Teksteissäni on varsin suppeita katsauksia asioista, jotka saattavat kiinnostaa lukijaa enemmänkin. Lähdeviittauksia en ole esittänyt. Netin hakumoottorit ovat paras ensiapu sille, joka haluaa jatkaa tutkimustyötä. Henkilönimet, tapahtumapaikka, liike tai asia ovat ne avaimet, joilla lisätiedon hankkimista tai kriittistä tutkimusta voi tehdä. Suurten yleisteosten arvoa ei kuitenkaan pidä väheksyä. Usein niistä selviää tiettyjä yleispiirteitä tutkittavista asioista. Osa niistä löytyy netistä, harvemmin kirjastoista, mutta rahasta hyvä kirjakauppa kyllä palvelee

Osmon

VINKIT ja LINKIT

Päivitetty 2014-02-20

Raamattu m.38 on viimeinen raamatun suomennos, jonka käyttämistä copyright säännökset eivät estä. Se löytyi ennen netistäkin hakusanalla wwbible. Samaan ohjelmaan sisältyy mm. sanahaku. Ohjelmaan oli ladattavissa englanninkielisen Kuningas Jaakon version (KJV) lisäksi mm. suomenkielinen vuoden 1938 käännös. Ohjelmakin oli ilmainen.

E-sword on erittäin monipuolinen raamattuohjelma. Englanninkieliseen ohjelmaan on saatavissa KJV (King James Version), kreikkalainen Uuden Testamentin lähdeteksti sanastoineen, hebreankielinen Vanha Testamentti ilman vokaalimerkintöjä, ja melkoinen määrä erilaisia raamatunkäännöksiä, muun muassa suomalainen vuoden 1938 kirkkoraamattu ja venäläinen raamattu vuodelta 1876. Ohjelma näyttää Strongin numerot, ja siihen on imuroitavissa monenlaista lisäosaa, kuten erilaisia Raamatun sanakirjoja jne. E-sword löytyy osoitteesta www.e-sword.net ja se on ilmainen. Ohjelman tekijä Rick Meyers muistuttaakin "On laitonta myydä E-Swordia"

Vaikka e-Sword on hyvä, se ei näytä alkutekstistä kaikkea tarpeellista. Vaan jos imuroit käyttöösi ohjelman nimeltä Interlinear Scripture Analyser, osoitteesta http://www.scripture4all.org/, saat välineen, joka näyttää hebrean ja kreikankieliset lähdetekstit, ja englanninkieliset käännökset heti sen alla. Hebreankielisen tekstin transkriptiossa tosin esitetään vain kirjoitetut kirjaimet, mikä sanan lausumiseen ei riitä. Parasta tässä ohjelmassa onkin se, että se näyttää sanojen kieliopilliset muodot ja sana-analyysit, ja vieläpä kyseisen muodon käännöksen englantiin.

Käyttömukavuudeltaan ohjelmapaketteja huonompia ovat online-palvelut, mutta jos käyttö on vähäistä, on niistäkin hyötyä. Raamattua alkukielillä, interlineaariversioina ja käännöksinä löytyy mm. osoitteista http://biblos.com, http://interlinearbible.org. Hebrean sanojen englanninkieliset transkriptiot voi selvittää osoitteessa http://alittlehebrew.com. Kreikankielisen UT käyttäjille hyödyllinen osoite http://www.ibiblio.org/koine Hyvin monipuolinen saitti lähdetekstien tutkisteluun on myös http://www.blueletterbible.org, vaikka http://www.teknia.com tuntuukin käytössä mukavammalta.

Kreikankielisen UT tekstit ovat nykyisin vähän niinku kiven alla. Katolinen kirkko on onnistunut valtaamaan takaisin protestanttiset kirkot, ja niihin kytköksissä olevat toimijat tarjoavat nyt nekin Aleksandrialaisen koulukunnan okkulttisia ("areiolaisia") tekstejä muka Raamatun käsikirjoituksina. Tietääkseni vain Kreikan ortodoksinen kirkko käyttää yhä okkultismista vapaita syyrialais-kreikkalaista Uutta Testamenttia, sitä samaa, jota protestantitkin aikoinaan käyttivät. Voit imuroida sen joko pala palalta sivulta http://www.myriobiblos.gr/bible/default.asp tai zipattuna, joka purettuna avautuu Wordilla. Zipin koko 1.4 Mt. Tekstin saa myös ohjelmana samasta osoitteesta. Jos avattu teksti on lukukelvoton, voi syynä olla teksturin kehnous tai paremminkin tarvittavien fonttien puute. Ilmaiseksi ladattavassa Open Office ohjelmassa on Palatino Linotype- kirjasimet, joilla klassisen kreikan kirjaimetkin näkyvät ja tulostuvat oikein.

Kreikankielinen UT teksti (Textus Receptus) löytyy Youtubesta hakusanalla Greek Koine. Teksti juoksee ruudulla sitä mukaa kun lukeminen edistyy. Helppoa.

Raamattua audiona, siis ääneen luettuna mp3 muodossa eri kielillä löytyy www.audiotreasure.com sivuilta. Tarjonta on yllättävän laajaa. Pitkä latausaika on ongelma, mutta monet esitellyistä tuotteista voi tilata myös CD:nä.

Kaikilla kielillä ei ole vielä Raamattua ollenkaan. Raamatunkäännösinstituutti, www.rki.fi, Institutet för bibelöversättning, www.ifb.nu ja "Institut perevoda Biblii", http://ibt.org.ru tekee niitä, ja sivuilta www.ibtnet.org aukeaa myös sivu, josta saa tilata heidän suomalais-ugrilaisille ja turkkilais-tataarilaisille sekä muille Itä-Euroopan ja Keski-Aasian kielille kääntämiään raamattuja, sen osia ja lastenraamattuja. Raamatunkäännösinstituutin sivuilta voit myös ladata laadukkaan ohjelman, jonka avulla voit paitsi lukea erikielisiä raamattuja, myös tutkia niitä. Löydät ne osoitteesta http://ibt.org.ru/english/projects_en.htm (englanti) tai http://ibt.org.ru/russian/projects_ru.htm (venäjä). Kun olet asentanut ohjelman, voit valita käyttökielen ja lisätä moduleita niiden kielien joukosta, joille RKI raamattua kääntää.

Uusia raamatunkäännöksiä ilmestyy tuhkatiheään, mutta uudet käännökset harvoja poikkeuksia lukuunottamatta tehty Egyptin ja Rooman areiolaisista käsikirjoituksista. Näille käsikirjoituksille on ominaista, että niistä on systemaattisesti poistettu ne lauseet tai ilmaisut, jotka selvästi ilmoittavat, kuka Jeesus on.

Syyrialais-kreikkalaisen koulukunnan kristillisistä käsikirjoituksista tehtyjä käännökset alkavat olla vaikeasti saatavissa. Ostajan on ainakin tiedettävä, mitä hän hakee. Viimeinen suomalainen raamatunkäännös lienee vuodelta 1923, sen teki silloin Englannin ja Ulkomaan raamattuseura Helsingissä. Sen nimenä on Biblia.

Jeesus-filmistä on tullut käsite. Se on dupattu sadoille eri kielille, ja sitä voi katsella ilmaiseksi osoitteesta http://www.jesusfilm.org/film-and-media/watch-the-film Meidän alle kymmenvuotiaat asiantuntijat eivät ole koskaan kyllästyneet katselemaan sitä, vaikka meillä ei sitä suomenkielisenä olekaan. (Suomenkielinen laitos lienee muuten ainut versio, jossa puhuttu kieli on englantia ja käännös tuodaan kirjoitettuna tekstinä ruudun alalaitaan - kiukuttava ja paljastava yksityiskohta - eiväthän pienet sitä lukea osaa). Juuri äsken ostimme Avainmedian kautta filmin DVD-version, jossa on äänitys 32 kielellä, ei kuitenkaan suomeksi. Katso myös www.Jesusfilm.de ja www.ead-direkt.de.

Englanninkielinen tietosanakirja Encyclopaediae Britannica oli ennen tietosanakirjojen kunkku, mutta mitään jumalansanaa se ei ollut silloinkaan. Vuoden 1911 painos oli hyvä, ja sitä lainataan nyt netissä paljon. EB pyrkii asiallisuuteen, mutta kun kyse tulee katolisen kirkon synneistä, katoaa tieteellinen objektiivisuus hetkessä kuin tuhka tuuleen. Kirjan jesuiittamaisesta värityksestä johtuen jokainen artikkeli on tarkastettava muista lähteistä, mutta kun jyvälle on kerran päästy, ei tiedon tarkastaminen liene ongelma. Kirjasarjasta on saatavana aika halpa CD-versio.

Paljon tietoa löytyy wikipediasta, vaikka se onkin vasta tekeillä. Sen englanninkielinen laitos on osoitteessa http://en.wikipedia.org Englanninkielinen Wikipedia on ohittamassa Britannican sekä asiallisuuden että kattavuuden osalta. Rehellisyydessä se on korkealla Britannican yläpuolella, mutta Wikissä se ominaisuus on helposti haavoittuva. Suomenkielinen wikipedia näyttää jo joutuneen vihamielisen valtausyrityksen kohteeksi. Suomenkielentaitoisia asiantuntijoita lienee niin vähän, ettei resursseja suurimittaisen hyökkäyksen torjumiseen ehkä riitäkään.

Raamatun hakusanakirjoja saa kaupasta, mutta hyvin jäsennelty hakuohjelma on joskus tehokkaampi. Totesin tämän, kun etsin vastausta siihen, mitä raamattu sanoo syntymäpäivästä. Käyttämäni jäsennelty hakuohjelma löytyy osoitteesta http://www.topical-bible-studies.org/ Ainakaan oman syntymäpäivän vietto ei näytä hyvältä. Herodes tappoi Johanneksen syntymäpäivänään

Skotlantilainen raamattukoulu Stewarton Bible School tarjoaa kattavan aineiston kristinuskon perusteista osoitteessa http://atschool.eduweb.co.uk/sbs777/sbsindex.html Eräs parhaimmista! Jos osaat englantia, niin tästä pääset heti asiaan!

Nimi Emmanuel Luther Ratiq kannattaa panna muistiin. Hän on kirjoittanut kirjan "Jesus - kontakt och konflikt mellan kristna och muslimer", englanniksi "Jesus - Contact & Conflict between Christians and Muslims". Se on käännetty myös venäjäksi nimellä "Iisus - totshka soprikosnovenija i predmet raznoglasij mezhdu hristianami i musulmanami" ja kenties muillekin kielille. Netistä kirjaa en ole valitettavasti löytänyt. Aivan säälittää, kuinka paljon turhaa porua ja turhaa verenvuodatusta pimeyden maailmassa tapahtuu siitä syystä, ettei tiedetä vähääkään siitä, minkä takia sitä oikein uhotaan. Kirja on saanut Pakistanin presidentin tunnustuspalkinnon, eikä syyttä.

Osoitteesta http://bibletools.org//index.cfm/fuseaction/Topical.default löytyy englantilaisen raamatun sanastoon tehty aihekohtainen artikkelikokoelma, jonka tekijöillä näyttää olevan tavallista enemmän ymmärrystä siitä, mistä he puhuvat. Jos teksti ei aukea, käy sisään pääovesta http://www.bibletools.org

Viisisataa vuotta sitten suurta osaa kristittyjä sanottiin anabaptisteiksi. Osoitteesta www.gameo.org löytyy tietosanakirja siitä, miten Kirkon mahtava yritys kristinuskon hävittämiseksi silloin torjuttiin. Johdannoksi voit lukea vaikka Peter Hooverin kirjan The Secret of the Strength - Kestävyyden Salaisuus. Se löytynee osoitteesta www.AllGodsWord.com/Books.htm. Voittajalla on varaa olla rehellinen ja tunnustaa myös tappionsa! Samalta sivulta avautuva Behold the Lamb! (Katso Karitsa!) kertoo Moravian veljien tarinan.

Lähetyksen historian 2400 merkittävintä vaikuttajaa on esitelty vuonna 1999 julkaistussa kirjassa The Biographical Dictionary of Christian Mission. Kirja kattaa lähetystyön koko 2000-vuotisen historian. Kirjassa on noin 850 sivua. Hinta Valloissa on 50 taalaa pehmeäkantisena ja 100 taalaa kovakantisena. Kirja on alansa ykkönen. Sivuilta löytyy yksi suomalainenkin. Arvaappas kuka!

Yhdysvaltojen hengellinen kartta on perin kirjava. Yleisesitys on olemassa nimellä: J. Gordon Melton, Encyclopedia of American Religions. Minulla sitä ei ole, mutta viittauksia siihen tulee vastaan silloin tällöin.

Kreikan ortodoksikirkon sähköisen kirjaston sivulta löytyy tarinaa - paitsi Bysantin kirkon vaiheilta - myös englanninkielinen yleisesitys Venäjän kirkon historiasta nimellä "Ways of Russian Theology". Kirjan tekijä on Georges Florovsky. Sivuille pääsee http://www.myriobiblos.gr/ kautta.

James Aitken Wylie (1808-1890) kirjoitti aikana, jolloin protestanttinen liike oli vielä voimissaan. Wylien Protestanttisen kirkon historia, The History of Protestantism löytyy netistä www.WhatSaiththeScripture.com tarjoamana. Kolmiosainen suurteos on väriltään reformoidun kirkollinen, mutta jämäkkä. Sen tiedot kannattaa kuitenkin tarkistaa esimerkiksi kirjoittamalla netin hakupalvelun ruutuun etsittävän henkilön tms nimi ja joku sopiva lisämääre, esimerkiksi dissertation. Silloin voi toivoa saavansa esiin etsittävää asiaa käsitteleviä väitöskirjoja jne. Jos en pahoin erehdy, myös http://reformation.org tarjoaa samaa kirjaa.

Sir Robert Anderson (1841-1918) kirjoitti kirjan The Coming Prince (Tuleva ruhtinas, kts http://www.whatsaiththescripture.com/Voice/The.Coming.Prince.html). Kirjaa luetaan nykyisin erityisellä kiinnostuksella, sillä siinä puhutaan Euroopan tulevasta hallitsijasta, joka on Laittomuuden Ihminen, se sama, jota englantilaisessa maailmassa jostakin syystä sanotaan Antikristukseksi. Andersonin kirja on myös hyvä pohja, kun luet tämän hetken kristikunnan kuumimmat kirjauutuudet, Ed Chumneyn "Who is the Bride of Christ" (Kuka on Kristuksen Morsian, kts http://www.hebroots.com/brideofChristbook.htm ja "The Seven Festivals of the Messiah" (Messiaan Seitsemän Juhlaa, kts. http://www.hebroots.com/sevenfestivals.htm). Eddie Chumneyn kynästä on lähtöisin myös Restoring the Two Houses of Israel, (Israelin kahden huoneen jälleenrakennus).

Messiaaniset juutalaiset ovat tulossa. Uusia saitteja ovat mm. www.maozisrael.com, www.themessianictimes.com sekä http://roshpinaproject.com

Juutalaiskristillinen maailma etsii tietään. Ollakseen messiaaninen, sen on pakko hylätä sekä kirkon, että juutalaisuuden harhaopit. Lisäksi sen on tunnettava itse asia, eli oltava sisällä Kristuksessa. Abraham Yehoshua täyttää nämä molemmat ehdot, vaikkei hän pysty näkemään kirkkoa ja kristittyjä eri asioina, vaikka kirkko on vainonnut kristittyjä yhtä säälimättä kuin juutalaisiakin aivan syntymästään saakka. Mooseksenuskoisten ja rabbinistisen juutalaisuuden eron Yehoshua ymmärtää hyvin, joten olisi hänen luullut huomaavan senkin, että kirkko ja rabbinistinen juutalaisuus ovat molemmat sitä yhtä ja samaa paapelia. Abraham Yehoshuan osoite on www.seedofabraham.net

Broadbentin The Pilgrim Church on eräs harvoista kirjoista, jossa sana "church" käsitetään seurakunnaksi. Kirja on eräs parhaimmista Kristinuskon historian yleisesityksistä, mitä koskaan on painettu. Kirja on erikoinen myös siinä suhteessa, ettei se aja minkään nimenomaisen lahkon asiaa. Jo yli puoli vuosisataa vanhasta seurakunnan historiasta on saatavilla uusintapainoksia, mutta myös netistä se löytyy, tosin vain palasiin silputtuna. Osa on käännetty suomeksikin, katso http://www.arvioikaa.com/vaellus.html.

Vuonna 1986 kuollut Herbert W. Armstrong myllersi kristikuntaa tuomalla suureksi paisuneelle kuulijakunnalleen koko joukon sellaisia Raamatun totuuksia, jotka kirkot olivat vuosisatojen ajan pystyneet pimittämään asiakkailtaan. Kuolemansa edellä Armstrong kokosi ajatuksiaan kirjaksi Mystery of the Ages, Aikakausien mysteeri. Vaikka kirjassa on puutteita, se kannattaa yhä lukea, sillä kirkollisista harhoista se on vapaa. Se löytyy Philadelphian Church of God sivuilta ja suomeksi nimellä Ikuisten aikojen salaisuus, kts. https://www.thetrumpet.com/literature/960/ikuisten-aikojen-salaisuus?language=FI

Armstrongin selvitti suurelle yleisölle, mikä kirkossa on vikana. Hänen ympärilleen ei syntynyt mitään Armstrongin lahkoa, vaan ne, joiden silmät silloin avautuivat, jatkavat kukin tahollaan. Jonkinlaisena pesänvalvojana toimivilla veljillä on kyllä oma tehtävänsä.

Kalvinistien nettipalvelu osoitteessa www.ccel.org on laadukas. Luettavaa on kuulemma koko eliniäksi. Kalvinistien sivuilta löytyy muun muassa eräs parhaista venäjän kirkkohistorian yleisesityksistä venäjänkielisenä.

Assyyrialaisen kirkon nettisivuilla www.aina.org on paljon tarinaa idän kirkon oloista kautta vuosisatojen. Euroopassa Idän kirkkoa pidetään ideologisessa paitsiossa, koska valtiot ja niitä tukevat valtamediat tukevat islamia (öljyruhtinaita) ja sosialismia (öljyruhtinaita vastustavia vastarintaliikkeitä). Myös osoitteesta www.atour.com löytyy mielenkiintoista tietoa ja tarinaa. Täysipainoinen kielikurssi löytyy www.learnassyrian.com sivuilta.

Gabriel Sawma on kansainväliseen lakiin, islamilaiseen lakiin eli Shariaan ja Lähi-Idän valtioiden lakiasioihin erikoistunut, assyyrian, arabian ja hebreantaitoinen lakimies ja assyyrian kielen professori, jonka blogi löytyy osoitteesta http://www.gabrielsawma.blogspot.com. Katso myös tekstejä osoitteessa www.syriacaramaicquran.com ja www.aina.org. Ikävä vain, että elämme maailmassa, jossa terveellä järjellä ei näytä olevan juuri mitään käyttöä.

Islamin sisältö ja historia löytyy osoitteesta www.answering-islam.org. Perusteellista tutkimustyötä hyvin esitettynä! Voit siirtyä myös suoraan sivulle www.answering-islam.org/Index/index.html Suppeampi suomenkielinen versio löytyy osoitteesta http://www.answering-islam.org/suomi/index.html.

Länsimaisen yhteiskunnan perusteiden hävittämiseen erikoistuneet joukot ovat löytäneet islamista erinomaisen apurin. Osoitteesta www.answeringmuslims.com löytyy artikkeleita ja videoita siitä, miten Uusi vasemmisto käyttää muslimeja hyväkseen.

Hasaarit estivät muslimien hyökkäykset kohti Itä-Eurooppaa 700-luvun lopulla. Pian sen jälkeen hasaarit kääntyivätkin Mooseksen kannattajiksi. Hasaareista kertovia saitteja on useita, mm. www.khazaria.com Sen linkkikokoelma kattaa koko turkkilais-tataarilaisen maailman ja on eräs alansa parhaista.

Rooman keisarin ja kristinuskon luopioiden yhteisyrityksenä syntyneen kirkon onnistui lamaannuttaa kristinuskon voittokulku Euroopassa vuosisatojen ajaksi. Uskovat piiloutuivat vuorten rotkoihin, kunnes Bysantin keisarinna Theodora II tappoi 100.000 Anatolian paulikiaania luolakaupunkeihinsa (haku: Derinkuyu, Theodora II, Paulician) jonka jälkeen Bysantin keisarit vielä siirrättivät 200.000 Anatolian "kerettiläistä" Bulgariaan. Kyrilloksen ja Metodiuksen raamatunkäännöstyö ja kerettiläiset yhdessä loivat uuden herätysliikkeen, jota sanottiin bogomileiksi. Kun Jan Hus vuonna 1415 poltettiin roviolla, se merkitsi samalla bogomilien tarun loppua ja Ristin Uskon uuden aikakauden koittoa. Siitä, mitä Anatolian uskovien joukkoteurastuksen ja Hussin roviolla polttamisen välillä tapahtui, kerrotaan kirjassa Bogomils of Bulgaria and Bosnia, kts. http://www.reformedreader.org/history/brockett/bogomils.htm

Samalla saitilla, kts. www.reformedreader.org/history/list.htm löytyy paljon muutakin asiallista.

David Zbiralin nettisivulla http://www.david-zbiral.cz/Bibliogr.htm on erinomainen ja kattava bibliografia, jossa esitellään laajasti myös paulikiaaneista, bogomileistä, veljesseurakunnasta ja muista kirkon vihaamista kristityistä kertovaa aineistoa. Minulta kysytään usein, mistä sitä tietoa löytyy. Vastaus: Tieto on kuin Rakkaus, sitä ei voi näyttää syntiselle maailmalle. Se täytyy etsiä ja löytää, jonka jälkeen vasta verho voidaan poistaa sen yltä vaikka opettelemalla sen kieli. Lisävaikeutena on, että vihollinen yrittää koko ajan pimittää sen, raiskata sen ja tarjota sitä etsiville valetietoa, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa satuja "pahoista kerettiläisistä" jotka heidän mielestään oli ihan pakko tappaa ihmiskunnan pelastamiseksi. Bulgaareille, bosnialaisille, horvaateille, tshekeille, slovakeille ja makedonialaisille nämä lienevät sentään vähän tutumpia asioita, kuin kirkon ja valtion yhteisesti pettämille kansoille. Materiaaleista kun se ei ainakaan ole kiinni.

Tshekkiläisen herätysliikkeen alkutapahtumat kerrotaan perusteellisesti Ezra H. Gillettin kirjassa The Life and Times of John Huss, (Jan Hussin elämä ja aikakausi), joka löytyy osoitteen http://www.americanpresbyterianchurch.org osastosta Reformation History, kts. http://www.americanpresbyterianchurch.org/?page_id=1119

Hussin tappamisen jälkeen Kirkko ja katolinen Eurooppa aloittivat ristiretket Tshekin kuningaskuntaa vastaan. Ristiretkien tarkoituksena oli tuhota paitsi Hussin aatetoverit, myös ne tshekit, jotka olivat jättäneet noudattamatta kirkon ja valtion direktiivejä. Vuonna 1420 laadituissa Prahan artikloissa (haku: Ctyri artikuly prazske) tshekit kirjasivat ne asiat, joista he eivät luovu, vaikka koko maailma tulisi heitä tappamaan. Tshekinkielisellä sivustolla www.husitstvi.cz kerrotaan vähän siitä, miten tshekit ottivat vastaan Kirkon ja Euroopan yhdistyneet joukot. Tarina on esitetty myös lyhyinä videoina, kts. http://husitstvi.cz/multimedia/husitstvi-v-tv/

Hussin polttamisella kirkko pyrki kristikunnan hävittämiseen Euroopasta. Siksi Hussin polttamisen jälkeen paavit ja keisarit tekivät ensin kuusi ristiretkeä Hussin kannattajien ja muiden "kerettiläisten hävittämiseksi", ja kaksisataa vuotta myöhemmin alkoi yleiseurooppalainen "kolmikymmenvuotinen" sota loppujen "kerettiläisten" hävittämiseksi. Huttonin kirja History of the Moravian Church (Moravialaisen eli Määriläisen seurakunnan historia) selostaa nämä 1400-1700 luvun tapahtumat. Kokonaiskuvaa tapahtumista Hutton ei pysty aivan tarkkaan kertomaan, sillä hän oli kalvinisti ja sivuuttaa vihaamansa anabaptistit muutamalla herjalla. Muuten kirja on erinomainen ja löytyy monesta nettiosoitteesta. Se on myös erityisen aktuelli nyt, kun maailma valmistautuu käymään saman taistelun uudestaan, entistä laajemmassa mittakaavassa. Vuosina 1415-1648 sotanäyttämönä oli Eurooppa, mutta loppusota on globaali. Hävittääkö kirkko nyt Kristuksen seuraajat koko maailmasta, kuten edellisellä kerralla lähes koko Euroopasta? Kirja löytyy osoitteesta www.ccel.org/ccel/hutton/moravian.txt

Jos ihmettelet, minkä vuoksi joku historian kulkuun merkittävästi vaikuttanut henkilö ei esiinny historian lehdillä, syy on tavallisesti siinä, että hän on toiminut Jeesuksen, eikä järjestäytynyttä maailmaa eli "kosmosta" hallitsevan Saatanan toimeksiannosta. Eräs näistä epäpersoonista on William Tyndale, "anabaptisti", joka ensimmäisenä käänsi Raamatun englanniksi suoraan hebreasta ja kreikasta. Hänestä enemmän sivulta http://www.william-tyndale.com/ Kun siis kuulet englantilaisten kehuvan "Kuningas Jaakon" raamattua vuodelta 1611, muista, että se on tehty Tyndalen käännöksestä, eikä suinkaan parantelemalla sitä. Tyypillinen huononnus on sanan "congregation", seurakunta, vaihtaminen sanaan "church", kirkko. Ensimmäiset englanninkielisien raamatun kääntäjät - Wycliffe 1300-luvulla ja Tyndale 1500-luvulla - eivät tunnustaneet kirkkoa Kristuksen morsiameksi, eivätkä sanaa "church" ollenkaan käyttäneet.

Jan Hussin polttamisella (1420) aloitettu kausi päättyi vuonna 1648 solmittuun Westfalenin rauhaan. Ernest Denis (1849-1921) kirjoitti tästä yli kaksisataa vuotta kestäneestä ajanjaksosta kirjan Konec samostatnosti ceske (Tshekinmaan itsenäisyyden loppu, kts. http://texty.citanka.cz/denis/ksctoc.html), jossa kerrankin tehdään oikeutta historiallisille tosiasioille, mutta se, mitä Alan Eyre kirjoitti kastajaveljistä kirjassa The Brethren in Christ (Veljet Kristuksessa, kts. http://www.antipas.org/books/brethren_in_christ/binc_01.html) ja protestanteista kirjassa The Protesters (kts. http://www.antipas.org/books/protesters/prot_toc.html) kannattaa myös lukea - ensiksikin siksi, että tshekkiläisillä veljesseurakunnilla (Jednota Bratrska) ja kastajien perustamilla veljesseurakunnilla (brethren/veljesyhteisöillä) kuten myös niillä kastajilla, joita anabaptisteiksi sanotaan, oli kullakin oma tarinansa, vaikka kaikkien yhteiseksi motoksi sopisikin: Paalulla tavataan!

Hollannin baptistien ("anabaptistien") historia löytyy nimellä Het Brilleken, ja englanninkielisenä käännöksenä nimellä The Martyrs Mirror, Marttyyrien peili. Yli 1500-sivuinen kirja on kirjoitettu 1650-luvulla vanhempia historioita yhdistelemällä. Pääosan kirjan sisällöstä muodostavat roviolla poltettujen uskovien todistukset, eräänlaiset "viimeiset sanat" siis. Sen englanninkieliseen versioon pääset käsiksi sivulta http://www.homecomers.org/mirror/contents.htm. Kirja on erikoisen ajankohtainen nyt, sillä se, mitä kirkko ja valtio yrittivät keskiajalla, ei silloin onnistunut, ja nyt ne yrittävät globaalia revanssia vanhoin ja uusin eväin. Muuten, VeriChip-firma on muuttanut nimensä. Se on nyt Xmark. Raamatun teksteissä tästä välineestä käytetään sanaa χαραγμα. Englanti on jo ilmoittanut aloittavansa maahantulijoiden merkitsemisen implanteilla vuonna 2009. Myös Venäjä on ilmoittanut suunnitelmistaan ottaa käyttöön pankkikortin ja henkilökortin yhdistelmä "universalnaja elektronnaja kartotshka" vaiheittain Moskovasta alkaen. Nokian puhelimeen yhdistettynä varmistus voitaisiin hoitaa äänentunnistusjärjestelmällä. Seuraava aste kehityksessä tulee olemaan automatisoitu oikeuskäsittely. Sanot jotakin, tietokone analysoi mielipiteesi ja kortti suljetaan.

Hollannin tasavallan syntyyn ratkaisevasti vaikuttaneen Wilhelm Oranialaisen elämäkerta "William the Silent" (Ville hiljainen) vuodelta 1931 löytyy osoitteesta http://www.tracts.ukgo.com/william_silent_biography.doc Nuoruudessaan William - se sama mies, jonka käsivarteen Carlos V nojasi luopuessaan vuonna 1555 "Pyhän" Roomalaisen keisarikunnan kruunusta - saa tietää Ranskan ja Espanjan yhteisestä päätöksestä hävittää Alankomaiden kansat kristittyjen suvaitsemisen tähden. Kertoja ei huomaa paljastaneensa valtiosalaisuutta, sillä Wilhelm Oranialaisen asema on niin korkea, että hänen oletetaan tietävän asiasta. Wilhelmin maailmankuva särkyy, ja hän päättää luotsata Alankomaat turvallisemmille vesille. Vuosikymmenten ajan hän yksin on vaatimassa kansalaisoikeuksia myös anabaptisteille, mutta vaikka hän on yksin, ei hän vaatimuksestaan luovu. Vuonna 1584 katolisten palkkamurhaaja ampuu Wilhelmin, mutta hänen unelmastaan tulee totta, ensin "de facto" ja Westfalenin sopimuksessa 1648 Hollanti saa naapurimaiden virallisen tunnustuksen.

Vanhojen venäläisten herätysliikkeiden taru alkaa olla lopussa, mutta pakolaisina Amerikkoihin siirtyneet duhoboorit ja molokaanit leipää syövät ja oltta juovat, kuten sanotaan. Tarkista kuitenkin asia esimerkiksi www.doukhobor.org sivuilta. Ja jolleivät nämä toimi, kirjoita hakumoottoriin molokan tai doukhobor. Uusi hyvä molokaanisivusto löytyy osoitteesta www.molokane.org.

Venäjän historian suurteokset, Kljutshevskin Kurs ruskoi istorij, Sergei Mihailovitsh Solovjevin Istorija Rossij s drevneishih vremen, N.M. Karamzinin Istorija Gosudarstva Rossijskogo, N.I. Kostomarovin Russkaja istorija v zhizneopisanijah jijo glavneishih dejatelei sekä V.I. Tatishevin Istorija Rossijskaja löytyvät kaikki osoitteesta www.magister.msk.ru/library/history/history1.htm, samoin Makarovin Istorija Pravoslavnoi tserkvi (Venäjän) Ortodoksikirkon historia. Makarovin historia on vanhempaa tuotantoa; se löytynee hakupalvelusta myös nimellä Istorija Russkoi tserkvi.

Edellisistä vain Kljutshevskij saa kohtalaiset arvosanat luotettavuudessa nykyajan kollegoiltaan. Katso esimerkiksi Gutsin Podlinnaja Istorija Rossii (Venäjän todellinen historia), sivuilta http://users.univer.omsk.su/~guts/History/index.html.

Karttoja venäjän virallinen historiankirjoitus ei juuri käytä syystä että virallinen, joskus tsaarinajan tarpeisiin kirjoitettu historia on valtaosin satua. Vähän asiallisempia olivat ennen Orelin teknisen yliopiston sivuilta www.ostu.ru sekä osoitteesta http://historyatlas.narod.ru/russia.html aukenevat Nikolajevin karttasivut. Muutamat anglo-amerikkalaiset yliopistotkin linkittivät niitä. Mutta myös Nikolajevin sivut olivat osittain satua. Se käy helposti ilmi, jos vielä löydät hänen esityksensä Suomen ja Venäjän rajasta vuosien 1921-1939 välillä: Petsamo, joka silloin kuului Suomelle, oli kartassa esitetty Venäjään kuuluvana, kuten koko toinen käsivarsi.

Oikotie venäjänkielisen kristikunnan maailmaan löytyy esimerkiksi www.newlife.kz kautta. Myös ukrainalaisten adventistien osoitetta http://maranatha.org.ua kannattaa kokeilla. Toinen hyvä osoite Ukrainassa on www.invictory.org.ua

Venäläistä, ukrainalaista, valkovenäläistä ja messiaanista gospelia löytyy palvelimelta www.proboga.com sivuilta. Osa lauluista on sanoitettu englanniksi, ilmeisesti markkinavoimien tarpeita varten.

Venäjänkielistä hengellistä musiikkia soittelee nähtävästi Tartossa toimiva kristillinen venäjänkielinen radioasema (Semeinoe radio - Perheradio) taajuudella 1035 kHz ja Pietarissa Radio Theos taajuudella 1089 kHz. Muutama tuhat uudempaa laulua - ukrainalaisia ja venäläisiä - löytyy osoitteesta http://mirskogo.net/ Tarjolle pantu musiikki on näyte-esityksiä, eikä niitä pidä taltioida koneelle paria päivää pidempään, eikä tietenkään käyttää kaupalliseen tarkoitukseen.

Uutisia Venäjän kristikunnan tapahtumista löytyy osoitteista www.gazetaprotestant.ru ja

Yleisenä käytäntönä näyttää olevan, että Venäjä tekee sen, mitä Ranska määrää. Vielä joku vuosi sitten pääpaino on kansankiihotuksessa, mutta "edistys" on vienyt kohti avoimempaa yhteistoimintaa amerikkalais-juutalaisten kristinuskon vastustajien kanssa, varsinkin lainsäädännön alalla. Aivan viime aikoina Venäjä on kuitenkin muuttanut linjaansa, Putinin nähtyä selvemmin, mikä on Amerikan mafian, the Establishmentin pyrkimys Venäjän suhteen. Myös uskovien perustama Slaavilainen oikeuskeskus, (Slavjanskij pravovoi tsentr) yrittänee vielä hillitä viranomaisten laittomuutta jos ei muuten, kuin tekemällä jutuista julkisia, kts. www.sclj.org.

Baabelin orjat eivät kristittyjen vainoista puhu, mutta kristittyjen omia, vainoista raportoivia saitteja on monta, mikä tekee kokonaiskuvan saamisen hankalaksi. Se onkin tarpeen, sillä kun vastustajan kanava kertoo baptistilähetyssaarnaajan ja hänen perheensä surmaamisesta Filippiineillä, se jättää pois tiedon siitä, että surmatut olivat Jeesuksen kansaa. Sitten ne lisäävät muut lisäkkeet oman poliittisen näkemyksensä mukaisesti. Mainitussa tapauksessa vastustajan ääni kertoi, että tapetut olivat amerikkalaisia, jolloin "uutinen" jo sopi heidän poliittiseen ohjelmaansa.

Komin ortodoksien tekstejä löytyy syktyvkarilaisen sanomalehden Eskom (suom. Usko, ven. Vera) sivuilta osoitteessa http://www.vera.mrezha.ru Ortodokseilla ei tietoturvan kanssa näytä olevan vaikeuksia. Saitti on miellyttävästi hoidettu, mutta sisältönsä puolesta lehti ei ole entisellään.

Suomalais-ugrilaista maailmaa koskevista kysymyksistä ja tapahtumista kerrotaan osoitteissa http://news.uralistica.com ja http://finugor.ru/en (englanniksi) Myös näitä osoitteita kannattaa katsoa: http://www.finugor.ru, http://www.finugor.komiinform.ru sekä http://kominarod.ru ("Komin kansa").

Tuhat vuotta sitten itäslaavien ja itämerensuomalaisten välit olivat hyvät. Tätä perinnettä jatkaa ukrainankielinen www.ugraina.org. Ukrainassa on myös vahvaa tietämystä suomalais-ugrilaisen maailman asioista. Ukrainan tiedeakatemian kirjeenvaihtajajäsen Orest Tkatshenko on kirjoittanut mm. Merjan kielen kieliopin. Oletko muuten tietoinen siitä, että sinäkin osaat merjaa ainakin yhden sanan verran? Se sana ei ole merja, vaan Moskova - sameavetinen joki. Paljon asiaa merjalaisista löytyi osoitteessa vielä äsken hyvin hoideltulta sivustolta http://www.merjamaa.ru. Sivusto oli välillä kaadettuna, mutta toimii taas. Osa teksteistä on esillä osoitteessa http://zalesje.net

Siitä, mitä Marin tasavallassa (Mari El) tapahtuu, kerrotaan Mari Uverin sivuilla, kts. http://mariuver.wordpress.com venäjäksi. Sivulla on linkit englannin ja vironkielisiin käännöksiin, mutta niitä hoidetaan huonosti.

Venäjän federaation alueella asuu yli 50 kansaa, joista pienimmät 41 ovat muodostaneet assosiaation, jonka toiminnan viranomaiset pysäyttivät. Assosiaation "Russian Association of Indigenous Peoples of the North, Siberia and the Far East" nettisivu löytyy vielä osoitteessa http://www.raipon.info.

Indoeurooppalaisen ja venäläisen rasismin edut ovat käyneet yksiin niin, että Liettuan osuutta Euroopan historiassa ei juuri tunneta. Vai kerrottiinko sinulle jotakin Francis Skarinasta, kun olit koulussa? Pyhä Henki johtaa kaikkeen totuuteen, ja tässä asiassa voit edetä esimerkiksi katsomalla, mitä www.pravapis.org sivut tarjoavat.

Walesin herätys 1904-1906 aloitti tapahtumasarjan, jonka merkitystä aletaan ymmärtää vasta nyt, kun Pyhän Hengen kasteen merkityksen on ymmärtänyt jo puoli miljardia kristittyä. Liike syntyi, kun muutamat Jumalan palvelijat löysivät tiensä takaisin raamatulliseen opetukseen Jeesuksen rististä. Jos sinusta tuntuu, että olet etsimässä timantteja sorakasasta, niin katso vaikka, mitä madame Guyon ja Jessie Penn-Lewis ovat löytäneet. Jessien Penn-Lewiksen kirjoja on aikoinaan suomennettukin; kirjaston kaukolainojen kautta voi niitä löytyä vieläkin. Nimikkeillä Soul&Spirit ja The Centrality of Cross ( Ristin keskeisyys, kts. http://www.worldinvisible.com/library/jessiepenn-lewis/8791/879101.htm) löytyy pari parhaita koskaan kirjoitettuja tekstejä Ristin Uskon keskeisimmästä asiasta. (Jessien Penn-Lewiksen teos War on the Saints/ Sota pyhiä vastaan/ on suomennettu virheellisellä nimellä Pyhien Sota, on vaikeatajuinen muillekin kuin aloittelijoille).

Kiinan kulttuurivallankumouksen aikana Mao Ze Dongin kolmas (neljäs?) puoliso kertoi, ettei Kiinassa ole enää kristittyjä kuin museoissa. Joo, jos keskitysleirit olivat museoita. Mutta nyt on. Länsimaissa nimellä Watchman Nee tunnettu Jumalan mies oli karsinut viinipuusta kuivia oksia, ja puu kesti myrskyt. Nyt Kiinassa on arviolta sata miljoonaa kristittyä. Kannattaa vähän miettiä, mitä Watchman Nee on heille opettanut. Suomennoksiakin hänen puheistaan ja kirjoistaan on saatavana.

Yhdysvalloissa on tuhansia riippumattomia uskovia, jotka saiteillaan opettavat käytännön kristinuskoa nyt, kun useimmat entisistä herätysliikkeistäkin on siirtynyt opettamaan perverssejä. Erilaisten painostusryhmien tuottamasta diversiomateriaalista johtuen on kaikkein arvokkainta usein vaikea löytää.

Helluntailiikkeen erään päähaaran kupeesta kasvoi liike, jonka hipeistä uskoontulleet nuoret kokivat omakseen. Jonkin aikaa puhuttiin Jeesus-liikkeestä, mutta nyt Jeesus-liike on jo kuollut. Sen perinteitä jatkavalla Golgatan Kappelilla (Calvary Chapel, ven. Tsasovna na Golgofe) on noin 30.000 seurakuntaa ympäri maailmaa, mahtava musiikkituotanto ja niin edelleen.

Amerikan kuuluisat televisioevankelistat eivät ole tehneet kaikkea ajattelutyötä itse, mutta valitsemalla lähteensä viisaasti he pystyvät esittämään painavaa opetusta kristinuskon keskeisistä asioista. Mutta tele-evankelistaa ei aina tarvita välikätenä - usein riittää tieto siitä, kenen kirjoja kannattaa lukea. Essek William Kenyon (1867-1948) lienee amerikkalaisten herätysliikkeiden teoreetikoista tärkeimpiä. Voit myös kokeilla seuraavia linkkejä: http://TempleBuilders.com

Osoitteesta http://www.keyway.ca/htm2002/index.htm löytyy laadukasta sanantutkistelua pieninä annoksina (Daily Bible Study), englanninkielisen maailman hengellistä musiikkia http://www.keyway.ca/htm2002/keyway08.htm ja sivulta http://www.keyway.ca/htm2002/keyway07.htm karttoja.

Daniel J Dyken ja monien muiden täysipainoista tekstiä löytyy http://www.dabar.org sivuilta; malliksi voit kokeilla vaikka Danin itsensä Vanhan Testamentin kommentaareja osoitteesta http://www.dabar.org/Dyke/Dyke.htm

Etelän Baptistien lukuhuone löytyy osoitteesta http://www.reformedreader.org/Default.htm

Kirkon myötä kristikuntaan on tullut uskomaton määrä kristinuskolle vihamielistä sisältöä. Hyvin uskonnolliseksi naamioidun epäperäisen aineiston torjuminen on asiantuntijatyötä, kts. esim. Prophecy truths site index osoitteessa http://ad2004.com/prophecytruths/indexB.html ja

http://ad2004.com/prophecytruths/Articles/Siteindex.html

Kristinuskon katkerin vastustaja on kirkko. Sen ideologiset juuret ovat sumerilais-kaldealais-babylonialaisessa auringonpalvonnassa. Kirkon juuria tutki Alexander Hislop yli sata vuotta sitten, mutta hänen kirjansa The Two Babylons - Kaksi Babylonia - on edelleen lukemisen arvoinen. Netistä se löytyy osoitteesta www.piney.com/HislopTOC1.html takaa.

Amerikkalainen kristikunta yritti pitkään säilyttää omaleimaisuutensa, mutta nyt sekin on joutunut antautumaan. Nyt puhutaankin jo Uudesta Hengellisyydestä (New Spirituality), jolla valmistellaan Antikristuksen asettumista kirkon johtoon.

Kirjassa The great dream käydään yksityiskohdittain läpi ne keinot, joilla Saatana pettää ihmisiä kristinuskon nimissä. Kirjan nimi (The Great Dream - Suuri Unelma/ Uni) tarkoittaa oikeastaan Suurta luopumusta (apostasia, vrt. apostasion, erokirja, avio-ero). Euroopan ja Amerikkojen kansat ovat ikään kuin luvanneet ryhtyä Kristuksen morsiameksi, mutta nyt juuri Karitsan häiden edellä ne ovat sanoneet irti sopimuksensa palvellakseen Saatanaa.

PS: saitti www.apostasynow.com on ehkä kaadettu. Jos saat tekstin, tallenna se vihollisen ulottumattomiin.

Paapelin torni sijaitsee nyt Strasbourgissa. Babylonialaisen Baalin kreikkalais-roomalaisen muunnoksen eli härän selkään noussut, Israelin rannikolta löytynyt ja Kreetan saarella raiskattu "Europe" ratsastaa nyt Brysselin toreilla valmiina "kostamaan" "koko maailmalle". Ilmestyskirjassa mainittu Saatanan valtaistuin on siirretty Pergamon museoon Berliiniin. Näistä ja muista EU:n perusteista kertoo Paul Hattaway DVD-filmissään "The Rape of Europe" elikkä Euroopan Raiskaus. Katkelmia dokumentista löytynee osoitteesta http://www.propheticvision.org.uk ja tietysti www.youtube.com sivuilta esimerkiksi haulla "rape of europe"

Saatanan valtaistuin: käytä hakua Carl Humann, Berlin, sekä Pergamo, Pergamus tai Pergamon tai Bergama, jos osaat turkkia.

Babylonilla on monta nimeä - Paddan Aram, Mesopotamia ja Kaksoisvirranmaa. Nykyisin alueetta hallitsee Irak. Raamatun alkulehdillä on kertomus Baabelin tornin rakentamisesta, ja sen tuntevat pienet lapsetkin. Näin Jumala on pitänyt huolta siitä, että nekin, jotka muuten eivät Raamatun teksteistä piittaa, pysyvät informoituina heidän omasta asiastaan. Yksityiskohdat Baabelin tornin tuhosta kerrotaan Ilmestyskirjan luvuissa 17 ja 18. Asian etenemistä voi seurata päivälehdistä. Ajatella, että Raamattu meni etukäteen kertomaan, miten maaottelussa lopulta käy. Se vie maun pois niiltä, jotka vielä odottavat "Kansainvälisen yhteisön" voittavan Jumalan valtakunnan.

Oman katekismukseni viidennen osan teksteistä löytyy perustiedot Euroopan hengellisistä tapahtumista vuoden 325 jälkeiseltä ajalta.

Tietoa evankeliumin väärennöksistä ja väärentäjistä löytyy hakusanalla Walter J. Veith esimerkiksi youtubesta. Aloita vaikka tutustumalla jesuiittojen ideologiaan: http://www.youtube.com/watch?v=Qu12z95K_cw&feature=related tai mene suoraan julkaisijan sivulla .

Kiinan kotiseurakunnista kertovaa nelituntista dokumenttifilmiä on ollut saatavissa osoitteesta www.chinasoul.com, mutta onko se vapaasti imuroitavissa, ei ole tiedossani. Muutamissa kristillisissä kirjakaupoissa filmistä on ollut saatavilla DVD versio, jossa on myös suomenkielinen tekstitys. Suomessa myytävän version nimenä oli Risti - Jeesus Kiinassa. Alkuperäisversion nimi on "Shizijia - Yesu zai Zhongguo" ja englanniksi se on saatavana nimellä "The Cross - Jesus in China". Jos muualta ei löydy, voi myös suomeksi tekstitetyn version tilata julkaisijalta.

Intialaisen kristikunnan julkisivu löytyy vaikka hakupalvelun http://www.searchindia.com/search/Society/Religion/Christianity/index.shtml kautta. Intiassa tapaat sekä vanhaa syyrialaista kirkkokulttuuria, että karismaattista kristillistä internationaalia, aivan makusi mukaan. Kristikunnan aktiivien asioista kerrotaan mm. www.gfa.org sivuilla.

Afganistanin kristityt tulivat kuuluisaksi, kun maan korkein oikeus vaati kuolemantuomiota Abdul Rahmanille syystä, että hän oli kääntynyt kristityksi. Mutta mitä heille nyt kuuluu, siitä kerrotaan sivuilla www.masih.tv ja www.andaryas.com. Uutisia Iranin kristikunnasta löydät sivulta http://www.mohabatnews.com/ Taitaa olla persiaa (farsia), mutta sivut aukeavat myös englanninkielisinä.

Vielä sata vuotta sitten tieteellinen maailma julisti Raamatun tarinat Nooasta ja hänen aikalaisistaan saduiksi. Kaksisataa vuotta sitten "tiede" piti satuina jopa Raamatun kertomuksia sumerilaisista, heettiläisistä, Assyriasta ja Babyloniastakin. Nyt asiat ovat muuttuneet. Arkeologian historia vuoden 1800-luvun alun jälkeen on kiinnostava sinänsä, mutta mitä uudempia tutkimukset ovat, sitä enemmän ne täydentävät Raamatusta saatua ajankuvausta ajalta ennen Aabrahamia. Hakusanaksi riittää usein pelkkä Genesis täydennettynä Raamatun alkulehdillä esiintyvillä nimillä; haussa joutuu käyttämään englanninkielisiä nimiä, joten KJV (King James Version - "Kuningas Jaakon Raamattu") tai vastaava kannattaa pitää hyllyssä, tai hakea se netistä.

Luomisen ja evoluution rajanvetoon erikoistuneen tutkimuslaitoksen sivuilla www.rae.org on lukemista kyllä, kunhan vaan osaat englantia. Myös tarjolla oleva linkkikokoelma on laaja ja asiantuntemuksella valittu.

Tohtori Dinona ("Doctor Dino") tunnettu Kent Hovind käy läpi luomisteorian ja evoluutioteorian kysymyksiä ja niiden vaikutuksia ihmisten ajatteluun DVD-dokumenteissaan sillä tasolla, jolla koulussa tavallisesti opetetaan teoriaa ihmisen sellaisesta kehityksestä, jossa Jumalan ja hänen vastustajansa vaikutusta tapahtumien kulkuun ei huomioida. Kent Hovindin osoite on www.drdino.com. Olen katsellut noin kymmenen hänen tuottamaansa DVD-filmiä, ja mielestäni niihin sisältyvän aineiston pitäisi kuulua jokaisen koulun luonnontieteiden opetukseen.

Eräs merkittävimmistä alan tutkijoista oli Arthur C. Custance (1910-1985). Custancen kirjallinen tuotanto on nyt melkein kokonaan http://www.custance.org sivuilla. Vaikka Custance oli kalvinisti, linkkejä hänen teksteihinsä löytyy mm. helluntailaisen Vanguard Universityn sivuilta. Alan päivittäiset tieteelliset uutiset löytyvät www.reasons.org sivuilta.

Priscillianin kirjoitusten löytyminen paljasti erään kirkon tärkeimmistä myyteistä valheeksi, mutta kirkko jatkaa edelleen murhauttamansa veljen panettelua, sillä kirkko perustuu juuri näihin kahteen asiaan, murhiin ja valheisiin. Tübingenin evankelisen teologisen seminaarin maineen pelasti kuitenkin Friedrich Paret 1891 julkaisemalla teoksen "Priscillianus Ein Reformator des vierten Jahrhunderts. Eine Kirchengeschichtliche Studie zugicich ein Kommentar zu den Erhaltenen Schriften Priscillians". Mainitun laitoksen suojissa tehtyihin tutkimuksiin olen luottanut paitsi Priscilliania, myös muutamia muita aiheita koskevissa kirjoituksissani.

Kun kirkossa kristinuskon historia kirjoitettiin uudelleen 300-luvulla, kristittyjä alettiin nimittää manikealaisiksi. Kirkkoisä Augustinuskin kertoi olleensa manikealainen, (lue: kristitty), ennen kuin hän ryhtyi luopioksi ja päätyi luopiolle tyypillisiin hommiin: Kristusta pilkkaamaan ja uskovia tappamaan. Mutta todellisiakin manikealaisia oli, lähinnä persialaisalueilla Babylonian ja Kiinan välimaastossa. Manikealaisiin voit ehkä vielä tutustua www.farvardyn.com/index.htm sivuilla.

Tietoja tarkistettaessa on hyvä tietää muutaman asiantuntijan nimet. Mainitsemalla alan huipputietäjän nimen, voit saada vinkkejä siitä, mitä mieltä juuri hän on kyseisestä asiasta. Kuumimmassa polemiikissa on se hyöty, että vastaväittäjät tulevat myös hyvin esiin väitteineen. Hyötyä voisi olla esimerkiksi seuraavista nimistä - oikeassa asiayhteydessä käytettynä:

Vatikaani: Avro Manhattan tai käytä hakua "pope" ja "Babylon"

Rooman klubi: käytä hakua "prince Hassan" ja "Babylon"

Mitralaisuus: Ulansey

Raamatun käsikirjoitukset: Thielke

Exoduksen tapahtumat: David Rohl - katso myös Youtuben videot, haku New Chronology

Manikealaisuus: Boyce

Vapaamuurarit: Ribera

Ilmestyskirjan tapahtumat ovat täydessä käynnissä. Saatanan vallat ovat hyvin valmistautuneet loppusotaansa, mutta kristityt nukkuvat, vaikka Suuri Sadonkorjuun kalusto on jo mobilisoitu. Uutisista kannattaa panna merkille paitsi Rooman klubin ohjelmat, myös Alliance of Civilizations (/Civilisations) hankkeen eteneminen.

Maailman poliittista ja taloudellista elämää hallitsevat ja uskonnolliseen ylivaltaan pyrkivät illuminati perustavat uskomuksensa babylonialaiselle auringonpalvonnalle. Organisoimalla Ranskan vallankumouksen illuminati rajoitti kirkon valtaa. Mutta kun nämä kaksi kristinuskon katkerinta vihollista yhdistävät voimansa, syntyy Uusi Maailmanjärjestys. Mutta kenen ehdoin. Sitä arvuutellaan Robert Sesslerin kirjassa The French Revolution Globalized. Venäläisellä www.rus-sky (ru/net/com liite ei ole jäänyt mieleeni) sivustolla on kertomusta siitä, miten se Venäjällä tehtiin. Yhtäläisyys Euroopan Unionin kehityskulun kanssa on ällistyttävä.

Ranska haluaa edelleen olla maailman johtava maa kristinuskonvastaisessa taistelussa. Ennen ranskalaiset olivat kirkon leirissä, mutta sitten kävivät taisteluun sitä vastaan. Nyt he säätävät "lahkojen" vastaisia lakeja, mutta itse asia ei ole kertaakaan muuttunut. Miten ranskalaisten johtama lopullinen ratkaisu edistyy, ei ole enää pelkän Ranskan varassa. Pane kuitenkin hakuun nämä nimet: lainlaatija Picard ja valtiollisen uskontopoliisin johtaja Langlais. Hakusanoille MIVILUDES ja/tai FECRIS löydät lisää.

Suomen valtion omistaman Yleisradion mukaan uskontojen nimissä on tapettu ihmisiä enemmän, kuin minkään muun asian vuoksi. Suomalaiset luterilaisetkin ovat kuulemma vain muutama vuosikymmen sitten tappaneet 600.000 venäläistä. Kauheaa! Miten hirveitä nuo luterilaiset onkaan! Mutta kovin puhdas ei ole muidenkaan hallituksien piikki. Hawaiin yliopiston professorin Rudolph Rummelin mukaan viime vuosisadalla hallitukset tappoivat 120.000.000 (sata kaksikymmentä miljoonaa) ihmistä rauhan aikana ja sodissa muutamia kymmeniä miljoonia sen päälle. RUMMEL ON TARKISTANUT LUKUJA: ERI MAIDEN HALLITUSTEN SUORITTAMISSA KANSANMURHISSA KUOLI VIIME VUOSISADALLA (1901-2000) 262 MILJOONAA IHMISTÄ. Katso Rummelin sivut osoitteessa http://www.hawaii.edu/powerkills/20TH.HTM. Rummelin mukaan "concentrated political power is the most dangerous thing on earth" (Keskitetty poliittinen voima on vaarallisin asia maan päällä). Voit hyvin kuvitella, mitä tapahtuu, kun YK tai EU saa kansat valtaansa. Sosialistien Ukrainassa 1932-1933 suorittaman kansanmurhan perustiedot löytyvät osoitteessa www.holodomor.org

Lukemisen arvoista tekstiä ajankohtaisista aiheista löytyy ruotsiksi ja englanniksi Dag Selanderin sivuilta osoitteesta www.missionxp.webblogg.se

Rakastatko lapsiasi, vai haluatko tehdä heistä "illuminatien huoria ja Rousseaun rakuunoita"? Rousas Rushdoonyn perustama Chalcedon Foundation tarjoaa opetusta, kun koulu sortuu. Amerikkalaiset taistelevat lapsistaan, mutta meillä on oudon hiljaista. Jos hiljaisuus johtuu pelkästä tietämättömyydestä, kannattaa katsoa muutakin kuin televisiota. Omin silmin maailmaa katsovat näkevät sen erilaisena, kuin ne, jotka katselevat sitä valtion propagandakoneen läpi.

Laittomuuden salaisuus ohjaa maailman kehitystä kohti itsetuhoa, ja ellei Jeesus tulisi ajoissa takaisin pysäyttämään ihmiskunnan itsetuhoisen kehityksen, ei mikään muu voisi prosessia pysäyttää. Juttu olisikin muuten ihan hyvä, mutta paha ei tee pahaa ainoastaan pahoille, vaan myös Kristuksen morsiamelle, ja siitä Kristus rankaisee maailmaa ankarasti antamalla ihmisten saada sen, minkä ovat tilanneet: Antikristuksen. Antikristuksen hallitusaika kestää ne seitsemän vuotta.

Raamatun kreikassa kasvatuksesta käytetään sanaa "nouthesia". Amerikan uskovat kasvattajat ovat joutuvat käyttämään yhä enemmän aikaansa torjuakseen niiden psykologien hyökkäyksiä, jotka käyttävät asemaansa psykologeina poliittisiin tarkoituksiin. Jos etsit käyttökelpoista tietoa siitä, mihin Uuden Maailmanjärjestyksen, The New Word Order (NWO), ylipapit ovat meitä johdattelemassa, kirjoita hakumoottorin ruutuun Jesus Christ, UN ja sitten joku seuraavista: New Age, Cabbala, Frankfurt School, Maurice Strong, Channeling, Blavatsky, Muller, Lindisfarne Fellowship, Temple of Understanding, Lucis Trust, Lucifer, Alice Bailey, Djwhal Khul, Maitreya, United Nations of Religion.

Paholaisen pyrkimys lopulliseen ratkaisuun ("final solution") sisältää Israelin, Jeesuksen seuraajien eli ekklesian (kirkon syövät sen omat orjat), Raamatun sekä Jumalan nimen täydellisen hävittämisen maailmankirjoista. Näistä suunnitelmista enemmän hakusanoilla New Age, UN, Final solution, NWO.

Berit Kjosin artikkelissa From Truth to Mysticism (Totuudesta taruihin) tulee ilmi poliittisesti korrektin maailman tärkeimmät toimijat ja hankkeen koko laajuus. Kjosin artikkeli löytyy http://www.lighthousetrailsresearch.com sivuilta, ja Kjosin omalta sivustolta http://www.crossroad.to lisää.

Yhdysvaltojen vapaan kristikunnan ajautuminen juutalaisten pankkiirien , katolisen kirkon salaseurojen, ja vapaamuurarien talutusnuoraan on jäänyt monelta huomaamatta, vaikka muutos näkyy selvästi. Amerikkalaisen muuttunut kristikunta on jopa nostanut esiin kirkon ennen salailemat okkulttiset juuret ja markkinoi niitä nyt koko maailmalle. Kirkolle ei enää kelpaa edes New Age, intialaisen okkultismin amerikkalainen muoto, vaan nyt puhutaan jo Uudesta Hengellisyydestä (New Spirituality). Uuden uutukaiset viettelykset seuraavat toinen toisiaan. Mutta onhan Israelilla vartijansa. Hakusanalla discernment ministries löytyy useita saitteja. Perusteellista tutkimustyötä tekevät myös sivuston http://herescope.blogspot.com työmyyrät. Aloita vaikka tästä http://herescope.blogspot.fi/2013/11/sola-camouflaga.html. Nimellä Dave Hunt (1926-2013) löydät lisää; myös youtubesta. Dave ja Ruth Huntin saitti löytyy vielä osoitteessa http://www.thebereancall.org. Kaikkia ei voi suositella, sillä työ on vaikea. On tunnettava sekä Jumala ja Jumalan sana ja sen lisäksi myös petosyritys niin hyvin, että pystyy sen Jumalan sanalla torjumaan.

Vaikka pankkiirit, kirkko ja vapaamuurarit nyt puhaltavatkin yhteen hiileen, käydään niiden välillä jo kovaa kamppailua siitä, kuka (niistä) lopulta saa maailman hallintaansa. Kun juutalaisten pankkiirien tuella kehitetty sosialismi ei kelvannut kehittyneimmille länsimaille, samat toimijat kehittivät siitä uuden version, jota nyt myydään seksuaalivallankumouksen turvin. Juutalaiset sosialistit ja pankkiirit perustivat Frankfurt am Mainiin sosiaalitutkimusinstituutin, jossa nyt koko maailmaa johtavan ideologian opit kehitettiin. Jos näistä hankkeista jotakin tiedetään, rajoittuu se tavallisesti siihen, että on joskus kuultu sanat "poliittisesti korrekti" ja "kriittinen teoria". Suomeksi Frankfurtin koulukunnasta on kirjoitettu vain muutamia selontekoja, kts. Koulukunnan syntyhistoria löytyy nimellä The History of Political Correctness (Complete) osoitteesta http://www.youtube.com/watch?v=EjaBpVzOohs

Nimitys kulttuurimarksismi on eufemismi. Se on yhtä saatanallista kuin Stalinin ajan tai Kiinan kulttuurivallankumouksen terrori. Mutta ennen kuin Jumala laskee saatanan irti, on ihmisen vajottava niin syvälle syntiin, ettei parannuksen mahdollisuutta enää ole. Ja juuri siihen kulttuurimarksismilla pyritään. Länsimaiden alistuminen saatanan valtaan on hidastunut siksi, että Jeesuksen kansaa on vielä sotatoimialueella. Siksi kirkon valtaaminen on saatanalle merkittävä voitto. Miten se tehtiin Suomessa, siitä Rami Leskisen tekstissä, joka löytyy linkistä http://sarastuslehti.com/2013/02/07/totuuden-henki-johda-sina-meita-harhaan-eli-kuinka-kulttuurimarxismin-henki-taytti-valtionkirkon ja myös www.magneettimedia.com sivuilta.

Jeesuksen takaisintulon ja Ilmestyskirjan kauhujen näyttämö on laukaisuvalmis. Vakavasti otettava Ilmestyskirjan kommentaareja on kuitenkin vaikea löytää niiden valheprofeettojen suuresta joukosta, jotka rajoittavat tarkastelunsa pelkkään islamin ja Israelin välisen perheriidan seuraamiseen. Jeesuksen todellinen vastaanottokomitea, Jeesuksen pyhät ovat katkaisseet napanuoransa maailmaan, mutta maailma on löytänyt tiensä takaisin myyttien valtakuntaan. Mitä nyt maailman johtajat vielä vähän nahisevat tärkeimpien roolien valinnoista.

Kun Jumala kutsui Aabrahamin ulos Babylonista, ei Aabrahamilla ollut mitään näyttöä siitä, että Jumala täyttäisi hänelle lupauksensa. Aabrahamilla oli pelkkä usko lupauksen antajaan, mutta muut ihmiset etsivät yhä näyttöä, merkkejä ja muuta todistusaineistoa jopa siitä, onko Jumalaa yli päänsä olemassa. Keskustelu kosmologiasta on myös saanut uutta vauhtia, kun on huomattu, että sata vuotta vanhat "tieteelliset" käsitykset luomakunnasta ovat vain kulttuurihistoriaa, osia prosessista, joka yhä jatkuu tuloksettomana. Uudempi kosmologiakeskustelu on myös muuttumassa okkulttiseksi, kun ymmärrys Jumalan luonteestaan ja asumuksensa sijainnista, eräänlaisesta kotiosoitteesta, on hukassa. Valtoimenaan vellovaa keskustelua johtaa juutalainen tiede- ja teollisuusmies Chuck Missler. Hänen saitiltaan http://www.khouse.org löydät linkin videonpätkiin, mutta valtaosa Misslerin opetuksesta löytyy youtubesta.

Raamatun ennustukset tuntevat vain neljä imperiumia. Viimeisen imperiumin raunioille syntyy ilmestyskirjan petovaltio - eikä se synny mihinkään Koreaan. Johdannoksi kelpaa sivulta Herbin Petersin kirjoittama kirja sivulta http://www.fulfilledprophecy.com/contents_menu.html.

Jerry Goldenin sivuilla http://thegoldenreport.com on mielenkiintoinen teksti "The Roots of Evil in Jerusalem" (Pahan juuret Jerusalemissa). Se on esitys Rotschildien rakennuttamasta ja ilmeisesti Laittomuuden Ihmisen päämajaksi suunnitellusta rakennuskompleksista, jossa nyt istuu Israelin "Korkein Oikeus". Katolla on illuminatien pyramidikin jo valmiina.

Kirkonmiehet pelkäävät sosialismia. Sossujen pelko ajaa pikkupaaveja takaisin Ison Roomalaisen Teurastajan pyydykseen. Ekumenian kauheaa menoa seurataan mm. http://www.bereanbeacon.org/ sivuilla. Ja mitä tekeekään paavi: Kumartaa tietysti petoa. Tottahan peto väärän profeetan palvelukseensa ottaa, sehän on kirjoituksissakin ilmoitettu! Lopulta peto kuitenkin syö sen, niin kuin Ilmestyskirjassa ennustettu on ja niin kuin Venäjän kenraaliharjoituksissa jo näytettiin.

Jumala on siitä ihmeellinen, että hänen tuellaan pienikin ihminen voittaa kaikki tämän maailman viisaiden kotkotukset. Osoitteen www.blessedquietness.com etusivulla on valokuva muutamasta fundiksesta, ja sivulla http://www.blessedquietness.com/alhaj/index.htm oli mielenkiintoinen tarkastelu islamilaisesta maailmasta aina sumerilaisten ajoista nykypäivään asti. Luit oikein. Kuuta palvottiin jumalana jo Aabrahamin aikoina Kaldean Urissa.

Jumalan "otollista päivää" on pian kestänyt säädetyt "kaksi päivää". Aikojen merkkejä lukemaan pystyville kolmannen päivän alku ei tule yllätyksenä; muille kylläkin. Mutta myös uskovien ymmärrys on vajavaista huolimatta siitä, että Raamattu kertoo paljon tulevasta maailmasta, ja siitä Jumalan kirkkaudesta, johon meidät on kutsuttu Kristuksessa. Jospa lukisit tekstin http://www.opsti.net/avaimet/kutsu.htm ei siksi, että se on oman kynän tuotantoa, vaan siksi, että muut puhuvat siitä niin vähän. Tuntuu kuin kristikunta ei olisi koskaan lukenut mitään siitä, mikä Raamatussa löytyy Apostolien tekojen toisen luvun jälkeen.

Maailman loppu ei ole mikään suuri pamaus, eikä sen jälkeen tule mitään hautuumaan hiljaisuutta eikä tyhjiötä vaan Tuhatvuotinen valtakunta. Tämän maailmanajan lopputapahtumat kestävät noin seitsemän vuotta joista Raamattu antaa hyvin tarkat tiedot sille, joka viitsii kokoamaan raamatunlauseiden palapelin sen eri osille väkivaltaa tekemättä. Palapeli on jokeenkin vaikea, mutta Raamattu antaa sen kokoamiseen selvät ohjeet lopun aikaa koskevien yleiskatsauksien avulla. Kun niistä on saatu selvä käsitys, alkaa myös yksityiskohtien paikalleen asettelu onnistua. Allen Beechick on onnistunut kirjassaan The Rapture Solution (Tempaamisen Ratkaisu) pistämään Maailmanlopun profetiat järjestykseen, todennäköisesti paremmin, kuin kukaan ennen häntä. Mutta jo oli aikakin: Jeesus tulee pian.

Leonard Ravenhill on monille tuttu kirjastaan "Miksi herätys viipyy", mutta hakusanalla SID7834 löytyy parin tunnin pituinen puhe. Aiheena on "pentecost or holocaust" - Helluntai tai Täystuho. Ravenhill uskalsi puhua siitä, mistä muut vaikenevat tuulentupiensa kaatumisen pelosta. Katso ja kuuntele: www.ravenhill.org/mp3.htm

Uutisten seuraaminen on työlästä puuhaa siksi, että vain harvat puhuvat totta. Kaiken lisäksi valheenpuhujat ovat nyt jo niin globalistuneet, että ne laulavat kaikki samaa virttä, mikä antaa niille uskottavuuden tuntua. Siihen aikaan, kun oli vielä monta itsenäistä, toisiaan mollaavaa maata, naapurin lehdistä sai lukea pahan naapurin salatuimmatkin asiat. Mutta eivät kaikki ole vielä myyneet sieluaan paholaiselle. Kannattaa katsoa, mitä esimerkiksi www.prophecynews.co.uk sivulta löytyy. Myös Armstrongin hengellisten perillisten ylläpitämän sivuston http://cgg.org uutiskanava on seuraamisen arvoinen.

Kristittyjen vainoista vihollinen ei pidä suurta melua. Windows Liven sähköpostikin luokittelee suuren osan kristittyjen vainoja koskevaa uutisaineistoa roskapostiksi, sillä eihän kukaan voi palvella kahta herraa. Pahimmat teot yritetään naamioida niin, että höynäytetyt ihmiset hyväksyisivät ne, jos naamiointi pettää. Tiedonvälityksessä jos missä käy ilmi, että vain kristitty pystyy kertomaan totuuden. Mitä tällä rintamalla tapahtuu, katso vaikka näitä: www.persecution.com.au; www.forum18.org ja http://www.assistnews.net/

Jokaista kristittyä kiinnostaa se hetki, jolloin Kristus hakee morsiamensa pois ahdistuksen ajasta. Mutta muutakin tapahtuu. Seitsemän vuotta maailmanlopun tapahtumista liittyy enemmän tai vähemmän Israelin hengelliseen murrokseen eli Jaakobin ahdistukseen eli synnytystuskiin. Osoitteessa www.jesus-is-the-way.com näyttää olevan aika pätevä vartija tilannetta seuraamassa.

YK:n projekti Sivistyksien Allianssista on muuttunut parodiaksi, mutta siitä huolimatta sitä jatketaan. Katso http://pineline.blogspot.com/ .

Osoitteen http://tundratabloids.com tekijät haluaisivat rakentaa Israelia ilman Jeesusta ja Maailmaa ilman Jeesuksen seuraajia. Sivulla usein toistuva Manfred Gerstenfeldin nimi kertoo, että kanava tukee juutalaista maailmanvalloitushanketta. Eksytys on väkevä. Mitähän se Gershom Sholem on niille opettanut?

Maailmanlopun tapahtumat etenevät yhä kiihtyvällä vauhdilla. Enää ei ole kyse profetioista, vaan konkreettisista toimenpiteistä, joilla tulevaa suurta (kristittyjen) holokaustia valmistellaan. Osoitteissa http://www.cumbey.blogspot.com; http://www.freiberg.blogspot.com; http://www.borntowatch.com kerrotaan niistä julkisen elämän tapahtumista, joista media ei kerro, tai jonka se kertoo liian hitaasti.

Globaalia antikristillistä maailmanjärjestystä ja Laittomuuden Ruhtinaan tuloa varten valmistellaan juutalaisten ja jesuiittojen johdolla. Neuvostoliitto oli kenraaliharjoitus, "suuri sosiaalinen eksperimentti", jonka toimintamallien kehittyneempiä versioita nyt sovelletaan koko maailmaa vastaan. Solanan mukaan "laboratoriona" on nyt Eurooppa. Hankkeen edistymisestä kertovat kaikki maailman uutiskanavat joka päivä ja näkeehän sen jo itsekin, jos yli päätään näkee mitään. Kannattaa kuitenkin käyttää useita erilaisia tietolähteitä, joissa sumuverho on mahdollisimman läpinäkyvä.

Lisää hyviä linkkejä osoitteesta http://zoecarnate.com

 

Takaisin Osmon kotisivulle