TARZAN TIESI PAREMMIN

 

Yleisradio/TV2 nettisivuilla kerrotaan, että belgialaisten Zairessa suorittama kansanmurha pysyi salassa sata vuotta. Ehkä se suurelta yleisöltä jäikin tiedostamatta, mutta aivan tarkkaan asia ei näin ole. Tarzan-kirjojen kirjoittaja Edgar Rice Burroughs (1875-1950) kertoo kirjassa Tarzan, apinain kuningas näin:

jolle annamme nimen John Clayton, Greystoken lordi, oli saanut suorittaakseen erittäin arkaluontoisen tehtävän. Hänen oli määrä suorittaa tutkimuksia eräässä Länsi-Afrikan siirtomaassa, koska oli tiedossa, että, että toinen eurooppalainen valtio värväsi siellä miehiä alkuasukasjoukkoihinsa, joita se käytti yksinomaan raakakumin ja norsuunluun ryöstämiseen Kongon ja Aruwimin jokien varsilla olevilta villiheimoilta.

Brittiläisen siirtomaan alkuasukkaat valittivat, että heidän miehiään houkuteltiin pois suurin lupauksin, mutta vain ani harva palasi perheensä pariin.

Afrikan englantilaiset jopa väittivät, että neekeriparkoja pidettiin suorastaan orjuudessa, sillä kun heidän palvelusaikansa loppui, valkoiset upseerit käyttivät heidän tietämättömyyttään hyväkseen ja selittivät, että

Edgar Burroughs: Tarzan, Apinain Kuningas, Kauppakirjapaino, Helsinki 1972, 8 painos, sivuilta 5, 6.

Burroughs kirjoitti kirjansa ennen ensimmäistä maailmansotaa. Tarzan Apinan Kuningas ilmestyi samana vuonna, kun Leopold II kuoli. Ja kuten kirjan tekstistä näkyy, ainakin hän oli täysin tietoinen Belgian Kongossa tehdyistä kammottavista teoista. Burroughs kirjoittaa:

salaisten ohjeiden mukaan hänen oli suoritettava perusteellinen tutkimus brittiläisten alamaisten häikäilemättömästä väärinkäyttämisestä, johon Englantiin ystävällisissä suhteissa olevan eurooppalaisen valtion upseerit syyllistyivät.

Burroughs, mainittu teos.

Burroughsin kirjoista tuli maailmankuuluja. Niiden kautta jopa Tarzanin lukijoille välittyi tieto belgialaisten ja myös saksalaisten teoista Afrikassa. Ja Tarzan-kirjoja luettiin, mutta myös vihattiin. Katoliset niitä tuskin hyväksyivät ja myös kommunisteille ne olivat myrkkyä. Kun sosialistit miehittivät Viron, Tarzan kirjat poltettiin.

Yksityiskohtaista tietoa belgialaisten touhuista esitettiin 24.03.2003 Valtion toisen television filmissä Valkoinen Kuningas, Musta kuolema (White King, Red Rubber, Black Death). Kuuden tai ehkä kymmenen miljoonan ihmisen kuolemaan johtaneen hankkeen motiiveista TV2 nettisivu kertoo: " vietiin kristinuskoa pakanoille".

Belgian kuningas Leopold II (1865-1909) ei vienyt kristinuskoa mihinkään. Belgian kuninkaan Leopold II (1865-1909) teot ovat Saatanan tekoja. Suomen valtion propagandakone on vain ohjelmoitu siten, että kun kirkko tekee pahaa, pannaan teot kristinuskon piikkiin, vaikka Suomessa, jos missään pitäisi tietää, että kirkko ja kristinusko ovat toisilleen vastakkaisia asioita. Kolmikymmenvuotisella sodalla 1618-1638 oli täysin konkreettiset syyt.

Tarzan-kirjojen englantilainen kirjoittaja oli siinä onnellisessa asemassa, että Englanti oli onnistunut vapautumaan Katolisen kirkon vallasta samoihin aikoihin, kuin Skandinavia ja muutamat osat Saksaa. Burroughs ei ehkä pitänyt tätä eroa niin merkittävänä, kuin uskovat, ja pyrki lukemaan erosta koituneen hyödyn englantilaisen maailman omaksi ansioksi. Se oli myös vaarallinen tie, sillä Jumala ottaa kyllä luulot pois niiltä, jotka omivat hänelle kuuluvan kunnian itselleen. Mutta luettiinpa ansio kenen tahansa hyväksi, oli kirjoittajan arvomaailma aivan erilainen "Englantiin ystävällisissä suhteissa olevan eurooppalaisen valtion" arvomaailma.

Leopold II mainitaan kirjassa Tarzan, Apinain Kuningas" nimeltä:

heidän villiä julmuuttaan oli omiaan lisäämään kirvelevät muistot vieläkin julmemmista raakuuksista, joiden uhreiksi he olivat joutuneet tekopyhän kuningas Leopold II valkoisten upseerien taholta ja joiden takia he olivat paenneet Kongosta. Kerran mahtavasta heimosta oli silloin jäljellä vain säälittävät rippeet.

Burroughs, mainittu teos, s.199.

Belgian katolinen kirkko on Saatanan eli Jeesuksen vastustajan asialla. Burroughs sanoo Belgian katolista kuningasta "tekopyhäksi", joka on lyhyempi tapa ilmoittaa se, että Saatanan mielellään pukeutuu valkeuden enkeliksi, kts. 2.Kor 11:14. Jopa Martin Luther julisti paavin olevan Antikristus. Asian pitäisi olla selvä. Jos joku ei sitä usko, niin katsokoon vaikka 24.03.2003 klo 22.05 esitetyn dokumenttiohjelman uudestaan.

©: Osmo Pöysti

2004

Täydennetty 2004-04-10

Katso myös tekstini Rasismin kehitys/Ota Benga vuodelta 2002