Olin lähdössä laivalle. Heräsin kello neljän aikaan, että tytär tuli makuuhuoneeseemme, ja herätti meidät. Jos olisin lähtenyt pikaisesti matkaan, olisin vielä ehtinyt kahdeksalta lähtevään laivaan, mutta jäin puoliunisena miettimään ja rukoilemaan. Minut ikään kuin asetettiin turvaistuimelle seisomaan ja sitten turvaistuin alkoi kohota yläilmoihin. Maisemat kävivät laajemmiksi ja kirkkaammiksi. Näytti myös siltä, että turvaistuin oli kasvanut suuremmaksi, mutta se oli vain näky - itse asiassa minä olin tullut pienemmäksi. Nyt turvaistuimeen olisi mahtunut monta muuta pientä ihmistä, ehkä aivan tuhansia. Ja kun mietin, miten maassa me olimme olleet niin mukamas suuria kuin se EU:n logoeläin, joka dokumenteissa polkee tähtiä jalkoihinsa, ymmärsin, ettei härkä koskaan polje tähtiä jalkoihinsa. Makkaratehtaalle ne joutuvat.

Eri sivulla: Valerin haastattelu; sama venäjäksi tekstinä ja venäjäksi äänitiedostona;

 

UUSI IHMINEN

Osmo Pöysti

Ylöjärven Kuru, Finland

Alko: Ylöjärven Kurussa 2010-04-02

Jatku: 2010-04-15

Kaikki oikeudet pidätetään

Tallennus ja ilmaisjakelut sallitaan

 

Ruumis, sielu ja henki

Ihmisen luominen tapahtuu kolmivaiheisesti. Ensin luotiin ruumis (soma), johon puhallettiin sielu (psihi). Viimeisenä ihminen saa hengen (pneuma).

 

Monenlaista rakkautta

Uuden Testamentin kreikassa käytetään rakkaudesta eri sanoja riippuen siitä, onko rakkauden kohde ruumis, sielu tai henki. Suomalaisissa käännöksissä tämä ei näy, joten tämä asia vaatisi oman juttunsa. Eros, fili ja agape eivät todellakaan ole mitään synonyymejä.

 

Syn-alkuiset sanat kreikkalaisessa Uudessa Testamentissa

Ihmisen luomisen viimeinen vaihe tapahtuu yhdessä Kristuksen kanssa. Vanha ihminen kuolee pois Kristuksessa, Uusi ihminen syntyy Kristuksessa, Uusi ihminen kärsii yhdessä Kristuksen kanssa…

Etsimällä kreikankielisestä lähdetekstistä syn-etuliitteellä alkavat sanat, saadaan jo aika selvä kuva, millainen on tämä Uusi Ihminen, jonka pää on Kristus.

Takaisin Osmon kotisivulle