Jumalan käskyn mukaan leipä on ansaittava joko "otsasi hiessä" tai "vaivaa nähden". Poliitikkojen vaalilupauksissa kaikki tuntuu olevan helpompaa. Seuraavassa sekatyömies Osmon huomioita leivän hankinnasta

LEIPÄ, RAHA JA TYÖ

©:Osmo Pöysti

Kuru & Ylöjärvi, Finland

2003-2013

2013-02-15

 

Saksa ottaa etäisyyttä Amerikan juutalaisiin pankkiireihin

Saksan ja Amerikan juutalaisten epäpyhä pankkiiriyhteistyö säröilee. Saksa on siirtämässä Yhdysvaltoihin ja Ranskaan muka kommunistimiehityksen pelosta siirrettyjä kultavarantoja takaisin Saksaan. Kyse on kuitenkin siitä, että Saksa tuntee nyt viimein vapautuneensa Yhdysvaltojen juutalaisesta holhouksesta.

Epäpyhän liiton hajaantuminen selventää tilannetta, mutta se aiheuttanee maailmalla paitsi rajun valuuttasodan, myös paljon muuta. Lukekaa nyt hyvät ystävät Ilmestyskirja uudestaan, jos vähänkin ymmärrätte sen tekstiä. Raamatun teksti saattaa kyllä tuntua salakirjoitukselta, mutta se aukeaa kyllä, jos lukija suostuu noudattamaan niitä ohjeita, hän mitä hän sieltä saa.

 

Herra Käteinen

Herra Käteinen tappoi lehmän ja valitteli: Kovat ajat on tulossa. Ei ole maitoa lapsille.

 

Leipä vähenee kun kuivuus etenee

Kazahstanin "vilja-aron" maanviljelijät vaativat hätätilan julistamista maahan. Viljasato jää erittäin heikoksi, mutta myös karjaeläimet kuolevat. Velkataloudessa yhden vuoden kato tappaa koko ammatin; seuraavana vuonna maanviljelijä ei enää pysty kylvämään, ja tuskin hänellä on maatakaan, mihin kylvää.

Yhdysvaltojen kuivuus on maailmalla paremmin tiedossa. Keskilännestä tulevan viljasadon osuus on liki 40 prosenttia maailman viljakaupasta. Jos sitä ei tule, tulee ne vallankumousmiesten odottamat nälkämellakat, jonka kukistamiseksi se sotalaki, martial law, julistetaan ja valekristus eli antikristus ilmestyy.

Muistatkos muuten Isä-meidän-rukouksen. Se EI ala sinun synneistäsi, eikä edes sinun leipähuolistasi. Se alkaa näin: "Isä meidän, joka olet taivaissa. Tulkoon Sinun valtakuntasi…" Ja nyt kysymään: tuleeko tästä Anti-Kristuksen valtakunta vai Taivasten valtakunta?

Jos sinulta olisi kysytty, kumpi oli ennen, kana vai muna, niin olisitko osannut vastata? Oli tietysti kukko ensin, ja sitäkin ennen se kukon Luoja.

Leivän vähyys on yksi niistä Lopun ajan merkeistä, jotka Jeesus luettelee Öljymäen puheessaan, kts. Matteuksen luvut 24 ja 25. Merkki on annettu. Muuttaa sitä ei voi, mutta sinä itse voit muuttua ja päästä siihen seuraan, jolle on annettu Elämän Leipä. op/2012-09-20

Kazahstanin uutisia voit seurata osoitteesta http://www.tengrinews.kz Venäläisiä uutiskanavia ovat mm. www.lenta.ru ja www.utro.ru

PS: Venäjä on vienyt osan tämän vuoden sadosta ulos, mutta jo nyt ollaan Venäjällä sitä mieltä, että leipävilja ei Venäjällä riitä seuraavan satokauden alkuun. op/2012-11-09

 

Jesuiittapankkiirien ja juutalaisten pankkiirien "rauhanomainen rinnakkaiselo"

Euroopan keskuspankin johtoon valittu Mario Draghi on jesuiittojen kouluttama. Nyt hän on saanut valtuudet painaa niin paljon rahaa, että muuten katteettoman rahan hintana on sinun sielusi. Lue Ilmestyskirjan luvut 13 ja 17. Miten temppu tehdään, siitä enemmän täällä: http://www.ktfministry.org/resources/index.php?type=audio&file=Srm-201202&lang=en

Joku päivä sitten Talouselämä (7.9.2012 09:54) kirjoitti Draghin jo opastavan lehdistöä, millaisia pitää uutisien olla. Ja nyt se jo vaatii Euromaiden hallituksia kävelemään omien kansanedustuslaitostensa eli parlamenttien yli.

Euroopan Unionin johtoon tulee jatkuvasti uusia jesuiittoja. Näin avoimesti jesuiitat eivät ole esiintyneet Euroopan herroina sitten Lutherin päivien. Nykyinen paavi oli ennen valkoiseksi paaviksi nimittämistään "musta paavi". EU:n presidentti Rompey oli suurelle yleisölle tuntematon nimi, mutta niin vain tämäkin jesuiittojen kouluttama taistelija on nyt raiskatun Europen kunkku. Ja se Monti.

Kaikkein yllättävintä on, että Amerikan juutalaiset pankkiirit ja Euroopan katoliset pankkiirit ovat samassa rintamassa. Ei kuitenkaan niille, jotka sen jo ennakolta ovat saaneet tietää. Pyhä Kirja kertoo:

Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa. Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle. He sotivat Karitsaa vastaan, mutta Karitsa on voittava heidät, sillä hän on herrain Herra ja kuningasten Kuningas; ja kutsutut ja valitut ja uskolliset voittavat hänen kanssansa. (Ilm 17:12-14)

Saksa imee Kreikan veret - ja muidenkin

Kreikka hankkii armeijalleen suunnattoman paljon aseita Saksasta. Saksan aseteollisuudelle Kreikka on todellinen kultakaivos. Saksalla on toinenkin kultakaivos: Portugali. Saksa ei vähääkään välitä siitä, että Kreikalla ei ole varaa ostaa kaikkea sitä sotavarustusta, jota se on Saksasta tilannut. Saksa ei anna periksi edes sen vertaa, että sallisi Kreikan perua ne tilaukset, joita se ei pysty maksamaan. Saksa on verenimijävaltio vailla vertaa. Euroopan Unionin kautta se pystyy jopa maksattamaan Kreikan velat hölmöläisillä. Saksa kyllä esiintyy Kreikkaan nähden hyväkätisenä luotottajana, mutta perii köyhältä uhriltaan verenimijäkorot. Jospa se olikin niin päin, että saksalaiset opettivat ne juutalaisetkin pahoille tavoille?

 

Valehtelijoiden klubi

Kts. http://www.harmaasusi.com/klubi2011.html

 

Itsemurhabudjetti

Suomen tasavallan budjetti vuodelle 2012 on ..

Nyt enää Jeesus ajattelee kansan parasta, mutta nämä sitoivat vietellyn jalkaan liki seitsemän miljardin velat, budjetoitujen tulojen ollessa noin 45 miljardia euroa. Kyllä lainanantaja omansa pois ottaa, mutta tiedätkö, kuka on häviäjä. Se olet sinä, jolta Jumalan turva puuttuu. op/2011-09-15

 

Frankfurtin koulukunnan opit purevat

Länsimaiden "elvyttäjät" ovat taas liikkeellä. Varo niitä. Ne määräävät sellaisia rohtoja, että talous varmasti romahtaa. Toista on Turkissa. Turkin talouskasvu on luokkaa 9 prosenttia vuodessa, ja sillä se sijoittuu Euroopan ykköseksi, eikä koko maailmassakaan sen edelle yllä kuin Kiina 9, 5 prosentin talouskasvullaan. Muita kasvavia talouksia ovat Viro, Intia, Chile, Indonesia, Liettua ja Latvia.

Turkki ei elvytä. Miehiä ei ole tarvinnut viedä sairaalaan ja naisetkin Turkissa synnyttävät lapsia. Eivät terveet tarvitse parantajaa, vai kuinka?

Euroopan, Yhdysvaltojen ja Japanin talouden kasvuluvut ovat reilusti alle kolmen prosentin, vaikka muutamat pienet taloudet, eivätkä Eesti, Liettua ja Latvia ja muutamien muiden pienten talouksien niitä paremmat lukemat siinä paljon paina. Kreikan talous on 7 prosentin syöksyssä ja imu vetää muutkin kumppanit perässään.

Euroopan ja Yhdysvaltojen kaataminen on ollut marksismin päätavoite jo sadan viidenkymmenen vuoden ajan. Hävittääkseen kristikunnan Frankfurtin koulukunnan juutalaiset yhteiskunta-arkkitehdit ovat valmiit uhraamaan jopa Israelin, sillä muuten ei Jehovan nimeä saada pyyhittyä pois maailmankirjoista. Turkkilaiset ovatkin jo napit vastakkain Israelin kanssa.

Solana on edelleen kehittänyt Marxin ja Frankfurtin koulukunnan oppeja. Näistä on syntynyt jo monta hanketta, yksi niistä on "Sivistyksien Allianssi", jonka perustamisesta YK kertoi 2005 näin:

 

SG/SM/10004
15 July 2005

Secretary-General Announces Launch of "Alliance of Civilizations" Aimed at Bridging Divides between Societies Exploited by Extremists

NEW YORK, 14 July (UN Headquarters) -- The following statement was issued today by the Spokesman for UN Secretary-General Kofi Annan:

The Secretary-General is pleased to announce the launch of an initiative for an "Alliance of Civilizations". The initiative is intended to respond to the need for a committed effort by the international community -- both at the institutional and civil society levels -- to bridge divides and overcome prejudice, misconceptions, misperceptions, and polarization which potentially threaten world peace. The Alliance will aim to address emerging threats emanating from hostile perceptions that foment violence, and to bring about cooperation among various efforts to heal such divisions.

Events of recent years have heightened the sense of a widening gap and lack of mutual understanding between Islamic and Western societies -- an environment that has been exploited and exacerbated by extremists in all societies. The Alliance of Civilizations is intended as a coalition against such forces, as a movement to advance mutual respect for religious beliefs and traditions, and as a reaffirmation of humankind’s increasing interdependence in all areas -- from the environment to health, from economic and social development to peace and security.

The call for an alliance was initiated by Prime Minister José Luis Rodriguez Zapatero of Spain, and co-sponsored by Prime Minister Recep Tayyip Erdogan of Turkey. Both Governments will continue, as co-sponsors, to provide support. Several other Governments and organizations have expressed interest in joining them, and the Secretary-General hopes that more will do so. The co-sponsors have already pledged substantial initial contributions to a Trust Fund set up to finance the initiative, and the Secretary-General will be inviting other Governments and entities to contribute.

The Secretary-General is also bringing together a high-level group of eminent persons to guide the initiative. The group is expected to present a report with recommendations and a practical plan of action in late 2006.

* *** *

Turkin pääministeri Erdogan ja Espanjan pääministeri Zapatero. Sivistyksien allianssi. YK… Eikö vieläkään sytytä? No, annetaan vihje: "Lopullinen ratkaisu" Eikö vieläkään? No seuraa Erdoganin kenraalien puheita ja Turkin sotalaivojen liikkeitä.

 

Kolmen palan palapeli

Meidän pikkuinen leikki palikoilla. Purkin kannessa oli reikiä, joista palikka meni purkkiin, jos vain osasi pistää palikan oikeaan reikään. Ja onnistuihan se, kun oikein yritti, mutta ei ollut yrittäjällä ikääkään kuin vajaa vuosi. Entä kuinka paljon järkeä vaaditaan palapelin kokoamiseen, jos palapelissä on kolme palaa?

Eläkesirkuksessa on saatava kolme palaa oikeille paikoilleen. Nuorten on päästävä työhön, keski-ikäisten on myös sitä tehtävä ja vanhojen pitää päästä eläkkeelle. Poliitikoilta ei näin monimutkaisen palapelin kokoaminen vaan näytä onnistuvan. Uskaltaisinkohan neuvoa? Lopetetaan se hoilotus eläkeiän nostamisesta ja päästetään koulunsa päättäneet työhön.

Me kaikki tapaamme yhä useammin henkilöitä, joissa järkipuhe ei saa aikaan muuta kuin ilkeän virnistyksen. Vastausta ei kuulu, koska pahantekijällä ei ole järkipuheeseen järkevää vastausta. Mutta katsopas vähän tarkempaan sitä virnistelijää. Kun se siirtää ahmoja vaivoin elvytetyn peurakannan keskuuteen, se tietää varmasti hävittävänsä peurat sukupuuttoon. Mutta ei se sitä peurojen takia tee. Se tekee sitä riivaajan toimeksiannosta häväistäkseen niitä, jotka vielä käyttävät järkeä.

Kun ihminen Jumalan käskyä rikkoen söi hyvän ja pahan tiedon puusta, se teki sen muka järkisyistä. Miksei se siis käytä järkeään? No, eihän riivaajan riivaamalla ihmisellä ole ajattelemisen vapautta. Jumalan lasten kirkkauden vapaus siihen tarvitaan.

 

Varoitus

Finanssikriisissä ei ole kyse Kreikan tai muiden "valtioiden" auttamisesta, vaan rahan siirtämisestä maailman rikkaimmille pankkiirisuvuille. op/2011-05-07

 

Kun Nokia lopettaa

Kun Nokia lopetti tehtaan Saksassa, saksalaiset protestoivat ja Suomenkin Yleisradio teki parhaansa mollatakseen Nokiaa. Mutta annas olla, kun Nokia ajaa väkeä ulos Suomessa, Suomen yleisradio näkee asian suorataan hyväntekeväisyytenä ja kertoo, että nyt saavat suomalaiset pienyrittäjät hyvää työvoimaa projekteihinsa.

Suomen yleisradio toimii kuin miehityshallituksen radiolta odotetaan. Suomi ajetaan alas miehitysvallan tahdosta. Propagandatukea antaa "Eduskunnan" radio.

 

Nokian osake nousuun

Radio ilmoitti Nokian osakkeen lähteneen nousuun, kun juutalaisen pankkiiriliikkeen Goldman&Sachs analyytikko oli nähnyt Nokiassa jotakin hyvää. Minä arvelen kuitenkin että syy Nokian "hyvyyteen" on sen uskollisuudessa Uuden Maailmanjärjestyksen opeille. Yhteistyö Microsoftin kanssa on näkyvin osa tästä, mutta pinnan alla on todella kammottavat näkymät. Niistäkin saat tietoa, jos etsit.

Goldman&Sachs siirtää toimintojaan Kauko-Itään. Myös Israelin kauppa sellaisten maiden kanssa kuin Kiina kasvaa räjähdyksenomaisesti. Amerikka on luhistumassa, ja Obama näkyy tekevän kaikkensa viedäkseen työn päätökseen. Nyt hyökkäyksen kohteena ovat Yhdysvaltojen ammattiliitot, joilta halutaan viedä viimeisetkin hampaat. op/2011-03-29

 

Työperäinen maahanmuutto

Suomalaiset muuttivat 1960-luvulla joukolla Ruotsiin töihin. Se oli sitä työperäistä maahanmuuttoa, ja se toimi hyvin. Suomalaisten työkulttuuri oli hyvä ja Ruotsi nettosi. Mutta suomalaisia oli liian vähän maahan, joka ei enää halunnut tehdä tehdastyötä, valmistaa itse ruokaansa tai tiskata astioita. Yksi Volvon tehtaiden viidestä johtavasta työhönoton esimiehestä kertoi kotonaan Torslandassa, mitä sitten tapahtui.

Volvolla tarvittiin siihen aikaan joka vuosi 1500 uutta työntekijää. Kun tarkalla haravallakaan ei Pohjoismaista enää löytynyt halukkaita tulijoita, yhtiö lähti Turkkiin. Turkkilaiset työvoimaviranomaiset valitsivat lentokonelastin hyvän teknisen koulutuksen (tai ainakin paperit sellaisesta) hankkineita turkkilaisia, jotka tuotiin Ruotsiin. Mutta työ ei vaan ottanut sujuakseen. Kahdessa viikossa alkuperäisestä tulijajoukosta oli vain rippeet jäljellä. Muut olivat häipyneet omille teilleen.

Työhönoton esimies Vähäjylkän oma tarina oli aivan erilainen kuin hänen turkkilaisten kollegojensa. Hän tuli Volvolle Kärsämäeltä, vähän arkana peläten, miten hän mahtaa kielitaidottomana uudessa maassa pärjätä. Eihän Volvo vielä siihen aikaan sellaisia etuja uusille työntekijöille tarjonnut kuin myöhemmin turkkilaisille. Mutta jo viikon päästä hän sanoi kaverilleen: Kyllä me pärjäämme, sillä meillä on valtava etu noihin muihin verrattuna: "Me tulemme joka aamu töihin".

Vähäjylkän kärsämäkeläistä ajattelua kai nykyisin haukuttaisiin rasismiksi. Myös minä olin siihen aikaan Ruotsissa töissä, en Volvolla, vaan Tukholmassa. Sain syksyllä sieltä eläkepäätöksenkin. Eläkettä ei myönnetty, koska "minulla ei ollut eläketiliä". Ollaan me työteliäät rasistit yksinkertaisia. Minäkin luulin, että eläkekassa on se, joka sitä tiliä pitää, en minä. Voi meitä yksinkertaisia Vuoksenrannan poikia! Hukassa me olisimme, jollei meillä olisi Puolustajaa.

 

Oppimisen oppiminen

80-luvun alussa ajelimme turkkilaisen Sedatin kanssa kuukauden ajan Suomea pitkin ja poikin. Sedat pohdiskeli näkemäänsä tähän tapaan: "Sinähän olet nähnyt, kuinka Turkissa tehdään työtä yötä päivää. Joka puolella hyöritään ja touhutaan, mutta täällä ei kukaan tee mitään. Kaikki vain istuvat ja juovat kahvia. En ymmärrä, miten Allah teidät kaikki ruokkii!"

Kahdeksankymmenluvulla Suomessa elettiin kuin hyvinvointivaltiossa. Ei pidetty kiirettä, vaan tehtiin työt rauhallisesti ja harkiten. Sodan jälkeen kasvanut sukupolvi osasi tehdä melkein mitä vain. Se oli kasvanut pienillä maatiloilla, joissa oli suorastaa pakko oppia tekemään kaikenlaisia töitä ilman tärkeilevien diplomikouluttajien opastusta. Sama tahti oli teollisuudessakin. Olin vuonna 1969 asentamassa suomalaista nestetuikelaskijaa Aivokalvo- ja poliovirustutkimusinstituutissa Moskovassa, kun professori Agol kysyi, mitä kouluja olen käynyt? No tätä kiertokouluahan minä… Pomotusta, jatkuvaa opastusta tai muutakaan niskaan huohottamista ei siihen aikaan tarvittu. Kysymys kuuluukin, onko sellaiselle tarvetta nykyisinkään?

Kaikki koulutus on turhaa, jollei opetettava ole oppinut oppimaan. Nykyaikaisen koululaitoksen isä Jan Amos Komenski joutui Unkarissa opettamaan lapsia, jotka panivat kaiken opetuksen lekkeriksi. Tämä oli Komenskille uutta, sillä tshekkiläisissä kouluissa halu oppimiseen oli kova. Ero johtui siitä, että tshekeissä Komenski oli opettanut veljesseurakunnan, Jednotan lapsia, mutta Unkarissa hän opetti kalvinistien johtamissa kouluissa. Jednotan perheet olivat uskovia perheitä, mutta kalvinistien keskuudessa tyydyttiin muotojumalisuuteen ja sitäkin usein vain siksi, että joku vallasherra oli niin määrännyt. Lapset, jotka ovat riivaajan vallassa, panevat hyvänkin opetuksen lekkeriksi.

Riivaajien valta perustuu petokseen, eikä petoksen paljastuminen suinkaan paranna riivaajien asemaa, joten riivaajat rajoittavat oppimista. Vain vapaa lapsi haluaa oppia, mutta tässä maailmassa vapaita ovat vain ne, jotka Jeesus on vapauttanut.

On turha opettaa ihmisiä, joilla ei ole siihen halua, mutta vielä pahempaa on, kun opinhaluinen oppilas joutuu manipuloivan opettajan valtaan. Jos sellaista opettajaa vähän tölväisee, saattaa kosto olla arvaamattoman raju. Oppilaan on opittava elämään kostonhaluisen opettajan kanssa eräänlaista teatteripeliä, voidakseen yli päänsä selvitä valtiollisen koululaitoksen kourista ehjin nahoin. Onneksi monet opettajat tajuavat koko koululaitoksen olevan riivaajien kourissa, ja yrittävät auttaa oppilasta pelaamaan teatteria koko järjestelmää vastaan. Mutta eivät opettajat opetussuunnitelmalle mitään voi, eikä heidän ammattitaitonsa yleensä riitä edes oppikirjojen sisällön kyseenalaistamiseksi. Oppilaan on siis opittava oppimaan itse, ja hankkimaan tietonsakin muualta kuin "yhteisesti hyväksytyistä" tai muista "demokraattisista" lähteistä. Faktat ovat faktoja, eikä niitä yhteisestä sopimuksestakaan voi muuksi muuttaa.

 

Keskiluokan hävitys

Keskiajan lopulla orjuutettua kansaa hallitsivat kirkko, valtio ja pankit. Keskiluokkaa - vapaita työläisiä ja itsenäisiä maanviljelijöitä ei ollut.

Kerettiläisten ja uskonpuhdistusliikkeiden ansiosta Euroopan orjat vapautuivat ja muodostivat omin voimin toimeentulevan väestönosan, keskiluokan. Nyt tätä keskiluokkaa ollaan hävittämässä. Asialla ovat nyt kirkko, valtio ja pankit.

Suomessa tai Ruotsissa orjuutta ei ollut keskiajallakaan. Mutta nyt se on tulossa tännekin. Keskiluokka, joka vielä luulee olevansa vaurasta - on talo, mökki, autot, osakkeet ja rahaa - ei ole huomannut, kuinka luuloteltu omistus on muuttunut ontoksi omistukseksi. Valtio on ottanut pankeilta lainaa keskiluokan omistuksia vastaan. Lainojen takeena on keskiluokan "maksukyky", jota koko ajan tietoisesti vähennetään. Lisäpaineita muodostetaan myymällä ja panttaamalla kansallista omaisuutta. Kreikassa ollaan jo niin pitkällä, että Kreikan saaria vaaditaan myytäväksi.

Keskiluokka häviää nopeasti. Keskiluokasta tulee orjaluokka. Jumala ottaa pois sen, minkä hänelle selkänsä kääntänyt keskiluokka vielä luulee omistavansa.

Siunaus tulee Jumalalta, mutta nykyajan ihmisille on käynyt kuin niille juutalaisille, jotka eivät kestäneet kuulla Jeesuksen opetusta.

Niin hänen opetuslapsensa tulivat ja sanoivat hänelle: "Minkätähden sinä puhut heille vertauksilla?"
Hän vastasi ja sanoi: "Sentähden, että teidän on annettu tuntea taivasten valtakunnan salaisuudet, mutta heidän ei ole annettu. Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on. Sentähden minä puhun heille vertauksilla, että he näkevin silmin eivät näe ja kuulevin korvin eivät kuule, eivätkä ymmärrä. Ja heissä käy toteen Esaiaan ennustus, joka sanoo: 'Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, ja näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö. Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.' Mutta autuaat ovat teidän silmänne, koska ne näkevät, ja teidän korvanne, koska ne kuulevat. Sillä totisesti minä sanon teille: monet profeetat ja vanhurskaat ovat halunneet nähdä, mitä te näette, eivätkä ole nähneet, ja kuulla, mitä te kuulette, eivätkä ole kuulleet. (Matt 13:10-17)

Helppoa elämää

Kun yleisillä vaaleilla valittu pääministeri hoitaa maan ja kansan asioita, etujärjestöt sopivat palkoista ja armeijakin puolustaa vihollisia vastaan, jääkö äänestäjälle enää mitään tekemistä kuin odottaa päivärahaa ja eläkettä, kun on tuo lama päällä ja työttömyyskin niin pahaksi päässyt?

 

IBM ja Hitler

Lueskelin eilen hammaslääkärin odotushuoneessa Shalom-lehden 2009 tammikuun numeroa. Oli monta artikkelia painavaa luettavaa. Yksi niistä käsitteli tietojenkeruuta, jossa IBM oli alusta asti mukana. Saksan valtio keräsi kansalaisistaan henkilötiedot kortistoihin, valtion ideologialle vastenmielisten ihmisten hävittämiseksi. Sopimus IBM:n kanssa solmittiin kohta kansallissosialistien valtaanpääsyn jälkeen.

EU rakentaa Uutta Eurooppaa. Niin teki Hitlerkin. Samankaltaisuus on niin läpinäkyvä, että nyt jos milloinkaan kannattaa tulla lapsen kaltaiseksi ja turvata Jeesukseen. op/2009-02-10

PS: Samassa lehdessä oli myös Santalan kirjoitus. Sitä en lukenut, ja jos haluat nähdä, mitä mieltä siitä olen, lähetä lehti tänne, niin yritän vastata kysymykseesi palstallani. Lehti itse ilmoittaa olevansa jonkinlainen yleiskristillinen, niin se ehkä sallii muitakin kuin Santalan kirkollista tekstiä. Sitähän vois kokeilla. Terveisin, Osmo/2009-02-21

 

Lihavat ja laihat vuodet

Egypti oli joskus vauras maa, ja yhä vauraammaksi se vain tuli. Faarao näki unta…

Kahden vuoden kuluttua tapahtui, että farao näki unen; hän oli seisovinaan Niilivirran rannalla. Ja katso, virrasta nousi seitsemän kaunista ja lihavaa lehmää, jotka kävivät laitumella kaislikossa. (1.Moos 41:1-2)

Mutta uni jatkui, kunnes tuli aika herätä unesta:


Ja katso, niiden jälkeen nousi virrasta toiset seitsemän lehmää, rumia ja laihoja; ne asettuivat edellisten lehmien viereen virran rannalle. Ja ne rumat ja laihat lehmät söivät ne seitsemän kaunista ja lihavaa lehmää. Siihen farao heräsi. (1.Moos 41:3-4)

Unet kiinnostivat faraota, mutta talousasioissa hän tunsi olevansa vähemmän kyvykäs ja etsi itseään parempaa miestä. Onneksi valtakunnasta löytyi Joosef, joka selitti unen ja sai valtakunnan talousasiat hoitaakseen. Hän keräsi hyvinä vuosina suuret viljavuoret, ja kun laihat vuodet tulivat, hän myi viljaa rahalla, ja kun se loppui, osti vapaat talonpojat valtion orjiksi ja "lunasti" heidän maansa edellisinä vuosina keräämällään veroviljalla:

Niin kului se vuosi. Seuraavana vuonna he tulivat taas hänen luoksensa ja sanoivat hänelle: "Emme tahdo salata herraltamme, että raha on lopussa, ja myöskin eläimemme ovat joutuneet herramme omiksi; meillä ei ole muuta jäljellä annettavana herrallemme kuin ruumiimme ja peltomme. Miksi me menehtyisimme sinun silmiesi edessä, sekä me itse että meidän peltomme? Osta meidät ja peltomme leivällä, niin me tulemme peltoinemme faraon orjiksi. Anna meille siementä, että eläisimme emmekä kuolisi eivätkä peltomme joutuisi autioiksi." Niin Joosef osti faraolle kaikki Egyptin pellot; sillä egyptiläiset myivät jokainen vainionsa, koska nälkä ahdisti heitä. Niin joutui maa faraon omaksi. Ja hän siirsi kansan kaupunkeihin, Egyptin toisesta äärestä toiseen saakka. (1.Moos 47:18-21)

Maailmantalouden lama on keinotekoinen yritys ostaa ihmiset orjiksi. Nyt tilanne onkin toinen, kuin Josefin ollessa Egyptin pääministerinä. Maailmantalouden nykyinen pääministeri on kyllä kerännyt veroja - ja raskaalla kädellä kaiken lisäksi, mutta vanhat säästötkin on syöty jo ennen laihojen vuosien alkua. Hyvinä vuosina ihmisistä on tehty ahneita "kuluttajia", ja kun laihat vuodet tulevat, joutuvat he orjiksi. Ukrainan kansanmurha kesti yhden vuoden, ja joka viides ukrainalainen kuoli. Seitsemää laihaa vuotta nykyinen maailmantalous ei kestä, mutta niinhän se on suunniteltukin. Kissinger pitää tulevaa katastrofia mahdollisuutena toteuttaa globalisointi, eli nimellä Global Governance toteutettava maailmanvallankumous.

 

Velat anteeksi

Israelin laki, toora, määräsi kaikki velat anteeksiannettaviksi sapattivuotena. Sapattivuotta vietettiin joka seitsemäs vuosi, joten velat vanhenivat automaattisesti vähintään kuuden vuoden kuluttua velanotosta.

Jeesuksen kanta velan vanhenemiseen on joustavampi. Meitä hän neuvoo rukoilemaan:

ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme (Matt 6:12)

Jos me annamme velat anteeksi heti, hänkin antaa anteeksi heti. Mutta jos me emme anna anteeksi koskaan, ei niin ei hänkään:

Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne. (Matt 6:14-15)

 

Ontto omistus ja ontto evankeliumi

Suomen maatilojen sosialisointi etenee siten, että omistajalle asetetaan niin suuret velvoitteet, ettei hän niistä selviydy. Hiipivän sosialisoinnin tekniikkaa kutsutaan "ontoksi omistukseksi". Konstia kokeiltiin Venäjällä. Kun maajussia vielä uhataan lyijymyrkytyksellä, hän valitsee mieluummin kolhoosin.

Paholaisen valtaan joutuminen alkaa vaaleista. Sinä joko valitset Jeesuksen seuraamisen tai sitten et. Mutta tämänkin paholainen on ottanut huomioon. Hänellä on tarjolla vaihtoehdottomat vaalit ja evankeliumistakin ontto malli. Ontto evankeliumi on sitä, mitä Radio Deissä esitettiin pääsiäisenä 2008 ja se kuuluu suurinpiirtein näin: "Kristus kuoli puolestasi, niin ettei sinun tarvitsisi kuolla".

Jollet tiedä, mikä evankeliumin täysversio on, niin se kuuluu suurinpiirtein näin: "Kristus lunasti maailman synnin vallasta kuoleman kautta, ja kun sinä kuolet maailmalle Kristuksen ristin kautta, sinäkin saat elää hänen ylösnousemuksensa voimasta." Voin kokemuksesta vakuuttaa, että Jeesuksen ylösnousemuksesta eläminen on ylivertaista paholaisen parhaisiinkin tarjouksiin verrattuna.

 

Kemijärven sellu

Skenaario yksi. 1) Ajetaan tehdas alas väittämällä, että puuta ei ole. 2) Myydään tehdas pilkkahintaan "islantilaiselle" sijoittajalle. 3) Valtio rakentaa radan Kemijärveltä Alakurttiin. 4) Paljastuu, että "islantilainen" sijoittaja on saman rajan takana, jossa sen metsätkin. 5) Työpaikat pelastuvat ja raha siirtyy siinne, minne Suomen valtion muutkin rahat ovat menneet sosialistisen harvainvallan suureksi iloksi. 6) Työmies huomaa olevansa orjapalkalla orjan asemassa, mutta onhan hän saanut sen, minkä on tilannutkin. op/2008-01-08

 

Maaseudun tulevaisuus

Luin kylässä käydessäni Maaseudun Tulevaisuudesta juttua, jossa kerrottiin slovakialaisten maatalousyrityksien olevan EU-alueen parhaiten tuottavia. Minusta näytti, että viljelijät ovat alkaneet valehdella toinen toisilleen, sillä Slovakian ja Suomen maatalousyritykset eivät ole vertailukelpoisia. Entisissä SOS-maissa ei kolhooseja muutettu viljelijävetoisiksi maatalousyrityksiksi, vaan niistä tehtiin suoraan kapitalistisia yrityksiä, joissa omistajatulo on kyllä korkea, mutta varsinaisten maataloustyöntekijöiden palkat surkeita. Ei kai maajussit ole rakentamassa tulevaisuuttaan valheen varaan?

 

Luoja on luovuuden isä

Joku viikko sitten kävimme lasten kanssa tutustumassa Karhumäen veljesten aikaansaannoksiin Kuorevedellä. Kiinnostusta herätti se, että ensimmäiset 12 ikävuottaan Niilo Karhumäki oli kotonaan korpien keskellä Multialla, ei käynyt koulua, vaan sai opetusta tädiltään. Tunnettiinko Karhumäen talossa Jan Amos Komenskin opetusopin teoriat vai ei, sitä en tiedä, mutta joka tapauksessa niiden mukaan talossa siis meneteltiin. Komenski (latinaksi: Comenius) oli sitä mieltä, että lapselle ensin pitää opettaa abstraktiotasoltaan alhaiset käytännön asiat, ja vasta 12 vuoden iässä siirryttävä "äidinkoulusta" seuraavaan opetusasteeseen, mihin kuuluvat mm. kielet ja matematiikka, ja vasta seuraavan kuusivuotiskauden jälkeen abstraktiotasoltaan ylimpiin, eli hengellisiin oppiaineisiin.

Karhumäen veljekset aloittivat rakentaa lentokoneita Jyväskylän Keljossa ja ensimmäisen lento itse rakennetulla ja itse suunnitellulla koneella tehtiin maaliskuussa 1926. Niilo istui ohjaajan paikalla ja nokalla oli kahdeksan hevosvoiman Harley Davidson.

Karhumäen veljesten tarina on menestystarina Suomesta, mutta opettavainen sellainen. Vuonna 1955 painetun Otavan Pienen Tietosanakirjan mukaan Veljekset Karhumäki Oy on lentokonetehdas, suorittaa koneiden korjauksia, huvi- ja matkalentoja, ilmavalokuvausta ja lentokoulutusta. Reittiliikennelupia reittilennoille sille ei kuitenkaan myönnetty kuin muutamille harvoille ja epäedullisille reiteille, mikä teki lentoyhtiöstä suuren tilauslentoyhtiön.

Karhumäen veljesten menestys oli liikaa Suomen valtiolle. Kun yhtiön osuus oli kasvanut 48 prosenttiin, se päätettiin kukistaa. Valtio pani lentobensiinille sellaisen veron, että yhtiö oli polvillaan - ei veron takia, vaan siksi, että valtion omalta lentoyhtiöltä Finnairilta tätä veroa ei peritty. Finnairin pääjohtajana oli silloin Potila, se sama, joka Rauma-Repolassa johtajana ollessaan oli myynyt kolme mahtavaa kalatehdasalusta Neuvostoliittoon sellaiseen hintaan, että tappioiden paljastuttua suojatyöpaikka valtion hoivista oli miehelle varmasti enemmän kuin tervetullut. Repolassa sanottiin silloin, että niillä "rapulaivoilla" Sorsa osti neukkujen sympatiaa tulevalle presidentin uralleen.

Karhumäen kaappauksesta ei ole kulunut vielä pitkäkään aika. Kuoreveden Hallilla elämänmeno on vieläkin vähän leppoisampaa, kuin muualla Suomessa. Kun ihmettelin, että miehittämättömän bensa-aseman seinältä ei paineilmaletkuja vielä ole varastettu, vastasi paikkakunnan mies, että täällä ne Karhumäen pojat pitävät asioita kunnossa. Vaan harvinaiseksi alkavat käydä nämä patruunat. Posti toi juuri kirjan (Kiitoksia lähettäjälle!) siitä, miten VISE-yhtiöt lopetettiin.

Vise-yhtiöiden tarina on kerrottu Kauko Parkkisen kirjassa "Laillinen murha - VISEn taru ja tuho". Tietoa kirjasta löytynee osoitteessa www.kauko-kustannus.fi. Yhtiö teki mm. vedenpuhdistuslaitoksia ja sillä oli suuria rakennusurakoita etenkin arabimaissa. Projektimiesten keskuudessa se oli kuuluisa siitä, että se ei maksanut lahjuksia urakoita saadakseen.

VISE-yhtiöiden johdossa oli uskova mies. Eihän toki paholainen tykännyt siitä, että sellaiset menestyvät tässä maailmassa. Mutta voivatko paholaisen omia toimintatapoja käyttävät yritykset menestyä? Puolue-eliitin oma lippulaiva Valco on siitä hyvä esimerkki. Surkuhupaisa on myös rakennusliike HAKA:n tarina. Eräs venäläinen kapteeni kertoi, että "HAKA ajoi hevosella, joka kompastui". Hevosen nimi oli Rutskoi; ja kun Rutskoi osallistui kapinaan, menetti HAKA sisäpiirin miehensä ja yhtiö kaatui.

Suomella on vielä toistaiseksi ollut näitä kaadettavia. Mutta koululaitoksen manipulointi alkaa jo purra. Lasten luovuutta kitketään pois väen väkisin. Tilalle tarjotaan tasapäisyyttä. On ollut mielenkiintoista seurata, kuinka samankaltaisia sosialistien ja jesuiittojen toimintatavat ovat, mutta ei se silti mikään ihme ole, olihan myös Adam Weishaupt Ingolstadtin jesuiittojen kasvatteja, jollei peräti eräs niitten johtajista.

Kaikkien uskonpuhdistuksen piiriin jääneiden maiden ensimmäisenä huolena oli koululaitoksen järjestäminen, ja se tepsi. Pohjoismaat, Saksa, Englanti ja Hollanti lähtivät nousuun. Sellaisissakin maissa kuin Puola tsekkiläisten Jednotan veljien, luterilaisten ja kalvinistien seurakuntien ensimmäisiin tehtäviin kuului koulujen perustaminen, sillä ennen heitä Puolassa ei kouluja ollut kuin nimeksi. Tulokset olivat hyvät: Sen vajaan sadan vuoden aikana, jonka kristityt saivat Puolassa toimia, maa kukoisti, mutta kun jesuiitat tulivat, Puolasta tuli taas hengellinen, taloudellinen ja poliittinen kääpiö.

Jesuiitat eivät suinkaan lopettaneet Puolan kouluja. He valtasivat ne poliitikkojen avulla tehdäkseen niistä valtansa välikappaleita. Koska yhtäläisyys Suomen valtion peruskoulujen kanssa on näin silmiinpistävä, kannattaa lukea, mitä kirkon omasta piiristä lähtenyt Broscius jesuiittojen touhusta sanoi:

Jesuiitat opettavat lapsille Alvarin kielioppia, mikä on vaikeasti ymmärrettävä ja opittava, ja niin paljon aikaa kuluu siihen. Tämän he tekevät monesta syystä: että lapset saadaan pidettyä kauan koulussa, ja että he saisivat vanhemmilta, joiden lapsia he ovat palkkioitta opettavinaan lahjoja jopa paljon enemmän, kuin jos he olisivat tehneet sitä normaalisti palkattuina; ja toiseksi pitääkseen lapset kauan koulussa päästäkseen tarkkaan selville, mitä heidän mielessään liikkuu; että he - kolmanneksi - voisivat kouluttaa pojan omia tarkoituksiaan varten; ja neljänneksi, että heillä olisi jokin tekosyy, minkä nojalla he voisivat pidätellä häntä siinä tapauksessa, että joku pojan ystävistä haluaisi ottaa pojan heiltä pois ja sanoa, että antakaa sille nyt aikaa edes sen verran, että oppii lukemaan ja kirjoittamaan, sillä lukutaito on kaiken muun tiedon perusta; ja viidenneksi ne haluavat pitää pojat koulussa miehuusikään asti, että he saisivat sidotuksi sääntökuntaansa ne, jotka ovat osoittautuneet kyvykkäiksi tai joilla on toivoa suurista perinnöistä; kun taas sellaisia, joilla ei sellaisia kykyjä tai näkymiä ole, he eivät pidättele. (kts. Walerian Krasinski: Slavonia; Lontoo 1849, sivu 182)

Suomessa ongelma on siinä, että jumalaton suomalainen ei rakasta lastaan, eikä tiedä sitäkään, mitä koulussa tapahtuu. Koulussa on menossa lukutaidon vastainen kampanja, joka vain vähän eroaa siitä, josta Broscius yllä kertoi. Suomalainen lukutaidon vastainen hyökkäys on moniosainen. Lasta opetetaan muka lukemaan, mutta opetetaan tavuja huomioimatta, jolloin lukemaan oppimiselta on perusta pois. Tavutuksen opettamatta jättäminen on este myös kirjoittamisen oppimiselle. Kirjainten uusi ääntämistapa taas, paitsi että se tekee lukemaan oppimisen entistäkin vaikeammaksi, tekee mahdottomaksi lyhenteiden - joita nykykielessä on entistä enemmän - lausumisen. Huomasin tämän, kun poika yritti epätoivoisesti lukea kuljetuskontin kyljestä tekstiä FNS. Vanhalla tyylillähän tämä on yksinkertaisesti eFeNeS, mutta nykykoulun käyttämä ääntämistapa yksinkertaisesti estää lyhenteiden lukemisen. Kaikki vanhemmat eivät ole huomanneet sitäkään, että kaunokirjoitusta ei koulussa enää opeteta. Kirjoitusmerkit on muutettu vaikeasti yhteenkirjoitettaviksi ja kulmikkaiksi, vähän painokirjaimia muistuttaviksi irtokirjaimiksi, joiden kirjoittaminen on hidasta ja jälki rumaa. Yhtenäkin aamuna koululaisilla oli kaksi tuntia kuvaamataitoa, mutta nopeasti kirjoitettavan kaunon opettelemiseen ei vaan aika riitä. On helppo kuvitella, miten nuo lapsiparat hikoilevat, kun pitäisi tehdä neuvottelupöydässä muistiinpanoja sitten vähän vanhempana. op/2007-05-24

 

Työvoimapula Venäjällä ja Suomessa

Venäjä on maailman suurin maa, mutta siellä on vain 140 miljoonaa asukasta (virhe 162 korjattu/op). Työvoimapula on valtava. Kaiken lisäksi väkiluku vähenee liki miljoonalla vuodessa. Nyt Venäjä on ryhtynyt houkuttelemaan ulkomaille muuttaneita venäläisiä takaisin maahan ja lupaa maksaa matkat ja antaa starttirahan maahantulijoille. Ensi vaiheessa Venäjä odottaa miljoonan ihmisen muuttovirtaa. Takaisin Venäjälle muuttavat menettäisivät kuitenkin oikeuden kaksoiskansalaisuuteen, joten eivät taida edes Israeliin muuttaneet juutalaiset lämmetä ajatukselle.

Joku viikko sitten olin rekisteröimässä omaa Venäjän viisumiani erään Venäjän pikkukaupungin viranomaisten luona. Emännältäni kului pari päivää erilaisissa jonoissa, ja minunkin piti lähteä pari kertaa liikkeelle leimaa hakemaan. Viranomaisten käytävillä asioittensa käsittelyä odottamassa oli tympääntynyt joukko lähinnä Venäjän entisistä alusmaista saapuneita kansalaisia. Kaikesta näkyi, että ne vähätkin työvoimaresurssit on pantu tekemään sitä ikimuistoista, tuottamatonta työtä: valvomaan toinen toistaan. Yli tuhannen kilometrin automatkalla Viipurista Kalugan alueen perukoille näimme yhden ainoan viljellyn pellon - ja sekin sato oli jäänyt korjaamatta.

Suomen viranomaiset tai ainakin Yleisradio muistuttaa, että Suomen työvoimapulaa voitaisiin helpottaa ukrainalaisilla ja venäläisillä työntekijöillä. Samaan aikaan kuitenkin kiinalaiset ovat tulleet Siperiaan töihin, ja varmasti sinne jäävätkin. Onhan sitäkin maata jonkun viljeltävä, sillä öljytuloista elää vain Moskova ja maakuntien eliittikaupunginosat, jos vain joku menee Siperian öljykentille.

Euroopan syntyvyysluvut ovat sitä luokkaa, että edes turkkilaisten on aivan turha anoa pääsyä Eurooppaan. Heidät otetaan aivan varmasti avosylin vastaan senjälkeen, kun asiaintila vanhenevalle Euroopalle on selvinnyt - jos Eurooppa silloin yli päätään vielä on olemassa. Sillä tammikuussa 2007 EU:n puheenjohtajavaltioksi tulee Saksa, ja Solanankin on määrä astua uuteen virkaansa. op/2006-11-16

PS 2010-08-14/op. Venäjän väkiluku oli tekstissä ilmoitettu väärin. Todellinen väkiluku on noin 140 miljoonaa ja se vähenee melkein miljoonalla joka vuosi. Samalla muslimiväestön osuus väestöstä nousee, sillä tataarit osaavat synnyttämisen taidon venäläisiä paljon paremmin.

 

Kaaoksen kautta valtaan

Terve järki on ihmisen suurin pääoma. YyKoossakin se on tajuttu, ja sitä on jopa inventoitu. Onhan sitä vihollisen tiedettävä, kuinka paljon järkeä on, että sen hävittäminen voidaan tehokkaasti suorittaa. Kun järki on kaadettu, voidaan vaikka kylvää maissia Uralille, Siperian setrejä Karjalan metsiin, yhdistää maatilat suuremmiksi yksiköiksi ja rahapalkka korvata seksuaalisella "suvaitsevaisuudella" ja pika-aborttiasemilla.

Järkevän ihmisen kaatamisessa on sellainen vaikeus, että järkevä ei kaadu niin helposti, kuin vihollinen tahtoisi. Siksi on olemassa valtiot, jotka voivat antaa järjettömiä direktiivejä, joiden avulla järkevät pakotetaan alistumaan järjettömyyteen. Jos Kominmaan pientalonpojista sitten yksi prosentti jääkin kolhoosiin liittymättä, ei se enää missään tunnu.

Konstit on monet. Sähköyhtiöt avattiin "kilpailulle". Tänäänkin sähkö on mennyt Parkkuun kylän keskustassa poikki jo moneen kertaan. Ja sitä tapahtuu lähes joka päivä, satoi tai paistoi. Kun tulin Kuruun, oli pakko hankkia UPS-laite, etteivät jatkuvat katkokset kokonaan sekoittaisi koneita, joita piti niitäkin olla vähintään kaksi. IBM on kestänyt hyvin kaikki jännitekatkokset, ja kerran sellaisesta lukkoon menneen Fujitsun korjaus meni takuuseen. Syöttökatkoksien varalta hankittu ranskalainen UPS, merkkiä Pulsar ES 5+ ei kestänyt kahta perättäistä jännitekatkosta. Kun jännite äkkiä palautui, vastakäynnistynyt katkeamattoman syötön vekotin lakkasi ottamasta latausvirtaa, ja kun akut olivat tyhjentyneet, oli laitteesta tullut käyttökelvoton. Kaiken lisäksi asumme talossa, jossa on vain sähkölämmitys.

Ennen "kilpailuttamista" sähköyhtiön kannatti tehdä kunnolliset sähkölinjat. Nyt ei näköjään kannata. Kun jakeluverkot on menneet siihen kuntoon, että jännitekatkoksia tulee monta päivässä, voidaan loppuunajettu yhtiö myydä pois, ja sijoittaa rahat taas johonkin uuteen tuottavaan bisnekseen. Saas nähdä milloin Vattenfall Oy häipyy Parkkuun kylästä. Olisi kuitenkin tyhmää luulla, että asiat siitä parantuisivat, sillä edistys tulee Jumalalta. Jumalattomalta eduskunnalta voidaan odottaa vain harmeja, sillä paholaisen pyrkimys on päästä kaaoksen kautta valtaan.

Paholaisen lääke kaaokseen ajetulle sähkönjakelulle on tietysti enemmän direktiivejä. Ja kun siihen on tultu, tarvitaan enää vain yksi, terveen järven kokonaan kieltävä direktiivi, ja sekin vain niitä varten, jotka eivät jaksa puolta tuntia innostuneen oloisesti aplodeerata paholaisen palopuheille.

 

Työvoimatoimistossa

Aleksis Kiven romaani Seitsemästä veljeksestä oli Paasikiven ykköskirja Raamatun ohella. Näitä kahta kirjaa hän kuljetti matkoillaankin mukanaan. Seitsemässä veljeksessä kiteytyy suomalaisen miehen toive päästä pakkovaltaa pakoon. Paholaisen vallassa olemassa maailmassa se ei kuitenkaan onnistu millään muulla keinoin, kuin kuolemalla tälle maailmalle Jeesuksen ristin kautta. Kun on tarpeeksi hyvin kuollut, ei kouhojen kouhotus, eikä edes synti enää kiinnosta.

Aleksis Kiven romaanihenkilöiden unelma toteutui Impivaarassa todellisen tuntuisesti, mutta heidän paluustaan Jukolaan tuli utopia, vaikka saattaahan se perhe-elämä ilman Jumalaakin näyttää onnelalta, jos sitä syfilistä sairastavan miehen vinkkelistä katselee.

Kiven päivänä olin taas työvoimatoimistossa. Virkailija näytti tietokoneeltaan pitkän rivin kielenkääntäjän työpaikkoja. Joopa joo. Taas jouduin opettamaan näitä valtion virkamiehiä. Japanin kielen kielenkääntäjä ei ole sama kuin venäjän kielen kääntäjä. Ja sitten ne monet käännöstoimistot. Ne hakevat kääntäjiä, tekevät heidän kanssaan sopimuksen käännöstöistä, ja lupaavat ehkä antaa käännettävää tiettyyn sivuhintaan, jos sellaista heille tarjotaan. Siis sinä joudut sopimusorjuuteen, ilman että saat penninkään hyvitystä. Mutta sitten sillä oli venäjänkielisen erämatkaoppaan paikka tarjota Sallasta. Se oli nähtävästi se sama paikka, joka oli auki jo vuosi sitten. Silloin soitin niille sinne Sallaan, ja taisin lähettää postiakin, vaan eivät ne vastanneet. Toista kertaa en samaa virhettä kuitenkaan aio tehdä.

Ihmettelen vain sitä, että kuinka alas vielä 1960-luvulla niin hyvin toimineet työvoimatoimistot ovat vajonneet. Osasivat ne silloin, vaikka niillä ei ollutkaan tietokonetta. Sitten se rupesi puhumaan eläkkeestä. No, siitähän minä olen jo kirjoittanut, niin etteipä muuta tällä kertaa Kiven ja Paasikiven unelmista.

 

Valtio haastaa Jumalan

Posti toi Eläketurvakeskuksen kirjekuoressa Helsingistä postitetut propagandakirjaset "Työntekijän eläke" ja "Yrittäjän eläke", ehkäpä siksi, että olen niitä maksuja maksellut. Heinäkuun alussa 1962, kun se työeläkerahastus Suomessa alkoi, olin Rakennus Oy Laineen asfalttiasemalla töissä nuorempana konemiehenä. Makselua jatkuikin sitten aika pitkään, kunnes 1998 palkkatyö loppui. Viimeisen seitsemän vuoden aikana pätkätöistä valtio ei ole enää paljon netonnut.

Maksumiehen osa on yksinkertainen. Mutta valtio pyrkii olemaan muutakin, kuin maksattaja. Kannattaisikohan valtion "turvakeskuksiin" uskoa? Kokemus antaa selvän vastauksen. Omia kokemuksia on toisen "turvajärjestelmän", työttömyysturvan piiristä. Kun 1998 jäin ilman palkkaa, (töitä on aina), en saanut työttömän työnhakijan statusta, ja viimeksi pari kuukautta sitten virkailija kertoi minulla olevan pätkätöitä. Tulos: Seitsemän vuotta ilman penniäkään sitä paljon mainostettua työttömyysturvaa. Ja että lukijakin tietäisi, mitä ne "pätkätyöt" ovat: viimeksi vuoden 2004 kesällä pari viikkoa tulkkausta Kurun metsäkoululla.

Lueskelin toki näitä "Eläketurvakeskuksen" lähettämiä propagandavihkosia. Pykälänikkareina ne ovat viisaita, kuin Saatana. Niistä saa sellaisen luulon, että vuonna 1944 syntyneenä olisin jo jonkun aikaa ollut työttömyyseläkkeellä. Mutta ehdoissa sanotaan: "2. Hänelle on maksettu työttömyyspäivärahaa 500 päivän enimmäismäärä". Vaan kun ei ole maksettu, niin ei sitten tartte maksaa myöhemminkään! Saatanallisen yksinkertaista, ja niin tehokasta!

Saksalaisen keskitysleirin portin päällä oli kyltti: Arbeit macht frei. Kyltin teksti, "Työ tekee vapaaksi" oli avoin haaste Raamatun väitteelle, jonka mukaan Kristus on vapauttaja, "soter", kuten kreikkalainen lähdeteksti sen ilmoittaa. Asian pitäisi olla täysin selvä, mutta siitä huolimatta keskitysleireillä on kannattajansa, sillä ne, jotka niitä rakentavat, eivät usko itse niiden sisälle joutuvansa. Sekin luulo on väärä. Kun Saksa vapautettiin, Aatu ampui itse itsensä. Neuvostoliiton arkkitehdit tekivät aidan koko maan ympärille, niin että koko maasta tuli keskitysleiri. Globalisaation arkkitehdit ovat jo suunnitelleet sitäkin suuremman keskitysleirin. "Koko maailma on verolle pantava" on kaikkien fasistien unelma.

Jeesus tuli viedäkseen meidät ulos keskitysleiristä. Egyptissä noin 1500 eKr hän järjesti näytösesityksen siitä, miten se tulee tapahtumaan. Vihollisen toimet kielivät nyt siitä, että tämän maailman "turvajärjestelmät" eivät ole meitä varten. Ja toisaalta, emmehän me äänettömiksi yhtiömiehiksi Saatanan systeemeihin koskaan pyrkineetkään.

Eräässä suhteessa valtion hyökkäys on kuitenkin mielenkiintoinen. Pystyykö Jumala huolehtimaan kansalaisistaan? Vai odotammeko liikoja? Paavali vastauksesta käy ilmi, että kaikkein surkuteltavimpia ovat ne, jotka toivovat sekä maallista hyvää, joita heille kuitenkaan ei anneta, ja taivaallista hyvää, jota ilman he jäävät, myytyään sielunsa saatanalle. Jos siis valitsit Jeesuksen, ole ainakin johdonmukainen valinnoissasi, sillä näin se on:

Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat. Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena (kr. ap'arhi, ensi hedelmänä) kuoloon nukkuneista. Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta. Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, mutta jokainen vuorollaan: esikoisena (kr. ap'arhi, ensi hedelmänä) Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan; sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman. (Apostoli Paavali, 1.Kor 15:19-24)

Raamatun miehet kehottavat rakentamaan omat, siis vihollisesta riippumattomat, sosiaali-, oikeus- ja muut sellaiset palvelut, mutta sitähän vihollinen vihaa kuin ruttoa. Käytäntö osoittaa vielä, että vihollinen on kerta kerran jälkeen onnistunut valtaamaan uskovien keskinäiset yritykset, niin että vain kaikkein yksinkertaisimmat niistä toimivat. Tosin tulossa olevan "suuren sosiaalisen katastrofin" aikana taas ollaankin lähtötilanteessa, jossa vain omat uskovien omat keinot tepsivät. Laajemmassa mitassa tähän asiaan palataan vasta Suuren Vaivan Ajan ja Karitsan Häiden jälkeen. op/2005-07-08

 

Kun suomalainen ei kelpaa

Yleisradion uutisiksi mainostetussa propagandalähetyksessä meitä valmistettiin siihen, että kun suuret ikäluokat vanhenevat, ei maassa riitä hoitoalan henkilökuntaa, ja kerrottiin, että ponnistelut venäläisen ja ukrainalaisen hoitoalan henkilökunnan saamiseksi maahan on aloitettu.

Velipoika kertoi, että hänen tyttärensä pyrki hoitoalan ammattikouluun Kuopioon, mutta ei päässyt. Samoin oli käynyt sadalle viidellekymmenelle (150) muullekin halukkaalle. Entäpä koko maassa, jos yksin Kuopiossa hoitoalan ammattilaisia ei haluta kouluttaa. Onko se nyt aivan varmaa, että Halosen-Lipposen-Vanhasen Suomessa suomalainen ei kelpaa enää mihinkään? Vai onko Solana ja UE:n taustavaikuttaja jo niin vahvoilla, ettei Halosella, Lipposella ja Vanhasella ole enää muuta neuvoa?

Suomea on rakennettu Jumalan armosta. Mutta jos Jumalan armo torjutaan, häviävät Jumalan lahjatkin sen siliän tien. Jos haluat tietää, missä sinä todennäköisesti tulet eläkepäiväsi viettämään, selvitä itsellesi, missä ovat lähimmät, uudet, vielä käyttämättömät keskitysleirit. Etene sitten niin, että tutustut Tukholman profetiaan ja Ilmestyskirjaan. Ja yhden asian haluan vielä sanoa sinulle: Meidät uskovat viedään ensimmäisenä keskitysleirille, mutta älä anna niiden pettää itseäsi ainakaan tässä kohdin: Uskovat viedään kyllä ensimmäisenä, mutta sitten tulee muitten vuoro. Marssijärjestys lienee sama, kuin Hitlerin Saksassa. Viimeinen Aatu ampuu itse itsensä.

 

Asiakkaana työvoimatoimistossa

Oletko koskaan käynyt asiakkaana työvoimatoimistossa? Se saattaa olla järisyttävä kokemus, mikäli et saatu kuulumaan etuoikeutettuihin kansalaisiin. Tuoreimmat kokemukseni ovat viime viikolta. Tiistaina 24.04.2005 minulla oli "ilmoittautuminen", jota varten menin Kurun kunnantalolle, jossa mainittu viranomainen istuu. Työnhakijan asiakaskortin esittämisen jälkeen virkailija kääntyi tietokoneensa puoleen ja kertoi: "Teidän hakuehdoillanne täältä löytyy yksi paikka Tampereelta". Tädin selostus tarjotusta työpaikasta tuntui oudolta, ja kotona otin esiin virkailijan minulle tarjoaman ilmoituksen osoitteesta www.mol.fi. Se kuului seuraavasti:

 

Fastems Oy Ab

Tehtävä: Translator, chinese

Kuvaus: We are looking for a native Chinese speaking person for the summer 2005. Your job would be to check and translate our technical user's manuals, maintenance instructions, safety procedures etc. In addition, you would do the localization of our software and be helping with our Chinese marketing material. You know the common software tools like Word and Excel, and won't be afraid of learning new programs. You are able to solve the basic problems related to Chinese characters with normal computer programs. The translations are done from English to Chinese so you need to have very good skills in English. You should be able to write good Chinese and not be afraid of technical stuff. Your work place would be in the Fastems Head Office in Tampere, Finland.
For more information, please contact: J-P Annala tel. 03-270 5000 or mobile 0400-270 505.

Työnantajan WWW-sivu: http://www.fastems.com
Työnantajan osoite: Tuotekatu 4, 33840 TAMPERE
Yhteystiedot: J-P Annala, (03) 270 5000, 0400-270 505, annala@dexters.fi
Työpaikan osoite: Tuotekatu 4, 33840 TAMPERE

Työpaikkojen määrä: 1 Asunto: Ei Työkokemus: ei lainkaan - 1v
Palkkaus:
Työ alkaa: 23.05.2005 Työnkesto: 1 - 3 kk Työaika: kokopäivätyö

Hakuaika päättyy: 10.05.2005

Paikka ilmoitettu: 19.04.2005

Lähde: Työministeriön työvoimapalvelujen tietojärjestelmä 25.04.2005 16:40

Siinähän työn tarjoaja vaatii, että palkattava henkilö olisi syntyperäinen kiinalainen. Sellaiseltako minä näytän? Virkailija totesi myös, että olen käynyt töissä metsäoppilaitoksella. Niinpä niin. Pari viikkoa tulkkaushommia noin vuosi sitten. Muutamassa minuutissa asia oli edennyt niin pitkälle, että minulle merkittiin seuraava ilmoittautumispäivä 10.10.2005.

Lopuksi kysyin virkamiehen mielipidettä siitä, miksi minun on seitsemän vuoden aikana niin monta kertaa pitänyt selostaa kykyni ja osaamiseni heille, vaikka siitä minulle ei ole ollut mitään hyötyä. Ja heti sillä oli vastaus. Se katsoi tietokoneellensa ja julisti, että teillä on ollut vain yhden kerran, vuonna 2003, asiantuntijahaastattelija ja kysyi, haluaisinko uudestaan sellaisen. Asiantuntijahaastattelija tai ei, mistäpä minä olisin tietänyt, minkälainen herra minua milloinkin on tenttaamassa. Kaikki ovat kuitenkin käyttäytyneet samalla lailla ja kaikille olen juurta jaksain selostanut - usein parin tunnin mittaisissa haastatteluissa - työkokemukseni, osaamiseni, työhistoriani ja pyrkimykseni, mutta aina turhaan. Ilmeisesti itsensä Saatanan ohjelmoima tietokone kuitenkin kertoo, että vain yhden kerran …

Olen ajatellut kirjoittaa noottisivulleni selostuksen koko siitä seitsemän vuoden jaksosta, jonka olen ollut työvoimatoimiston asiakkaana. Mutta toistaiseksi minä olen säälinyt niitä, ja odottanut, että ne tekisivät parannuksen. Siis aivan sellaisen vanhanaikaisen parannuksen: Puhuisivat totta, tekisivät ei suinkaan konnuuksia vaan aivan rehellistä, kunniallista työtä ja kunnioittaisivat Jumalaa.

 

Porkkanan hinta

Neuvostoliiton valtio maksoi tuottajalle 12 kopeekkaa omenakilosta. Sitä, mitä omena kaupassa maksoi, en sitten tiedäkään, sillä omenaa ei kaupassa ei juuri näkynyt. Valtiolla oli kyllä omia, suuria omenantuottajia, kolhooseja ja sovhooseja, mutta kolhoosin ja sovhoosin työntekijöille ei joko maksettu palkkaa lainkaan, tai sitten niin vähän, että omenatkin jäivät keräämättä, jos niitä yli päätänsä puihin ilmaantui. Jos valtion määräämä luovutusvelvollisuus oli täytetty, loput omenat jäivät odottamaan muita poimijoita.

Omenakolhoosin keräämättä jääneet omenat päätyivät tavallisesti vapaille markkinoille, markkinahintaan. Habarovskin ja Moskovan katukaupassa omenan käypä hinta oli 10 ruplaa per kilo. Ne, jotka omenia tarvitsivat, joutuivat maksamaan omenista noin 80-kertaisen hinnan tuottajahintaan verrattuna. Se oli sitä suunnitelmataloutta se. Lentolippu Moskovasta Habarovskiin (7 tunnin lento) maksoi siihen aikaan 123 ruplaa. Gruusialaiset omenankaupustelijat suorastaan rikastuivat, mutta Neuvostoliitto romahti.

Gorba sanoi 1990 Lontoossa, että Euroopan Yhteisö on uusi Neuvostoliitto. Onpa hyvinkin. Suomalaiselle tuottajalle suuri kotimainen keskusliike tarjosi 11 senttiä kilolta irtoporkkanaa. Sillä ei kauan porkkanaa tuoteta. Mutta suuri suomalainen keskusliike ei sitä sure. Sen mukaan porkkanaa kyllä maailmalla riittää. Niin ne ajattelivat Neuvostoliitossakin. Ne imivät kuiviin Eestin, Latvian, Liettuan, Tatarstanin, Mordvan, Marin, Gruusian, Venäjän, Ukrainan, Puolan, Romanian, Itä-Saksan, Tshekkoslovakian, Vietnamin ja monen muun onnettoman resurssit. Ja kun se oli tehty, pääsivät onnekkaimmat niistä laitumelle lihomaan. Siksi aikaa, kun lypsykoneita laitetaan parempaan kuntoon. op/2005-01-05

PS. Lukija huomatkoon, että kirjoitan vain hengellisiä kirjoituksia. Tämän kirjoituksen sanoma voidaan sanoa lyhyemminkin. Vanhemman polven suomalaiset ilmaisivat sen näin: "Ahneudella on paskainen loppu". Raamatun teksteissä asia ilmaistaan hieman toisin, mutta asia ei siitä muutu. Käskyllä voidaan tosin pudottaa tuottajahintaa olemattomiin, elikkä laillistaa varastaminen, mutta Jumala ei siunaa varastamista. Mutta myös välittäjän, siis keskusliikkeen osakkeenomistajan, työntekijän ja muun jakeluportaan rahastajan ahneudella on rajansa. Kristityn on valvottava, ettei hän mene samaan ehtoollispöytään kenenkään ahneen kanssa.

 

Tähän on tulossa tekstiä … siitä, kun Heikki sai potkut Insinööriuutisista; Joo. Lisätietoa on tullut. Uudessa tekstissä esitetään myös sen jo painetun, mutta takavarikoidun lehden pääkirjoitus "Tasapuolinen tuomio", jonka takia Heikki erotettiin päätoimittajan pallilta. op/2005-01-19

 

Defitsiitti

Venäläiset kysyivät, onko teillä siellä Suomessa puutetta, "defitsiittiä". Venäjällähän oli kaikkea, mutta ei tarpeeksi. Olivat siis keksineet sanan defitsiitti, ettei olisi ollut tarvis tunnustaa tosiasioita. No, minun oli vastattava, että on meillä Suomessa defitsiittiä. Kaksi yleisintä defitsiittiä ovat järki ja raha. Niitä kun olisi tarpeeksi, niin jo tuntuisi helpommalta. Muitakin puutteita on, mutta ne eivät ole niin selvästi tunnistettavia, kuin rahan ja järjen puute.

Työ vähentää vapaa-ajan ongelmia. Ja työtä on aina; hyviä palkan maksajia vain on vähän. Viinitarhan herra on hyvä työnantaja, mutta työolosuhteet ovat vaaralliset. Viinitarha on sotatoimialueella …

 

Muistaako kukaan?

Ympäri maailmaa kiertävät suomalaiset projektimiehet kertovat usein siitä firmasta Pohjanmaalta, jonka vihollinen ajoi konkurssiin, vaikka taloudellista syytä konkurssiin ei ollut. Projektimiesten kertoman mukaan ajojahdin takana olisi ollut Suomen valtio. Siinä yhteydessä mainittiin ministeri Mönkäreen nimi. Asiasta kerrottiin vielä, että "rahaa jäi kaikkien maksujen jälkeen parisataa miljoonaa", ja että "firman omistaja kävi oikeutta kymmenen vuotta ja sai kyllä väitteensä todistetuksi oikeaksi, mutta kuoli henkisen paineen alla" ja että "leski ei osaa lopettaa konkurssihallintoa, ja pesää valvovat juristit vaan kuittaavat jättipalkkioita itselleen kun konkurssipesällä ei juuri muita menoja ole" ja niin edelleen.

Konkurssiin ajetun firman kerrotaan tehneen töitä etupäässä arabimaissa, Libya ja Irak ainakin mainittiin. Erikoista firmassa oli se, että se ei maksanut lahjuksia, ja siksi siihen luotettiin myös siellä, missä lahjuksien maksu on tavanomaista. Tämä seikka kiinnitti huomiotani, ja arvelin, että firma omistaja saattoi olla uskova.

Kun yritin etsiä netistä tietoa kyseisestä firmasta, en saanut varmuudella selville edes firman nimeä? Oliko kyseessä ehkä Vesipekka Oy tai Vesi-Seppo? Jopa Cyberpatrolista saa paremmin tietoa, kuin kyseisestä Suomessa vainotusta liikeyrityksestä. Sen jos minkä pitäisi olla viite siitä, että asiaa kannattaa penkoa. Jos tiedät asiasta jotakin, kerrothan sen. Yritän saada selville kokonaiskuvan asiasta ja sen, mihin illuminatien operaatioihin se mahdollisesti liittyy.

Osmo, 2003-12-11

PS/2005-09-16. Lisätietoa on tullut sen verran, että yhtiön nimi oli VS-yhtiöt. Muutakin on selvinnyt, mutta oma aikani ei riitä kaikista vihollisen teoista kirjaa pitämään. Täytyy toivoa, että joku niistä pahuuden enkeleistä, jotka nekin temput tekivät, muuttaisi mielensä, ja tekisi reilun synnintunnustuksen; eikä vain "sielunhoitajalle", vaan koko kansan edessä. Ole kuitenkin varovainen, etteivät ne hiljennä sinua, ennen kuin olet saanut sanomasi ulos! Jeesus käskee: "Olkaa viekkaat kuin käärmeet, mutta viattomat kuin kyyhkyset". Tyhmät kyyhkyset on jo ammuttu ja syöty.

 

Lyhyesti:

LIPPONEN (TYÖPAIKKOJEN) LUOJANA

Se kuuluu olevan pääministeri luonut 100.000 uutta työpaikkaa. Ehkä se on totta, koskapa valtion ja kunnan palkkalistoilla väkeä on nykyisin yli 500.000 henkilöä enemmän, kuin muutama vuosikymmen sitten. On tarkastajaa ja vilkuttajaa, vekkulia ja suunnittelijaa kaikenlaista, niin ettei ennen ole sellaista kylällä nähty. Totalitäärinen valtio tarvitsee tietysti miljoonittain virkamiehiä tuottavaa työtä tekevien ihmisten aina vähenevän joukon niskaan hengittämään. Tuottavan työn työpaikat lienevätkin siirtymässä johonkin vinkuintiaan, päätellen siitä, että täällä Kurussa ei talvella ollut yhtään vapaata työpaikkaa, vaikka työttömiä oli 213? Nokialainen poikakin on mennyt Amerikkaan. Ei riitä isäpapan rahat matkaan lapsenlapsia katsomaan. Eikö se ollenkaan siedä työmiehen hajua, vai oliko Espoo liian lähellä? Vaan onhan syntynyt uusia työpaikkoja Amerikkaan.

 

MISTÄ SAIS TIETOA?

Maailmanpankin mukaan Suomen työttömyysprosentti on 18; suomalaiset viranomaiset ilmoittavat sen noin puolen pienemmäksi. Puskaradio näyttää taas olevan oikeassa, mutta olisihan se kiva kuulla tosiasiat myös niiden suusta, jotka niiden hoidosta palkan saavat.

2003-03-03

Takaisin Osmon kotisivulle