiman kasvunsa, halusivat Jumalan Valtakunnan vastustajat häätää raamattupiirin perustajan Sunday Adelajan pois maasta. Kolmekymmentä Ukrainan korkeimman Neuvoston (Verhovna Rada) jäsentä vaati silloin Sunday Adelajan viisumin uusimista. Yksi vetoomuksen allekirjoittajista oli Leonid Tsernovitskij. 2006-04-04 Leonid Tsernovitskij julistettiin 26.03.2006 järjestettyjen Kiovan kaupunginjohtajan vaalien voittajaksi.

Vaalien voittaja, "lahkolainen" Tsernovitskij sai 31,8 prosenttia äänistä. Toiseksi tuli saksalaisten suosikki, nyrkkeilijäkuuluisuus Vitali Klitschko ja kolmanneksi venäläisten suosikki, kaupungin entinen pormestari Aleksander Omelchenko.

Saksan radion "Deutsche Welle" propaganda Klitschon puolesta oli aivan kuin Hitlerin ajoilta. Omelchenko pääsee saksalaisessa propagandassa vielä vähän esille, mutta vaalien voittajaa, Tsernovitskiä ei artikkelissa mainita sanallakaan.

Kun vaalien tulos julkaistiin, sitä vastustamaan nousi Venäjän arkkipiispa Alexis toinen. Vaalituloksen julkistamispäivänä Moskovassa pidetyssä Maailman Venäläisen Ortodoksikirkon kansankokouksessa Alexis II ilmoitti, että Venäjän ortodoksikirkkoon kuuluvien uskovien oikeuksia poljetaan Ukrainassa. Ja Venäjän ortodoksikirkon piispa Lvovista Ukrainasta kertoi, että Venäjän väliintuloa odotetaan. Myös lehdistössä propagandasota alkoi heti. Venäjän paras nettiuutiskanavakin kertoi, että Leonid Tsernovitskij on "uskonnollisen lahkon 'Jumalan suurlähetystö' jäsen", ja että "Kokouksissa 'Jumalan suurlähetystön' johtajat käyttävät massahypnoosia, jotka aiheuttavat seurakuntalaisissa eksaltaatiotilan".

"Lahkolaiselle" Tsernovitskille hävinnyt Omelchenko vastasi vaalin tulokseen syyttämällä voittaa korruptiosta. Vaaleissa tappion kärsinyt kaksinkertainen nyrkkeilyn kultamitalimies selvisi tappiostaan paljon paremmin, kuin hänen saksalaiset kannattajansa. Saksalaiset eivät vain näytä tyytyvän tappioonsa. Eurooppalaisen kristinuskonvastaisen liikkeen FECRIS nimissä esiintyvä Vladimir Petuhovin on jo ehtinyt leimata "Jumalan suurlähetystön" voidaan pitää "destruktiivisena kulttina".

 

NATIONAL GEOGRAPHIC SOCIETY Juudaksen päämiehen asialla

Lopetin Yhdysvalloissa ilmestyvän "Kansallisen maantieteellisen seuran" lehden tilaamisen noin kymmenen vuotta sitten. Syitä siihen oli kaksi: Lehdessä kerrottiin maailman suurimmasta ja hienoimmasta merentutkimusaluksesta, joka rakennettiin Hollmingin telakalla Raumalla tilaajalle, joka oli Neuvostoliiton tiedeakatemia. Laiva varustettiin hienoimmalla merentutkimuslaitteistolla, jota Amerikan Yhdysvalloista oli saatavilla. Olin mukana laivan rakentamisessa alusta lähtien - neuvottelumatkoilla Neuvostoliitossa, kääntämässä laivan teknistä erittelyä Venäjään; se muuten tehtiin noin yhteentoista kertaan, koska joka neuvottelumatkan jälkeen tehtiin uusi versio. Olin myös luomassa yhteyksiä laitetoimittajiin, joten olisin odottanut, että National Geographic Societyn lehdessä olisi edes jollakin tavoin mainittu, että tuo uljas tekele on tehty Suomessa. Mutta mitä vielä! Toimittaja kirjoitti lehdessä, että neuvostoliittolainen laiva on "quite luxurious", melko loistokas. Tottakai se oli, kun me siitä sellainen tehtiin.

Toinen syy, miksi lakkasin luottamasta Yhdysvaltojen kansalliseen maantieteelliseen seuraan oli, kun huomasin, kuinka he suhtautuivat Neuvostoliiton ei-venäläisiin kansoihin. He suoraan sanoen kannustivat venäläistä rasismia. Odotin, että joskus tulisi juttuja esimerkiksi udmurteista, tai permalaisista taide-aarteista, vanhoista suomalais-ugrilaisten kansojen linnakaupungeista, ja vastaavista, mutta ei koskaan. Kun usalaiset eivät siihen pystyneet, kirjoitin sitten itse pienen jutun Suomalais-ugrilaisista pääkaupungeista. Voi vain kuvitella, mikä tarina siitä olisi tullut, jos takana olisivat olleet vähän toisenlaiset resurssit, kuin minun vuosituloni (vuonna 2005 sadankuudenkymmenen euron lahjoitukset). Harmittaa kyllä, kun Venäjällä toimivat uutiskanavat vähän väliä kertovat miinaharavoineen vanhojen linnakaupunkien maastossa liikkuvista aarteenetsijöistä. Yliopistot eivät ole kiinnostuneet, koska Venäjää ei silloin vielä ollut, kun ne kaupungit kukoistivat.

National Geographic Society ei rakasta Venäjää, vaan sosialismia. Amerikan "edistykselliset" pankkiirit loivat Neuvostoliiton, ja vaikka siitä tuli susi, ne pitävät vieläkin yllä myyttiä "sosialismin paratiisista". Mutta sosialismi ei olisi sosialismia, jos siltä riistettäisiin sen suola: taistelu kristinuskoa vastaan sosialismin katkeraan loppuun saakka. National Geographic Societyn evankeliumi on "Juudaksen evankeliumi".

"Juudaksen evankeliumi" on papyrusteksti 300-400-lukujen taitteesta, jonka uskottiin kadonneen, kunnes hämärämiehet alkoivat kaupitella sitä 1970-luvulta alkaen, ensin "Etelän baptisteille" (Yhdysvaltojen suurin protestanttinen yhteisö) ja sitten ainakin Amerikan metodisteille. Kauppaa ei syntynyt, kunnes National Geographic Society osti tuon koptin kielellä kirjoitetun gnostilaisen tekstin, jonka alkuperäisversio lienee noin vuodelta 150, kuten useimmat muutkin Egyptin gnostilaisen liikkeen tärkeimmät kirjalliset tuotteet.

Juudaksen evankeliumi ei koskaan levinnyt gnostilaisen liikkeen ulkopuolelle, koska se oli arvoton. Ristin Uskon tekstit säilyivät syyrialaisen maailman piirissä sen ajan yli, kun Egyptin kristikuntakin joutui siellä vaikuttaneen vahvan gnostilaisen liikkeen riepotukseen.

Gnostilaisuuden kantavana ajatuksena on jumaloida kaikkea, mikä ei ole Jumalasta, ja siksi se on nykyaikainen uskonto. Sen kannattajat jumaloivat homoja samalla tavalla nyt, kuin vuonna 150 ja Juudasta samalla tavalla nyt kuin vuonna 150, veljentappaja Kainia nyt niin kuin vuonna 150 ja niin edelleen. Maailman luomisen gnostikot panivat enkelien piikkiin. Mutta tärkein asia tulee nyt, joten ole tarkkana: Gnostilaisuus oli niin halveksittava ajatusrakennelma, että kun kirkko syntyi, se ryhtyi käyttämään sanaa gnostilainen niistä kristityistä, jotka eivät kirkkoon liittyneet. Vasta historia on osoittanut, kuka mitäkin oli ja on. Gnostilaiset ovat tämän päivän jumalankieltäjien suosiossa, kirkko on tänään poliitikkojen seuralainen, ja Jeesuksen seuraajat ovat Jeesuksen seuraajia.

Sana gnostilainen tulee sanasta gnosis, tieto, sisäinen tieto. Jeesuksen seuraajat tarkoittavat sanalla gnosis Pyhää Henkeä eli Totuuden Henkeä, joka on yhtäpitävä Jeesuksen eli Jumalan sanan kanssa, mutta gnostikot tarkoittivat gnosiksella sellaista salatietoutta, jonka he saivat annoksittain, kun he etenivät salaseurojensa hierarkisessa asteikossa. Korkeimman asteen gnostilaista "salatietoa" oli fallos-kultti, jonka symboleina erimuotoiset pyramidit ja obeliskit maailman mahtavien pihamaita koristavat.

Totuuden Henki näyttää maailmalle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion. Omatunto kolkuttaa ja syntisiä pelottaa, huolimatta siitä, että National Geographic Society kirjoittelullaan yrittää kumota sitä tunnettua tosiasiaa, että Juudas, kuten niin monet muutkin saatanan palvelijat hänen jälkeensä, myi Jeesuksen ja hirttäytyi. Paholainenhan se vaan on, joka siellä yrittää orjiaan rauhoitella ja potentiaalisille asiakkailleen uskotella, ettei teille käy samoin, jos sen teette.

Juudas on jo palkkansa saanut. Nyt paholaisella on uudet kujeet mielessä. Sen on saatava äänestäjänsä liikkeelle hyväksymään ne. Se käy kovaa sotaa vaimentaaksesi sinun omantuntosi äänen, sillä monet kyselevät näinä päivinä, miksi kaikesta elämän korskasta huolimatta sillä ei ole uskollisille palvelijoilleen muuta tarjottavaa kuin valheita ja ennakkoluuloja.

 

Päivän kommentit:

Jeesuksen Kristuksen suurlähettiläs Abdul Rahman sanoo www.masih.tv haastattelusssa:

Kyllä minä sen hyväksyn, että minut tapetaan hirttämällä, kyllä vaan. Mutta mikään luopio minä en ole, vaikka minut sellaiseksi on leimattu, enkä minä ole uskoton. Minä olen Jeesuksen seuraaja.

Afganistanin presidentti Hamid Karzai samalla videolla:

Tämä on hyvin kuuma asia, tämän kaltainen asia on tutkittava huolellisesti.

Molemmat ovat oikeassa. Asiasta on tullut tietoon jo sen verran, että Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Rice on soittanut Karzaille; ja Karzain lause lienee jo nähtävä tämän soiton valossa. Myös Kanadan, Italian ja Saksan hallitukset ovat jo puuttuneet asiaan. Karzai on todella pahassa välikädessä, sillä katugallupit Kabulista kertovat kansan vaativan Abdul Rahmanille kuolemantuomiota. Huomionarvoista myös on, että EU:n ulkoministeriksi pyrkivän Solanan kommenttia odotellaan. Seurataan tilannetta! Hakusanaksi riittänevät Abdul Rahman Karzai. Poliittiset nuorallatanssijat valmistelevat jo perääntymistietä väittämällä, että veli Adbul on hullu, jonka takia häntä ei voi tuomita (laillisen oloisesti oikeudessa), mikä merkitsee sitä, että hänet todennäköisesti päästetään vapaaksi ja murhataan, kuten niin monet muut ennen häntä. Voit seurata tapahtumien kulkua myös netistä: http://www.afghantimes.com/index.htm; http://afghanblog.com; www.andaryas.com; www.watandar.com

 

Murhaajat ja heidän veljensä

Middle East Times kirjoitti 19.03.2006 julkaistussa artikkelissa miehestä, joka oli kääntynyt muslimista kristityksi. Lehti kertoo:

Korkeimman Oikeuden tuomari Ansarullah Mawlavizada sanoi, että islamista kristinuskoon kääntynyt Abdul Rahman on tutkintovankeudessa ja saattaa saada kuolemantuomion, jos hän kieltäytyy kääntymästä takaisin muslimiksi.

Todistusaineistoon kuuluu Abdul Rahmanin raamattu. Reutersin valokuvassa tuomari Mawlavida pitää kirjaa kädessään. Syyttäjä, Abdul Wasi kertoi, että Abdul Rahman on luopio, ja niin kuin syöpä Afganistanin sisällä. Tuomion jälkeen maan presidentin Hamid Karzain on vielä vahvistettava kuolemantuomio.

Veli Abdul on 41 vuoden ikäinen. Hän tuli uskoon noin 15 vuotta sitten ollessaan mukana kansainvälisessä lääketieteellisessä tiimissä, joka toimi Peshawarissa, Pakistanissa afgaanipakolaisten keskuudessa. Tiimityön jälkeen Abdul Rahman oli yhdeksän vuotta Saksassa, josta hän palasi Afganistaniin vuonna 2002. Amerikkalaiset olivat syrjäyttäneet Afganistanin Taliban-hallituksen vuotta aiemmin, mutta uuden hallituksen tammikuussa 2004 vahvistama uusi perustuslaki jätti Islamilaisen lain eli Sharian voimaan. Islamilainen Sharia-laki vaatii, että henkilö, joka hylkää Muhammedin opit, tapetaan. Afganistanin perustuslain kolmannen artiklan mukaan "mikään laki ei voi olla vastoin islamin pyhän lain uskoa ja määräyksiä" ja Sharian eli Islamilaisen lain mukaan islamista kristinuskoon kääntyminen on rangaistava kuolemalla, jollei henkilö käänny takaisin islamiin, kun häntä siihen kehoitetaan.

Afganistanin uutta perustuslakia mainostetaan "liberaalisempana" kuin mitä amerikkalaisten vuonna 2001 syrjäyttämän taliban-liikkeen aikainen lainsäädäntö oli. No, missä se liberaalisuus nyt sitten on? Useat kristityt ovat jo ehtineet luopua tunnustuksestaan tämän liberaalin paholaisen vaatimuksesta, mutta eivät kaikki. Vuonna 2004 murhattiin Afganistanissa viisi kristityksi kääntynyttä entistä muslimia. Afganistan on myös YK:n jäsenvaltio, mutta koska se YK on kristittyjä tai juutalaisia suojellut omien joukkojensa terrorilta?

Ristin Usko on vaativaa. Jeesuksen sanelemat ehdot ovat nämä:

Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa. Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Sillä minä olen tullut "nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan; ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa". Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen. Joka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt. Joka profeetan ottaa tykönsä profeetan nimen tähden, saa profeetan palkan; ja joka vanhurskaan ottaa tykönsä vanhurskaan nimen tähden, saa vanhurskaan palkan. Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisen kylmää vettä, hänen juodaksensa, opetuslapsen nimen tähden, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille. (Matt 10:32-42)

Muslimit eivät ole surmanneet paljoakaan kristittyjä afgaaneja viimeisen sadan vuoden aikana; sitä ennen kyllä. Kyse on siitä, että aikaisempien sukupolvien muslimit tekivät niin perusteellista työtä, ettei murhattavia enää jäänyt. Joskus 1960-luvulla Afganistanissa oli suomalainen silmälääkäri, ja arvaattekos mitä hänelle tehtiin? Kaiken lisäksi hän oli siellä lähetystyössä. Tais olla liian helppo kysymys. Aivan eri asia onkin se Sudan. Etelä-Sudanissa on paljon kristittyjä; tai ainakin oli. Niinpä myös murhattujen luvut ovat aivan eri luokkaa kuin Afganistanissa.

Islam on suomalaisten vallanpitäjien suosiossa. Olen seurannut peruskoulun oppikirjoista, kuinka ihana uskonto islam heidän mielestään on. No, jos he pitävät murhaamista ihannoitavana, niin minkäs minä sille teen. Kysyin kerran eräältä uiguurilta Kiinassa, että onko täällä kristittyjä? Ja mikä olikaan vastaus: "Ei ole, ja jos on, niin näin", ja mies teki kuvaavan liikkeen kädellään, siinä kurkun kohdalta. Juuri sillä lailla se Afganistanissa Jeesusta palvellut suomalainen sisarkin tapettiin.

Kristittyjen uiguurien suuret tappajaiset vietettiin vuonna 1938. Mutta se uiguuri, joka kanssani niin mahtavasti puhui, pyysi silti lainaksi uiguurikielisen Uuden Testamenttini. Eikä ole sitä vielä palauttanut.

 

Nyt lähdettiin!

Lehtimajan juhla on suuri kristillinen juhla. Sitä vietetään sen muistoksi, että Jumalan kansa joskus on vaeltanut erämaassa ja asunut lehtimajoissa. Eikä Jeesus ole mikään poikkeus. Hän on oikea savimajoissa asumisen veteraani. Ensin hän asui yksin, mutta nyt jo hänen majassaan on jo miljoonia "eläviä kiviä".

Kirkko on korvannut Lehtimajan juhlan persialaiseen kulttiin kuuluvalla yule-juhlalla, jota "muinaiset roomalaiset" viettivät "Voittamattoman Auringon" eli Sol Invinctuksen syntymäpäivänä. Kun siis eroat kirkosta, älä unohda unohtaa joulua! Jeesus syntyi Lehtimajan juhlan ensimmäisenä päivänä, ja hänet ympärileikattiin "kahdeksantena päivänä", eli lehtimajan juhlan viimeistä päivää seuraavana Suurena päivänä, jota Raamatun juhlakalenterissa vietetään "tulevaisuuden varjona" ikuisuudesta.

 

Taas uusi hyökkäys Internettiä vastaan

Globalisaation puuhamiehillä on suuri halu kukistaa globaali tietoverkko, Internet. Sosialistinen Kiina ja pahimmat muslimimaat ovat jo keksineet lukuisan joukon keinoja, miten rajoittaa ihmisten mahdollisuuksia kuulla Evankeliumi. Tällä kertaa Internetin rajoituksia ajetaan läpi Amerikan Yhdysvalloissa. Uhkakuva on tällä kertaa pahempi, kuin aikoihin, sillä mukana on Google, joka Kiinassa jo harjoittaa kristinuskon vastaista toimintaa sosialistien toimeksiannosta.

Globalisaation kannattajien "globalisaatio" on saatanallinen visio maailmasta ilman Jumalaa. Se on vastahyökkäys Jumalan globaalille internationaalille. Kumman luulet voittavan? Jeesus käski julistaa Jumalan valtakuntaa kaikkialla maailmassa, ja sanoi, että jos hänen palvelijansa vaikenevat, voi Jumala panna kivet huutamaan.

Saatana on mobilisoinut, mutta samalla se on joutunut kokemaan pahoja tappioita Kristuksen vastaisessa toiminnassaan. Saudi-Arabian sydänmailla katsellaan kiellettyjä ohjelmia Jeesuksesta, ja mullahit ovat raivoissaan. He tietävät olevansa luusereita, ja käyttäytyvät sen mukaisesti. Mutta mikään ei voi enää pysäyttää muslimien mielenkiintoa kristinuskoa kohtaan. Ja kun he - kristinuskon haasteen edessä - tutkivat Koraania ja islamilaista perimätietoa, hadith-kirjallisuutta, heidän on pakko tunnustaa, ettei Muhammed ollut Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan profeetta, vaan kliininen tapaus.

Saatanan hyökkäystä ei pidä silti aliarvioida. Hän on yhdistämässä maailman uskontoja fallos-kultin taakse, sillä se on yhteistä kaikille niille uskonnoille, joiden ideologinen kotimaa on Babylon. Jumalaa eivät saatanan yhdistyneetkään voimat voi voittaa, mutta rauhallisia kristittyjä he toki pystyvät vainoamaan, jopa kovemmin kuin koskaan ennen. Saatanan palvelijat ovat toistuvasti tuoneet ilmi päämääränsä: Hrustshev lupasi näyttää viimeisen papin televisiossa, Jiang Qing väitti, että Kiinan kristikunta on siirtynyt museoihin ja Enver Hoca jo ehti ilmoittamaan, ettei heillä enää kristittyjä ole lainkaan. Ja olisittepa olleet läsnä YK järjestämillä maailman uskonnollisten johtajien päivillä katsomassa, kuinka eräs Yhdysvaltain johtavan mediaverkoston johtaja purki vihaansa kristinuskoa vastaan!

Monet uskovat ovat tuudittautuneet sellaiseen toivoon, että Kristus hakee morsionsa pois ennenkuin Jeesuksen ennustama (Matteus, luku 24, Ilmestyskirja jne) suuri vaino alkaa. Mutta hetkinen! Ei kai kristittyjä enää silloin voi vainota, kun he jo ovat taivaissa, ja viettävät Karitsan häitä!

Kun kristityt on joko tapettu tai temmattu ylös taivaisiin, tai siirretty muuten Saatanan ulottumattomiin, evankeliumin julistus lakkaa, vai? Ei sentään, sillä jopa silloin, kun Saatana on jo luullut päässeensä voitolle, tulee Jeesus takaisin ja sekoittaa pelin aivan petovaltion ruhtinaan nenän edessä, ja evankeliumin julistus jatkuu:

Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille. Ja hän sanoi suurella äänellä: "Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet". Ja seurasi vielä toinen enkeli, joka sanoi: "Kukistunut, kukistunut on se suuri Babylon, joka haureutensa vihan viinillä on juottanut kaikki kansat". Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: "Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä, niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä. Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin. (Ilm 14:6-11)

Onko sinun pastorisi kertonut sinulle siitä, mitä maailmalla nyt tapahtuu? On aika valmistautua vainoihin. Ja keskeyttää palkan maksu pastoreille, jotka ovat vihollisen palveluksessa.

Se on niin helppoa

Luterilaiset pastorit ovat hyljänneet laumansa. Naapurin mummo oli hakemassa postia potkukelkkansa kanssa ja me lapsien kanssa kävelyllä. Mummo kysyi, mikä se sitten on oikea usko?

Monenlaistahan sitä puhutaan, mutta mummo voi kotonaan lähestyä Jumalaa Jeesuksen nimessä. Ja jos hän tunnustaa Jeesuksen herrakseen, Jumala lähestyy häntä. Ja vaikka sitä monenlaista puhutaan, on omantunnon puhtauden säilyttäminen asia numero yksi. Venäjänkielisessä hengellisessä laulussa pojat laulavat:

Pered grehom sklonjatsja

bessmertnoi dushe nelepo.

Eli selväkielellä: "Kuolemattomalle sielulle synnin edessä horjuminen on pöljää".

Jos viitsit ja tiedät, miten tämän laulunpätkän saisi kaapattua seedeeltä, niin kerro ja lähetä ohje poysti@operamail.com.

 

Temppeli

Jumala haluaa asua kansansa keskuudessa. Ensin oli ilmestysmaja, sitten Jerusalemin temppeli, sitten Kristus ja sitten Kristuksen ruumis eli seurakunta. Ja kertomus jatkuu vielä: Ylösoton jälkeen maahan laskeutuu Uusi Jerusalem, joka on morsian, Kristuksen vaimo, Jumalan maja ihmisten keskellä. Tule sinäkin Jumalan kirkkauden asunnoksi!

 

Emmanuel Luther Ratiq

Ruotsissa ei tavallisesti kirjoiteta hyviä kirjoja. Mutta nyt on sekin ihme tapahtunut. Emmanuel Luther Ratiq on kirjoittanut kirjan "Jesus - kontakt och konflikt mellan kristna och muslimer" englanninkielisenä nimellä "Jesus - Contact & Conflict between Christians and Muslims". Kirjassa vertaillaan sitä, mitä Raamattu ja Koraani sanovat Jeesuksesta. Tulos on yllättävä, niin kirkonmiehille kuin muslimeillekin. Se on myös tyylinäyte hyvästä mausta, jonka Pakistanin presidentti Zia ul-Hak on tunnustanut ojentamalla henkilökohtaisesti tunnustuspalkinnon kirjasta, joka todella on lukemisen arvoinen. Kirja on käännetty myös venäjäksi ja kenties muillekin kielille.

En muista koskaan aikaisemmin lukeneeni näin suppeata kirjaa (144 sivua), jossa kristinuskon perusteet tulisivat näin selvästi esille. Kirja on yleiskristillisellä linjalla, eikä siitä hakemallakaan löydä minkään kirkkokunnan tai lahkon hämäriä tulkintoja. Ja kaiken kukkuraksi, se tarjoaa lukijalleen myös terveen näkökulman islamin perusteisiin. Jos kirjassa jotain puutteita on, löytyvät ne niistä esipuheista, jotka ruotsalaiset kirkonmiehet Jan Henningson, Göran Janson ja Karl Erik Salberg ovat kirjoittaneet.

 

Montako niitä on ja kauanko se kestää?

Ennen opetettiin, että Suomessa on 70.000 järveä. Se oli oikein. Mutta sitten opetettiin, että Suomessa on 188.000 järveä, jos mukaan luetaan kaikki yli 5 aarin kokoiset lammetkin. Se oli oikein. Mutta jos järven ja lammen rajaksi pannan yksi hehtaari, on Suomessa nyt noin 58.000 järveä. Eli kaikki vastaukset ovat "oikeita", kunhan vain järven ja lammen rajasta tehdään suhteellinen.

Ihminen on aika peto pettämään itseään. Näkemällä kaikki asiat "suhteellisena" hän pystyy aika pitkälle säilyttämään itsetuntonsa. Lopulta vastassa kuitenkin ovat muuttumattomat tosiasiat. Ihmiselle, joka on edistynyt pitkälle oman valheellisen maailmankuvan rakentamisessa, palaaminen yksinkertaisiin tosiasioihin saattaa olla katkera paikka, sillä se tarkoittaa koko taidokkaasti rakennetun systeemin hylkäämistä. Hänenhän on tultava lapsen kaltaiseksi, valittava uusi kehityssuunta, ja aloitettava uudestaan.

Vanhan Liiton seurakunta joutui tekemään kolme vuotuista pyhiinvaellusmatkaa. Pääsiäisenä hän tuli pelastuksen ja vapautuksen juhlille, Helluntaina hän tuli saamaan lain ja voiman ja Syksyllä hän tuli sadonkorjuun juhlille nauttiakseen raadantansa tuloksista. Nämä matkat ovat kuvia Jumalan lapsen edistyksestä taivastiellä. Ensin me olemme uskonnollisia beibejä - armahdettuja syntisiä. Mutta ei isä ole iloinen, jos jäämme beibeiksi. Hän haluaa meidät seuraansa, työmiehiksi viinitarhaansa. Ja syksyllä, kun sato on kypsynyt, hänen Poikansa noutaa meidät juhlille. Oletko juhlakunnossa?

 

Oikea apu oikeaan aikaan

Aamulla tuli ikävää postia. Pankki sanoi lainan irti. Illalla tuli lohdutusta, josta ymmärsin, että vaikka lainan ottaminen on ollutkin selvä synti, Jumala ei ole hyljännyt. Kiitoksia Timo sinulle ja vaimollesi sinne Outokumpuun.

 

Politiikantekijöiden ikioma valemessias

Joku aika sitten kirjoitin shiialaisten kahdennestatoista imaamista, eli Mahdista. Mutta tiedätkö, ketä "kansainvälinen yhteisö" ajaa Laittomuuden ihmisen pallille? Ennen kuin mitään näkyvää ehdokasta oli yleisölle esitelty, kirjoitti michiganilainen asianajaja Constance Cumbey kirjan A Planned Deception (Suunniteltu petos), jossa hän esitteli suurelle yleisölle poliitikkojen keskuudessa suositun New Age-kultin suunnitelmat siitä, kuinka maailma valloitetaan. Mutta nyt ollaan jo paljon pitemmällä kuin vuonna 1985. Nyt seurataan sitä, miten New Age (Uusi Maailmanaika) kultin valemessiaan tuloa valmistellaan. Jotkut sanovat jo nyt Solanaa "kansainvälisen yhteisön johtajaksi". Constancen blogi löytyy sivulta www.cumbey.blogspot.com

Jeesus varoitti hänen nimissään tulevista pseudoista ja kertoi, että kun hän tulee takaisin, hän tulee niin selvästi, että kaikki näkevät se kuin salaman idästä länteen. Laittomuuden ihmisen tulo ei ole näin näkyvää, vaan hänet näytetään televisiossa. Mutta asiaan perehtymättömille sekin saattaa mennä täydestä. Tapahtumapaikka, Öljymäki, Jerusalemissa, on helppo valita oikein, koska se on kirjoitettu ainakin kahdessa kohtaa Raamatussa.

 

Suuri fasistinen maailmanvalta

Silmittömässä vihassaan Jumalaa kohtaan maailman kansat ovat rahoittaneet "palestiinalaisten" taistelua Israelia vastaan. Kristityt ovat kuitenkin arvostelleet fasistien toimia, ja fasistit ovat katsoneet parhaaksi käydä sotaansa mahdollisimman vähin äänin. Mutta nyt, kun "palestiinalaisten" (millä fasistien kielenkäytössä tarkoitetaan vain ei-juutalaisia palestiinalaisia) johtavaksi puolueeksi on tullut entistä pahempi terroristijärjestö, ei tosiasioiden salassapito enää onnistu. Arvostelua pelkäävät fasistit joutuvat väistämättä hyökkäämään myös Jeesusta kimppuun, sillä Jeesuksen varassahan se "juutalais-kristillinen" arvomaailma seisoo.

 

Usko ei ole joka miehen

Presidentinvaalit ovat ohi. Uskovalle ihmiselle ne eivät kelvanneet edes viettelykseksi, sillä ainutkaan tarjotuista ehdokkaista ei ollut "meidän miehiämme". Kaikki johtavat ehdokkaat tekivät jo ennen vaalia selväksi, etteivät he ainakaan meidän arvomaailmaamme hyväksy. Olisi oikein hyvä, jos uskovat lopultakin tunnustaisivat, että Suomen valtio on kristinuskonvastainen järjestö, ja valmistautuisivat elämään tämän tosiasian kanssa.

Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niinkuin teidän keskuudessanne, ja että me pelastuisimme nurjista ja häijyistä ihmisistä; sillä usko ei ole joka miehen. Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvistava teitä ja varjeleva teidät pahasta. Ja me luotamme teihin Herrassa, että te sekä nyt että vasta teette, mitä me käskemme. Ja Herra ohjatkoon teidän sydämenne Jumalan rakkauteen ja Kristuksen kärsivällisyyteen. (2.Tess 3:1-5).

Uutisia rintamalta

Kun tyttäreni siepattiin, yritin saada valtiovaltaa vastaamaan teoistaan, mutta turhaan. Edes selitystä alaikäisen tyttären sieppaukseen en saanut. Ahtisaaren kansliakin vastasi vain, että "kaikki on tehty Suomen lakien mukaan". Oli pakko jäädä odottelemaan, miten Jumala Suomen Valtion haasteeseen vastaa.

Viime kesänä sitten veli Yun kävi puhumassa helluntaiherätyksen kesäpäivillä Keuruulla. Kuvassa veli Yun turvamiesten ympäröimänä kirjoittaa omistuskirjoitusta kirjaan "Taivaallinen mies":

Kun olimme lukeneet kirjan veli Yunin elämänvaiheista Kiinassa kolmeen kertaan, annoimme kirjan siepatulle tyttärelleni. Tyttäreni kertoi, että tämän omistuskirjoituksella varustetun kirjan olisi halunnut ottaa häneltä pois henkilö, joka on "joku psykologi tai sellainen". Teko oli jäänyt kuitenkin tekemättä ja tyttäreni kertoi, että sen "jonkun" kohtu oli otettu pois ja nyt se saa sädehoitoa".

Vaikka valtiovalta ei antanutkaan selitystä alaikäisen lapsen sieppauksesta, en usko paljonkaan erehtyväni, jos rinnastan uskovan tytön sieppauksen, kiinalaisten veljien kidutukset Kiinassa, Lex Karpelan, kirjastojen sulkemiseen tähtäävien toimenpiteiden, Internetin valtaamisyritysten ja psykologian poliittisten päämäärien olevan vain yhden ja saman asian eri ilmenemismuotoja eli perkeleen touhuja yhtä kaikki. Ilahduttavaa tässä kuitenkin on se, että Jumala puolustaa heikkojaan.

 

Nopeasti meni

Meillä oli vieraita, joiden kanssa oli helppo jutella hengellisistä asioista. Pari viikkoa meni, että hujahti. Oli tosi mukavaa pitkästä aikaa jutella jonkun kanssa, jonka arkku ei tyhjene samaa tahtia heti ensimmäisen kahvikupin kanssa.

 

Shiialainen valemessias

Jumalattomat eivät tiedä, mitä maailmassa tapahtuu, koska jumalattomat ovat tyhmänylpeitä. Suomalaisetkin ylistävät koululaitostaan maailman parhaaksi, mutta eivät silti tiedä, miksi shiialaisen Iranin presidentti Ahmadinejad valmistautuu Harmageddonin taisteluun. Tyhmänylpeät sanovat vain, että eihän me mitään jehovalaisia olla, eikä me Harmageddoneihin uskota. Mutta jos et halua joutua Suuren Vaivan Ajan keskelle täysin tietämättömänä siitä, mitä Mahmoud Ahmadinejadin päässä liikkuu, pistä hakusanoiksi "the Twelfth imam" ja "Ahmadinejad".

Shiialaiset odottavat kahdettatoista imaamia, josta käytetään myös nimeä "Mahdi" ja "Mehdi". Mahdi on eräänlainen islamilaisten messias, jonka tehtäväksi he ovat antaneet maailman valloituksen. Eikä Ahmadinejad ole yksin. Aivan hiljakkoin Venäjän presidentti Putin sanoi, että Venäjä on Islamilaisen maailman luotettavin ystävä, ja Ahmadinejad ilmoitti, että Israel on poistettava maailman kartalta.

Israelin kimpussa ovat toki muutkin kuin shiialaiset, ja heidän kaksimieliset "ystävänsä". Joku aika sitten aloitin vääntää tekstiä maailmaa johtavien taloudellisten ja poliittisten johtajien suosimasta "New Age" liikkeestä, mutta homma jäi kesken siitä yksinkertaisesta syystä, että samat asiat kerrotaan Raamatussa. Asiat toki pyrin esittämään. Mutta onhan niitä valmiitakin tekstejä. Helmut Welker on kirjoittanut tekstin FULFILLED PROPHESY - DO WE NOTICE? (Täyttyneet profetiat - Olemmeko huomanneet?). Welkerin teksti löytyy netistä. Katso myös wikipedian koontisivua "Secret Societies" - Salaseurat.

Raamatussa ei puhuta Mahdista, eikä Mehdistä, vaan "Laittomuuden ihmisestä". Nyt siis käydään kilpailua siitä, tuleeko laittomuuden ihminen YyKoosta, Roomasta, EU:sta, New Age- liikkeestä vai Iranista. Mutta kaksi asiaa on varmaa: Tulee Laittomuuden Ihminen ja tulee Oikea Messias, joka tullessaan hävittää Laittomuuden Ihmisen ja tuhoaa hänen joukkonsa.

Maailma valmistautuu Harmageddoniin tosissaan. Ainoastaan ne, joilla olisi ollut mahdollisuus tuntea tosiasiat, nukkuvat, tai mikä vieläkin pahempaa, ovat roomalaisen antikristuksen leirissä valmiina huutamaan Laittomuuden Ihmisen kuninkaakseen. Danielin kirjan seitsemännenkymmenennen vuosiviikon tapahtumille on varattu seitsemän vuotta. Sitä rataahan se EU:n budjettivuosikin kulkee.

 

Tosi mies

Kansanomaisen käsityksen mukaan ihminen on luotu Jumalan kuvaksi. Ihminen, Adam, todella luotiin Jumalan kuvaksi, mutta sen jälkeen Adam söi hedelmän, jossa oli aivan toiset siemenet. Aina siitä lähtien Aatamin pojat ovat kantaneet aivan toista hedelmää ja aivan toista kuvaa, joka ei ole Jumalan. Nyt me emme tietäisi edes sitäkään, millainen Tosi Mies on, jollei Jumala olisi tuonut keskuuteensa Jeesusta. Hän on Jumalan kuva ja sellaiseksi tulevat myös kaikki, jotka hänestä ovat syntyneet.

Jo pieni kurkistus Jumalan Puutarhaan paljastaa, että kerrottavaa tässä olisi paljon, paljon enemmän kuin muutamalle sivulle mahtuu, mutta jostakinhan sitä on aloitettava, jos on mieli päästä jyvälle asioista.

 

Risti - Jeesus Kiinassa

Risti - Jeesus Kiinassa dokumenttifilmi on häipynyt kaupoista. Sitä Suomessa jakanut Avainmedia ilmoittaa, että syynä oli suomalaisen tekstityksen heikko laatu. Heikkohan se olikin - oikeita kristittyjä siinä nimitettiin papeiksi, seurakuntia kirkoiksi ja niin edelleen. Mutta se on silti sellainen dokumentti, jonka pois vetämistä ei yksin käännösvirheillä voi selittää. Me ymmärrämme, että tekevälle sattuu, mutta emme sitä, että hädän hetkellä hanskat pannaan naulaan.

Kiinalaisten kotiseurakuntien ilmiömäinen kasvu on tietysti pannut paholaisen asiamiehet liikkeelle koko maailmassa. Propagandasota kyseisen asian tiimoilta on valtava. Suomen eduskuntaa myöten ihmisiä on rahdattu Kiinaan katsomaan, kuinka hyvin sosialistien kristinuskon vastainen kampanja sujuu, eikä suotta. Kiinan hallituksen agitaattori kävi jo Suomessakin kertomassa, ettei vainottuja kristittyjä ole.

Kyse on tämänhetkisen kristikunnan suurimmasta käynnissä olevista prosessista - kiinalaisia kristittyjä arvellaan olevan yli sata miljoonaa. On selvää, että paholaisen asiamiehet ja heidän hallinnassa olevat tiedotusvälineet kertovat valhetta, mutta pystyykö Avainmedia välittämään sanoman niin kuin se on? Se on Avainmedian kohtalonkysymys.

 

Raamatunkäännösinstituutti

Raamatun saa melko monella kielellä ladattua puhuttuna mp3 muodossa osoitteesta www.audiotreasure.com, mutta sellaisellakaan suurella kielellä kuin kazakki ei Raamattua eikä edes Uutta Testamenttia löydy painettunakaan. Et ehkä ole kuullut Raamattukäännösinstituutista, jonka noin 2000 työntekijää kääntävät Raamattua suomalais-ugrilaisille, turkkilais-tataarilaisille ja muille Keski-Aasian kielille.

Tässä maailmassa on se on niin, että monet tärkeimmät työt jäävät ikään kuin huomiota vaille, eivätkä tärkeintä työtä tekevät edes mainosta itseään. Ehkäpä he juuri sillä haluavat kertoa, että eivät he ymmärtämättömien huomiosta välitäkään. Mutta olet ymmärtäväinen, niin ymmärsit kyllä tämänkin vinkin.

Vertasin joskus Raamatunkäännösinstituutin ja Raamattuseurojen tekemää turkinkielistä Uutta testamenttia keskenään. Raamatunkäännösinstituutin teksti oli kuin raikkaan vuoripuron solinaa, mutta Raamattuseurojen kieli oli kuin indoeurooppalaisen tankin telaketjujen kolinaa.

Raamattukäännösinstituutin sivut löytyvät helposti netistä, osoite on muistaakseni www.ibtnet.org. Heillä on myös sivu, josta saa tilata valmiita Raamattuja ja sen osia sekä suosittuja lastenraamattuja kymmenillä eri Itä-Euroopan ja Keski-Aasian kielillä. Mitäpä jos tekisit matkan Kudymkariin, ja veisit muutaman komi-permjakkilaisen evankeliumin tuliaisiksi?

 

Syksyn juhlakausi

Kirjan Kristuksen Morsian luku ##22, Syksyn juhlakausi, on johdantoa "maailmanlopun tarinoihin", eli Raamatun ennustuksiin Pasuunansoiton päivästä, Sovituspäivästä ja Lehtimajan juhlasta, Danielin kirjan seitsemättä vuosiviikkoa unohtamatta. Tekstin ensi versioon tuli vähän yli 10 sivua.

 

Miten Jumala tunnetaan

Kun luin yli viisitoista vuotta sitten painettua tekstiäni "Miten Jumala tunnetaan", huomasin, ettei se niin paha ollutkaan. Jotkut ovat jopa sanoneet, että siinä on kristinuskon perusasioista selkeä esitys. Jos haluat saada siitä oman kappaleen, niin laita valmiiksi kirjoitettu (Oma nimesi ja osoitteesi) ja 1,30 postimerkillä varustettu C-5 kokoinen kirjekuori tänne, niin sujautan siihen kirjasen, noin 230 sivua, ja heitän postilaatikkoon. Muuta en voi luvata ja senkin ehdolla JJs - Jos Jumala suo. Kirjan sanoma on sen verran puutteellinen, että lue sitä ennen ainakin tekstini Kirje Viktorille.

 

Sokea Bartimeus

Veli Junin analyysi Suomen kristikunnasta oli lyhyt ja ytimekäs: Se on sokea Bartimeus. Mutta oliko se oikea? Sokea kerjäläinen Bartimeus, Timeuksen poika tiesi olevansa sokea, ja huusi: "Jeesus, Daavidin poika, armahda minua" kovalla äänellä kohta, kun Jeesus oli menossa ohi, niin että monet nuhtelivat häntä saadakseen hänet vaikenemaan.

Mutta hän huusi vielä enemmän: "Daavidin poika, armahda minua". Silloin Jeesus seisahtui ja sanoi: "Kutsukaa hänet tänne". Ja he kutsuivat sokean, sanoen hänelle: "Ole turvallisella mielellä, nouse; hän kutsuu sinua". Niin hän heitti vaippansa päältään, kavahti seisomaan ja tuli Jeesuksen tykö. Ja Jeesus puhutteli häntä sanoen: "Mitä tahdot, että minä sinulle tekisin?" Niin sokea sanoi hänelle: "Rabbuuni, että saisin näköni jälleen". Niin Jeesus sanoi hänelle: "Mene, sinun uskosi on sinut pelastanut". Ja kohta hän sai näkönsä ja seurasi häntä tiellä. (Kts. Mark 10:46-52)

Hengellinen sokeus tekee asiat vaikeaksi. Jos Herra käskee mennä Mikkeliin, sokea ei mene. On neuvoteltava, jossiteltava, tehtävä järjestelyjä, kuunneltava kaikkia sivuääniä ja haettava hyväksyntää vaikka mistä. Luulen, että tämän sortin sokeutta meillä Suomessa on aivan riittämiin.

Mutta tunnustavatko Suomen sokeat kristityt tilansa - ja jolleivät he tunnusta, he eivät myöskään pyydä Jeesukselta apua vaivaansa ja jäävät sokeaksi. Pelkäänpä, että tämän puolen asiasta Jun jätti kertomatta, niin suorapuheista kuin hänen puheensa helluntaiherätyksen kesäjuhlilla muuten olikin. Ehkäpä hän jätti sen meidän itsemme huomattavaksi, sillä onhan se turhauttavaa huutaa sokealle, että tämä on sokea, jos sokea itse luulee näkevänsä.

Raamatun Bartimeuksella näitä ongelmia ei ollut. Hän huusi: "Rabbuuni, että saisin näköni jälleen". Mahtava tunnustus! Suomessakin on ollut aika, jolloin hengellinen näkökyky oli yleistä. Laskusuhdanne alkoi niihin aikoihin, kun lestadiolainen liike hajosi, siis ennen ensimmäistä maailmansotaa. Nyt ollaan jo niin pitkällä, että Jumalan pitää lähettää mies Kiinasta kertomaan meille perusasioita. Ja jos sana ei kuulu, joutuu Herra ehkä käyttämään opetusvälineitäkin suomalaisten hengellisen ylpeyden murtamiseksi.

Veli Junin puhetta lienee vielä saatavissa Avainmedialta DVD:nä ja Isosta Kirjasta C-kasetilla. Ja vaikka et näitä tallenteita kuuntelisikaan, niin tutki asia hengellisesti Jumalan edessä itse, että sinäkin näkisit ja tekisit. Jumala voi tehdä suuria, jos vain hänen palvelijansa ovat pieniä.

Jumalan miehen oppineisuus ei ole siinä, että hän osaa Talmudinsa ulkoa, vaan siinä, että hän ilmoittaa Jumalan sanan niin ja Aamen. Yun osasi sen taidon ja teki sen neljällä sanalla. Ottakaamme nämä neljä sanaa vastaan ja olkaamme muutenkin nöyriä, että Herra lampunjalkansa korottaisi. Maa tarvitsee sitä, eikä pelkästään suomalaiset, vaan myös me uskovat suomalaiset.

Jokin aika sitten kerroin Earl Pöystin kirjoituksesta lehdessä "Vera i Zhizn" Venäjän-sivullani. Suomi on nyt kuin ilmetty "Rikas mies ja Lasarus" - vertauksen rikas mies vähän ennen kuolemaansa. Ajattele nyt ihan tosissasi, mitä tämä yhdessä merkitsee: Sokea kerjäläinen, joka luulee olevansa rikas mies. Ainakin minun selkäpiitäni nämä sanat karmivat. Jos sinä olet viisaampi, niin Luojan kiitos, mutta jos et, ota opiksesi, kun kerran Kiinan ja Venäjän tunnetuimmat evankelistat ovat puhuneet.

 

Mooses löytää armon

Jumalan armosta on totuttu puhumaan, ikään kuin se kuuluisi vain Uuden Liiton piiriin. Siksi kertomuksella siitä, miten Mooses löysi armon, on kaksinainen tehtävä: särkeä myyttejä ja tuoda esiin, niin tuoda esiin Jumalan armon rikkautta hänen kunniakseen.

Suomalainen kr-38 käyttää sanaa armo kahdesta erilaisesta käsitteestä: kertaluontoisista laupeudenosoituksista, hebreaksi hen ja kreikaksi eleos, sekä liittosuhteeseen kuuluvasta pysyväisluontoisista eduista, hebreaksi hesed ja kreikaksi haris. Kuten Mooses, mekin etsimme ensin laupeutta, ja kun Jumala on sen meille osoittanut Kristuksessa, me pyrimme hänen liittoonsa.

 

Paljon ois Bushilla töitä

Viime keväänä olimme tekemässä ohjelmaa suomalaisten juurista, mutta siitä ei tainnut tulla mitään. Nyt sitä taas yritetään uudestaan. Minullakin oli siinä pieni osuus, mutta nyt olen askarrellut tekstin Yhteys kimpussa.

Juutalaisuudessa lause "Kuule Israel: Jehovah Eloheinu, Jehovah ehad" on saanut uskontunnustuksen luonteen. Jumala on yksi. Ongelmana on synti, sillä se hajottaa yhteyden niin ihmisen ja ihmisen, kuin ihmisen ja Jumalankin väliltä. Tarvitaan vähintään Sovitus, ennen kuin Ikuiseen Elämään voidaan astua tunnustusta rikkomatta. Vaikka kyllä minä ymmärrän sitä Bushiakin, jopa kiitän Jumalaa sellaisista henkilöistä, jotka panevat itsensä likoon ja yrittävät rajoittaa Paholaisen asiamiesten riehuntaa.

Eiköhän se ole niin, että jos maailma hyväksyy minkä tahansa valheen, mutta ei totuutta, niin silloin ei kannata lähteä edes ensimmäistäkään valhetta kaatamaan, vaikka olis minkä Bushin resurssit takataskussa. On vaan tyydyttävä saarnaamaan sitä yhtä ainoaa asiaa, joka parantaa kuulijan niin, että hän pystyy vastaanottamaan Totuuden ja torjumaan Synnin houkutukset itse.

 

Lyhyt yhteenveto Raamatun sanomasta

Tekstissä Kristuksen morsian on 31 sivua. Sivu 02 on Lyhyt yhteenveto Raamatun sanomasta. Kovin viimeisteltyyn tekstiin en päässyt; olen huomannut, että on helpompi kehitellä kaikkia 32 sivua rinnakkain, kuin saada jotakin heti kerralla valmiiksi.

 

Charles Henry Mackintosh (1820-1896)

Kaikissa herätyskristillisissä piireissä Suomessa tunnetaan Charles Henry Mackintoshin Mooseksen viiden kirjan selitysteokset, joiden julkaiseminen suomeksi alkoi jo vuonna 1922. Ristin Voitto julkaisi niitä vuosien mittaan monina painoksina tekijänimellä C.H. Mac Intosh, viimeiset painokset 1982. Arvokkaita kirjoja ne olivat minullekin aikoinaan; sitä mielenkiintoisempaa on katsella niitä nyt uudestaan, kun kirjojen suomalainen julkaisija menee alamäkeä, ja Mooseksen kirjoihin kirjatut esikuvalliset selvitykset lopun ajan tapahtumista yhä nousevat arvossaan.

C.H. Mackintosh aloitti työuransa perustamalla yksityiskoulun, jota hän piti noin kymmenen vuotta. Kokemustaan hän sitten käytti Jumalan viinitarhassa. Irlannin 1850-luvun herätyksessä hän sai kokemusta siitä, miten Jumala toimii. Se oli hyvä perusta hänen työlleen Jumalan salaisuuksien huoneenhaltijana.

Mackintosh kuului Plymouthin veljinä tunnettuihin uskoviin. Liike kaivoi esiin Raamatun kätköistä merkittävän määrän sellaisia hengellisiä totuuksia, jotka kirkko oli heittänyt pois ja haudannut etsijöiltä jo yli tuhat vuotta sitten. Syyttä ei siis vanha helluntailiike julkaissut "Mac Intoshin" tekstejä.

Plymouthin veljien omaa opillista tuotantoa oli oppi "dispensaatioista", Jumalan maailmanajoista, ja siihen liike lopulta sekosikin. Mackintosh kuitenkin varoi lähtemästä tämän opin riepoteltavaksi. Hän oli jopa ylivarovainen, ja jätti sen takia kertomatta sen, mitä esimerkiksi Kolmannen Mooseksen kirjan luvusta 23 hänelle avautui. Tehtävään kuitenkin paneuduttiin jo silloin ja ainakin Robert Anderson pääsi selvyyteen Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan suurista linjoista. Mooseksen kirjoihin kirjatut salaisuudet sensijaan jäivät sillä kertaa kertomatta.

Plymouth-veljien kirjallista tuotantoa on tarjolla www.stempublishing.com sivuilla. Vaikka Plymouth-veljet ovatkin jo jääneet rintamalinjan taakse, sivuja kannattaa vieläkin selailla. Nykyisen etulinjan pojista olenkin jo kirjoittanut aiemmin. Muista linkit www.hebroots.org ja http://atschool.eduweb.co.uk/sbs777/sbsindex.html. Nämä sivut ovat ajan tasalla siitä, missä nyt mennään.

 

Syntisen kaupungin tuho

Radiossa kerrottiin jostakin kaupungista, joka oli joutunut pyörremyrskyn kouriin. Eikös se ollut se sama kaupunki, jossa neekereiden hengellinen musiikki muuttui paholaisenpalvonnan musiikiksi, kaiken lisäksi vielä Amerikan liittovaltion erikoisluvalla? Mahtaakohan liittovaltion rahat riittää syntisen kaupungin jälleenrakentamiseen? Ja entäs sitten, kun niitä alkaa olla kasapäin, niin kuin Sodoman ja Gomorran hävityksen päivinä?

 

Lex Karpela

Ensi reaktioni Uuden maailmanjärjestyksen puuhamiesten yrityksiin estää maailman parhaan, pyyteettömien ihmisten sieluissa Jumalan hengen vaikutuksesta syntyneen musiikin vapaa jakelu, oli vähällä aiheuttaa ylimääräistä adrenaliinin eritystä. Herra kuitenkin osoitti psalmin 37 välityksellä, että hän hoitaa asian siihen suuntaan.

Takautuvasti voimaan tulevia lakeja Suomessa säädetään harvoin. Tiedossani on vain yksi ennakkotapaus: silloin Suomen presidentti Risto Ryti ja joitakin muita tuomittiin vankilaan siitä hyvästä, että he olivat puolustaneet Suomen koskemattomuutta Kolmannen Sosialistisen Internationaalin johtavan maan, Neuvostoliiton, hyökkäystä vastaan. Ilmeisesti Vanhanen-Karpela ja heidän esikuntansa on saman hyökkääjän asialla. Kysymyshän on kulttuurista, jota Mannerheim luonnehti sanoilla "Koti, Uskonto ja Isänmaa". Vähän ennen Ranskan vallankumousta Adam Weishaupt esitteli Strassbourgissa Illuminati salaseuran ohjelman, joka otti päämääräkseen tuhota kodit, uskonnot ja isänmaat.

Tekijänoikeuslain alaisen musiikin kopioiminen ei ole Suomessa ongelma niille, jotka kuuntelevat huoruuteen kannustavaa musiikkia (Illuminatien ohjelman kohta neljä). Radio syytää sitä yötä päivää. Toista on meidän kristittyjen. Sen vielä ymmärtäisi, ettei "eduskunnan" radio meidän musiikkiamme soita, sillä sehän käy illuminatien sotaa kristittyjä vastaan, mutta tekijänoikeuksien varastaminen on jo eri juttu. Katselin jo parikymmentä vuotta sitten silmät pyöreinä sitä, että näin erään suomalaisen musiikkiliikkeen pistäneen tekijänoikeusmerkkinsä vanhan, afroamerikkalaisen hengellisen sävelmän nuotteihin. Illuminatien puheet tasa-arvosta ovat pelkkää perkelettä. Meidän on siis hankittava musiikkimme muualta.

Lex Karpela on siis täsmäase. Ja musiikkiahan meillä on. Olemme tuoneet satoja C-kasetteja Venäjältä, kaikki täynnä kristittyjen musiikkia. Nyt odotamme vain, milloin Karpelan-Vanhasen valvontakomission miehet työntyvät ovesta sisään ja vievät meidät santakuopan reunalle.

Saatana pelkää Jumalan ylistystä. Joskus 70-luvun lopussa Venäjän rekisteröityjen babtistien tiedossa oli 6000 hengellistä laulua, mutta julkisuudessa näitä lauluja ei kuultu, eikä niiden tekijöitä tunnettu. Oikeuksien rekisteröimisestä ei ollut puhettakaan. Nyt lauluja on paljon enemmän. Ja niitä kopioidaan entiseen tapaan. Karpelan-Vanhasen laissa on tämäkin huomioitu: siellä kuuluu olevan joku pykälä, jolla estetään ETA-maiden ulkopuolelta tulevien äänitteiden myynti.

Vanhanen ja Karpela ovat saaneet tukea rekisteröimiltään uskonnollisilta yhteisöiltä, kuinkas muuten. Kun kysyin eräältä rekisteröidyn uskontokunnan jäseneltä, onko tupakokouksessa nyt lupa laulaa hengellisiä lauluja, hän ei osannut vastata, vaikka oli osallistunut lain tekoprosessiin. Mutta hän toi mukanaan CD:n ja sanoi sitä ojentaessaan paljon puhuvat sanat: "Tästä on kaikki laulut poistettu".

Kun Egypti huomasi Israelin voimistuvan, se päätti hävittää Israelin poikalapset. Se, mitä siitä seurasi, on esikuvallista, ja hyödyllistä tietää niin meidän kuin heidänkin. Me tulemme näkemään Jumalan vapautuksen, mutta he saavat ansioittensa mukaan. Meille eniten huolta aiheuttavatkin ne veljet, jotka ovat langenneet vihollisen ansaan, ja yrittävät viedä meidät takaisin tuhoon tuomittuun maailmaan. "Anna asiasi Herran haltuun, niin kyllä hän sen tekee". Tästä vähän lisää sivulla KIRJEET.

 

No jopa oli paljon uskontoa!

Eilen, sunnuntaina 2005-10-02 radiossa haastateltiin Turun seudulle valittua uutta kirkon työmiestä, taivasteltiin islamilaisen Turkin ja kirkollisen EU:n suhteita ja jonkun kepulaisen liittymistä Kalliksen tukijoihin. Oli siinä uskontoa kerrakseen! Harmi vain, kaikki se kouhotus, jota kristinuskoon liittyvien nimikkeitten alla kuultiin, ei siihen kuulu. EU:ssa ei ole kristittyjä kuin nimeksi eikä Turun kirkon miehelläkään ollut siihen mitään lisättävää. Mieltä ei juuri ylennä sekään, mitä Kalliksen joukko mukamas kristinuskoon nojautuen julistaa.

Muuten niin sumuiseen päivään mahtui kuitenkin muutama valon tuikahdus. Pian tulossa olevan Suuren Sovintopäivän teemoja tutkiessani löysin Kolmannesta Mooseksen kirjasta vinkin, jota seuraten moni asia selvenee. Kyseessä on hebrean sana anah, (Strongin sanakirjassa numerolla 6031), joka kr-38 on käännetty paastoksi. Asiaa tarkemmin tutkimalla selviää sekä paaston hengellinen merkitys ja mielenmuutokselle välttämätön itsensäkieltäminen, kts. Lk 9:24. Myös Suurta Sovintopäivää edeltävän katumusviikon esikuvallinen merkitys tulee aivan uuteen valoon.

 

Simon Wiesenthal

Simon Wiesenthal sai rauhassa etsiä natseja ja toimittaa heitä viranomaisten eteen, koska natsit kuuluvat menneeseen aikaan. Hänen toimintansa jopa korotti nuoremman sukupolven omahyväisyyttä, sillä hehän eivät olleet mukana siinä hommassa, mitä kansallissosialistit ja kirkko tekivät Saksassa 1933-1946. Mutta jos ihmisellä olisi omatunto, se panisi heidät tarkastelemaan omia tekojaan, niitä jotka he nyt ovat itse tekemässä. Nyt juutalaisia jaagaa YK. Koko maailma on mukana tehtailemassa Israelin vastaisia päätöslauselmia, eivätkä menneisyyden haamujen parissa askartelevien ihmisten omatunto sano mitään. Surkuhupaisaa asiassa on, että tätäkin järjestöä perustamassa olivat juutalaiset itse. Juutalaisten, jos kenen, olisi kuitenkin tiedettävä, että Jumala pelastaa Jeesuksen, eikä minkään poliittisen juonittelun avulla.

 

Mistä lapselle hame?

Helena Konttinen profetoi noin sata vuotta sitten, että tulee aika, jolloin naiset pukeutuvat miehen vaatteisiin. Helenalle naurettiin, mutta tultiin silti kuulemaan, koska hän näki myös senhetkiset asiat jumalallisen tarkasti, ja paljasti niitä kuulijoilleen, vaikka nämä kuinka yrittivät niitä salailla. Naisten pukeutuminen miehen vaatteisiin on Jumalalle kauhistus. Saatana oikein villitsee ihmisiä pukeutumaan miehen vaatteisiin, koska se on hänen tapansa herjata Jumalaa: otetaan joku raamatunlause, ja pannaan kaikki orjat toimimaan sen vastaisesti.

Tyttäreni sai synttärilahjan, ja lähti äidin kanssa Tampereelle hameen ostoon. Koska lahjan antaja asioi tavallisesti Stockmannilla, niin sinne. Vaan ei ollut Stockmannilla hametta. Yksi 128 senttisen tytön kaunis samettinen liivihame löytyi, mutta se oli pieni. Ei löytynyt sopivaa hametta muistakaan Tampereen keskustan vaatekaupoista. Vaisuna palasivat reissulaiset Kuruun, jonkinlaisia rättejä mukanaan.

Mielipideilmasto on mahtava ase Saatanan kädessä. Olen aiemmin kertonut, kuinka vanhin poikani uhattiin tappaa, jos ei tule farkuissa kouluun. Nyt samaan saatanalliseen pakkopaitaan on puettu jo Tampereen keskustan tavaratalotkin.

PS. Postissa tuli jo mekko. Kiitos lähettäjälle! Se löytyi Stockmannilta. Ilmeisesti Stockmannilla on mekkojakin vain yhtä laatua, sillä kyläkoulun juhlissa nähtiin toinenkin samanlainen mekko.

 

Raamatulliset juhlat

Kaikki kai tietävät, että Jeesus naulittiin ristille pääsiäisenä? Siis sellaisena pääsiäisenä, jota vietettiin tarkkaan Vanhassa testamentissa säädettyyn aikaan. Jumalan kansan tapahtumakalenteri onkin siitä mielenkiintoinen, että kun hän hakee morsiamensa, sekin tapahtuu Vanhan testamentin ilmoittamana Pasuunansoiton päivänä ja kun hän tulee maata hallitsemaan, hän tulee Suurena Sovituspäivänä. Ja Lehtimajanjuhlalla viestitetään sanaa Tuhatvuotisesta valtakunnasta. Mutta mitä olivatkaan ne sellaiset juhlat, onko kuultu, vai tulevatko ne sinulle "kuin lumi päähän"? Ja mitä ovatkaan ne hömpötykset, joita kirkko tarjoaa höynäyttämilleen ihmisille pimittämänsä tiedon korvikkeeksi? Ei ole hyvin uunissa "raamattukristittyjenkään" pullat. Paljon on sekaannusta, eikä sitä kaikkea kahdeksalla sivulla oikaista, mutta onpahan jotakin miettimistä meille jos heillekin.

 

Mielenmuutos

Hebrealaiskirjeen kuudennen luvun mukaan mielenmuutos on kristinuskon alkeiden kaikkein alkeellisin osa. Vasta sen jälkeen mainitaan sellaiset asiat kuin usko, kasteet, siis kaste vedessä, Hengessä jne. Vaikka kysymys on alkeista, teksti venähti noin 50 sivun pituiseksi. Mutta osaisitko sanoa sen lyhyemmin?

 

Evankeliumin juna

Mustassa Amerikassa syntynyt laulu, se jossa sanotaan: "Evankeliumin juna nyt saapuu joka kylään ja kaupunkiin …" on tänä kesänä ollut usein mielessäni. Sanassa rististä on veturi; se aivan uhkuu Jeesuksen ylösnousemuksen voimaa, mutta voi: kiskot puuttuvat. Radanrakentajia tarvitaan lisää. Ei se niin kummosta tartte olla: riittää, kun uskovat kokoontuvat Jeesuksen nimeen juttelemaan keskenään omissa kotikylissään. Sitten vain heti toreille ja aitovierille joka mies, kuten muutkin hipit ja hihhulit.

Meitä odotetaan. Joku on jo ehtinyt huomauttaa, että sivuni päivittyvät tätä nykyä harvoin. Se on totta. Teksti Kristuksesta ja hänen morsiamestaan on sitä radan rakentamista, jonka takia muita puuhastelua on pitänyt jättää vähemmälle, vaikka kuinka olisivat kämmenen pohjat syyhynneet.

 

Kevyt musiikki ei ole kevyttä

Valtion propagandakone jauhaa maksullista musiikkia vuorokaudet ympäri. Yksipuolinen ja jatkuva huoruuteen kannustavan "musiikin" kuuntelu aiheuttaa riippuvuutta, ja sen kautta myös taloudellisia menetyksiä. Suuri osa rahoista, joilla yritin kannustaa erään poikani opiskelua, hävisi musiikkikaupan kassakoneen kautta ties minne, opiskelu häiriintyi ja lopulta poika keskeytti suurin lupauksin aloitetut arkkitehtuurin opinnot. Mutta se ei ollut pahinta: Kevyeksi ja viihdemusiikiksi mainostetun kulttimusiikin uhri kertoi, että hän tuntee olevansa kuin suljetussa tornissa, josta ei pääse ulos. Hän kirjoitti runonkin, ja pyysi sitten minua arvostelemaan runon. Runon sisältö vastasi täysin niitä selontekoja, joiden mukaan rockmusiikki on saatanallista. Poika oli koukussa. Rukoilimme hänen puolestaan, ja Herra armossaan antoi kaksi yhtäpitävää profetiaa, kuinka pojan käy. Lopulta hän pääsee "valoisalle pilvelle", ei kuitenkaan kirkkaimmalle. Toinen niistä, jotka saivat profetian rukoillessamme, kertoi ensin nähneensä käärmeitä vielä senkin jälkeen, kun poika jo oli pelastettu takaa-ajajansa kynsistä, ja repineen niitä pois minkä ehtivät. Niitä tuli aina lisää, kunnes he keksivät, että käärmeitä oli myös pelastuskorin pohjan alapuolella. Kun pohjakin oli puhdistettu, vapautus oli täydellinen. Mutta se oli profetiaa se. Nyt pojan tuotanto on vielä sitä, mitä Yleisradio opettaa.

Saatanan uhreja voi auttaa vain Jumala. Onneksi Jumala kuulee rukouksia. Hän auttaa mielellään, jos vain joku pyytää. Mutta rukoilijat muistakoot: Jumalaa ei määräillä. Hän loukkaantuu herkästi, ja sulkee linjan. Sen uudelleen avaaminen onnistuukin vain alansa hyvin tuntevalta asiantuntijalta. Jos linjasi on tukkoinen, eikä asiantuntijaakaan ole saapuvilla, yritä paneutua Jeesuksen nimen ja veren turviin, nöyryyttä unohtamatta.

 

Saatanan syötti

Raamatun mukaan "Mahdotonta on, että skandaalit jäisivät tulematta", kts. Lk 17:1, kreikkalainen lähdeteksti. Maailma suorastaan tarvitsee skandaaleja - roskalehtien kustantajien iloksi. Valtiovaltakin on mukana: Uuden Maailmanjärjestyksen puuhamiehet ovat antamassa skandaalien hoitoon erikoistuneille puoskareille keskitysleirin lääkärin valtuudet. Lainsäädännöllä turvataan puoskareille työrauhakin.

Ongelma on todellinen. Kuinka monta ihmiselämää skandaalit ovatkaan tuhonneet! Monelle tuntemalleni lähimmäiselle heihin kohdistunut loukkaus, tai viettelys kuten kirkkoraamatun tulkit sanan skandalon kääntävät, on vienyt pohjan pois koko elämältä - ei siksi, että loukkaus olisi aiheuttanut lopullista tuhoa, vaan se, ettei sen aiheuttamaa suuttumusta ja masennusta ole pystytty voittamaan.

Skandaalien tuloon voi varustautua esimerkiksi lukemalla John Beveren kirja Saatanan syötti. Kirjaa on painettu yli 400.000 kappaletta, eikä syyttä. Suomenkielisen laitoksen kustantajan kotisivulla www.kkjmk.net kerrotaan kirjasta lisää.

Suomalaisessa kristillisyydessä on totuttu puhumaan vain anteeksiannosta, eikä sitäkään ole osattu soveltaa käytäntöön. Joskus ei ole tunnettu tekniikoita, mutta useimmiten kyse on siitä, että halu anteeksiantoon puuttuu. Silloin onkin asiaa lähestyttävä laajemmasta näkökulmasta, sillä yksittäiset ongelmat voidaan hoitaa kuntoon vasta sitten, kun se suuri ego on ristillä. Jos sen teemme, voimme kohdata elämän pikku ongelmat kylmän rauhallisesti kuin hautakivi. op/2005-08-05

 

Frank Bartleman

Helluntaiherätyksen kustannusliike on julkaisut pokkarin Azusa-katu 312. Kirjoittaja, Frank Bartleman, oli William Seymorin tiimissä mukana alusta asti, ja toimi liikkeen tiedottajana ansioituneesti. Hän myös seurasi liikkeen leviämistä ja osallistui siihen itsekin. Helluntailaisten tulisi muistaa, että Frank Bartleman oli mukana myös Suomen helluntailiikkeen syntyyn; vuonna 1914 hän oli mukana jopa Lahden konferenssissa.

Kun helluntailiikkeen valkoinen haara kieltäytyi kastamasta uskoontulleita Apostolien tekojen antaman mallin mukaisesti "Jeesuksen nimeen", Bartleman jäi uskolliseksi kirjoitusten opeille. Siksi hänestä puhutaan vähän. Mutta näinhän se maailmassa on: koi syö ja rauta ruostuu. Bartleman keräsi aarteensa varmempaan paikkaan.

 

Onks Onnia näkyny?

Siitä puhe, mistä puute. Jeesuksen vastaus tämän kesän muotilehtien puheenaiheeseen on tämä:

Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen. (Kts. Lk 9:24)

Olen aiemmin kertonut Nikolai Hrapovin kirjasta "Kadotetun Elämän Onni". Pahan vallassa olevassa maailmassa meillä on sisäinen rauha, ja voitto Kristuksessa. Hrapov muistuttaa taisteluiden keskellä eläviä veljiä sanoilla:

Älä anna pahan itseäsi voittaa, vaan voita sinä paha hyvällä. (Rm 12:21)

Taistelussa pahaa vastaan on kolme vaihtoehtoa: Alistua pahan orjuuteen, taistella pahaa vastaan lihan asein ja hävitä tai tehdä niin kuin Paavali ja Hrapov suosittelevat - taistella hengen asein, sillä voitto on Kristuksessa - Ei mikään lottovoitto, eikä mikään tuuri, eikä mikään Onni, vaan Autuus.

 

Kiitoksia ystäville;

Karille Jyväskylään; lahjasi tuli perille. Samoin ystäville Virroille ja Parkanoon, jotka taas järjestivät loman lapsille ja vaimolleni. Ystävät olivat keksineet itse aivan saman, joka Venäjän uskovien keskuudessa on ollut tapana jo kauan: Lähetetään tai haetaan lapset vaikka maan ääriin johonkin toiseen perheeseen lomailemaan. Kiitos myös Ritvalle ja Karille, jotka tekivät saman! Lomaa se oli minullekin: kerrankin oli kotona sellainen työrauha, että sain keskittyä teksteihini myös päivällä. Kiitos myös Karkkilan helluntaiseurakunnalle ja erikoisesti Esalle ja Annamarille. Teillä on varmasti hyvä sijoitussuunnitelma: Sijoitus lapsiin on sijoitus taivaalliseen pankkiin! "Se, mitä te olette tehneet yhdelle näistä pienimmistä …"

 

Kirkkautta kohti

Pieni kirjoitus Kirkkautta kohti syntyi siinä ohessa, kun kirjoittelin tekstejä kirjaan Kristuksen morsian, mutta mikään lyhennelmä se ei siitä ole. Pienen kirjoituksen tarkoituksena on pitää perspektiivit selvinä.

 

Veli Yun (lue: Jun) Keuruulla Juhannuspäivänä 2005

Veli Yun puhui Helluntaikonferenssissa Keuruulla. Pelkäänpä, että hänen vakava sanomansa jäi jopa kokousväeltä ymmärtämättä. Se näkyi jo siinä, miten Yunin tulkki, joka muuten oli erittäin hyvä sellainen, hänet esitteli. Tulkki kertoi olleensa Yunin matkassa seitsemän vuotta, ja pystyi sen perusteella kertomaan siitä, kuinka läheinen Yunin ja Jeesuksen yhteys on. Tulkki kertoi sen juuri sillä tavalla liikuttuneena, joka tällaisen yhteyden näkeminen aiheuttaa. Mutta sitten hän lisäsi, ettei Yun ole mikään teologi eikä sellaiseksi tulekaan. Sen hän sanoi sillä tavalla, ikään kuin se olisi joku puute. Koska vastaava tilanne on hyvin kuvattu Toisessa Korinttolaiskirjeessä, en käy sitä uudelleen selostamaan, vaan lainaan sen Paavalilta:

Jospa kärsisitte minulta hiukan mielettömyyttäkin! Ja kyllähän te minua kärsittekin. Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella; minähän olen kihlannut teidät miehelle, yhdelle ainoalle, asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen. Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan. Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte. Mutta minä en katso itseäni missään suhteessa noita isoisia apostoleja huonommaksi. Jos olenkin oppimaton puheessa, en kuitenkaan tiedossa; olemmehan tuoneet sen teille kaikin tavoin ilmi kaikissa asioissa. (2.Kor 11:1-6).

Yun oli maineensa väärtti. Hän oli niin kirkas, että läpi näkyi. Yunin kanssa pystyi puhumaan niin, kuin olisimme tunteneet toisemme jo vuosia. Sitä ihmisten synnin aitaa, joka ihmiset toisistaan ja Jumalasta erottaa, ei yksinkertaisesti ollut. Mukana olleet pienet lapsemmekin tunsivat samaa. Joten antaa olla sen teologiakukkoilun. Jumalan edessä seisotaan vain, jos ollaan aitoja. Muun tekee Jumala.

Yunin puhetta on saatavana Avainmedialta DVD:lle kuvattuna. Asia on sen väärtti, että kuuntelet ja katselet sen useampaan kertaan. Suomeksi tulkattu puhe on myös tehokas välinen kiinan kielen opiskeluun, jos kiinan alkeet on jo hallinnassa.

 

Kulttuurivallankumous

Kiinassa kulttuurivallankumousta tehtiin vanhanaikaisesti hirttoköysien ja psykoosiin kiihotettujen kansanjoukkojen avulla, mutta eurooppalais-amerikkalaista kulttuurivallankumousta tehdään tieteellisen tarkasti ja äärimmäisen varovasti, ettei komplikaatioita syntyisi. Jerusalemissa sellainen kuitenkin syntyi: Kaupungin johto ei sallinut homojen järjestää kaupungin kaduilla mainoskampanjaa asiansa puolesta; ehkäpä siksi, että kampanjan tarkoituksena oli osoittaa, että homoilu on asia, josta pitää olla ylpeä.

Kun luin BBC:n uutista Jerusalemin kaupunginjohdon päätöksestä, mieleeni tuli vanha juutalainen anekdootti: Joukko vanhoja juutalaisia kokoontui kehumaan jälkikasvunsa menestystä. Kun kaikki olivat kertoneet, miten hienoissa asemissa jälkikasvu on eri maiden sosialistisissa puolueissa, valtionhallinnossa, pankkimaailmassa, edistyksellisen lehdistön ja valtiollisen koululaitoksen palveluksessa, huomattiin, että yksi veikkonen oli hiljaa. Silloin toiset kysymään: No, Venjamin, mitäs se sinun Moshesi siellä Israelissa tekee. Onkos hänkin puolueen palveluksessa? Johon isä vastaamaan. "Ei tietenkään. Kuka hullu sitä sellaista omassa maassaan".

Kulttuurivallankumouksen tarkoitus on tuhota vihollinen moraalisesti. Jos haluat tutustua nykyaikaisen kulttuurivallankumouksen ideologiaan, pane hakusanaksi vaikka Antonio Gramsci. Ja mieti sitten, mitkä ovat ne puolueet, jotka sitä esimerkiksi suomalaisia vastaan toteuttavat. Ulkomailta ei niitä tarvitse hakea. Hakuteokseksi riittää vaikka Iltasanomat.

Jerusalemin kaupunginjohto oli evännyt homokultin levityksen pelosta, että jo Sodoman hävityksen ajoista tunnettu kultti olisi mahdollisesti aiheuttanut kristittyjen, juutalaisten ja muslimien keskuudessa närää. Mutta olisikohan asia niin? Ainakin Raamatussa sanotaan, että "Paha pahentukoon edelleen ja Pyhä pyhittyköön edelleen".

 

Taas luonnostekstejä esiin

Vaikka tekstini Kristuksen morsiamesta on kaukana valmiista, olen laittamasta sen nettiin. Aihe osoittautui niin laajaksi, ettei ainakaan yhdessä vuodessa valmista syntynyt. Mutta sitä parempi: Kultasuonessa ollaan kiinni!

 

Moni kakku päältä kaunis

Ilmestysmaja ei ollut päältä häävi. Ilmestysmaja oli niin ruma ja niin vähäpätöisen näköinen, että sivullisen oli vaikea ymmärtää, miksi tätä kyhäelmää yli päätään kutsuttiin ilmestysmajaksi. Karvaisten pukinkarvapeitteiden ja merilehmän nahkojen alla oli kuitenkin voimanpesä, jonka vertaista maailma ei tunne. Jumalan kirkkauden säteily tappoi jokaisen, joka säännöistä piittaamatta tunkeutui Ilmestysmajan kaikkeinpyhimpään.

Kaikkeinpyhimmän sisustus oli kultaa. Kaikki näkyvät osat oli päällystetty kullalla. Kullasta valmistettujen kerubien siipien välissä näkyi Jumalan kirkkaus, jota kukaan ihminen ei voinut katsella ja jäädä eloon. Ilmestysmajaa on syystä verrattu ydinreaktoriin. Reaktorin sisällä on sellainen säteily, että sinne ei ole menemistä. Tarvitaan moninkertaiset teräs- ja betonipeitteet ja muut turvajärjestelmät, ettei reaktorin sisäinen säteily tuhoaisi asiattomia tunkeilijoita voimallaan.

Ilmestysmajan jälkeen rakennettiin Jerusalemin temppeli. Se tehtiin kivestä, mutta myös sen kallisarvoisin osa oli kätkössä. Temppelin jälkeen Jumala ilmestyi Jeesuksessa. Ei ollut Jeesus päältä päin häävin näköinen hänkään. Jesajan 53 luvun jakeessa 14 sanotaan:

Niinkuin monet kauhistuivat häntä - sillä niin runneltu, ei enää ihmisenkaltainen, oli hänen muotonsa, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo …

Jeesuksen suuruus oli sisäistä suuruutta. Se kyllä ilmestyi, mutta ei suinkaan ulkoisten koristuksien, vaan voimallisten tekojen ja yleispätevien sanojen muodossa. Ja tähän oli syynsä: Jumalan kirkkaus tuhoaa kaiken synnin, joka sen vaikutuspiiriin joutuu. Ihmistä suojellakseen Jumala piti voimansa kätkössä, ja tuli esiin vain, kun se voitiin syntistä ihmistä itseään tuhoamatta tehdä.

Kirkko on perverssi muunnos Jumalan kirkkaudesta. Kirkon julkisivu on näyttäväksi pyntätty. On kultaa ja purppuraa, on messua ja muuta kukkoilua, mutta sisältä malja on täynnä myrkkyä tai parhaassa tapauksessa tyhjä. Roomalais-katolisessa kirkossa alttarin rakenteisiin kätketään kuolleita luitakin, mikä paljastaa kirkon sukulaisuussuhteet muitten vainajienpalvojien kanssa.

Nyt, kun halpaa kiiltokuvauskonnollisuutta, juhlavia kirkollisia menoja ja muuta muotojumalisuutta poliittisista syistä tarjotaan "massoille" uskonnoksi, on hyvä tietää, että se on "isästä perkeleestä". Mooses Hessikin siitä totesi, että "uskonto on ooppiumia massoille". Vaikka en Mooses Hessin kanssa sitten muissa asioissa olisikaan samaa mieltä, on myönnettävä, että tässä asiassa hän oli oikeassa.

Osmo Mäkinen, joka on syntyisin täältä Kurusta, on pitänyt hyvän raamattutunnin tästä aiheesta. Jos oikein muistan, katselimme sen www.nettikirkko.net sivuilta. Kuvamateriaali näkyy kunnolla vain, jos sinulla on laajakaistayhteys. Äläkä hermostu, jos kanava on joskus tukossa, sillä kuuntelijoita saattaa olla enemmänkin.

Yleisradio käy vastahyökkäykseen

Yleisradion toimittaja haastatteli Miika Ruokasta, joka opettaa Kiinassa teologiaa mm. Nanjingissa toimivassa pappisseminaarissa. Mutta se ei ole kaikki. Nanjingin teologinen seminaari perustettiin pysäyttämään Kiinan valtavaa herätystä; joten on täysin ymmärrettävää, että kristinuskon vastaiset palomiehet häärivät nyt siellä.

Saatana tarjoaa aina töitä menestyksekkäille kristityille. Näin kävi myös Jeesukselle. Ensin Saatana tarjosi palkaksi leipää, sitten uskontoa, ja lopuksi hän oli valmis luovuttamaan parhaat saavutuksensa Jeesukselle yhdestä ainoasta kumarruksesta:

Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston ja sanoi hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua". Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman'." Silloin perkele jätti hänet; ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta. (Matt 4:8-11).

Jokainen kristitty joutuu käymään läpi saman prosessin. Jos et sorru viettelyksiin, sinua aletaan vainota. Kiinassa 70.000.000 kristittyä on pitänyt taivasosuutta arvokkaampana, kuin Saatanan tarjoamia syöttejä. op/2005-05-19

 

Ylösnoussut Jeesus ja 70.000.000 ristinkantajaa Kiinassa

Neliosainen kiinalaisista kotiseurakunnista kertova DVD "The Cross - Jesus in China" on ladattavissa englanninkielisenä osoitteesta http://www.chinasoul.com/e/e-va.htm Eurooppalainen jakelupiste löytyy osoitteesta www.btj.org.uk Meillä tämä 4 tunnin pituinen dokumentti on kahdella DVD:llä. Tämän suomeksi tekstitetyn laitoksen (Risti - Jeesus Kiinassa) ostimme Kihniön vapaakirkosta.

Osoite http://www.chinasoul.com kannattaa panna muutenkin muistiin. Pääsivu on kiinankielinen; mutta sen kautta pääsee myös englanninkielisille sivuille.

 

Jesuiittojen uusi tuleminen

Kardinaali Ratzinger oli ennen paaviksi tuloaan sen järjestön johtaja, jota ennen sen nimenmuutosta kutsuttiin nimellä Societe de Jesu ja sen jäseniä nimellä jesuiitat. Jesuiittajärjestö on karmein terroristijärjestö, mitä maan päällä koskaan on ollut. Se saatiin vain vaivoin kuriin uskonpuhdistusliikkeiden ja Ranskan vallankumouksen järjestäneiden illuminatien yhteisin voimin. Nyt nämä kolme suurta ideologista toimijaa ovat kuitenkin löytäneet toisensa. Jos et arvaa, mitä siitä tulee, niin lue Ilmestyskirja. op/2005-04-19

Meitä, jotka olemme kasvaneet sormi Neuvostoliiton hermolla, tilanne ei hämmennä. Mutta voi niitä, jotka joutuvat valmistautumattomana kohtaamaan kaiken sen, mitä Saatana orjillaan teettää. Et tule voittamaan, ellei sinulla ole Pyhän Jumalan hengen sisäistä tuntoa. Koettele itseäsi! Mutta se, joka voittaa, saa syödä Elämän puusta (kts. Ilm 2:7) eikä häntä toinen kuolema vahingoita (2:11); Herra antaa hänelle salattua mannaa ja uuden, salaisen nimen (2:17) ja hänelle annetaan valta hallita ei-kristittyjä kansoja (Ilm 2:26); hänet puetaan valkeihin vaatteisiin (Ilm 3:5) ja tehdään pylvääksi Jumalan temppeliin (3:12) ja hän saa istua Karitsan kanssa valtaistuimella, (kts. Ilm 3:21).

 

Pyrkiikö Kangasniemikin paaviksi?

OAJ antoi 05.04.2005 lehdistötiedotteen, jossa vaadittiin opettaja-nimikkeen monopolisointia. Käytännössä suomenkielisen sanan "opettaja" muuttaminen lailla suojatuksi ammattinimikkeeksi merkitsisi rajua omantunnonvapauden, ilmaisuvapauden ja kansalaisoikeuksien rajoittamista aivan Rooman kirkon malliin. Jeesuskin joutuisi hakemaan opettajan oikeudet - todennäköisesti juuri Saatanalta. Ja sitähän se meinasi Weishaupt siinä, kun se vaati naisten sosialisointia, ja lasten kasvatuksen siirtämistä pois vanhemmilta "yhteiskunnalle".

Erkki Kangasniemen puheet ovat niin paksuja, etten usko kenenkään kunniallisen ihmisen enää olevan OAJ:n jäsenenä.

 

Paavi ja paavin imago

Johannes Paavali II alias Karol Josef Woitula (1920-2005) on siirtynyt odottamaan maailman loppua ja tuomiotaan Suuren Valkean Valtaistuimen edessä. Jos median paavivainajasta luoma kuva olisi oikea, hän voisi nukkua suht-koht rauhallisin mielin. Mutta millainen mies Karol ("Kuningas") Josef Woitula oikein oli? Kaatoiko hän todella kommunismin ja pyysikö hän nöyrästi anteeksi omia ja edeltäjiensä syntejä, niin kuin mediakunkut väittävät? Suuren luokan peluri hän oli varmasti, sen myöntävät kaikki. Mutta kuten niin usein käy, suurmiehet tavoittelevat koko maailmaa omakseen, mutta saavat sielullensa vahingon. op/2005-04-08

 

Kiinan valtion uskonto

Olemme lukeneet iltaisin ääneen Avainsanoman kustantamaa kiinalaisen veli Junin omaelämäkertaa ja sitten ihmetelleet, kuinka samanlaista kiinalaisten ja venäläisten sosialistien taistelu Jumalan pyhiä vastaan on. Eroa tuntuu olevan vain vuosiluvuissa. Suurin ero onkin siinä, että Kiinan uskovilla itsellään ote itse asiaan on pitävämpi. Heidän kotiseurakuntansa ovat ideologisesti vahvempia kuin ne Venäjän herätysliikkeet, joissa raskaan hierarkian muodostus tavan takaa pyrki haittaamaan Pyhän Hengen työtä.

Veli Junin omaelämäkerta "Taivaallinen mies" on paras suomenkielinen kristillinen kirja, joka käsiini on viime aikoina käsiini osunut. Painavasta sanomastaan huolimatta se on helppolukuinen, ja mikä pahinta, sen sanomaa tarvitaan nimenomaan täällä "lännessä". "Ole valmis" ei ole enää mikään vitsi.

Vaikka Kiinan valtionuskontona tänään on sosialismi, olisi tyhmää olettaa, ettei tilanne voisi muuttua. Muutos tulee kiinalaisten kristittyjen kautta, jos on tullakseen. Hekin ovat vaarassa ajautua sellaiseen lännessä yleiseen organisaatiomalliin, jonka johtopaikat Saatana saattaisi helposti miehittää. Paine on kova. Kiinan sosialistit haluaisivat, että uskovat organisoituisivat heidän alaisuudessaan, esimerkiksi Kolmen hyvän isänmaallisen kirkon puitteissa.

 

Keskustelun pelko

Lapset toivat koulusta kutsun Keihäslahden koululle 10.03.2005 klo 18:30. Kutsun otsikoksi oli merkitty: KESKUSTELUTILAISUUS VANHEMMUUDESTA JA KASVATUKSESTA. Keskustelutilaisuuden alustivat kasvatustieteiden maisteri Satu Telemäki ja rehtori Juhani Vahtokari Ylöjärveltä. Alustus kesti melkein tunnin. Siinä esiteltiin ne kotikasvatuksen perustiedot, jotka jokaisen suomalaisen luulisi muutenkin tietävän. Uutta oli vain se, että nyt koulukin näyttää ne hyväksyvän.

Onhan se tavallaan hyvä, ettei koulussakaan enää opeteta kuin talvisodan vihollisen propagandassa: "Tappakaa upseerinne". Siinä talvisodan propagandan ranskalaisessa muunnoksessa, jota Suomessa 1960-luvulla levitettiin, opetettiin näin: "On kiellettyä kieltää …"

Keskustelutilaisuudesta ei sitten enää tullutkaan mitään. Parin puheenvuoron jälkeen esitelmöitsijät lopettivat kokouksen. Kokouksen lopetus tapahtui heti, kun olin kysynyt siitä, mitähän varten ne koulukirjat sitten sisältävät niin paljon sitä sairasta valhetta, jota muutenkin meille niin paljon syötetään. Keskustelun osuudeksi jäi näin noin 10 minuuttia, vaikka koko tilaisuus oli meille noin 30 läsnäolijalle myyty nimenomaan "keskustelutilaisuutena". Minä ainakin olisin halunnut kuulla, minkälaisia ohjeita Lipponen antoi siellä Jyväskylässä opettajien jatkokoulutuspäivillä. Muitakin kysymyksiä olisi ollut. Mutta ne pelkäävät puhua, sillä niiden jauhot eivät ole puhtaat. Erikoisesti olisin halunnut etsiä keinoja sellaisten opettajien häätämiseksi pois lasteni kimpusta, jotka ovat lasten lukemaan oppimisen esteenä. Tunnettehan te sen tekniikan: ei opeteta lapsia tavaamaan. Kun lapselle opetetaan pelkät kirjaimet, ei hän osaa mieltää niitä sanoiksi. Erikoisesti pitkien sanojen muodostaminen vaikeutuu äärimmilleen. Kokeile itse. Sano ma-ih-thi-i-a-ih-es-n-e-s-th-e. Mikä siitä tuli?

 

Tekijänoikeusmaksut

Yksi Ranskan vallankumouksen keksinnöistä oli talokirja, maistraatin vahvistama luettelo talon asukkaista. Talokirja oli näkyvillä jokaisen talon seinällä. Aivan samanlainen talokirja oli käytössä Neuvostoliitossa. Talokirjasta tarkastaja selvitti, onko talossa vieraita. Ryyppykestit suvaittiin, hengellisiä kokouksia ei. Tasa-arvon kannattajat tekivät kaikkensa, että uskovien kodit voitaisiin takavarikoida ja uskovat itse tuhota esimerkiksi sillä perusteella, että kodissa palveltiin Jumalaa ilman Sosialistisen valtion suostumusta.

Nyt tilanne on muuttunut. Viranomaiset eivät suoraan tunnusta vainoavansa kristittyjä. He vain valvovat sitä, että tekijänoikeusmaksut on maksettu. Jos lauletaan lauluja, tulee maksumääräys, jollei tekijänoikeusmaksuja ole maksettu valtion liikekumppanille. Siitä, kenen hengentuotteesta oikeastaan on kysymys, ne viis veisaavat. Jos käytetään Jumalan sanaa, ne tarkistavat, onko joku vihollisen agentti saanut Raamattuunkin jollakin konstilla oman puumerkkinsä niin, että tekijänoikeudet kuuluvat hänelle, eikä Jumalalle.

Yleisradio huolehtii omalta puoleltaan, ettei Jumalan kansan lauluja ilmaiseksi kuunnella. Nekin onnettomat uskovat, jotka maksavat TV-lupamaksua, saavat rahallaan vain vihollisen propagandaa. Saatanan tarkoituksena on laatia aukoton järjestelmä, joka täysin estäisi Jeesuksen nimen ylistyksen ihmisten keskuudessa. Se pyrkii valvomaan internettiä, se pyrkii valvomaan lehdistöä, koulua, koteja … Saatanan järjestelmä on aina totalitäärinen, sillä vapaus on vain Jeesuksessa.

Saatana on varas. Se pyrkii omimaan sellaista, mikä ei sille kuulu. Saatanan perimmäinen tavoite on päästä herraksi Herran paikalle. Saatanan orjille se tietää kovaa ja ilotonta työtä täällä maan päällä eikä senjälkeisen tulevaisuuden ennustekaan ole hyvä.

Kristikunnan parhaimmat laulut ovat syntyneet vainojen keskellä. Kun uskovat olivat kokoontuneet rautatieasemalle seuraamaan vankijunan lähtöä, he lauloivat tilaisuutta varten varta vasten sepitettyä laulua:

Po tundre/ Tundralla,

Po surovoi Sibiri/ Pitkin ankeaa Siperiaa,

Tut mtshitsja poeszd/ kiitää juna

Barnaul-Vorkuta ../ Barnaul-Vorkuta …

Kristityn kannattaa olla täysin tietoinen, että joku pikkusaatana on ehkä rekisteröidyt tämänkin Jumalan rakkauden innoittaman laulun omiin nimiinsä, niin kuin ne ovat tehneet Negro Spiritualseille ja muille vastaaville. Joten älä yhtään ihmettele, jos ne panevat sinutkin junaan. Mutta laula sinä vaan. Lakkaako varpunenkaan laulamasta, vaikka sen nuotit olisikin varastettu ja verolle pantu?

 

Oisko tietoo?

Joku kysyi 2005-03-08, olisiko Netshajevin katekismusta suomeksi. Minun silmiini sellainen ei ole osunut, mutta salaiseksi se kai on tarkoitettukin. Jotkut julkisuuden henkilöt kyllä käyttäytyvät, aivan kuin ne olisi ohjelmoitu Netshajevin ohjelmalla. Siispä, jos olet nähnyt Vallankumouksellisen katekismuksen suomen kielellä, kerrothan, milloin ja missä. Pistetään sana kiertämään!

 

Raivostuttavat helluntailaiset

Virtain helluntaiseurakunnassa oli pari tuntia sitten 2005-03-06 mielenkiintoisia vieraita. Kominmaan pääkaupungin Syktyvkarin kominkielisen seurakunnan pastori ja ryhmä kominkielisen nuorten hengellisen musiikin taitajia. Pastori Popov kertoi kominkielisen raamatun vaiheista: Stefan Permalaisen raamatunkäännöstyöstä 1300-luvulla ja Popov vanhemman 1950-luvulla salaa tekemästä koko Raamatun käännöksestä komin kieleen, sekä siitä, että nyt on taas toiveet korkealla, että kominkielinen ("syrjäänin kielinen") Uusi Testamentti vihdoinkin valmistuu ja pääsee jakeluun. Kominmaan musikantit esiintyivät paitsi komiksi, myös venäjäksi ja suomeksi, eikä hassummin ollenkaan.

Kohteliaat vieraat ihastelivat hienoa rukoushuonetta, mutta jättivät ikävät huomionsa kertomatta. Hienossa, suorastaan upeassa rukoushuoneessa oli vain noin 30 henkilöä, ja heistäkin omaa sakkiani ja yhtä muuta lukuunottamatta nähtävästi kaikki yli 50-vuotiaita. Vanhana virtolaisena (vv. 1944-45) minun pitänee siis nostaa kissan häntä, ja kertoa sellaista, mikä ei kaikkia miellytä.

Jos me lähdemme 60 kilometrin päähän tapaamaan uskovia, niin emme me tule töllöttelemään näyttelyesineitä. Olemmehan me uskovia muutenkin nähneet. Haluaisimme nyt edes päivää sanoa ihmisille, joita olemme tulleet tapaamaan. Olemme myös tottuneet siellä itärajan takana, että uskovat keskustelevat keskenään ja tavallisesti myös syövät yhdessä. No, saimmehan me katsella siististi katettua kahvipöytää lasioven takaa.

No, kun ei, niin ei. Ja heräsiväthän ne hitaat hämäläisetkin sitten lopulta. Yks tuli ulko-ovelle perään kertomaan, että kyllä "me olis voitu kahvit tarjota". Mutta meillä oli silloin jo lapset puettu ja itselläkin päällystakit päällä. Eikä me kahvin takia tultu. Joten sitä ei myöskään sen kummemmin jääty anelemaan. Olisivathan ne tädit varmaan heltyneet, kun meillä on niin söötit kakaratkin … Minnehän ne olivat omat lapsensa laittaneet? Helvettiinkö ehkä? Kokouksen ilmoittelu oli hoidettu hyvin, mutta virtoilaiset nuoret eivät vain tulleet. Eikä se meitä ihmetyttänyt yhtään.

Ensi kerran tulin Virroille Ähtärin kautta Vuoksenrannasta kesällä 1944, koska äitini koti oli Toisveden rannalla. Asuimme siellä siihen saakka, kunnes ukkini Juho osti pojilleen maapläntin Somerolta. Kohta sen jälkeen Virroillakin oli jonkinlaista herätystä, ja silloin syntyi myös se helluntailiike, jonka jäänteitä nyt omin silmin näin. Edellisen kerran kävin Virtain helluntaiseurakunnan ovia kolkuttelemassa joskus 15 vuotta sitten. Silloin poikani vaimon sisaret Lvovista, Ukrainasta, olivat sopineet tapaamisesta helluntaiseurakunnan toimenhaltijan kanssa, mutta kun saavuimme paikalle, toimenhaltijaa ei näkynyt missään. Ja kuitenkin Lvovin helluntaiseurakunta oli Virtain helluntaiseurakunnan ystävyysseurakunta.

Olen toki nähnyt eläviäkin helluntaiseurakuntia, enkä vain kerran, sekä elävien seurakuntien eläviä lapsia. Malossa lapsia on ehkä puolet seurakunnan kokonaisvahvuudesta, eli noin tuhat, Leylang Centerin seurakunnassa miltei kaikki uskovat olivat alle kolmikymppisiä, ja kun tiistaisin kokoonnuttiin kodeissa, oli seurakunnalla reilusti yli sata kokousta samanaikaisesti …

 

Väliaikaraportteja

Kristuksen morsian on teksti, jota on ollut hyvä tehdä. Valmista tekstiä vain syntyy niin hitaasti, noin sivu päivässä, ja huonompana ei sitäkään. Käsistä pois piti saada myös muutama sivu tekstiä, joka koski tieteen ja tieteen instituutioiden välistä rajanvetoa. Tietty asiahan on, että erehtyminen on ihmeellistä. Mutta kun tieteen nimissä esitetään suurta, systemaattista valhetta jonkin asian ajamiseksi, silloin on kysymys tieteen prostituutiosta. Vai mitä sanoisit siitä, kun toinen tiedemies esittää, että Venäjällä pidettiin Aleksander Nevskin saksalaisista ristiritareista Peipsin jäällä 1240 saavutettua voittoa osoituksena siitä, että ortodoksien jumala on parempi, kuin katolisten jumala, ja ilmoittaa sitten, että tätä vastakkainasettelu tuli sitten vallitsevaksi käsitykseksi moniaitten satojen vuosien ajaksi. Siitä kirjoitin palstalleni Osmo Ankkajahdissa, koska Hesarin palstoilla väitettiin aivan muuta. Ne puhuivat 1930-luvusta.

 

Jerusalem, Jerusalem …

Jerusalemia mainostetaan kolmen suuren uskonnon pyhäksi kaupungiksi. Mutta siinä se vitsi piileekin. Jerusalem on neljän suuren uskonnon pyhä kaupunki. Niistä kaikista sanottiin jo kauan sitten, että "laittomuuden salaisuus" on jo vaikuttamassa. Nyt sen tunnukset - ne samat, jotka ovat myös dollarin setelissä - ovat jo Rotschildien rakennuttaman Israelin Korkeimman Oikeuden päärakennuksen katollakin. Virallinen Jerusalem valmistautuu ei suinkaan ottamaan vastaan Jeesusta, vaan hänen haastajansa. Harvinainen esittely tästä Illuminatien hankkeesta löytyi osoitteesta http://www.thegoldenreport.com nimellä The Roots of Evil in Jerusalem - Pahan Juuret Jerusalemissa. Jos olet äänestäjä tai jonkun liiton jäsen tai jos sinulla on pankkitili, käy ihmeessä katsomassa, minkälaiseen seuraan sinä olet liittynyt! Rotschildit (Punainen kilpi) ohjailevat vallassaan olevia "massoja" muutenkin kuin vain Puna-armeijan kuoron avulla, tosin vain säädettyyn aikaan asti.

 

Richard Weikart

Stalin oli Darwinin opetuslapsi, mutta niin oli Hitlerkin. Pikainen silmäys Richard Weikardin tekstiin From Darwin to Hitler osoitti, että Hitlerin ajatusmaailma oli samanlainen, kuin Stalininkin. Richard Weikart on nuori mies. Hän kirjoittaa myös nykyajan darwinisteista. Tuntomerkit on hyvä tuntea, sillä nimet vaihtuvat.

 

Eläkemaksu on vero

Jotkut suomalaiset ovat vielä niin sinisilmäisiä, että he maksavat eläkemaksuja samaan kassaan vihollistensa kanssa ja luulevat, että kun se päivä koittaa, vihollinen antaa heille eläkkeen. Voi voi! Kontriksi ne teidät julistavat, jos alatte osuuttanne vaatia. Valmistaudu heittämään henkesi santakuopan reunalla.

Suomalainen elämänmuoto perustui yli sata vuotta sitten maahan levinneeseen ristin uskoon. Kun sitä ei enää ole, on täysin järjetöntä vaatia sen hedelmiä. Hyvinvoinnille ei ole enää perusteita. Mutta keskikaljaa ja aborttiahan te halusittekin.

 

Vielä ei ole myöhäistä

Katselin juuri Sudanin kuvia, vaikka ei niissä mitään uutta ollutkaan. Saatanan kannattajat pitävät huolen, että heidän päämiehelleen taataan työrauha, samalla kun muualla maailmassa jatkuvat ennenkuulumattoman laajat valmistelut viidakon herran mahtavalle esiinmarssille. Ainut, joka Saatanan vallasta voi pelastaa, on Jeesus. Vielä ei ole myöhäistä.

Moni ei tiedä, miten siirrytään Saatanan vallasta Jumalan valtakuntaan. Ensinnäkin sinun on hyvä tietää, että Saatana ei enää omista sinua, ei edes tekemiesi syntien perusteella. Hänen valtansa on vuoden 32 keväästä lähtien perustunut vain tietämättömyyteen. Sinä voit siirtyä Saatanan vallasta Jumalan valtakuntaan pelkästään tunnustamalla Jeesuksen absoluuttinen Herruus ihmisten edessä. Turvautumalla häneen asianhoidossasi, eli uskomalla häneen, sinä voitat taistelusi.

 

Aikakauden lopun juhla-ajat

Saatana ei pystynyt estämään Pääsiäisen ja Helluntain toteutusta, mutta pitääkseen yleisen mielipiteen vallassaan, se pani palvelijansa viettämään omia juhliaan (joulut, esterit, juhannuksen yms), etteivät "massat" (Moses Hessin käyttämän termin mukaan) vain ajattelisi sitä, että kevään juhlille - pääsiäiselle, happamattoman leivän juhlalle, uutislyhteen heilutukselle ja helluntaille - on syksyllä tulossa jatkoa. Jeesus tulee takaisin, ja silloin toteutuvat ne asiat, joita odotellessamme meidän nyt pitäisi viettää Pasuunansoiton päivää, Sovituspäivää ja Lehtimajan juhlaa.

Syksyn juhliin sisältyy valtava sanoma Kristuksessa kuolleiden ja elävien ylösnousemuksesta, taivaissa vietettävistä Karitsan häistä ja samaan aikaan maan päällä valloillaan riehuvasta vaivan ajasta, Karitsan ja hänen pyhiensä takaisintulosta ja tuhatvuotisesta valtakunnasta. Ei ihme, että paholaisen oli jotenkin hämmennettävä ihmisten ajatusmaailmaa, etteivät ihmiset niitä ajattelisi.

Olin jo jonkin aikaa valmistautunut kirjoittamaan aiheesta Kristuksen morsian, kun kaima-Osmo Hattulasta esitti kysymyksen: Jos seurakunta on Kristuksen morsian, niin keitä ovat ne vieraat, jotka Karitsan hääaterialle tulevat? Hyvä. Yritetään kaivaa esille se, mitä näistä sanotaan. Aarteita, aarteita on niin paljon, että pystyykö tässä muuta tekemään, kuin ihmettelemään! Yritetään nyt kuitenkin! Mielenkiintoista on myös huomata, että maan päällekin järjestetään juhlat - linnuille sinne Joosafatin laaksoon.

Maailma on hampaisiin asti varustautunut Suuren Vaivan ajan varalle. Kun Jumala vain päästää ne irti, raadonsyöjälintujen juhlat alkavat. Sen jälkeen Jeesus tulee takaisin pyhiensä kanssa ja asettaa hallituksen. Tuhatvuotinen valtakunta alkaa. Silloinkin vielä vietetään yhtä niistä seitsemästä vuosittain toistuvasta juhlasta, jotka pelastussuunnitelman julistamiseksi säädettiin. Lehtimajanjuhlalla julistetaan, että tuhatvuotinen valtakuntakin on väliaikainen tila. Kun se päättyy Googin ja Maagogin sotaan ja kansojen tuomioon, Jeesus luovuttaa kaiken vallan Isän käsiin.

 

Tasapuolinen, tasa-arvo, tasavalta…

Vanha kansa sanoo, että pitkätukkaista jymäytetään aina. Vai miltä se sinusta näyttää, kun olet lukenut Insinööriuutisten päätoimittajan kirjoittaman pääkirjoituksen "Tasapuolinen tuomio" lehtensä 05.01.1973 numeroon. Lehti ei koskaan päässyt jakeluun. Sen tilalle painettiin uusi numero ja päätoimittaja erotettiin. Julkaisin kirjoituksen nyt, että tietäisit, miten sinua petetään ja kuka sinua pettää. Ne puhuvat tasavallasta, tasa-arvosta ja tasapuolisuudesta, mutta jos joku ottaa sen tosissaan, ne näyttävät oikeat karvansa. Jakeluun pääsi "poliittisesti korrekti" teksti. Siihen aikaan Venäjää pidettiin jumalana, ja Yhdysvaltoja saatanana, ja sama peli yhä vaan jatkuu. Se on niitten uskontoa, näes. Pitäähän ateistillakin joku jumala ja joku saatana olla, minkä puolesta taistella ja maljansa nostaa.

Jos ne asiat, joista Heikki Ranssin vuonna 1973 kirjoitti, eivät ole sinulle tuttuja, katso kirjoitustani Initsiativnikit. Venäjän baptistien vaino oli vain yksi pieni osa sosialistisen internationaalin harjoittamaa terrorismia, mutta jo yksinäänkin paljastaa sen, ettei tämän maailman johtajiin ole luottamista. Ainut, johon voi uskoa, on Jumala.

 

Uusi otsikko

Kotisivulle tuli uusi otsikko KIRJEET. Etusivulle kirjoitin ensin kristinuskon kolmesta suuresta juhlasta: Pasuunansoiton päivästä, Suuresta Sovintopäivästä ja Lehtimajan juhlasta. Nämä juhlat julistavat Jeesuksen Toista tulemista.

Jeesus tulee pian! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen!

 

Rakennustyömaa

Rakennustyömaani on jo kauan ollut pysähdyksissä ja talo keskeneräinen. Sen saisi nyt halvalla. Jos asia kiinnostaa, ota yhteyttä. op/2005-01-15

 

Juutalainen kristikunta

Messiaaniset kristityt ovat tulossa. Jo ennestään tiedetään, että juutalaiskristitystä tulee tavallisesti vahva kristitty. Kiinan ensimmäisen kunnollisen raamatunkäännöksen tekijä Shereshevski, yksi venäläisen raamatun kolmesta kääntäjästä, jonka nimeä en tiedä, ja Rikhard Wurmbrandt tulevat ensin mieleen, kun muistellaan sellaisia uskovia juutalaisia, jotka eivät häpeilleet kansallisuuttaan kristittyjen tai "kristittyjen" keskuudessa. Mutta nyt, kun kristikunnan valtaosa on käännytetty paholaisenpalvojien perversseihin oppeihin, juutalaiskristittyjen painoarvo senkun vain kasvaa.

Joku päivä sitten löysin muutamia erinomaisia kirjoituksia kolmen sanan haulla Christ, marriage, bride. Etsiessäni alkuperäisiä tekstejä päädyin osoitteeseen www.hebroots.org - Kristinuskon Hebrealaiset Juuret. Erityisesti Eddie (Ed) Chumneyn teokset kiinnittivät huomiotani saitin monenkirjavan tarjonnan joukossa. Mainitulta saitilta löytyi Chumneyn Who is the Bride of Christ (Kuka on Kristuksen Morsian), ja toiselta tuntemattoman kirjoittajan teksti The Marriage of the Bride of Christ (Kristuksen Morsiamen Häät). Molemmat tekstit aukoivat uusia näköaloja, samaan tapaan kuin Sir Robert Andersonin (1841-1918) The Coming Prince, Tuleva Ruhtinas, noin sata vuotta sitten Euroopan tulevaisuudesta. Anderson esittää kirjansa 15. luvussa Danielin kirjan jakeesta 9:26 seuraavan tulkinnan:

Jos olisi mahdollista lukea Danielin kirjaa yksinään, ei mitään kysymyksiä syntyisi. Tuleva Ruhtinas esitellään siinä elpyneen ja vasta tulossa olevan Rooman keisarikunnan päänä ja pyhien vainoajana.

Andersonin kirja suuren vaivan ajan Euroopasta ja Ed Chumneyn kirja Taivaissa samanaikaisesti vietettävistä Karitsan häistä täydentävät toisiaan. Voi vain arvailla, minkälaista raivoa Saatana osoittaakaan juutalaisia ja niitä onnettomia kristityitä kohtaan sen jälkeen, kun häihin valmiit kristityt ovat hävinneet yläilmoihin.

 

Euroopan Demonisaatio

Jerusalem Post kertoi 2005-01-07 Bielefeldin yliopiston nyt julkaistusta, kesällä 2004 tekemästä mielipidekartoituksesta, jolla mitattiin saksalaisen juutalaisvihan nykytilaa. Tutkimuksen mukaan yli 50% prosenttia saksalaisista rinnastaa Israelin puolustuslaitoksen ja Saksan kansallissosialistisen armeijan ja katsoo, että se, mitä Israel tekee palestiinalaisille, on verrattavissa siihen, mitä Saksa teki juutalaisille toisen maailmansodan aikana. Peräti 82 prosenttia haastelluista ilmoitti olevansa vihaisia Israelin tavasta kohdella "palestiinalaisia".

Bielefeldin yliopiston tutkimus ei tuo esiin mitään uutta. Ennen frankkien juutalaisvihaa sanottiin fasismiksi, sitten antisemitismiksi, ja nyt Yhdysvaltain antisemitismiä koskevassa raportissa puhutaan jo Israelin demonisaatiosta (demonization of Israel), jolla tarkoitettaneen sitä raivoa, jota Israelin viholliset tuntevat kohdatessaan vastustusta ja tappioita pyrkimyksissään "syöstä Israel mereen". Bielefeldin yliopiston suorittama 3000 saksalaisen mielipidekartoitus vahvisti myös niitä väitteitä, joiden mukaan demonista Israelin vastaisuutta potevat lähinnä vasemmiston kannattajat.

Israelin vainojen ideologisesta taustaa tarkastelin tekstissä "Israelin karkotus ja paluu". Toisen maailmansodan jälkeen antisemitismi vaihtoi nimeä, jolloin siitä tuli antisionismi. Siitä kirjoitin uutispalstalleni vuonna 2002 tekstin "Antisemitismi Nürnbergin jälkeen". Jerusalem Postin kirjoituksessa saksalaisten yritys rinnastaa omat hirmutyönsä Israelin itsepuolustukseen pannaan kuitenkin saksalaisten omaan piikkiin.

Syyttämällä Israelia saksalaisten enemmistö yrittää hakea oikeutusta sille kansanmurhalle, jonka heidän isänsä suoritti. Oikeutuksen hakeminen kansanmurhalle tekee nykyisistäkin saksalaisista - demokratian periaatteitten mukaan tarkasteltuina - fasisteja. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että Jumala ja jumalan ihmiset näkevät ihmiset yksilöinä. Bielefeldin yliopiston tutkimuksestakin käy ilmi, etteivät aivan kaikki nykyajan saksalaiset ole fasisteja.

Euroopan röyhkeys on kovassa kasvussa. EU:n rintamaiden röyhkeys näyttää kasvavan samaa vauhtia, kun EU aseistautuu. Militarisoinnin vauhti on kaiken lisäksi kova. Saksalaisten ja ranskalaisten patoutuneet syyllisyyden tunteet saattavat jo lähipäivinä purkautua muutenkin kuin Israelin itsepuolustuksen ideologisena tuomitsemisena.

Euroopan menneisyys on kammottava ja suunta entinen. Nürnbergin oikeudenkäynnistä fasistit eivät ole oppineet mitään. Jos en paljon erehdy, seuraavat tuomiot langetetaankin jo Josafatin laaksossa. Mutta niille suomalaisille poliitikoille, jotka johdattelivat Suomen "eurooppalaisten arvojen" pariin, ehdottaisin vielä pientä itsetutkistelua. Aloittaisit vaikka perusteista, tai jos se tuntuu vaikealta, lukisit kirjeeni Viktorille.

Euroopan joutuminen demonien valtaan ennakoi Laittomuuden Ihmisen ilmestymistä, kts. 2.Tess 2:11. Laittomuuden ihminen yrittää hävittää Jeesuksen nimen maailmankirjoista. Israelin ja kristikunnan hävittäminen on yksi, ja tärkein osa tätä prosessia. Kenraaliharjoituksia on pidetty jo monta, mutta aina niiltä on mennyt joku pieleen. Jokohan ne nyt onnistuvat?

 

Kun automaattikaan ei riitä

Kirkonmiehet ovat tehneet kristinuskosta populaariversion, jonka jumala antaa kirkon jäsenille kaikki anteeksi kuin automaatista ikään - ja Lutherin ajoista lähtien vielä melkein ilmaiseksi ja vaivatta. Mutta nyt ei ilmainen armokaan mene enää kaupaksi. Kirkon rappiolle hyysäämät asiakkaat vaativat jo Jumalaa muuttamaan käskynsäkin ja sallimaan kaiken synnin ja saastan niin, että koko anteeksiantotouhu voitaisiin lopettaa tarpeettomana. Siihenkin kirkonmiehet ovat jo suostuneet. Kansanvaltainen (Laos Dikeos) eli Laodikean seurakunta on demokraattinen. Jumala sitä ei komentele, vaan oksentaa sen suustaan. Jumalan suusta ulos oksennettu seurakunta onkin pantu pseudoille tavanomaisiin hommiin: Jumalaa pilkkaamaan ja kristittyjä vainoamaan.

Niille, jotka Saatanan vaatimuksiin eivät suostu, annetaan kurinpalautusta. Saas nähdä, miten käy Coloradon Kristillisen Yliopiston. Tuhannen kuudensadan opiskelijan yliopisto putosi pois valtioavun piiristä, koska se ei tukenut NWO:n uskontopolitiikkaa. Viranomaisten mielestä CCU oli liian "lahkolainen". Katolinen yliopisto samassa osavaltiossa oli Saatanalle paremmin passeli. Verojen puolesta "lahkolaiset" ja katoliset ovat kuitenkin vielä samalla lähtöviivalla. Molemmat maksavat.

Vaatimukset synnin hyväksymisestä sellaisenaan johtavat lopulta siihen, että Jumala todellakin lopettaa synnin anteeksiannon. Luukku pannaan kiinni ja yks helvetti alkaa taas.

 

Kun kriisi syrjäyttää kriisin

Aasian kriisin uutisoinnista jäi paha maku. Söimme toissapäivänä (29.12.04) lasten kanssa hampurilaisia Eurassa, ja seurasimme siinä samalla uutisia hyökyaallon aikaansaannoksista Intian valtamerellä. Korvissani kuului pahalta, kun uutisten lopuksi ilmoitettiin, että ohjelma Darfurin kriisistä on jätetty pois illan ohjelmasta. Jos Stalin olisi elossa, hän varmaan käyttäisi ratkaisusta termiä "valikoiva tasapuolisuus".

Maailmassa on menossa kaksi kansanmurhaa, toinen Tsetsheniassa ja toinen Sudanissa. Ne eivät ihmisiä kiinnosta. Niitä kiinnostaa vain se, kun ne alkavat itse kuolla. Ei ihme, että Paavali käskee karttamaan sellaisia ihmisiä, joihin sopivat 2.Tim 3:1-3 esitetyt tunnusmerkit:

Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin … Heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

 

Hengetön ihminen

Juhani Aholan kirjoitus "Humanismin ja Evolutionismin risteytys: VILLI-IHMINEN" Operaatio Mobilisaation uutislehden numerossa 4/2004 on tilannekatsaus siitä, missä mennään. Lehdestä löytyi toimituksen osoite: Operaatio Mobilisaatio ry Yliopistonkatu 58 B 5.krs 33100 Tampere. Laittaisin linkinkin, jos teksti löytyisi netistä.

Juhani Aholan analyysi maailmantilasta, Raamatun analyysi lopun ajan ihmisestä sekä Niilo Ylivainion yksinpuhelu Mauno Saaren kirjassa Saarnaaja, sivut 259-262, kertovat kaikki samasta asiasta - "sivistyneen" ihmisen itsepetoksesta ja vielä niin selvästi, ettei minun kannata siihen enää palata, jos vaan saan mainittujen tekstien julkaisuoikeudet. Mutta koska "sivistyneen" ihmisen itsepetos aiheuttaa myös sellaisia tekoja, jotka eivät ole hänen henkilökohtaisia asioitaan, on ne torjuttava, vaikka sitten kävisikin kuin sille ruotsalaiselle, joka kesäkuun toisena kysyi Borgholmin helluntaiseurakunnassa "Är homosexualiteten medfödd drift eller onda makters spel med människor?" (Onko homous myötäsyntyinen vietti vai pahojen valtojen peliä ihmisillä?). Helluntaipastori Åke Green vastasi kysymykseensä hyvin ja sai kuukauden vankeustuomion.

Kirjoituksessani Hullujen paratiisi söhäisin vähän niitä, jotka katsovat myötäsyntyisen vietin riittävän perusteluksi ja oikeuttavan tekemään mitä tahansa tekoja. Jospa Hitlerillä olikin myötäsyntyinen tarve juutalaisten murhaamiseen? Julistaisitko sinä hänet siis syyttömäksi? Tai ne ihmissyöjät, jotka Indonesiassa ennen uskoontuloaan söivät ihmisiä? Minun täytyy kyllä tässä tunnustaa, että vaikka en juuri olekaan kokenut vetoa ihmislihan syöntiin, niin monta muuta "myötäsyntyistä" viettiä minulla kyllä on. En kuitenkaan pidä oikeana elää niiden vallassa, vaan Jumalan Hengen vallassa. Sitä minä myös opetan ja yritän itseeni soveltaa. En myös tunnusta oikeaksi sitä, että ihmisellä olisi jokin "saavutettu etu", jonka varjolla ihmissyönnin jatkaminen olisi sallittavaa. Se, että Ruotsin ja muidenkin, mm. Kalifornian, lakeja on muokattu ihmissyöjien vaatimalla tavalla, kertoo vain sen, että siellä ihmissyöjät ovat vallassa. Kalifornian kuvernööri lieneekin pahemmin degeneroitunut, kuin hänen roolihahmonsa Tarzan.

 

Ristin sana venäjäksi

Kirje Viktorille on nyt imuroitavissa venäjänkielisenä. Jos se ei näy oikein, et ole ehkä asentanut venäjänkielisiä fontteja koneellesi. Voit myös joutua näpsäyttämään oikeanpuolista hiirinäppäintä tekstin päällä, ja vaihtamaan koodia, kunnes teksti näkyy oikein.

 

Euroopan suurin

Nigerialaisen opiskelijan Sunday Adelajan Kiovassa 1993 aloittama raamattupiiri on tätä nykyä Euroopan suurin helluntaiseurakunta. Kymmenessä vuodessa raamattupiirien lukumäärä on kasvanut yhdestä yli kahteen tuhanteen ja seurakunnan koko vastaavasti seitsemästä (7) kahteenkymmeneen tuhanteen (20.000) ja rapiat päälle. Suomalaisista helluntaiseurakunnista Sunday Adelajan perustama seurakunta eroaa huomattavasti. Toimivat kotikokoukset ovat vain yksi puoli asiasta. Toinen on selvä julistus Jumalan valtakunnasta ja kolmantena piirteenä on se, että karismaattiset ilmiöt ovat tavallisia elämässä, eikä vain puheissa.

Viranomaiset ovat järjestäneet kasvavalle seurakunnalle ongelmia, mutta lakituvassa seurakunnan toiminnan pysäyttämiseksi järjestetyt jutut eivät ole menneet läpi. Yritykset Adelajan karkottamiseksi Ukrainasta ovat saaneet myös parlamentin jäsenet asialle. Seurakunnan kasvu vaikuttaa jo koko maahan, ja erityisesti Jushenkon kannattajiin. Itä-Euroopassa ei ole aikoihin nähty viikkokausia jatkuvia kansankokouksia ilman vodkaa, mutta nyt on sekin ihme nähty.

Vaikka Sunday Adelajan perustama "Jumalan suurlähetystö" on 26.000 jäsenellään Kiovan ja koko Euroopan suurin helluntaiseurakunta, on se koko Ukrainan mittasuhteissa vielä pieni, kun sitä verrataan Ukrainan muihin helluntailiikeeseen tai karismaattiseen liikkeeseen kuuluvien seurakuntien kokonaisvahvuuteen. Viisi vuotta sitten yksin Itä-Karpaateilla oli rakenteilla yli sata rukoushuonetta.

Ukrainan presidentinvaalit ovat uskontovaalit. Moskovan pormestari Juri Luzhkovin osallistuminen Itä-Ukrainassa kampanjointiin Janukovitshin rinnalla on vahvistanut paitsi sosialistisia fantasioita, myös entisten KGB-miesten pyrkimystä takaisin valtaan ja venäläismielistä kiihkoilua. Mutta on Jumalallakin pelitajua. Nigeriassa peruskoulun ja Valkovenällä sanomalehtimiehen koulutuksen saanut musta mies on pantu julistamaan sanaa rististä ja Jumalan valtakuntaa, sillä vain Jumalan miehet tietävät, että ei järkipuhe ihmiseen tehoa, ennenkuin synnin ongelma on ratkaistu.

 

Pukki vai Kuningas?

Jeesus syntyi tullakseen sekä kuolleitten, että elävien hallitsijaksi. Hänen ensimmäiset seuraajansa tunnustivat Jeesuksen Messiaaksi (kr. "hristos") eli voidelluksi, kuten Israelissa kuninkaita tituleerattiin, ja Jumalan pojaksi, kts. Matt 16:16. Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen noin vuonna 30 Pyhä Henki teki Jeesuksen seuraajista Jumalan lapsia. Lukumääräisesti pienestä alkanut joukko on kasvanut miljooniksi ja se kasvaa yhä.

Jeesuksen syntymisen puitteet olivat vaatimattomat. Hän syntyi tallissa, vaikka ei ollutkaan pukki. Jerusalemiin tuli Idän tietäjiä, jotka kysyivät: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas (vasileus)?" kts. Matt 2:2. Juutalaisten johtajat olivat perillä ennustuksista, ja kertoivat kuninkaan syntyvän Betlehemissä.

Jeesuksen vaatimattomuus oli harkittua, sillä hänestä oli ennustettu: "Katso, sinun kuninkaasi (vasileus) tulee sinulle hiljaisena ja ratsastaen aasilla, ikeenalaisen aasin varsalla", kts. Matt 21:5. Vähän myöhemmin Jeesus oli roomalaisten asettaman maaherran edessä, joka ihmetteli ääneen. Kirkkoraamatussa 1933/38 maaherran sanat on kerrottu näin, kts. Matt 27:11:

"Oletko sinä juutalaisten kuningas?"

Minun mielestäni kreikan lause "Si ei o vasileus ton Joudaion" tarkoittaa samaa kuin "Sinä olet Juutalaisten kuningas", jolloin myös Jeesuksen vastaus "Sinäpä sen sanot", on ilman selittelyjä selvä.

Kun kuolemantuomio oli julistettu, väänsivät keskushallinnon sotilaat orjantappuroista kruunun, panivat sen hänen päähänsä ja ruovon hänen oikeaan käteensä, polvistuivat hänen eteensä ja pilkkasivat häntä ja sanoivat: "Terve, juutalaisten kuningas". (kts. Matt 27:29). Päällikön käskystä ristin päälle laitettiin taulu, jossa ilmoitettiin "Tämä on Jeesus, juutalaisten kuningas", kts Matt 27:37, jonka nähdessään ohikulkijat huutelivat "Muita hän on auttanut, itseään ei voi auttaa. Onhan hän Israelin kuningas; astukoon nyt alas ristiltä, niin me uskomme häneen", kts. Matt 27:42.

Merkillisen lujassa se näyttää istuvan, tuo halu muuttaa kuningas pukiksi. Tätä joulutouhua katsellessa tulee ihan mieleen se puhe, jonka mukaan

Taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka laittoi häät pojallensa. Ja hän lähetti palvelijansa kutsumaan häihin kutsuvieraita, mutta nämä eivät tahtoneet tulla. Vielä hän lähetti toisia palvelijoita lausuen: 'Sanokaa kutsutuille: Katso, minä olen valmistanut ateriani, minun härkäni ja syöttilääni ovat teurastetut, ja kaikki on valmiina; tulkaa häihin'. (Matt 22:2-4).

Oletko huomannut, kuinka tämä vertaus on toteutunut? Siitähän kuulee radiossakin ihan joka päivä. Huonosti siinä kävi. Kuningaskin suuttui ja haki häävieraansa teiltä ja aitovieriltä. Mutta jos Israelin väki hylkäsikin Jeesuksen, niin suomalaiset palvovat pukkia. Joulupukin maa oikein. Se on sitä babylonialaista kulttia. On juhlapyhät aina talvi- ja kesäpäivänseisauksen sekä kevät- ja syyspäiväntasauksen aikoihin auringonjumala Shemeksen ja hänen hoviväkensä kunniaksi. Niihin juhliin on menijöitä, vaan löytyyköhän Suomesta löytyy edes kymmentä häävierasta Karitsan häihin?

Jeesus oli Israelin kuningas (vasileus), mutta hän on vielä paljon enemmän. Kuningas oli keisarin alainen, ja keisaria tituleerattiin nimellä kyrios, Herra. Tottahan kaikki keisaria kunnioittivat; kyse oli vain siitä, kuka on keisari, kyrios: Pukki vai Jeesus.

Pietarin helluntaipuheesta lähtien me olemme julistaneet:

Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala (Theos) on hänet Herraksi (Kyrios) ja Kristukseksi (Hristos) tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte. (Apt 2:36)

Jeesus taisteli taistelunsa nöyränä loppuun asti, eikä hän muuta vaadi seuraajiltaankaan. Hänen seuraajansa saavat olla ristillä aivan samaan tapaan kuin Jeesus oli juutalaisten keskuudessa Jerusalemissa. Siitä Jeesus näkee, kuka kukin on.

Rakkauden käskyn täyttäjä ja antaja on pitkämielinen, mutta kukistaa lopulta kaiken kapinoinnin ja julistaa tuomionsa sen mukaan "Mitä te olette tehneet yhdelle näistä vähimmistä veljistä, sen te olette tehneet minulle".

 

Euroopan Unioni luo rasismia tarkoitushakuisesti

EU:n frankkilainen siipi ei pysty hallitsemaan EU:ta demokraattisesti, mutta ei se siihen pyrikään. Turkkilaiset houkuteltiin jäsenneuvotteluihin, koska se oli sopiva keino herättää toiveita taloudellisesta yhteistyöstä ja sen hedelmistä, ja kun nämä toiveet sitten pettävät, saadaan turkkilaiset vihaiseksi ja yhä enemmän inhoamaan EU:n frankkilaista siipeä, ja sen mukana muitakin unionin kansoja, jonka jälkeen EU:n taustavaikuttajan onkin jo helppo lietsoa rotuvihaa ja sen avulla hallita kansoja. Suunnitelma on jo materialisoitumassa Airbus- joukkojenkuljetuskoneiden hankintoina, santarmijoukkojen kehittelynä ja niin edelleen.

Anglosaksinen maailma on jo moneen kertaan murskannut frankkien maailmanvalloitushaaveet, mutta EU:ssa ainakin toinen puoli anglo-amerikkalaista maailmaa on samoissa valjaissa frankkien kanssa. Jos vielä Amerikka saadaan mukaan ovatkin kaikki nämä tekijät yhdessä rintamassa huutamassa nykyaikaisen rasismin isän, Charles Darwinin iskulauseita ja toteuttamassa angloamerikkalaisen imperialismin pääideologin Cecil Rhodesin (1853-1902) oppeja. EU:n rintamaitten kouhojen turkkilaisista käyttämät puheenvuorot ovat taas kerran miltei samoja, kuin mitä Darwin kirjoitti jo lähes 150 vuotta sitten:

… luonnollinen valinta on tehnyt enemmän sivilisaation edistyksen puolesta, kuin mitä haluaisit myöntää. Muista, millaisessa vaarassa Euroopan kansakunnat olivat vasta muutama vuosisata sitten musertua turkkilaisten alle ja kuinka naurettava sellainen ajatus on nykyään. Sivistyneemmät kaukasialaiset rodut ovat lyöneet turkkilaiset perinpohjin taistelussa olemassaolosta. Kun katsomme eteenpäin maailman lähitulevaisuuteen, miten lukematon onkaan se alempien rotujen määrä, jotka korkeammin sivistyneet rodut ovat hävittäneet kaikkialta maailmasta.

Charles Darwin, kirjasta "Lajien synty luonnollisen valinnan kautta; eli suosittujen rotujen säilyminen elämän taistelussa" (The Origin of Species by Means of Natural Selection; or; the Preservation of Favored Races in the Struggle for Life) vuodelta 1859.

Oma arvioni kansojen sivistykseen on tietysti subjektiivinen. Parhaiten pystyn vertailemaan englannin ja turkin kieliä. Jos englannin kielelle annetaan arvosana 6, saa turkki täydet kymmenen. Eikä liene perusteetonta väittää, että mitä kehittyneempi kansakunta on, sitä rikkaampi on sen kieli. Ilmaisurikkaampaa ja selvempää kieltä kuin turkki maailmasta tuskin löytyy; indoeurooppalaisten kielten joukosta se on jopa teoreettinen mahdottomuus. Matematiikan kieli on yleismaailmallinen, atomipommeja osaa tehdä melkein kuka vaan. Mutta vain hullut mittaavat sivistystä atomipommien lukumäärän mukaan. Toinen näkökohta asiaan tulee siitä, että olen omin silmin seurannut Turkin kehitystä 1960-luvulta alkaen. Se on ollut parempi, kuin millään muulla näkemälläni Euroopan maalla.

Englannilla, Yhdysvalloilla ja Hollannilla on pitkään ollut Jumalan siunaus, joka on saatu siten, että ne ovat jättäneet Jumalan valitut jos nyt ei aivan rauhaan, niin käyttäneet muihin maihin verrattuina lieviä sortokeinoja taistelussaan Ristin Uskoa vastaan. Uskonnonvapaus on houkutellut näihin maihin sitä väestöä, jolla Jumalan siunaus on. Ei-uskovien englantilaisten luulot rotunsa ylevämmyydestä ovat yhtä tyhjiä, kuin Aatun luulot frankkilaisista yli-ihmisistä. Jos kansa ei anna kunniaa Jumalalle, sille ei jää mitään kunniaa. Tarvitaanko esimerkkejä? En luule.

 

Jukos, Perkele, J.P. Morgan, Putin, Bush ja Deutsche Bank

Radiossa kerrottiin 2004-12-17, että Putinin Venäjän hallitsema öljy- ja kaasuyhtiö Gazprom aikoo rahoittaa Jukoksen tuotantolaitoksien oston JP Morganin pankkiiriliikkeltä ja Deutsche Bankilta saatavilta lainoilla.

Se, mitä radio kertoi, ei ole se uutinen, vaan se, että Putinin takana on amerikkalaista sosialismia edustava pankkiiriliike J.P. Morgan ja Euroopan Unionin suurimman talousmahdin pankki. Kun Saksa ja sosialismin kummisedät - Amerikan edistykselliset pankkiiriliikkeet - J.P. Morgan tai joku muu vastaava veljesyhteisö - asettuvat Putinin taakse, voivat Hodorkovskiin luottaneet sijoittajat nuolla näppejään. Se on myös avointa jatkoa Amerikan presidenttipelille. Bushia kaatamassa ovat samat kummisedät, jotka aikoinaan toimittivat tsaarin pois päiviltä ja perustivat Neuvostoliiton. Nyt ne ovat perustamassa NWO - uutta, globaalista maailmanjärjestystä, jonka johtajaksi Toisen Thessalonikalaiskirjeen mukaan tulee Laittomuuden ihminen, jonka Herra lähettää rangaistukseksi niille, jotka eivät ole ottaneet vastaan rakkautta totuuteen. Jumala rankaisee niitä sillä, että antaa niille sen, mitä ne ovat halunneet!

Jos haluat tutkia asiaa edelleen, kirjoita hakusanaksi John Pierpont Morgan (1837-1913) ja toiseksi hakusanaksi Trotsky (Lev Bronstein) tai Lenin (Uljanov-Braun), ja olet kohta Rotschildien ja muiden illuminatien jäljillä. Tarkista myös väite Deutsche Bankista. Muistitietoni mukaan myös ranskalaiset ovat mukana Putinin-Amerikan illuminatien yhteishankkeessa. Aika paljon tietoa NWO:n pelureista löydät David Allen Riveran kirjasta "Final Warning".

 

Ristin sana

Kirje Viktorille on saavuttanut luonnosvaiheen. Miten sanoa se, minkä jo periaatteessa tunnet oikeaksi, niin että toisetkin ymmärtävät, ja vielä niin lyhyesti, ettei lukija pitkästy? Neljä kuukautta olen taas mellastanut Jumalan aarrekammiossa, eikä murto-osaakaan ole vielä tutkittu. Kun nyt näyttää siltä, että lupaamani tekstin valmistumiseen menee vielä hyvinkin toiset neljä kuukautta, niin päätin panna luonnoksen lukuseen.

 

Vain Jumala on itsenäinen

Suomella näyttää olevan kaksi ulkopoliittista linjaa: Erkon-Yleisradion (median) linja ja presidentin-hallituksen linja. Joku on myös puhunut kalvinisteista, mutta niitähän ei Suomessa ole. Amerikassa niitä on, ja siksi Erkon, Yleisradion, Vasemmistoliiton ja Kokoomuksen yhteinen hyökkäys onkin tulkittava hyökkäykseksi ei suinkaan Vanhasta, vaan Bushia vastaan. Erkolla on mahtava pelitaju!

Andrew Murray (1828-1917) esittää kirjassa The Master's Indwelling mielenkiintoisen hallintomallin yhteiskunnalle, joka koostuu sekä kristityistä, että muista. Hän puhuu siitä, että kuinka faraon henkivartiokaartin päällikkö Potifar huomasi Jumalan siunauksen olevan hänen orjansa Joosefin toimien yllä. Kun Potifar sen huomasi, hän pani Joosefin koko taloutensa toimitusjohtajaksi. Myöhemmin Joosefista tuli Egyptin pääministeri, ja taas hyvin tuloksin.

Onkohan Vanhasesta Joosefiksi? Ole kuitenkin varovainen. Joosef oli esikuva Jeesuksesta, joten paikka on jo täytetty.

 

Paholaisen agitaattoriksi paljastui Kurun ev. lut. srk työmies

Kirjoitin selväkielisen kirjeen kyläkoulun opettajille koulussa harjoitetusta Halloween kulttiin kuuluvien tykötarpeiden valmistuksesta. Vastauksessaan opettaja kirjoittaa näin:

"Kurun seurakunnan vakit. nuorisotyöntekijä kävi koululla oppilaita askarruttamassa niin kuin tänäänkin. Martilla oli silloinkin mukana mallit, tarvikkeet ja välineet. Yhtenä pisteenä oli haamu-lepakko-kurpitsa-koristeet. Kukin sai tehdä mitä halusi.

Ympäristötiedossa ja kuvaamataidossa yhdistettiin sadonkorjuu: kun kurpitsasta koverretaan pikkelssitarpeet, jää kuori, jonka voi rakennella lyhdyksi.."

Keskustelussa selvisi, etteivät kolmen tyttäreni opettajat osanneet yhdistää kurpitsalyhtyä halloween-kulttiin, eivätkä tunteneet sen taustaa. Mutta koska tunnin vetäjäksi paljastunut Martti oli kirkon työmies, olisi ainakin hänen pitänyt tietää, että kyse on saatananpalvontaan kuuluvasta kultista, joka syntyi paavin kirkon liittouduttua kelttiläisten uhripappien, druidien kanssa irlantilaista kristikuntaa vastaan, ja josta nyt paavin kirkon, saatananpalvojien ja globalisaation muiden puuhamiesten toimesta tehdään yleismaailmallista kulttia.

Keskustelussa opettajien kanssa kävikin ilmi, että kulttiesineiden valmistus liittyi kiinteästi kansainvälisyyskasvatukseen. Nyt se tiedetään: Kansainvälisyyskasvatus onkin saatananpalvontaa! Ei ole Saatanalta taito rapistunut! Että se keksiikin, ensin ikään kuin leikin varjolla jotakin hauskaa, joka sitten tehdään pakolliseksi, ja kun se on saatu pakolliseksi, otetaan maskit pois.

Keskustelun aikana opettaja pyysi tekemään luettelon asioista, joihin kolme tytärtäni ei saa osallistua, sekä ilmoitti, ettei Suomessa ole koulupakkoa. Vihje on kai otettava vakavasti. Olemme jo puhelleet savimajan ostosta sieltä Kazakhstanista. Toinen opettajista kyllä vakuutti, ettei hänkään niistä haamukuvista oikein perusta…

Ennen opettajilta vaadittiin, että he tietävät etukäteen, mitä ovat tekemässä. Keskustelun jälkeen opettaja lupasi tutustua asiaan, mutta se lienee myöhäistä. Globalisaation puuhamiehet varmaan ovat jo keksineet, miten opettajia ensi kerralla käytetään hyväksi. Periaate lienee kuitenkin se sama vanha druidien uhkaus: "Trick-or-Treat".

 

Ukrainan vaalit

Ukrainan vaalit ovat jakaneet Euroopan kahtia. Vastakkain näyttävät olevan oikeus ja vääryys kannattajien lukumäärän perustella mitattuna. Jos asia olisi näin, vaalien rehellisyys olisi tietysti erittäin tärkeä. Mutta Jumala on osoittanut, että Jumala siunaa tai rankaisee sekä yksilöitä että kansakuntia aivan eri perustein, kuin mitä vaalituloksen tai vääristellyn vaalituloksen perusteella olisi aihetta olettaa. Juudan kansa joutui kahdeksi tuhanneksi vuodeksi paitsioon Yhden Henkilön tappamisesta, mutta näin voi käydä ja on monesti käynytkin monelle muullekin.

Jushenko oli vasta hetki sitten hoidettavana Itävallassa omituisen taudin takia, joka muutti hänen kasvonsa täysin. Mies näyttää tulleen hetkessä vanhaksi ja ryppyiseksi. Tiedossani on yksi vastaava tapaus, joka sattui nyt Sarovin nimellä tunnetussa suljetussa kaupungissa Mordoviassa. Silloin kysymys oli kemiallisen aseen aiheuttama äkillinen vanheneminen. Jumala on kuitenkin enemmän kiinnostunut omista lapsistaan, kuin Ukrainan presidentistä tai presidentiksi pyrkivien menestyksestä. Ukrainan kristityt ovat saaneet olla rauhassa viimeiset viisitoista vuotta. Myöskään Israelin vastaista toimintaa ei ole erikoisesti suosittu. Tällä perustella arvelen, että Jumalalla ei ole mitään erikoista syytä rangaista ukrainalaisia. Jos Ukraina nyt jää EU:n ulkopuolelle, saattaa se olla maalle todella suuri Jumalan lahja, tai sitten ei. Tätähän me emme tiedä, eikä meidän tarvitsekaan tietää. Jumala tekee kuitenkin oikein.

 

Genesiksen tutkijoille

Ensimmäisen Mooseksenkirjan tapahtumat ovat tutkimuskohde ja nykyisen maailmanajan selitys. Jos olet kiinnostunut Genesiksestä (1. Mooseksenkirja), sinun kannattaa katsoa, olisiko Arthur C. Custance (1910-1985) kirjoittanut sellaista, jota et ehkä vielä tiedä. Custance oli kalvinisti, joten Uuden Liiton asioista hän seuraa kirkollista augustinolaista linjaa, mutta mietittävää sekin puoli hänen tuotannostaan tarjoaa.

Suuri osa Custancen tuotannosta on nyt netissä. Voit etsiä vaikka seuraavia nimikkeitä:

Noah's Three Sons (Nooan kolme poikaa)

Genesis and Early Man (Ensimmäinen Mooseksen Kirja ja Alkuihminen)

Man in Adam and in Christ (Ihminen Aatamissa ja Kristuksessa)

Evolution or Creation? (Evoluutio vai Luominen)

The Virgin Birth and the Incarnation (Neitseestäsyntyminen ja Inkarnaatio)

Time and Eternity (Aika ja Ikuisuus)

The Hidden Things of God's Revelation (Jumalan Ilmestyksen Salaisuudet)

Science and Faith (Luonnontieteet ja Usko)

The Flood: Local or Global? (Vedenpaisumus: Paikallinen vai Globaali?)Journey out of Time (Matka Ajan tuolle puolen)

The Mysterious Matter of Mind (Järjen mysteeri)

The Seed of the Woman (Vaimon siemen)

Sovereignty of Mind (Järjen Valta)Two Men Called Adam (Kaksi Aatamia)

Without Form and Void (Autio ja Tyhjä)

Raskaan sarjan tekstinvääntäjän töitä löytyy mm. osoitteesta http://www.custance.org

 

Kuka kertoisi?

Eräs kaveri Moskovassa kertoi tulleensa uskoon Niilo Yli-Vainion kokouksissa Tallinnassa. Toiset kertoivat Olevisten kirkkoon jätetyistä kainalosauvoista ja niin edelleen. Venäjän Helluntailiike jopa hajosi kahteen haaraan, toisen haaran pitäessä Neuvostoliitossa "Tallinnan herätykseksi" kutsuttua Jumalan työtä Jumalan työnä, toisten epäillessä sitä jos miksikin muuksi. Venäläisen helluntailiikkeen eheytyminen on tosin jo siltä osin tapahtunut, mutta minulla onkin nyt aivan toinen kysymys. Nimittäin, kun luin Mauno Saaren kirjaa "Saarnaaja", siinä ei kerrota Yli-Vainion Tallinnan matkoista mitään. Kertoisiko kukaan, mitä todella tapahtui?

 

Jan Amos Komenski

Nykyaikaisen koululaitoksen isä Jan Amos Komenski (1592-1670) (haku: Komenski, Komensky, Komenskij, Comenius) ei ole nykyaikaisen koululaitoksen suosiossa. Selitys siihen on yksinkertainen: Biologinen ihminen ei halua kuulla Jumalasta itsestään, häntä kiinnostavat vain Jumalan puutarhan herkut. He palvovat luotua enemmän, kuin Luojaa itseään …

Katselin tänään 2004-11-11 Jyväskylän yliopiston dosentin tekemää paksua kirjaa Pohjolan Suurvalta, mutta Jan Amoksen nimeä ei kirjasta löytynyt. Oli kyllä tekstiä Descartesta ja John Lockesta, ja niin edelleen. Ja kuitenkin: Komenski kävi itse valtakunnankansleri Axel Oxentiernan (/Oxenstierna) kutsumana kaksikin kertaa Ruotsissa. Komenskin ansiosta Ruotsin koululaitoksesta tuli maailman paras, mikä hyödytti myös Suomea.

Jyväskylän yliopiston dosentin yritys kirjoittaa historia uudestaan niin, ettei "kerettiläisen", "lahkolaisen" ja "uskonnollisen" henkilön osuutta Suomen kehitykseen tunnusteta sopii hyvin nykysuomen johtajien pyrkimysten kanssa, mutta minusta yritys tuntui kuvottavalta. Jos rahkeet riittävät, pyrin kirjoittamaan pienen kirjoituksen veli Janin elämästä tässä matoisessa maailmassa. Jan Amos Komenskin elämä oli enemmän kuin seikkailukertomus ja enemmän kuin marttyyritarina … Totalitäärisen valheen maailmassa Jumalan kunniaksi! Se on suurta!

Parkkuun koulu täyttää kohta 90 vuotta ja Poikeluksen koulu täydet sata ja lakkautusuhka leijuu molempien yllä. Näinkö vähän aikaa Komenskin perintöä täällä Kurussa vaalittiin? Ne ovat jo alkaneet opettaa pikkulapsille kelttiläisten druidipappien uhrimenoja ja muuta saatanan kouhotusta. Ei sellaista koulua ihmisen lapset oikeastaan tarvitsekaan. Siis sulkekoot vaan, kun eivät kerran ymmärrä.

 

Solanastako Arafatin työn jatkaja?

2004-11-11 kuultiin Arafatin kuolemasta, mutta myös Solanan päättäväinen lausunto taistelun jatkamisesta. Kumpikohan voittaa, Solana vai Jumala? Raamatun ennustuksien mukaan Solanalla on hyvät senssit päästä tilapäisesti Israelin kunkuksi. Ja sitähän se on yrittänyt ainakin vuodesta 1995 asti.

 

Halloween

Kun Rooman kirkkoruhtinaat eivät saaneet kelttiläistä kristikuntaa valtaansa, he liittoutuivat irlantilaisten poppamiesten, druidien, kanssa. Kelttien uskonnollisille menoille annettiin kirkolliset nimet, mutta sisältö säilyi sellaisena, kuin keltit olivat sen babylonialaisesta kulttiperinnöstä omaksuneet ja Länsi-Eurooppaan tuoneet.

Paavien tempulla on ollut kauaskantoisia seurauksia. Kirkon 600-luvulla suojelukseensa ottama kelttiläinen kultti on saatananpalvontaa. Kelttien Samhainiksi nimittämä Saatana vaati uhrinsa, ja vaikka paavi Gregorius VII "Suuri" (1073-1085) yrittikin uskotella, että "ne eivät enää ole uhreja Paholaiselle" ja että niitä "voidaan uhrata ruuaksi ja Jumalan kunniaksi ja kiitokseksi kaikkien lahjojen antajalle hänen anneistaan", on historia osoittanut paavin propagandan vain sumuverhoksi, jonka suojassa saatananpalvonta on jatkunut ja jonka suojissa siitä tehdään yleismaailmallista kulttia.

Puritaanit kielsivät katolisen saatananpalvonnan Englannissa 1600-luvulla, mutta Irlantiin kielto ei ulottunut. Amerikoissa puritaanit kielsivät Halloweenin vieton, mutta Irlannin 1840-luvun nälänhädän ajamana Amerikkaan massoittain muuttaneet irlantilaiset toivat kulttinsa mukanaan. Nyt Samhainin palvonta Halloweenin nimellä on Amerikoissa vakiintunutta.

Paavin kirkko on antanut suojakodin muillekin babylonialaisen kultin piiriin kuuluville demoneille. Kohta vietetään joulua, Auringonjumala Shemeksen syntymäpäivää. Pääsiäinen on korvattu seksisymboli Ishtarin eli Esterin juhlalla jne. Paavin kirkko on hyvin varustautunut loppusotaansa Jumalan Karitsaa vastaan. Kaikkien demonivaltojen mobilisointi on käynnissä. Jopa Parkkuun kyläkoulun oppilaat kantavat koteihinsa saatananpalvonnan okkulttisia symboleita. Puolustuskyvyttömistä pikkulapsista on tehty demonivaltojen lähetyssaarnaajia.

Saatananpalvojien käsikirjassa Halloween luokitellaan kolmen tärkeimmän okkulttisen juhlan joukkoon. Anton LaVey valistaa kirjassaan The Satanic Bible (Saatanan Raamattu):

Oman syntymäpäivän jälkeen kaksi suurinta saatanallista juhlapäivää ovat Valpurinyö (Vappuyö) ja Halloween.

Kouluissa harjoitetulla Saatananpalvonnalla on myös juridinen puoli. En tunne Suomen lakia, mutta koskapa opettajat, kunnanisät, opetusministeri ja muut sellaiset vielä kulkevat vapaalla jalalla, ymmärrän asian niin, että "kaikki on tehty Suomen lakien mukaan". Ei se mikään ihme ole, olihan Hitlerkin aikoinaan hyvin suosittu.

 

Esko Aho nyt uskonnon kimpussa

Esko Aho taivutteli Keskustan kenttäväkeä EU:n kannalle. Sitten hän lähti amerikkoihin indoktrinoitavaksi ja valittiin Suomen Itsenäisyyden Juhlarahaston (SITRA) yliasiamieheksi. Kävin Sitran nettisivuilla, ja huomasin se olevan maailmanvallankumouksen eli globalisaation asialla. Venäjällä toimiva Komiinform kertoi, että Aho tekee uutta Venäjä-strategiaa. Ei ihme, että Aho pantiin valitsemaan kirjaa, joka parhaiten edistäisi globalisaation päämääriä kristikunnan keskuudessa. Valinnassaan Aho päätyi Tampereen piispa Pihkalan ja jonkun tähtitieteen professorin kirjoitelmiin.

Ahon valitsema kirja ei ole kristillinen, vaan kirkollinen. Sen julistaminen vuoden kristilliseksi kirjaksi on pelkkää globalisaation propagandaa ja näyttää tilaustyöltä. Tampereen piispa Pihkala on näyttävästi ollut järjestelemässä kirkollisten ja Allahin palvelijoiden yhteisiä aterioita, mutta Nokian kristityn kirkkoherran kanssa Pihkala ei halunnut säilyttää ateriayhteyttä. Pihkala vihaa kristittyjä. Tähtitieteen professorista en mene sanomaan juuta tai jaata, mutta kun mies on saanut virkansa presidentin kädestä, niin tuskinpa hänkään mikään kristitty on.

Esko Aho on profiloitunut globalisaation puuhamieheksi samalla tapaa kuin presidentti Ahtisaari. Ahtisaari ja Juva esiintyivät YK:n järjestämissä maailman uskonnollisten johtajien kokouksessa suomalaisen kristikunnan nimissä. Ja muistattekos niitä arkkipiispoja, jotka kävivät KGB piispojen kanssa ryyppäämässä Zagorskissa Venäjällä? Ei ne mitään kristittyjä olleet, kirkollisia vaan. Mutta tekeytyyhän se paholainenkin valkeuden enkeliksi.

Seurakunnan hajottaminen sisältä päin onkin tehokkaampaa, kuin raaka verenvuodatus. Roomalaiset käyttivät molempia tekniikoita samanaikaisesti, samoin Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitto. Venäjän KGB selvitteli kuulusteluissaan, kuka on mitäkin mieltä esimerkiksi sotilaallisen maanpuolustuksen suhteen, jonka jälkeen siihen myönteisesti tai kielteisesti suhtautuneet kutsuttiin kinastelemaan keskenään. Ne, jotka pitivät asiaa omantunnonkysymyksenä, olivat riidankylväjille hyödyttömiä ja tapettiin heti ensimmäisten joukossa.

Jumala on pyhä. Hän tuomitsee viettelijät, mutta myös vietellyt viedään sinne samaan paikkaan vieteltyjen kanssa. Jos et tiedä, mitä tehdä, niin eroa nyt ainakin kirkosta. Ethän toki halua joutua sinne samaan paikkaan Ahon, Pietilän ja Ahtisaaren kanssa!

 

Jessie Penn-Lewis

Jessien Penn-Lewisin "Golgatan risti" on eräs parhaimmista kristillisistä kirjoista, jota koskaan on kirjoitettu. Olen tässä lueskellut siitä Ukrainassa 2002 tehtyä painosta, ja huomasin, että ukrainalainen laitos on laajempi, kuin se laitos, jonka olen löytänyt netistä. Toisaalta englantilaisessa laitoksessa on tallella kirjoittajan viittauksia kreikkalaisen Uuden Testamentin sanavalintoihin. Kurun kirjastossa sitten etsimme, löytyisikö Jessie Penn-Lewisin kirjoista suomennoksia. Ja löytyihän niitä muutamia: Jumalan kasvatus, 1906; Walesin herätys ja sen salattuja lähteitä, 1943; 2p 1968; Voimaa palveluun ja taisteluun, 1967; Pyhien sota, 1976. Hyllyssä ei näistä kirjoista löytynyt yhtään, eikä nimistä päätellen kirjaa Golgatan risti, The Cross of Calvary, ole edes käännetty, vaikka sen paikka olisi jokaisessa kirjastossa, jossa on kymmenenkin kristillistä kirjaa.

Jessie Penn-Lewis (1861-1927) tunnetaan Walesin herätyksen historioitsijana ja kirjoistaan, joista tunnetuimpia ovat The War on Saints ("Pyhien Sota") ja The Cross of Galvary (Golgatan risti). Ruotsinkielisten versioiden Striden i den himmelska, 1898; Budskapet om korset, 1899; sekä useiden muiden ilmestymisellä on oma historiansa. Jessie Penn-Lewis oli 1898 käymässä Helsingissä jo toista kertaa. Vuonna 1903 julkaistussa lehtikirjoituksessa hän kertoo:

… Näin tämän Suomessa joku vuosi sitten, kun erään professorin tytär istui (NNKY:n) Konferenssin eturivissä. Puhuin vehnänjyvän tiestä. Tulkit käänsivät puheen suomeksi ja ruotsiksi. Kokoukseen oli saapunut edustajia joka puolelta Suomea. Yritin parhaani, että saamani harvinainen tilaisuus olisi mahdollisimman hyödyllinen, ja niin kerroin kaiken, mitä tiesin Ristin syvimmästä merkityksestä. Joku sanoi, että "puhu tuolle tytölle, hän ei ole uskossa". Vastasin, että "Ei tänään, minä odotan". Kolmannen päivän päättyessä ihmiset olivat lähdössä pois, ja tyttö tuli luokseni, kietoi kätensä kaulaani ja purskahti itkuun. "Mikä sinun on? Oletko lähestynyt Kristusta?" "Olen", vastasi tyttö. "Jumalan kiitos! Mitä olet nähnyt sellaista, mikä johdatti sinut Kristuksen luo?" Hän vastasi: "Vehnänjyvän, joka lankesi maahan kuollakseen". Hän syntyi uudesti Jumalan Hengen ilmestyksen kautta, joka "silloin kun Kristus meni Golgatalle, otti syntiset mukaansa". Tulos oli, että tästä sielusta tuli kolmessa kuukaudessa "täysi-ikäisempi" kuin suurin osa niistä kristityistä, joita me nykyisin tapaamme. Kristittynä hän oli vasta kolmen kuukauden ikäinen, kun hän käänsi ja järjesti kirjan The Cross of Calvary julkaisemisen ruotsiksi, ja teki sen viisaasti ja loppuun saakka. Tämä kertoo meille, minkä sortin käännynnäisiä Helluntain päivinä syntyneet olivat. Paavalin aikoina he "syntyivät" Roomalaiskirjeen 6. luvun totuuksista. Lukekaamme tämä katkelma uudestaan:

"Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä? Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa". (Kts Rm 6:2-6:6).

Täsmennystä Kakkojen näkyyn

Veli Kakko kirjoittaa, että näky oli hänen ex-vaimonsa, ja kertoo:

Näyssä oli kokoushuone, jollaisia nk. vapailla suunnilla on käytössään. Rukoushuoneessa penkit oli asennettu siten, että käytävä oli keskellä ja istuinpenkit olivat oikealla ja vasemmalla puolella. Käytävällä oli punainen matto. Kokoushuoneen seinistä kasvoi viiniköynnöksiä, joissa oli viinirypäleitä. Penkeillä istuvat uskovat poimivat ja söivät niitä. Kun joku uskovainen söi marjoja, valahti hän alas ja kävi veltoksi, voimattomaksi ja turtaksi. Profeetta huusi: "Älkää syökö niitä viinirypäleitä, sillä ne ovat kyllä ulkonäöltään hyvän näköisiä, mutta sisältä ne ovat karvaita! Lähtekää pois täältä ja menkää ulos. Ulkopuolella toimivat Jumalan armolahjat ja sairaat paranevat!" Harvat ottivat vastaan kehoituksen sanan. Yhtäkkiä Jeesus ilmestyi saarnatuolin ja alttarin eteen ja lähti kulkemaan punaista mattoa pitkin kohti ulko-ovea. Häneltä jäi jäljet punaiselle matolle ja jokaisen oli asetettava kenkänsä noihin jalanjälkiin ja seurattava Herraa.

Minä muistin kertomuksen aivan eri muodossa, vai olisikohan kyse kokonaan eri näystä? Onko muita kommentteja?

PS/op/2004-12-01: Tyttäreni kertoi tänään sen, mitä hän muisti ko. kertomuksesta. Se, mitä hän muisti, oli yhtäpitävää veli Kakon oman muistitiedon kanssa, joka yllä.

 

Uskonpuhdistuksen päivänä 31.10.2004

Luther yritti pelastaa paavin kirkon hyökkäämällä anekauppaa vastaan. Lutherin onnistuikin pyrkimyksissään, mutta ei aivan sillä tavalla kun hän oli ehkä meinannut. Nyt, kun anabaptistien vaikutus on laantunut, Lutherilainen kirkko onkin taas menossa takaisin siinne, mistä se on tullutkin: paavin helmaan.

Lutherin aikana Katolinen kirkko oli luhistumisen partaalla. Kirkon kerettiläisiksi nimittämät uskovat olivat tehneet kristinuskon tunnetuksi Euroopassa, eikä kirkon feikki enää mennyt kaupaksi. Lutherin tarvitsi vain vähän kaunistella Katolista hapatusta, ja taas oli herkkäuskoinen kansa valmis luulemaan, että kirkko ja kristinusko ovat yksi ja sama asia, tai ainakin samaa maata.

Lutherin väitetään naulanneen 95 anekaupan vastaista teesiä Wittenbergin linnankirkon oveen 31.10.1517. Oli asia totta tai ei, Lutherista oltiin tekemässä kirkon reformiliikkeen johtajaa. Ja sellainen hänestä tuli. Mutta olisi väärin olettaa, että myös asianomaiset itse, siis uskovat tai Jumala, olisivat tunnustaneet Lutherin oikeudet esiintyä nimissään. Se kävi ilmi, kun Luther asettui samaan rintamaan paavin kirkon kanssa kristittyjä vastaan vain muutamia vuosia myöhemmin.

Kristityt eivät alkujaankaan tunnustaneet Lutheria asianajajakseen. Uskovat pitivät parempana ensin tutkia asioita, ja katsoa, mitä Lutherin touhusta seuraa. Eikä heidän tarvinnut kauan odottaa. Jo 1521 Luther kielsi itse saarnaamansa uskovien yleisen pappeuden. Vuonna 1525 hän asettui vastustamaan Raamatun talousohjeiden täytäntöönpanoa ja kannattamaan oikeuksiaan vaatineiden talonpoikien teurastamista. Lutherin hurskaat ja suhteellisen oikeaan osuneet iskulauseet Sola Scriptura, Sola Christus, Sola Gratia, Sola Fide, Sola Deo Gloria jäivät akateemiseksi sanahelinäksi, joilla yksinkertaisia höynäytettiin, mutta ei suinkaan uskovia.

Vuonna 1527 uskovat pitivät Schleitheimissä kokouksen, jossa he määrittelivät kantansa koko reformaatiotouhuiluun. Useimmat kokouksen osallistujista tapettiin muutaman kuukauden kuluessa. Ja 1529 "Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan" valtiopäivät päättivät, että kaikki kristityt on tapettava ilman inkvisition suorittamaa esitutkintaa.

Luther ei vastustanut Speierin valtiopäivien niitä päätöksiä, jotka koskivat uskovia. Hän oli jo aiemmin luopunut useista merkittävistä raamatullisista periaatteista, kuten uskovien seurakunnista, aikuiskasteesta ja omantunnonvapaudesta. Luther oli Saksan kristityille ja juutalaisille sama, kuin Kaiafas Jeesukselle ja juutalaisille.

Kun nyt, 31.10.2004 tarkastellaan uskonpuhdistuksen ajan tapahtumia, voidaan todeta, kunnialla niistä selvisivät vain ne "anabaptistit" ja heidän hengenheimolaisensa, jotka ovat noudattaneet Schleitheimin kokouksessa 1527 hyväksi todettua linjaa. Niille, jotka tänään muistelevat Lutherin tai paavin tekosia, suosittelen suruliputusta. Monien Lutherin tai paavin puolesta hehkuttavien kirkonmiesten kannattaisi myös tutkia historiankirjansa uudestaan. Mutta Schleitheimin uskollisten asia on toisin. Uskovien seurakunnissa aikuisena kastettuja jäseniä on yli 500 miljoonaa. Vehnänjyvän tie on Jumalan kertolaskua eikä mitään salatiedettä.

 

Jumalan nimi paavin ja jehovalaisten hampaissa

Jeesus osoitti jäähyväisrukouksensa Pyhälle Isälle:

Ja minä en enää ole maailmassa, mutta he ovat maailmassa, ja minä tulen sinun tykösi. Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niinkuin mekin.
Kun minä olin heidän kanssansa, varjelin minä heidät sinun nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, ja suojelin heitä, eikä heistä joutunut kadotetuksi yksikään muu kuin se kadotuksen lapsi, että kirjoitus kävisi toteen.

Joh 17:11-12

Kirkonmiehet sanovat paavi Johannes Paavali II-sta Pyhäksi Isäksi ("Holy Father"), mutta sitähän se kirkko on - Jumalan pilkkaa sanoin ja teoin.

Jeesus ei rukoillut paavia, vaan Isäänsä, jonka nimeä hän itse kantoi.

Isä Jumala antoi oman nimensä Jeesukselle. Nimi Jeesus on lyhenne sanoista Jehovah pelastaa. Joka ainoan kerran, kun mainitset nimen Jeesus, hebreaksi Je-shua, sinä mainitset nimen Jehovah. Nimen "Jehovah" Lyhennetyn muodon Je, Jo tai Ja käyttö on aivan tavallista hebrealaisissa nimissä, Jeremia, Jonathan, Johanna, Jishmael (Ismael) jne, eikä nimi Jeesus ollut mikään poikkeus.

Jumalan koko täyteys, yhteys mukaan luettuna, on kätkettynä Jeesukseen. Mutta kun verhoilu on näinkin läpinäkyvää, kuin nimen lyhennetyn muodon käyttö, on vaikea ymmärtää niitä jehovalaisia, jotka eivät sitä ole huomanneet tai sitä tunnustaneet. Paavista en puhu mitään. Paavit ovat olleet konnia kautta aikain, ja aina vain pahemmalta näyttää.

 

Patrick

Otin Irlantilaista kristikuntaa käsittelevän tekstin esille niitä peruskoulun 3 ja 4 luokan opettajia varten, jotka haluavat kertoa lapsille muutakin, kuin pelkkiä valheita ja ennakkoluuloja.

Kirkon monien kristinuskolle vieraiden oppien joukossa "suojelupyhimykset" ovat oma lukunsa. Patrick oli pyhä, mutta ei kirkollinen. Saksan suojeluspyhimykseksi julistettu Bonifatius oli kirkollinen, mutta ei pyhä. Jotakin yhteistä näillä veikoilla kuitenkin on: Bonifatius joukkoineen hävitti Patrickin hengenheimolaisten aikaansaannokset frankkien valtaamilta alueilta.

Rooman kirkon ja irlantilaisen kristikunnan kamppailu kesti yli kuusisataa vuotta. Irlantilaiset perustivat koulujaan ja lähetyskeskuksiaan ympäri Eurooppaa sekä julistivat Jumalan valtakuntaa. Katolisen kirkon ensimmäinen yritys päästä irlantilaisen kristikunnan herraksi 400-luvulla epäonnistui, mutta 600-luvulla paavi sai sillanpääaseman Brittein saarille Augustinuksen (engl. Austin) onnistuttua liittoutumaan Brittein saaret valloittaneiden anglien ja saksien kanssa. Saksassa paavi liittoutui frankkien kanssa, jotka Bonifatiuksen johdolla hävittivät kristinuskon Saksasta. Kelttiläisiä kulttuurikeskuksia, mm. Bobbio Italiassa, vallattiin aina, kun siihen tuli sopiva tilaisuus. Lopulta vain Irlanti itse oli valloittamatta.

Kirkko valmistautui Irlannin valloittamiseen huolellisesti. Paaviksi valittiin englantilainen Hadrianus IV, (engl. Adrian IV). Heti paaviksi tulonsa jälkeisenä vuonna Hadrianus määräsi Englannin kuninkaan Henrik II valloittamaan Irlannin, mutta vasta 1171 Henrik pani toimeksi. Silloin paavina oli jo toinen mies, mutta linja oli sama. Henrik sai käskyn, jossa hänet määrättiin hävittämään "Irlantiin pesiytyneet paheet" (kristinusko), "laajentamaan Rooman kirkon rajat" ja kokoamaan kirkon kannatusmaksut jokaiselta irlantilaiselta taloudelta.

Rooma orjuutti Irlannin. Taistelu Länsi-Euroopan kristikunnan tulevaisuudesta ei silti päättynyt. Kristinusko osoittautui elinvoimaisemmaksi, kuin kirkonmiehet halusivat tunnustaa. Kirkon reformaatiossa peto menetti kolme päätään, tosin vain väliaikaisesti. Kun nykyinen paavi Johannes Paavali nyt tarjoaa palveluksiaan Euroopan yhdistämiseksi, siis kolmen pään uudelleen liittämistä varten, ("Kirkko Euroopassa", katso www.vatican.va/holy_father/john_paul_ii/apost_exhortations/documents/hf_jp-ii_exh_20030628_ecclesia-in-europa_en.html), on mielenkiintoista seurata, käyvätkö EU:n paholaisenpalvojat itse kristittyjen kimppuun vai antavatko he toimeksiannon paaville. Ilmestyskirjan "peto ja väärä profeetta" on näissä toimijoissa helposti tunnistettavissa.

Philip Schaffin 1800-luvulla kirjoittaman kirkkohistorian neljännessä osassa on varsin yksityiskohtainen tarkastelu irlantilaisten lähetyssaarnaajien toiminnasta Euroopassa, aina Kiovaa myöten ja vähän siitäkin, miten "peto ja väärä profeetta" sillä kaudella (590-1173) toimivat. Schaffin tekstit löytynevät hakusanoilla Schaff Philip Medieval Christianity.

 

Kynnyskysymys ja muita veret seisauttavia asioita

Risti on toisille Jumalan voima ja toisille hullutus. Tutkiskellessani Sanaa rististä, jota myös Evankeliumiksi eli hyväksi sanomaksi kutsutaan, syntyi aika monta tekstin aihiota. Nyt verkossa on jo puolivalmiit Kova Puhe, Kynnyskysymys, Kenen kanssa Jumala on?; Samaan sikermään kuuluvat myös kirjoitukset Toivo ja Kirje Viktorille.

 

Köyhyyden iloja

Jumala ei vastusta rikkautta. Mutta köyhyydelläkin on puolensa. Ei edes tarvitse ajatella kaikkea sitä turhaa, ja vahingollista, jota rahalla saa. Ajatellaan nyt vaikka sitä televisiota. Oikein hirvittää, kun näkee niitä, jotka sitä katselevat. Seura tekee kaltaisekseen! Tai sanomalehtiä! En todellakaan haluaisi tulla sellaiseksi, kuin television katselijat ja sanomalehtien lukijat ovat tulleet. Ei pidä luulla niin suuria itsestään, että voi jatkuvasti rypeä paskassa lopulta hukkumatta siihen.

Ja sitten siitä palkkatyöstä ja työttömyysturvasta. Kun sitä ei ole, niin on ikään kuin pakko tehdä vain sitä, mihin pystyy. Ei ole jäänyt muuta tekemistä, kuin näiden kotisivun palstojen teko. Jos rahaa olisi edes vähän, huitelisin ehkä nytkin jossakin huitsin nevadassa, mutta kun ei ole, kirjoittelen näitä juttuja. Nyt olen jo niin tyytyväinen tähän olotilaan, että kiitän Jumalaa tästä tilanteesta, johon olen joutunut, en suinkaan oman järkeni ohjaamana, vaan Jumalan armosta.

Raamatun mukaan Jumala ohjaa ihmistä sanan kautta. Mutta tyhmyydessämme me emme aina kuuntele näitä sanoja. Onneksi Jumalalla on muitakin keinoja, vaikka niistä sanotaankin: "Älkää olko niinkuin järjettömät orhit ja muulit, joita suitsilla ja ohjaksilla, niiden valjailla, suistetaan; muutoin ne eivät sinua lähesty". (Ps 32:9)

 

Kakkojen näky

Joskus 1980-luvun toisella puoliskolla Kakon pariskunta kertoi näystä, jonka he olivat saaneet yht'aikaa unessa. Kun näky päättyi, he heräsivät ja alkoivat kumpikin kertoa toisilleen näkyä, ennen kuin selvisi, että he olivat molemmat nähneet saman näyn. En muista näyn sisältöä tarkasti, mutta kyse oli siitä, että uuden herätyksen alkaessa kirkkojen ja lahkojen jäsenet aloittivat uskovien vainot. Kakot kertoivat näystään eräässä kokouksessa, joka pidettiin Raumalla. Muistaakseni pariskunta oli kotoisin Oulusta tai Lohjalta. Jos luette tätä, kertoisitteko näystänne uudelleen! Näky on mielenkiintoinen myös siksi, että Rick Joynerin näyssä uskovat jäivät seurakuntiinsa. Muistaakseni teidän näyssänne uskovat lähtivät pois lahkoista, ja vainoojat lähtivät niistä takaa-ajoon. op/2004-09-23

 

Parasta musiikkia maailmassa

Kirjoitukseni hengellisestä musiikista venähti melkein 20 sivun pituiseksi, enkä tiedä, pitäisikö sitä lyhentää, kun toisaalta tekisi mieli vain lisätä tarinaan vielä joitakin yksityiskohtia ja ehkä pari kuvaakin. Mutta olkoon nyt toistaiseksi näin. Otetaan aikalisä ja mietitään.

 

Kadotetun elämän onni

Nikolai Petrovitsh Hrapov (1914-1982) kadotti elämänsä Kristuksen tähden. Noin kolmekymmentä vuotta elämästään hän ehti viettää vankileireillä eri puolella Neuvostoliittoa, ja kun hän 1982 kuoli, hän oli kärsimässä viidettä tuomiotaan. Mutta Jeesus väittää, että ne jotka kadottavat elämänsä hänen takiaan, löytävät sen. Vaikea uskoa, vai? Nikolai Hrapov on oikea mies kertomaan siitä, millaista on kadotetun elämän onni. Vankileirielämänsä välillä Nikolai Hrapov ehti kirjoittaa kolmiosaisen teoksen Sthastje Poterjannoi Zhizni, Kadotetun Elämän Onni. Kirjaa lienee vielä saatavissa venäläisen painotalon "Protestant" tai "Biblija dlja vseh" kustantamana.

Kaunokirjallisuudessa elämää käsitellään ikään kuin se olisi Jumalasta riippumaton asia. Riippumattomuus Jumalan lainalaisuuksista antaa kirjailijan valita sellaisia tapahtumainkulkuja, jotka todellisessa elämässä ovat mahdottomia: Jumala ei yksinkertaisesti salli poikkeamia syyn ja seurauksen laista muuten kuin anteeksiantamuksen kautta. Mutta kun uskova kirjoittaa kirjan, hän ei edes mielikuvituksessaan luo utopioita sellaisesta maailmasta, jossa teot ja niiden seuraukset olisivat toisistaan riippumattomia. Reaalitodellisuudessa elävien uskovien kirjat ovat siksi niin lähellä todellista elämää, ettei lukija aina edes tiedä, kirjoittaako kertoja fiktiota vai jonkun konkreettisen henkilön elämäkertaa. Näin on myös Hrapovin kirjan laita.

 

Rick Joyner

Etsin netistä artikkeleita aiheesta elonkorjuu. Vanhemmassa hengellisessä kirjallisuudessa aihe oli suosittu; nyt näyttää olevan toisin. Vain Rick Joynerin kirjasta the Harvest (Sadonkorjuu) löytyi pari kommenttia. Mutta kun itse Hank Hanegraaff, heresy huntereitten kunkku, oli katsonut aiheelliseksi hyökätä Joyneria vastaan, kiinnostuin henkilöstä. Omasta hyllystäni löytyi Rickhard Joynerin kirjan Kaksi Puuta Puutarhassa venäjänkielinen versio. Etsintä alkoi tuottaa tulosta. Netistä löytyi Joynerin osoite, josta kirjaa The Harvest saa tilata. Päätellen siitä, että Roman Uglevin vuonna 1998 kääntämä Kaksi Puuta Puutarhassa toi esiin uusia löytöjä Jumalan aarrekammioista, odotan myös Joynerin muiden kirjojen olevan lukemisen arvoisia.

Vaikka Joyner on etulinjan opettajia ja pyrkii eroon kirkollisesta hapatuksesta, hän on joissakin asioissa vielä niissä pahasti kiinni, ellei sitten myöhemmissä kirjoissaan ole päässyt asiassa eteenpäin. Mutta sanottavaa hänellä toki on. Joynerin kirja herätti myös kysymyksen siitä, onko hän itse mukana tulevassa mullistuksessa, eli onko hän yhteistyökykyinen. Mutta eiköhän se pian nähdä.

Jeesuksen mukaan sadonkorjuu on maailman loppu. Riittää siinä aiheessa tutkimista. Lähtökohta tälle tutkimukselle on se, että kaikki, mitä on ajan mittaan kylvetty, silloin korjataan. Nisut hän kokoaa aittaansa, mutta … polttaa sammumattomassa tulessa. Viinikuurnakin poljetaan.

 

Parodioita Jumalasta

Harry Potter-kirjoja on nyt myyty yli 250 miljoonaa. Okkultismiin ja noituuteen hurahtaminen on muotia. Paholaisen agentit tekevät kovasti työtä alentaakseen myös Jumalan samaan sarjaan Jumalan vastustajien - riivaajien, poliitikkojen ja noitien kanssa. Mutta niin se on aina ennenkin ollut. Kirkko ja muut uskonnot ovat kaikki parodioita Jumalasta.

 

Kynnyskysymys

Olen viime aikoina lukenut useita kirjoja, joiden keskeinen teema on Jeesuksen julistus:

Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen.

(Kts. Lk 9:23-24).

Kyseessä on kynnyskysymys, mutta sitä ei heti huomaa, koska toisaalta sanotaan:

Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa? (Rm 8:32)

Mitään ristiriitaa näiden jakeiden välillä ei ole, mutta jos kynnyskysymys unohdetaan, ollaan menestysteologiassa. Jumala antaa kaiken, mutta vain sille, joka tekee oikean valinnan "lihan" ja Hengen välillä. Tämän muistutuksen jälkeen suosittelen Roomalaiskirjeen lukujen 5, 6, 7 ja 8 kertausta ja Ivan Kargelin niistä kirjoittaman "Zakon Duha Zhizni" (Elämän Hengen Laki) lukemista. Niistä muista mainitsen Loran W. Helmin A Voice in the Wilderness (Ääni Erämaassa), mutta sitä lukiessa kannattaa pitää mielessä ohje "Älä nuhtele pilkkaajaa, ettei hän sinua vihaisi; nuhtele viisasta, niin hän sinua rakastaa", kts Snl 9:8, syystä, että Helmillä on taipumusta oman joukon piirissä esiintyvien epäkohtien hyssyttelyyn.

Aiheen piirissä ovat askarrelleet myös Jessie Penn-Lewis Walesia 1904-1905 trooppisen myrskyn lailla ravistelleen herätyksen tulenkantajan, Evan Robertsin kanssa kirjassaan War on the Saints, jonka lyhentämätön ja vähän vaikealukuinen teksti löytyy osoitteesta www.apostasynow.com/wots/Contents.html. Madame Guionin ja Tommy Tenneyn teksteistä puhetta seuraavassa.

Omassa tekstissäni Kynnyskysymys pyrin esittämään ainakin ne keskeiset kohdat Raamatusta kuin johdannoksi edellä mainittuihin teksteihin, joissa tätä elämän ja kuoleman kysymystä käsitellään.

 

Kristikunnassa tapahtuu

Jeesuksen ja Saatanan välisen maaottelun paikka on helposti paikannettavissa. Uskonnolliset fariseukset, herodilaiset poliitikot, kirkon inkvisiittorit ja jesuiitat, sosialistien salainen poliisi ja muu security sekä "evankelisten" kirkkojen kerettiläisten metsästäjät ovat aina siellä, missä Jumala toimii. Ne seuraavat silmä kovana, mitä Jeesus tekee. Jos näet heresy huntereiden piirittäneen jonkun uskovan, sillä silloin tiedät löytäneesi tien taistelun eturintamaan. Eivät ne tyhjänpuhujista välitä. Katsele siis ympärillesi! Kiitä Jumalaa jokaisesta hyökkäyksestä, sillä Kristus on voittaja! Ja mahdollisesti sinussa on itsessäkin Daavidin aineksia?

Noin kuukausi sitten mainitsin Madame Guionista. Hänet tuomittiin vankilaan kerettiläisenä 1685, siis samana vuonna kuin viimeisetkin hugenotit piti Ranskasta hävitettämän. Madame Guionin vaikutus oli Suomessakin niin suuri, että hänet luetaan Pohjanmaan mystikkojen opettajiin; he vuorostaan olivat synnyttämässä körttiläistä herätysliikettä. Muihin Madame Guionin oppilaisiin on kuulunut muun muassa kiinalainen Ni Duo Sheng eli Watchman Nee. Sanooko tämä sinulle mitään?

Kun vuonna 1999 julkaistun kirjan The God Chasers, Jumalan takaa-ajajat/etsijät, esipuheessa mainitaan Madame Guion, tiedetään heti, että kysymys on kristikunnan kohtalonkysymyksestä. Kirjan The God Chasers - nimi viittaa Jaakobin painiin - kirjoittaja, Tommy Tenney, ei turhaan luettele oppi-isiään ja edeltäjiään. Niihin kuuluvat Jeesuksen lisäksi Mooses, Daavid, Evan Roberts, William Seymour … Ei ihme, että Heresy Hunterit kiristelevät hampaitaan.

Babylonin tornit ovat kaatumassa! Tommy Tenney (s. 1956) on kirjoillaan The God Chasers (1998), God's Favorite House (1999), The God Catchers (2000) jne. taistelussa mukana. Babylonin joukot ovat kiireesti järjestäytymässä uudestaan viimeistä taistoa varten. Kaikki maailman fariseukset, herodilaiset, inkvisiittorit, jesuiitat, sosialistit, ekumeenit, heresy hunterit ja muu security: Liittykää yhteen! Joosafatin laaksoon on tulossa suuret pidot! Jo Yhdysvaltojen entisen kirkkoneuvoston FCC puheenjohtaja John Foster Dulles ylisti teitä!

 

Myllynkivipalkinto taas Otavalle!

Pari vuotta sitten tutustuin historian kirjaan HORISONTTI. Tänä vuonna Otavan kirjantekijät ovat ansainneet myllynkivipalkinnon kirjasta Askeleeni, Sana 3-4.

 

Kiitoksia ystäville!

Hevosista kiinnostunut tyttöni halusi mummolaan, kun siellä Kazakhstanissa on niitä hevosia. Mutta Jumalalla oli toinen suunnitelma. Hän lähetti ystävät hakemaan lapset kotiinsa kuudeksi päiväksi Virroille. Saivat lapset ratsastaa ja lomailla. Teuvolle, Hilkalle ja Katrille pannaan kiitokset menemään sinne taivaalliseen kotiosoitteeseen!

Tässä lasten eno Kabiden hevosineen sieltä Siperiasta. Jos haluat säilyttää kuvan, tallenna se erikseen, sillä poistan sen pian.

Venäläisen rasismin puolustelu

Tuohtunut lukija lähetti printin kuvastani Karjalan Tasavallan rajalta ja puolusteli kirjeessään venäläistä rasismia. On selvää, ettei taivas ole maan päällä, mutta esimerkkinä kunnioitusta ansaitsevasta valtiosta tulee ensimmäisenä mieleeni Singapore, jonka viisi kansaa elävät "rauhanomaista rinnakkaiseloa", vaikka maassa myös uskonnolliset eroavuudet ovat suuret. Koululaiset opiskelevat kaikki omaa kieltänsä ja lisäksi kahta muuta kotimaista kieltä. Näin taataan, että yhteinen kieli aina löytyy. Kiinassakin asiat on paremmin hoidettu kuin Venäjällä. Olen katsellut Urumqissa saksalaisen dekkarisarjan Kettu uiguurinkielistä versiota. Ovatko Petroskoin dekkarisarjat Karjalan kielisiä?

Kaikkein hulluinta venäläisessä rasismissa on se, että venäläiset eivät ole slaaveja. Valtaosa venäläisistä on suomalaisugrilaisten kansojen - merjalaisten, muromalaisten, mesherojen, mordvalaisten, vepsäläisten, vatjalaisten, marien, udmurttien ja muiden permalaisten jälkeläisiä. Vain kieli on vaihtunut. Pahuuden pesä löytyy kirkossa; nyt niillä on Zhirinovski kellokkaana - näillä minun suomalais-ugrilaisilla heimotovereillani, joita paholainen edelleen riepottelee.

 

Argentiinan herätys

Luen juuri pientä kirjaa, joka kirjoittaja, Juan José Churruarín, on eräs Argentiinan herätyksen työmiehistä. Argentiinassa muistetaan yhä Niilo Ylivainio. Elopeltoa on hoidettu hyvin; nyt herätyksen piiriin kuuluu 5000 seurakuntaa ja kun luet kirjan, ymmärrät kyllä miksi. Kirjan El Precio de la Unción englanninkielisen version nimi löytyy netistä. (minulla on venäläinen versio, sillä espanjaa en osaa). Myös Brasilian raamattukristityt ovat vahvistuneet. Helluntailiikkeeseen ja evankeliseen liikkeeseen kuuluvia raamattukristittyjä on Brasiliassa nyt noin 20 miljoonaa. Maailma vaikenee heistä aivan ymmärrettävistä syistä! Maailmalla on paha kristofobia.

 

Sotapropagandan mestarinäytteitä

Kun venäläisiä kiihotettiin sotaan Afganistania vastaan, poliitikot leimasivat afgaanit "dushmaneiksi". Sotapropagandan avulla luotiin käsitys, että "dushmanit" ovat pahoja, "dusmaneja" saa tappaa. Eiväthän venäläiset tienneet, mitä dushmanit ovat, koska he eivät ymmärtäneet afgaania. Sana tarkoittaa yksinkertaisesti vihollista. Aika yksinkertaista, vai mitä? Samaa konstia käyttävät ranskalaiset sodassaan Jumalan Valtakuntaa vastaan. Ranskalaiset eivät sano hyökkäävänsä kristinuskoa, vaan "lahkoja" (sectes) vastaan.

Sota ja kansanmurhat aloitetaan tavallisesti propagandasodalla. Globalistien propagandakampanja Jeesusta vastaan on tämän päivän suurin mediatapahtuma. Pimeyden Ruhtinaan asiamiehet ovat yhtyneet suureksi ja mahtavaksi globalistikuoroksi, jonka tarkoituksena on tehdä Saatanan maailmanhallitus niin halutuksi, että kansat suorastaan vaativat Saatanaa hallitsijakseen; siis aivan kiinalaisen sotataidon oppikirjan "Sun Tsu" ohjeiden mukaan.

Ruotsissa kampanjaa käydään tuttuun perverssiin tapaan. Åke Green tuomittiin "kiihotuksesta kansanryhmää vastaan" vankilaan. Perusteena tuomiolle käytettiin lakia, jonka Saatanan agentit ovat laatineet kiihottaakseen ruotsalaiset kristillistä kansanryhmää kohtaan.

Tämä saattoi tuntua monimutkaiselta, mutta minä en osaa sitä paremmin sanoa. Suurin piirtein kysymys on siitä, että ne syyttävät sinua siitä, mitä ne itse tekevät. Pohdiskelua jatketaan mietesivun tekstissä Ruotsi näyttää tietä.

Globalistien maailmanlaajuisen terrorihallinnon valmistelut ovat jo pitkällä. Antonio Gramscin ohjeiden mukaan entinen kulttuuri on hävitettävä pala palalta. Alueellisia "eksperimenttejä" on pidetty paitsi Maon johdolla Kiinassa, myös Albaniassa, Venäjällä, Ranskassa, Kambotshassa, yritetty niitä Kreikassa, Suomessa ja niin edelleen, mutta nyt on menossa yleismaailmallinen propagandakeskitys. Tekstissä Uusi maailmanuskonto syntyy tarkastellaan vähän tarkemmin sitä, mikä niitä oikein riivaa. Saman asian tiimoilta jo Dostojevski kirjoitti kirjansa "Riivaajat". Esikuvana Dostojevskilla oli radikaali opiskelija Sergei Netshajev (haku: Nechaev, Catechism of a Revolutionist tai "Katehizis Revoljutsionera" venäläisin kirjaimin).

 

Katekismus palasiksi

Kävin läpi katekismuksen eka osan tekstit Usko, Jumalan nimi, Ilmestyksen Jumala ja Jumalanpalvelus. Tarkoituksena on aikaa myöten jakaa koko katekismus pienempiin osiin.

 

Miinoja tiellä

Mooseksen laki on oikeudenmukainen. Sen mukaan jokaisen pitää saada ansioittensa mukaan. Laki on myös tasapuolinen; sen mukaan tuomitaan sekä ystävät että viholliset. Mooseksen laissa Lain takuumies, Jumala, paljastaa, miten hän oikeutta harjoittaa. Jos teet lain mukaan, Jumala ei puutu asioihisi. Mutta jos poikkeat Laista, sinä saat hyvistä töistäsi siunauksen, ja pahoista ansioittesi mukaan.

Jos kansainvälisissä suhteissa harjoitettaisiin tasapuolisuutta tai Mooseksen lakia, maamiinat kiellettäisiin sekä Venäjältä että Suomelta tai ei sitten kummaltakaan. Mutta sehän ei laittomuuden asiamiehille sovi lainkaan. Kanadan johdolla laittomuuden asiamiehet vaativat pieniä maita riisumaan aseensa niiden edessä, joilla on jo atomiaseet ja muut myrkyt.

Syvää sääliä tuntien kuuntelin eilen ministeri Kääriäisen kiemurtelua laittomuuden asiamiesten vaatimusten edessä. Kääriäisellä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin tunnustaa Jeesuksen absoluuttinen herruus, tai joutua riisuutumaan laittomuuden edessä. Miten sinä tekisit? Ja mitä Matti nyt tekee?

 

Kuvaliitteitä tekstiin "Jumala johdattaa"

Kymmenen megaa uutta levytilaa hupeni seitsemään kuvaliitteeseen. Kuvat on ehkä turhan tarkkoja nettikäyttöön, mutta sitenpähän kestävät myös suurennusta paremmin. En ole vielä sijoittanut linkkejä itse tekstiin, mutta voit hakea kuvaliitteitä tästä:

Säilytyskuitti kateissa;

Mologan metsissä;

Barjatinon kuvia;

Beijing, Kiinan "pohjoinen" pääkaupunki;

Kalalaivalla Ohotan merellä;

Nanjing, Kiinan "eteläinen" pääkaupunki

Vironkielinen raamattu;

Urumqista Xianiin;

Matka Aasian halki;

Bussilla Kiinaan;

Jos Luoja suo ja hyväksi näkee, lisääkin tulee. Nyt kyse on pienen levytilan optimikäytöstä.

 

Kirjavinkki

Kulbanu ja lapset olivat kolme viikkoa veljien luona Malossa ja toivat sieltä ystävien ostamia kirjoja. Olen nyt lukemassa yhtä niistä, ranskalaisen "mystikon" Madame Guyonin vuonna 1685 julkaistua "Lyhyttä ja helppoa rukousmenetelmää". Sataan sivuun on saatu mahtumaan todella merkittävä teksti. Lukiessani sitä mietin, miten minä olen sanonut nämä asiat lukijoilleni. Olen puhunut paljon mielenmuutoksesta. Sisar Guyon tuskin mainitsee koko sanaa, mutta kyse on samasta asiasta - muutoksesta itsekeskeisyydestä kristuskeskeisyyteen.

Madame Guyonin (suomessa myös: "Guion") kirja on käännetty suomeen jo parisataa vuotta sitten. Se oli tuttu jo Pohjanmaan mystikoille. Mutta jos et löydä kirjaa suomeksi, löytyy se netistä englannin kielisenä nimellä "A Short and Easy Method of Prayer".

Jeanne Marie Bouvier de la Mothe Guyon (1647-1717) eli kristityn normaalielämän. Hänet vangittiin kolme vuotta kirjan julkaisemisen jälkeen, mutta päästettiin vapaaksi kahdeksan kuukauden kuluttua "aurinkokuninkaan" vaimon Madame de Maintenonin vaatimuksesta. Vuonna 1695 sisar Guyon vangittiin uudestaan. Vuonna 1703 hänet siirrettiin kotiarestiin. Sisarelta on säilynyt mm. 18-osainen Raamatun kirjojen kommentaari, runoja, omaelämäkerta.

 

Terveisiä rekisteröimättömältä helluntaiseurakunnalta Venäjältä

Kiitokset synttärilahjoista, kaima-Osmo, Harri ja muut. Harrille ja Arjalle oikein kahteen kertaan, sillä kahteen kertaanhan se lahjakin tuli. Harri se kun on sellainen herkkämielinen. Olin syömässä EU:n lapsille antamaa näkkileipää ja kahvia ilman sokeria juhannuksena, kun nämä tulivat kylään. Heidän mielestään meidän oli välttämättä käytävä kaupassa, ja saatava maksaa lasku.

Alle kymmenvuotiset perheenjäsenet olivat silloin äidin kanssa Malojaroslavetsissa, kouluikäiset paikallisseurakunnan kesäleirillä. Nyt he ovat palanneet ja tuoneet paljon terveisiä. Ottakaa vastaan helluntaispiispa Ivan Fedotovin terveiset kaikille, jotka Jeesusta rakastavat!

 

Suomen lipun päivänä 26.06.2004: KANSA ILMAN KOTIMAATA

 

NATO julisti sodan

NATOn pääsihteeri de Hoop Scheffer on lähtenyt sotaan raamattukristittyjä vastaan. Siinä on paljon pelissä. Jos Amerikan presidentiksi valitaan avoimesti Karl Marxin puolesta liputtava Kerry, on uskovien vastaiseen rintamaan saatu USA, Venäjä, NATO ja Paavi. Vastaavasti Bushin valinta saattaa hajottaa NATOn. Uskovien on syytä ottaa NATOn sodanjulistus vakavasti, puhui Vanhasen Matti mitä tahansa. Katso kirjoitusta Nato hyökkää, jonka löydät päiväkirjasta.

 

Levytilan puute helpottaa

Dnainternetin kotisivun koko on kasvanut 15 megaan. Alan heti sijoittaa kuvaliitteitä kirjan JUMALA JOHDATTAA sivuille./2004-06-21

 

Maailman parasta musiikkia

Olen jo pitkään aikonut kirjoittaa hengellisestä musiikista, ja nyt sain asialle signaalin, josta se lähtee. Mutta köyhän suomalaisperheen epätoivoinen teko liikutti myös minua sen verran, että en voi jäädä rauhassa kuuntelemaan maailman parasta musiikkia, ennen kuin olen saanut paperille edes jonkinlaisen kirjoituksen aiheesta toivo. Sen johtosävel löytyy ensimmäisen Pietarin kirjeen ensimmäisen luvun ensimmäisistä jakeista …

 

Erinomaista markkinointia maailman propagandajohtajalta

Olen vihdoinkin löytänyt paavin vuoden 2000 alussa esittämien kuuluisien "anteeksipyyntöjen" tekstien tärkeimmät osat. Kuten muistetaan, kirkon järjestämä mediakampanja "anteeksipyyntöineen" onnistui silloin hyvin. Mutta itse "anteeksipyyntö" oli bluffia. Eikä sillä päässyt edes EU:n perustuslain johdanto-osaan. Tuleekohan yhteistyösopimustakaan?

PS: Näyttää siltä, että paavi on sopinut yhteistyöstä NATOn kanssa. Katso kirjoitustani "Nato julisti sodan" yllä. 2004-06-23

 

Pukeutuuko peto vereen ja paavi purppuraan?

Muutamat EU:n jäsenvaltiot haluaisivat maininnan kristinuskosta EU:n perustuslain johdantoon, vaikka yksikään niistä ei ole kristitty valtio, eikä voi sellaisiksi tulla. Se, mitä ne vaativat, on tukea katoliselle kirkolle ja sen taistelulle kristittyjä vastaan.

Ranskan vallankumouksen perilliset ovat selvin sanoin torjuneet Italian, Liettuan, Maltan, Puolan, Portugalin, Tshekin tasavallan ja Slovakian vaatimukset, mutta ne saattavat lähteä paavin rekeen yhdestä syystä: Myös Ranskan vallankumouksen perilliset haluavat inkvisitiota ja sosialismia lahden taakse paenneiden kristittyjen verta. Yhteinen päämäärä saattaa vielä aiheuttaa sen, että sosialistien ja kirkollisten epäpyhä yhteistyö jatkuu. Ja silloin on taas piru irti.

/2004-06-13

Vai muka etninen puhdistus!

Kristittyjen vainot ovat jatkuneet Sudanissa kauan, tällä erää ainakin 30 vuotta. Mutta Internetin aikakaudella Saatana on menettänyt asemiaan tiedonvälityksen alalla. Islamin "uskoisten" saatananpalvelijoiden teot ovat tulleet yleiseen tietoisuuteen. Jopa EU oli mukana YK:n ihmisoikeuksien komissiossa puoltamassa 23.04.2004 hyväksyttyä lauselmaa, jossa ilmaistiin "vakava huolestuminen" Sudanin islamilaisten terroristien teoista. Sudania ei kuitenkaan tuomittu, sillä eihän YK tai EU voi tehdä mitään sellaista, joka voitaisiin tulkita avunannoksi "kristityille" tai "juutalais-kristilliselle klubille".

Vainottujen veljien ja sisarien asioita voit seurata esimerkiksi Christian Solidarity Wordwide ylläpitämillä sivuilla tai osoitteesta www.passionofthepresent.org. Myös hakusanalla "janjaweed" (janjawid: miehet ratsailla) pääset jyvälle asiasta.

 

Suomen puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 04.06.2004: VALKOVUOKKOJEN MAA

 

Perustuslakiluonnos

Euroopan Unionin perustuslain kimpussa häärivien valtioiden edustajat tuskin tuntevat Danielin profetiaa Savijaloilla seisovasta jättiläisestä, jonka lopulta murskaa aivan mitättömän tuntuinen juttu. Ja kun se on vielä niin helposti ennustettavissa …

 

Salaseurat paljastuvat

Arvostettu kristinuskon vastainen nettijulkaisu Guardian julkaisi 20.05.2004 artikkelin Skeletons in the closet (Luurankoja vaatekaapissa), jossa kerrottiin Yhdysvaltain presidenttikilvan kahden kärkimiehen - Bushin ja Kerryn - olevan "Skull and Bones" (Pääkallo ja Luita) salaseuran jäseniä. Suomessa Hymy julkaisi hiljattain tietoja suomalaisista vapaamuurareista, ja samantapaista kirjoittelua esiintyy myös Venäjällä. Syntyi vaikutelma, että salaseurojen jäsenet ovat huomanneet saaneensa negatiivista julkisuutta, ja yrittävät nyt puhdistaa mainettaan. Olisi kuitenkin lapsellista luulla, että salaseurat paljastaisivat itse salaisuutensa. Ja kaiken lisäksi salaseurojen mahti tässä matoisessa maailmassa on niin suuri, että ne ovat aina tähän asti pystyneet salaamaan tosiasiat suurelta yleisöltä. Herra Jeesus kuitenkin väitti, ettei mikään pysy salassa. Voit siis olla varma, että tarkempaa tietoa on tulossa ja lopulta paljastuu kaikki.

 

Solanalla menee kovaa

Danielin kirjan toisen luvun ennustus savijalkaisesta jättiläisestä on Neuvostoliiton osalta toteutunut. Mutta miten käy EU:n? Ja sopiiko Toisen Tessalonikalaiskirjeen ilmoitus Laittomuuden ihmisestä Javier Solanaan? Näyttää niillä olevan ainakin kovin kiire sen asian kanssa. Nähtävästi ne pelkäävät, että kansa saa vihiä.

 

Lukuvinkki: Mordechai Gichon: Napoleon in the Holy Land. Tel Avivin yliopiston professorin kirjassa tutkitaan Napoleonin yritystä perustaa uudelleen Israelin valtio.

 

Tim LaHaye

Meil Gibsonin elokuva "The Passion" ei oikein vastaa Voltairen ennustuksia, joiden mukaan Raamattu ei sadan vuoden päästä kiinnosta ketään, mutta Voltaire olikin huono profeetta. Kun Voltaire on ollut jo parisataa vuotta haudassa, luetaan Raamattua enemmän kuin koskaan ennen. Ja syykin on selvä: Jeesuksen tuleminen on lähellä. Nyt ihmisiä kiinnostavat Jeesuksen toisen takaisintulon tapahtumat. Matteuksen evankeliumin luvut 24 ja 25, Johanneksen ilmestys, Toinen Tessalonikalaiskirje ja Danielin kirja ovat tärkeimmät raamatulliset lähteet, joissa Jeesuksen toisen tulemisen tapahtumia Raamatussa kuvataan. Mutta ne ovat aloittelijalle vaikealukuisia kirjoja. Kun vanha baptistisaarnaaja Tim LaHaye apulaisineen ryhtyi kirjoittamaan niiden pohjalta kirjasarjaa Left Behind, ("Jäljelle jääneet", ts. ne, jotka jäivät rannalle, kun Jeesus haki omansa), alkoi kansa kiinnostua. LaHayen kirjoja on myyty nyt 58 miljoonaa kappaletta. Kun sarjan "Left Behind" 12. kirja "Glorious Appearing: The End Days" (Loistava Ilmestyminen: Lopun päivät) maaliskuun 30. 2004 tuli kauppoihin, oli ensimmäistä painosta painettu 1,9 miljoonaa kappaletta. Seuraavaksi on tulossa kirjasarja Babylonista. Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi jo 2003. Vaikka LaHayen kirjat ovat saaneet hyvän vastaanoton, niissä on muutamia tulkintoja asioista, joille Raamatun teksteistä on vaikea löytää ehdotonta vahvistusta. Kommentit ovat siis paikallaan. Tom LaHayen tulkinnoista esimerkiksi seurakunnan ylösoton eli tempaamisen (rapture) ajankohdasta voivat olla oikeita, tai sitten ei. LaHayen esittämät fiktiot, joissa pedon merkin ottaneilla muka olisi mahdollisuus katua tekojaan ja näin välttää pedon merkin ottajille säädetty rangaistus, on suoranainen paholaisen ansa - paljon ovelampi, kuin Voltairen suora hyökkäys.

 

Linkkivinkki

Eräs parhaista islamin tuntijoista löytyy linkin http://www.blessedquietness.com takana. Sukkaa kutovat mummot ovat ennenkin olleet viisaita; ja olivathan apostolitkin "oppimattomia miehiä".

 

Kirjavinkki

Uusi Aika elikkä The New Age Movement on suosittu uskonto maailman poliittisten johtajien keskuudessa. Mutta millainen, siitä kertoo amerikkalainen lakimies-nainen Constance Cumbey kirjassaan The Hidden Dangers of the Rainbow: The New Age Movement and Our Coming Age of Barbarism. (Sateenkaaren kätketyt vaarat: New Age --liike ja meidän tuleva barbarismin aikamme) Vuonna 1983 painettua kirjaa on myyty yli 300.000 kappaletta.

 

Javier Solana

NATO:n 1995 valittu pääsihteeri, marksilainen sosialisti Javier Solana lähti ensi töikseen jatkamaan vallankumousjohtaja Napoleonin työtä Israelissa. Ne menee sinne, niinku niillä olis koukut leuassa. Kirjoitin Solanan touhuista pitkän johdannon kohtaan http://opsti.japo.fi/uutiset.htm vain vinkiksi siitä, mitä kannattaa pitää silmällä, etteivät ilmestyskirjan tapahtumat sinua täysin yllättäisi. Solanan touhuja seuraa Herbert Peters sivuillaan www.fulfilledprophecy.com eikä syyttä.

 

Mitä on uskonto?

Uskonnosta puhuvat eniten ne, jotka eivät siitä mitään tiedä. Tyhmyys ei ole synti, mutta kun eduskunta tai muut valtiolliset elimet säätävät lakeja ja kustantavat propagandaa ilman tarpeellista asiantuntemusta, tulee tyhmyys Jumalan rangaistusten piiriin riippumatta siitä, onko kyse tarkoituksellisesta Saatanan palveluksesta tai pelkästä puoskaroinnista. Kenen lauluja ne oikein laulavat? Ota ainakin selvä asiasta, ettei sinua vieteltäisi tai vietäisi peräti väkisin papukaijakuoroon! Itse olen selvittänyt asiaa kymmeniä vuosia, ja näin 60-vuotis synttärien kynnyksellä alan jo kertoa muillekin. Tekstistä on nyt neljä sivua melkein valmiina, ja loppukin tulee, jos Jumala suo.

 

Saatanan kätyrit ovat raakoja, mutta ovelia

Kun vanhassa Kiinassa hallitsijan epäsuosioon joutunut kansalainen lynkattiin, saivat myös sukulaiset yhdeksänteen sukulaissuhteen luokkaan asti passituksen maalaisliittoon. Suomen kristityt hämmästelivät "pakanoiden" raakuutta, mutta globalisaatio on tuomassa "kansainvälisesti hyväksytyt arvot" myös tänne. Nyt tulilinjalla on perimisoikeus. 2004-04-22

Eräs mies löysi aarteen, …

Keskiajan kirkot myivät aneita, synninpäästöobligaatioita rahasta. Nykyisin kirkko on omaksunut anteeksiantoautomaatin tehtävät. Käyt kasteella, saat kasteen armon ja kun käyt ehtoollisella inkognito, sinulle julistetaan synninpäästö. Harmi vain, että se kirkon homma on hämäystä. Jumalan armoa ei voi saada automaatista, mutta jo sen löydät, se onkin niin arvokasta, että se vie kaiken. Ristille. Ja sen jälkeen alkaa elämä Hengen voimassa ja vapaudessa.

Keinot määräävät tuloksen …

Kasvatuksen uusi tuleminen

Daniel Nylund piti joskus 1970-luvun alussa englanninkielisten kristillisten kirjojen kauppaa Linnunlaulun kellarikerroksessa Helsingissä. Danielilla oli taito tarjota asiakkailleen sitä, mitä nämä etsivät. Minulle hän tarjosi Jay E. Adamsin kirjaa "Competent to Councel"- joka oli julkaistu 1970. Adams panee asiat paikoilleen, mutta antaa kunnian Jumalalle. Tämän maailman valtakirjalla toimivat puoskarit kyllä kiristelevät hampaitaan, mutta fakta mikä fakta.

Psykologia politiikan palveluksessa

Psykologia on pseudotiede, jonka pääasiallinen käyttötarkoitus on poliittinen. Neuvostoliiton psykologit erotettiin 1980 psykologien maailmanliitosta, koska psykologit leimasivat uskovat ja muut ajattelevat ihmiset hulluiksi ja passittivat mielisairaaloin. Mutta enää ei ole näin. Myös Amerikan psykologit ovat siirtyneet Weishauptin, Hessin ja Marxin linjoille. Amerikan Yhdysvaltojen yleisissä kouluissa näitä poliittisia upseereita alkaa olla jo yhtä paljon, kuin opettajia. Koska oma tekstini Lapsetko hulluja? ei ole valmis, suosittelen kahta kirjaa: Paula J. Caplan: They Say You´re Crazy sekä Stuart Kirk and Herb Kutchins: The Selling of the DSM, The Rhetoric of Science in Psychiatry. Paula J. Caplanin kirjan nimessä esiintyvä DSM on lyhenne sen ohjekirjan nimestä, jolla Amerikan psykologit jaoittelevat ihmisiä. Caplanin kirjan julkaisija on Addison-Wesley Publishing Co, 1995. Kirkin ja Kutchinsin kirjassa tarkastellaan poliitiikan, median ja psykiatrian yhteistyötä. Kirkin ja Kutchinsin kirjan kustantaja on Aldine De Gruyter, New York, 1992.

Leopold II kuului katoliseen kirkkoon, sillä Jeesuksen seuraajien kanssa samaan pöytään hän ei kelvannut. Jopa Apinain Tarzan tiesi enemmän …

Kristittyjen vainot Sudanissa

Taas kerran 2004-04-07 YK ja YLE väittävät kristittyjen vainoa Sudanissa etniseksi puhdistukseksi. Samaa valhetta on rummutettu ennenkin, katso vaikka kirjoitustani islamilainen miekkalähetys, viime viikon puolelta, (joka nyt osoitteessa) http://opsti.japo.fi/jour.htm

Oikeinkirjoituksen tarkistus

Koneessani on Microsoftin venäjänkielinen Word 6.0 ja suomenkielinen Word 97. Siitä huolimatta venäjänkielisen tekstin oikeinkirjoituksen tarkastus ei sovi kummallakaan versiolla. Kone ilmoittaa vain, että "Word ei voi avata oikeinkirjoituksen tarkistustiedostoa C:\Ohjelmatiedostot\Yhteiset tiedostot\Microsoft shared\MSSP_RU.LEX (kieli: venäjä)". Olen kokeillut myös hommaa toisin päin - koneessa, jossa on venäjänkielinen Windows. Siinä Word 6.0 oikeinkirjoituksen tarkistus toimii, mutta uudempaan koneeseen korpulla siirretty teksti aukeaa siansaksan kielellä ja -kirjoitusmerkeillä. Olisiko Bill Gatesilla myydä yhtään toimivaa Windows ja Word pakettia? Tai olisiko paikkaussarjoista apua? Jos on, niin mikä vielä pitäisi asentaa?

 

Kirkko vastustaa kristinuskoa

Heinolan luterilaisen lahkon kappalainen Vesa Rasta on joutunut lahkonsa hampaisiin. Homma tuli uutisiin, kun rippikoululeireillä oli ilmennyt karismaattisia ilmiöitä.

Uudemmat lyhyet nyt osoitteessa http://opsti.japo.fi/jour.htm

 

Rationaalinen ajattelu tai perverssi meininki

Jeesuksen mukaan ihminen niittää sitä, mitä on kylvänytkin. Eli: "Millä mitalla sinä mittaat, sillä sinulle mitataan". Samat periaatteet julistettiin jo Mooseksen laissa. Silloin sanottiin, että "hammas hampaasta". Herätysliikkeiden ja uskonpuhdistusliikkeiden ansiosta Jeesuksen ja Mooseksen julistama rationaalinen ajattelu sai valtaa Euroopassa, joka alkoi 1500-luvulla rajusti kehittyä. Reformoitu Eurooppa ei uskonut onnensa riippuvan tähtien asennosta, katolisesta kultista tai poliittisesta juonittelutaidosta. Rikollisuus oli alhaisimmillaan reformoidussa Euroopassa 1700-luvulla.

Kun filosofit nyt pyrkivät omimaan Jumalalle kuuluvan kunnian Jeesuksen Internationaalin maailmankatsomuksesta, havaitaan, että Jumala onkin tarkka kunniastaan. Filosofit ovat ajautuneet kauas rationaalisesta ajattelusta. Okkultismin ja muiden kulttimenojen sekä poliittisten utopioiden tunkiessa takaisin lakaistuun huoneeseen ne ovat tuomassa mukanaan sen seitsemän pahaa henkeä, vielä pahempia kuin ne itse. Utopioiden toteutuessa alkaa käydä selväksi, millainen on se Hullujen Paratiisi, jota pahan palvelijat rakentavat. Älä rajoita näköpiiriäsi vähäiseen tekstiini. Se on vain vartijan huuto yössä. Katsele ympärillesi ja nouse paikallesi Jumalan temppelissä.

 

Rauha Israelille

Konnat ovat pitäneet kokouksiaan ja vaahdonneet terrorismia vastaan, vaikka itse suosivat terrorismia. Mutta on toki parempiakin uutisia. Kiitän Jumalaa siitä, että Ariel Sharon teki terroristijärjestön perustajalle sen, mitä esivallan pitää terroristeille tehdä - panna heidät nielemään omat lääkkeensä mitään siitä vähentämättä ja mitään siihen lisäämättä.

 

Venäjän kurssi tökkii

Monet ovat odottaneet Venäjän kurssin puuttuvien osien ilmestymistä nettiin. Ongelma on siinä, etten osaa käyttää Wordia, jossa kuulemma on toiminto, jolla tehdään taulukoita. Ilman taulukon tekoa html-kieleen muunnettu teksti on pahan näköinen. Kaikki teksti kasaantuu sivun vasempaan laitaan ja on lähes käyttökelvoton. Olen saanut ohjeen hankkia Microsoft Express-nimisen ohjelman, mutta ohjelmahankintoihin ei ole varaa. Mieleeni tuli ajatus hakea kurssille SITRA:n rahoitusta, koska Komin suomalais-ugrilainen infokanava tiesi kertoa, että Esko Aho on tekemässä uutta Venäjä-strategiaa. Venäjän kurssin luulisi olevan tarpeen, oli hanke muuten millainen tahansa. Mutta kun kävin SITRAN sivuilla, ja huomasin SITRAN olevan YK:n globalisaatio-puuhamiesten kelkassa, joten asia on harkittava uudelleen. Aho astuu SITRAAN kesällä, ja on mielenkiintoistakin nähdä, mitä siellä sitten tapahtuu.

 

Lopullinen ratkaisu

Ranska palasi kristinuskon vastaisen taistelun johtavaksi valtioksi presidentin 12.06.2001 allekirjoitettua lain, jonka avulla kaikki kristillinen toiminta voidaan kieltää. Hienoa, että koko Saatanan suunnitelma on jo tässä vaiheessa tarkasteltavissa: Kerrankin äänestäjät voivat valita Jeesuksen ja Saatanan ohjelman välillä ilman petetyksi tulemisen vaaraa! /2004-03-16

 

Boris Traikovski (25.06.1956-26.02.2004)

Makedonian uskova presidentti Boris Traikovski on päättänyt työnsä. Ensi tiedot päivän kommenteissa; asian tarkastelu on tulossa omana artikkelinaan nimellä Lahkolaisen kuolema kohta, kun lentoturman todellisista syistä on saatavissa luotettavaa tahi edes luotettavan tuntuista tietoa.

 

Kotiehtoolliset kunniaan! /2004-02-22

Saatanan kätyrit ovat kiireellä laatimassa lakeja kukistaakseen kristikunnan. Uskovien järjestöt ovat jo joutuneet vihollisen haltuun. Se on hyvä. Jumalan viisaus tulee vain paremmin näkyviin, kun vihollinen itse hävittää omat tekeleensä. Leipä uskovien yhteydelle Jeesuksessa ja malja Uudelle Liitolle!

 

Tutki lastesi koulukirjat

Jos epäilet lastesi käyttämien koulukirjojen sisältävän saatanapalvojien oppeja tai mitä tahansa valheita, tutki ne. Tarkastelin muutamia Kurussa käytettyä kirjaa kesällä 2002 ja tulokset olivat ällistyttäviä. Kun ryhdyin asian syitä tarkastelemaan, löytyi kaksi valtaryhmittymää, joiden lauluja koulut laulavat ja saarnoja saarnaavat. Molemmat ovat illuminatien asialla. Toista joukkoa johdetaan Ranskasta ja toinen käyttää YK:ta peitejärjestönään, mutta molempien ideologia on sama vanha Weishauptin, Hessin ja Marksin oppi. Tarkastelen edelleen koulukirjoja, jotka minulle lähetetään. En toki lupaa mitään, mutta jos Luoja suo, niin netistä näkyy. 2004-02-21

 

Huivi/2004-02-12

Ranska kielsi huivit

kouluissaan. Pikkuseikka, on tietysti. Mutta jos käännät sontakasaa, löydät muitakin matoja. Panin tekstin uutispalstalleni, sillä kyse on koko Euroopan tulevaisuudesta, "Endlösung", mutta vain lähitulevaisuudesta, sillä Herra tulee pian.

 

Gorba sai Grammyn

Päivitin gorbasivuni http://opsti.japo.fi/gorba.htm kun Gorbachov sai musiikin Oskariksi kutsutun Grammyn 08.02.2004. Suoraviivaista touhua …

 

Gena kävi meillä

Gena kävi meillä, ja kertoi työstään Koillisvenäjällä ja Pietarin kaudestaan. Aikaa meillä oli vain kolme päivää, ja niin meidän oli käytettävä yötkin tarinointiin. Vaimoihmiset sanoivat, että te riitelitte siellä saunassa, mutta eihän se sitä ollut. Genan kuulo ei murhayrityksen jälkeen ole vielä täysin palannut, ja niin meidän piti huutaa. Onhan se tietysti sopimatonta keskellä yötä, mutta minkäs teet.

Gena ja hänen vaimonsa olivat tehneet CD:n, yhdessä parin muun pojan kanssa. Nimenä teoksella on "Vielä on toivoa". Varsinkin koillisvenäjällä toivo alkaa hiipua. Mutta sitä suurempi syy on meidän uskovien julistaa, että toivoa on Jeesuksessa. Ja vain nimi riittää osoitteeksi! Huonokuuloisen muusikon huoli oli ollut turha. Laulut olivat hyviä.

Gena toi koko joukon kuvia matkoiltaan, mutta en huomannut kysyä, mitä mieltä hän on niiden käytöstä netissä. Palataan asiaan.

 

Joululahja

Joululahjaksi sain lämpimät sukat. Kiitos Liisalle! Aku lähetti ukrainaksi laulavien Aven Ezer- yhtyeen CD:n. Mahtavia sovituksia vanhoista hengellisistä lauluista! Kun Marjatta kuunteli niitä Parolassa, hän sanoi: Nämä pojat uskovat siihen, mitä laulavat! Tottakai uskovat, eihän me mitään luterilaisia olla …

 

Häissä Cernivtsissä

Lokakuussa 2003 Cernivtsissä oli Tanjan ja Vitalin häät. Matkaa Kurusta Ukrainaan, lähelle Romanian rajaa, kertyi noin 2000 kilometriä läpi Baltian ja Puolan. Matka oli kuin sadussa: seitsemän lukon takana. Mutta tuntia ennen häiden alkua olin perillä.

Häät alkoivat lauantaina noin kymmeneltä. Iltapäivällä nuoripari kävi paikallisen tavan mukaan yliopistolla, Romanian vallan aikaisen arkkipiispan residenssissä ottamassa valokuvat itsestään ja läheisimmistä ystävistä, ja sitten taas palattiin paikallisen seurakunnan tiloihin, jossa oli katettu päivällinen kahdellesadalle uskovalle kutsuvieraalle. Seurakunnan nuoriso-orkesteri ja kuoro vastasivat pääosasta ohjelmaa. Sulhanen soittaa samassa orkesterissa syntetisaattoria, mutta nyt hän istui parrasvaloissa Tanjansa kanssa. Keskiyön tuolla puolen joukko alkoi harventua, mutta hääpari oli vielä paikalla, kun läheisin ystäväpiiri vielä jäi tarinoimaan hetkeksi ennen kotiinlähtöä.

Tanjan perheestä olen kertonut kirjassa Jumala johdattaa. Kuten muistat, isä tapettiin Tanjan ollessa pieni. Äiti on elättänyt lapsiaan kukkamummona …

 

Ukrainan matkalta

Menomatkalla Cernivtsiin etsin Kuznetsovskin ydinvoimalakaupungista Lutskin lähistölle muuttanutta ystäväperhettä, mutta pimeä kun oli, en nähnyt talojen numeroita. Viimein kysyin tiellä liikkuneilta nuorilta, tiesivätkö he, missä talossa asuu uskovia. "Tuossa, ja siitä eteenpäin kaikissa muissakin", sain vastaukseksi. Panin auton valot loistamaan kohti taloa, ja kohta tuli porukkaa portille. Nämä olivat kuitenkin muita, kuin olin etsinyt, mutta tunsivat toki myös etsimäni, ja tiesivät, että Juri ja Sveta ovat muuttaneet toiseen kaupunkiin. En lähtenyt enää etsimään Svetan vanhempia, sillä oli jo myöhä. Ystävät tarjosivat illallisen, ja kun siinä keskustelimme, huomasin, että emäntänä talossa oli Lvovilaisen miniäni paras tyttökaveri.

Paluumatkalla sitten löysin Jurin ja Svetan läheltä vanhaa Galitsian linnoitusta, tai paremminkin sen raunioita. Katoavaa on maailman mahtavuus! Juri ja Sveta olivat muuttaneet seudulle, koska muutamat, karismaattisen liikkeen nimissä kulkevat uskovat olivat tulleet ja aiheuttaneet sekaannusta paikkakunnan uskovien joukoissa. Jurin ja Svetan luona olisi illalla ollut kotikokous, mutta olin matkasuunnitelmistani jo kertonut muille, joten en pitänyt oikeana muuttaa suunnitelmaa. Seuraavana aamuna join jo aamukahvia Liettuassa.

Svetan tunsin jo niiltä ajoilta, jolloin hän oli toipumassa liikenneturmasta. Iso kuorma-auto oli ajanut sivutieltä suoraan uskovien evankelioimisryhmän eteen. Yksi oli kuollut, ja kaksi, Sveta ja Valja, olivat jääneet henkiin. Kuorma-auton kuljettajalle teko oli ollut jo toinen laatuaan. Kun tapasin Svetan ja Valjan Venäjällä vuonna 1991, tytöt olivat juuri oppineet kävelemään pitkän sairaalassa vietetyn kauden jälkeen.

 

Tekijänoikeuslausunto:

Tekijänoikeudet pidätetään, mutta tekstien käytölle en aseta rajoituksia.

Kurussa 2007-01-01

Osmo Pöysti

Takaisin Osmon kotisivulle