Paratiisin puutarhassa oli kaksi nimeltä mainittua puuta. Ihminen joutui valitsemaan..

 

Osmo Pöysti: DARWIN

Ylöjärven Kuru

Finland

2012-08-24

Charles Darwin 1809-1882 kirjoitti ystävälleen Asa Greylle:

Olen ymmälläni. Minulla ei ole mitään aikomusta kirjoittaa ateistisesti. Tunnustan, etten voi nähdä niin selvästi, kuin muut, ja kuten itsekin haluisin, näyttöä suunnitelmallisuudesta ja hyväntahtoisuudesta kaikkialla ympärillämme. Minun mielestäni maailmassa on liian paljon kurjuutta. Minä en voi pakottaa itseäni uskomaan, että hyväntahtoinen ja kaikkivaltias Jumala olisi voinut suunnitella tai luoda Ichneymonidae juuri sitä varten, että ne söisivät tuhatjalkaisia, joiden sisällä ne elävät, tai että kissan pitäisi leikitellä hiirellä.

Miksi Darwin oli ymmällä? Onhan vastaus hänen kysymykseensä hyvin yksinkertainen. Olisitko sinä osannut vastata hänelle? Ehkä Darwin sinun mielestäsi olikin oikeassa? Minulle tarjoutui tilaisuus puhua asiasta Mustamäen betonierämaasta kesäleirille, vihreän luonnon keskelle tuoduille lapsille joku viikko sitten. Aloitin kertomukseni kysymällä, mitä puita Edenin paratiisissa oli. Kaksi niistä on mainittu nimeltä:

Ja Herra Jumala istutti paratiisin Eedeniin, itään, ja asetti sinne ihmisen, jonka hän oli tehnyt. Ja Herra Jumala kasvatti maasta kaikkinaisia puita, ihania nähdä ja hyviä syödä, ja elämän puun keskelle paratiisia, niin myös hyvän- ja pahantiedon puun. (1.Ms 2:8-9)

Leirillä oli puhuttu paljon valinnoista ja siitä, että ihmisen on tehtävä valintansa harkiten. Jumala on luomassa itsensä kaltaista olentoa, eikä siihen kuvioon sovi pakottaminen.

Ja Herra Jumala käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman". (1.Ms 2:16-17)

Ihminen valitsi kuoleman ja yhtä helvettiä se on maailman pito siitä lähtien ollutkin. Sitä ei tarvinnut Mustamäen lapsille - eikä heidän vanhemmillekaan - Oxfordin tieteillä todistella. Vielä tämän kuudennen luomispäivän kuluessa ihmissuku kuolee, eikä se voi kuolemastaan syyttää ketään. Valinta on tehty. Mitään oikeuksia ei ihmisellä ole. Jopa se, että terminaalisesti sairas hirveiden tuskiensa keskellä vielä kerran näkee auringon valon kuin sumun läpi, on Jumalan laupeutta, josta hän voi vain kiittää Jumalaa - niin kauan kuin siihen pystyy. Kaikki mitä ihmisellä on, on Jumalan laupeutta, ja paljon yli sen, mitä ihminen itse valitse. Ei ihmisellä ole mitään oikeutta valittaa. Ei apua mistään, petosta sitäkin enemmän. Lopulta kuitenkin tulee se, jonka ihminen on valinnut.

Jumala ei peru sanojaan. Ihmisen on kuoltava. Mutta koska Jumala on rakkaus, hän antaa ihmiselle toisen mahdollisuuden valita. Ihminen saa valita kuolintavan. Niitä on nyt kaksi: Kuolema synneissä tai kuolema Jeesuksen Kristuksen ristin kautta synnille. Näin sanoo Hän, jonka tekoja ja aivoituksia Darwin ei ymmärtänyt:

Ja hän sanoi kaikille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä (oik. sielunsa), hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä (oik. sielunsa) minun tähteni, hän pelastaa sen..." (Lk 23-24)

Raamattu kertoo luomisesta paljon sellaista, jota Darwin yritti selittää luonnonvalinnaksi (natural selection) kutsutulla teorialla, ja ummisti silmänsä faktoilta, jotka eivät sopineet hänen kuvioihinsa. Paratiisin ihminen oli kasvissyöjä, ravinto saatiin puista, kuolemaa ei ollut. Darwin oli huono teologi ja hänen asenteensa niin ylimielinen, että hän luuli olevansa hyvä teologi. Eikä Darwinilla ollut vielä hajuakaan niistä tieteistä, jotka nyt vievät pohjan pois Darwinin opilta. Kaikista huonointa Darwinissa oli kuitenkin seura, jossa hän liikkui. Darwin oli tehnyt vain huonoja valintoja.

Ostin joskus kristilliseltä kustantajalta suomalaisella tekstityksellä varustetun DVD:n Darwinista nimeltä Darwin. The Voyage That Shook The World. (Darwin. Matka, joka ravisutti maailmaa). Videon tuottajan nimi Creation Ministries International ja linkki creation.com uskottelevat ostajalle, että tässä Darwinin teorioita tarkastellaan asiallisesti. Mutta video jäi katsomatta, se ei kerta kaikkiaan lähtenyt käyntiin meidän perheen tietokoneilla. Vasta katsottuani Walter Veithin videon The World according to Darwin muistin ostamaani videoon ja yritin uudestaan. Video löytyi youtubesta, osoitteesta http://www.youtube.com/watch?v=Y_1IWjMMXzw. Uhrasin sen katsomiseen ehkä tunnin. Jo videon alku oli tympäisevä. Siinä kehuttiin ihan neukkulan tyyliin sitä, kuinka viisas ja fiksu Charles Darwin oli jo lapsena. Tottakai oli - olenhan minäkin seurannut kuudentoista ihmisalun ensimmäisiä vuosia, enkä ole koskaan nähnyt mitään muuta, kuin fiksuja lapsia. Uteliaisuus, tiedonhalu, kaikki tällainen on lapselle synnynnäistä. Aikuisten syntinen maailma se on, joka lapset musertaa.

Walter Veithin videon The World according to Darwin (Maailma Darwinin mukaan) löydät myös youtubesta, mutta löytynee se täältäkin: http://amazingdiscoveries.tv/media/377/251-the-world-according-to-darwin/. Walter J. Veith on toiminut vuosikymmenien ajan biologian professorina Johannesburgin yliopistossa Etelä-Afrikassa. Ei siis missään Oulun yliopistossa, jonka elämään tutustuin Wallacin aikoinani. Suomen yliopistomaailma onkin muuten hyvin poliittisesti korrektia. Suomessa vain Reinikainen kirjoittelee kriittisesti darwinismista, mutta hänen julkaisunsa ovat suurimmalta osaltaan englanninkielisiä. Näissä poliittisissa oloissa hänestä tuskin professoria tuleekaan.

Ostamani Darwin-video oli imelä, vaikka se sisälsikin kritiikkiä itse luonnonvalintaa kohtaan. Mutta myös Veith kohteli Darwinia korostetun akateemisesti ja on oikeutetusti saanut kuulla kunniansa siitä hyvästä. Darwin oli rasisti, joka tulee ilmi heti hänen kirjansa täydessä nimessä. "The Origin of Species by Means of Natural Selection; or; the Preservation of Favored Races in the Struggle for Life" (Lajien synty luonnollisen valinnan kautta; eli suosittujen rotujen säilyminen elämän taistelussa) kts. kirjoitustani Rasismin kehitys sivulla http://opsti.japo.fi/kosmos/rasismin.htm

Mutta mikä onkaan luonnollinen valinta? Eikö luonnollista olisi valita juuri se, mitä Luoja itse ehdottaa? Kun olin Mustamäen leiriläisille kertonut, että Jumala on antanut meille uuden valinnan mahdollisuuden, syntyi vanhemman väen keskuudessa kuhinaa. Joku nousi seisomaan ja kysyi: "Miten me voimme kuolla Jeesuksen ristin kautta?" Mutta silloin leirin johtajarouva sanoi, että nyt on ruoka-aika ja ajoi meidät pois teltasta. Jäimme ulos keskustelemaan ja suomalaiset, jotka puhettani eivät olleet ymmärtäneet, kysyivät, mitä olin oikein sanonut. Siitä keskustellessamme tuli sitten leirin johtajarouva ulos, ja kertoi yhden rouvista rukoilleen "syntisen rukouksen". Ja nyt oli minun vuoroni olla ymmälläni. Enhän minä ollut esittänyt vielä evankeliumin alkeitakaan. Ja kaiken lisäksi "syntisen rukous" amerikkalaisten superevankelistojen keksintö, tykkänään vailla Raamatun arvovaltaa. Jos ihminen olisi todella tullut uskoon, olisi hänen ensin tiedettävä alkeet siitä mihin uskoo, ja sitten otettava kaste.

Koska "syntisen rukous" liittyy kiinteästi käsitteeseen "alttarikutsu", on kai kirjoitettava jotakin siitäkin. Mutta katsotaan sitten syssymmällä, jos Jumala suo.

Takaisin Osmon kotisivulle