Saatana haluaa saastuttaa hengen, turmella sielun ja tappaa ruumiin. Saksalaisen kristikunnan hävittäminen oli helppo nakki. Vain muutama Jeesuksen opetuslapsi päätyi hirttonuoran jatkoksi. Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin geneettisiä jälkeläisiä hävitettiin enemmän, sillä heitä tuhottiin heidän rotunsa takia.

 

Osmo Pöysti: LAIHA SATO

Ylöjärvi, Finland

2009-05-05

Kaikki oikeudet pidätetään

Ilmaisjakelut sallitaan

 

Mülheimin konferenssissa 16.07.1909 oli 1700 osallistujaa. Konferenssin sanoma Pyhästä Hengestä teki vasta tuloaan Saksanmaalle. Vastapuolen edustajat kokoontuivat 15.09.1909 Berliiniin, ja yhdeksäntoista tuntia kestäneiden neuvottelujen jälkeen antoivat Berliinin deklaraationa tunnetun arvion helluntailiikkeestä. Julistuksessa oli kuusi kohtaa:

1. Niinsanottu helluntailiike ei ole ylhäältä, vaan alhaalta. Siinä toimivat paholaiset, jotka Saatanan johdolla oveluudella sekoittavat valheen ja totuuden.

2. Tätä liikettä ei voi pitää Jumalasta lähteneenä.

3. Saksan seurakuntien on katuminen sitä, että ne ovat sallineet tämän liikkeen synnyn.

4. Tämän liikkeen syntymisen syynä on epäraamatullinen oppi niinkutsutusta "puhtaasta sydämestä".

5. Pastori Jonathan Paulia ei tunnusteta seurakunnan johtajaksi eikä opettajaksi.

6. On ollut ainoastaan yksi helluntai. Me emme odota uutta helluntaita, vaan me odotamme Herran toista tulemista.

Kun saksalaiset olivat torjuneet Pyhän Hengen, he saivat sellaisen herran, joka heille kelpasi. Eikä heidän tarvinnut pitkään sitä odottaakaan.

Seitsemän miestä oli perustanut Saksan työväenpuolueen ja tammikuussa siihen liittyi Alfred Rosenberg (1890-1946), Tallinnassa syntynyt Baltian saksalainen, joka oli opiskellut rakennusmestariksi Riiassa ja valmistui arkkitehdiksi Moskovassa 1918 ja saapui takaisin Tallinnaan, missä aloitti poliittisen uransa puheella "Juutalaiskysymyksestä". Tallinnasta matka jatkui Saksaan. Tammikuussa 1919 Rosenberg liittyi Saksan työväenpuolueeseen Münchenissä. Puoli vuotta myöhemmin samaan puolueeseen liittyi Adolf Hitler.

Vuonna 1921 Rosenbergistä tuli toimittajaksi puolueen sanomalehteen Völkische Beobachter, jonka päätoimittajaksi hän tuli vuonna 1923. Kun Hitler samana vuonna joutui epäonnistuneen vallankaappausyrityksen takia vankilaan, tuli Rosenbergista väliaikainen puolueen johtaja. Hitlerin ollessa Landsbergin vankilassa Rosenberg piti hänet ajan tasalla, ja avusti Hitleriä kirjoittamaan kirjan Mein Kampf, Taisteluni. Hitlerin palattua puoluejohtoon, Rosenbergin kontolle tuli puolueen ideologinen työ, ja "saksalaisen kulttuurin" suunnittelu.

Vuonna 1930 Rosenberg julkaisi päätyönsä Kahdennenkymmenennen vuosisadan myytti. Poliitikon kirjoittamaksi kirja on paksu, noin neljäsataa sivua. Kirjassa esitetään perustelut puolueen suunnitelmille kristinuskon hävittämisestä ja sen korvaamiseksi "pohjoisen rodun" uskonnolla, juutalaisten hävittämisestä ja muille puolueen ohjelmaan kuuluville tavoitteille. Kirjan henki on sama, kuin sodan jälkeen syntyneessä, Huxleyn kirjoittamassa Humanistisessa manifestissa tai YK:n hankkeissa.

Sana "Jeesus" esiintyy Rosenbergin kirjassa "Mythus" (Kahdennenkymmenennen vuosisadan myytti) 94 kertaa. Jeesuksen sijalle Rosenberg tarjoaa goottien epäjumalia Odinia (Vodunia), äiti maata ja muuta "modernia" kulttia, jotka varsinkin Yhdistyneitten kansakuntien siipiveikoilla tänäänkin ovat suuressa arvossa. Kirjassa esiintyy myös käsite ratsastavasta jumalasta, joka nyt ratsastaa pitkin Yhdysvaltoja nimellä "Saddlebach church" (Satuloidun kirkon) perustajan Rick Warrenin ohjastamana. Suomessa Rick Warrenin kirja Purpose Driven Church on julkaistu suomeksi vapaakirkollisen kustannusliikkeen Päivän toimesta nimellä Elämä. Rick Warren kuuluu myös englantilaisen sosialistin Tony Blairin uskontojenvälisen liikkeen avustajaryhmään. Roosenberg itse tuomittiin Nürnbergin oikeudenkäynnissä kuolemaan, mutta hänen ajatuksensa ovat levinneet maailmalle tehokkaammin kuin hänen eläessään.

Alfred Rosenbergin ajatusmaailma on kovin tuttua niille, jotka tietävät minkälaisella mielellä saksalaiset ritarit valloittivat Baltian 1200-luvulla ja kuinka he pitivät Baltian kansoja orjinaan melkein 700 vuotta. Kaikille Baltian kansoille olisi todennäköisesti käynyt kuten preussilaisille ja liiviläisille, elleivät Tshekinmaalta tulleet uskovat olisi tuoneet evankeliumia Baltiaan vuodesta 1729 alkaen. Rosenbergin juutalais- ja kommunistivihakin saattaa osaksi selittyä sillä, että saksalaisessa ja venäläisessä yhteiskunnassa oli paljon yhteistä: kartanonherrat orjuuttivat kansaa. Kun juutalaisten ja kommunistien johtamat venäläiset kääntyivät kartanonherroja vastaan, alkoivat Baltian saksalaiset yhä enemmän vihata juutalaisia. Eestikin vapautui, kun riitoihin ajautuneet Venäjä ja Saksa eivät enää pystyneet eestiläisiä ja latvialaisia orjuuttamaan.

Rosenbergin esittelemän maailmanvallankumouksen tavoitteet ovat:

1. Rotuoppi, jossa korkeinta rotua edustaa "pohjoinen rotu". Kuten Darwin aikoinaan sanoi, tulevat "vähimmälle jääneet rodut" poistumaan keskuudestamme. Rosenbergin mukaan kaikkein "vähimmälle jääneitä" ovat juutalaiset.

2. Elintila eli "Lebensraum". Rosenbergin mukaan elintilaa ei ole tarjolla uusilla mantereilla, joten saksalaisten on hankittava sitä Euroopasta. Rosenbergin mukaan tämä asia sanelee Saksan tavoitteet vuosisadoiksi eteenpäin.

3. Kristinuskon korvaaminen "germaanisella kristikunnalla". Roomalaisten ja luterilaisten kristinuskoa Rosenberg nimittää negatiiviseksi kristinuskoksi, minkä takia saksalaisten on etsittävä saksalaista kristillisyyttä, jossa "pohjoinen veri" korvaa entiset sakramentit. Rosenbergin esittämästä ideologiasta tehtiin puolueen ainut hyväksytty uskonnonfilosofia. Vuonna 1940 Martin Bormann tunnusti kirjeessään Rosenbergille: "Kirkkoja ei voi voittaa kansallissosialismin ja kristillisten opetusten kompromissilla, vaan uudella ideologialla, jonka tulemista sinä itse olet kirjoituksissasi esittänyt".

4. Juutalaisten hävittäminen. Katolinen kirkko oli toteuttanut juutalaisvihaansa jo "kirkkoisä" Augustinuksen ajoista, eikä Luther ollut isiään kummempi. Rosenberg alkoi lietsoa juutalaisvihaa heti Moskovasta palattuaan. Hänen kynästään lähtivät kirjat Die Spur der Juden im Wandel der Zeiten, (Juutalaisten jäljet aikojen vaelluksessa, 1919); Unmoral im Talmud (Moraalittomuus Talmudissa, 1919), Das Verbrechen der Freimauerei (Vapaamuurariuden rikos, 1921) jne. Vuonna 1934 Rosenbergin vastuulle tuli puolueen ideologinen koulutus kokonaisuudessaan. Rosenbergin mukaan: "Saksan osalta juutalaiskysymys on ratkaistu vasta kun viimeinen juutalainen on lähtenyt Suur-Saksan alueilta" ja "Euroopan osalta juutalaiskysymys on ratkaistu vasta kun viimeinen juutalainen on lähtenyt Euroopasta".

5. Vastapuolen ideologinen pehmittäminen. Vuoden 1933 toukokuusta alkaen Rosenberg oli NSDAP-puolueen ulkopoliittisen osaston päällikkö. Rosenbergin valtuudet maan ulkopolitiikan hoitajanakin olivat suuret, vaikka varsinaiseksi ulkoministeriksi tulikin Ribbentrop. Ohjeet tulivat kuitenkin Rosenbergiltä. Hän ei tyytynyt ensimmäisen maailmansodan rauhanehtojen uudelleentarkasteluun, vaan vaati rauhansopimuksen irtisanomista. Sodan aikana Rosenberg toimi idästä valloitettujen alueiden korkeimpana siviilivirkamiehenä oman, sitä varten perustetun ministeriön johdossa.

6. Kansallissosialistinen lähetystyö. Rosenbergin ja siten koko kansallissosialismin maailmankuvaan (Weltanschanung) kuului käsitys, että koko maailman on päästävä eroon velkakapitalismista ja marksilaisesta internationalismista - tai nykykielellä sanottuna globalisaatiosta. Rosenbergin mukaan sitten, kun suuri maailmantaistelu on päättynyt ja nykyinen maailmankausi on voitettu, tulee aika jolloin hakaristi tulee germaanisten kansojen lippuihin arjalaisen ylösnousemuksen symbolina"

7. Kansallissosialismin opetus- ja koulutustyö. Vuonna 1934 Rosenberg kirjoitti: "Tästä lähtien kaikki koulu- ja opetustyö on tämän ideologian palveluksessa …"

Hitlerillä oli takanaan katolisen kirkon tuki. Katolisen kirkon kanssa oli solmittu yhteistyösopimus, ja kirkko istui hiljaa saaliinjakoa odottaen. Saksan luterilaiset kirkkokunnat yhdistettiin, jonka jälkeen Hitlerillä oli käytössään koko kirkon koneisto. Sitten alkoi kirkon muuttaminen Saksan valtionkirkoksi Alfred Rosenbergin laatiman ohjelman mukaisesti. Seuraavassa muutamia näytteitä Rosenbergin ohjelman sisällöstä:

1. Saksan valtakunnan kansallinen kirkko pidättää itsellään ehdottoman oikeuden ja ehdottoman vallan hallita kaikkia Valtakunnan rajojen sisällä olevia kirkkoja. Se julistaa ne Saksalaisen Valtakunnan kansallisiksi kirkoiksi.

….

13. Kansallinen kirkko vaatii Raamatun julkaisemisen välitöntä lopettamista Saksassa.

14. Kansallinen kirkko ilmoittaa, että Führerin (Johtajan) kirja Mein Kampf (Taisteluni) on sille kaikista dokumenteista suurin. Se… ei pelkästään sisällä suuria ideoita, vaan on myös kaikkein puhtaimman ja kaikkein todellisimman moraalin ilmentymä kansamme nykyistä ja tulevaa elämää varten.

….

18. Kansallinen kirkko poistaa alttareiltaan kaikki ristiinnaulitunkuvat, Raamatut ja pyhien kuvat.

19. Alttareilla ei saa olla mitään muuta kuin kirja "Mein Kampf" (kirja, joka on kaikkein pyhin saksan kansalle, ja näin ollen myös Jumalalle). Alttarin vasemmalla puolella on oltava miekka.

….

30. Sopimuspäivästä alkaen kristillinen risti on poistettava kaikista kirkoista, tuomiokirkoista ja rukoushuoneista… ja korvattava voittamattomalla symbolilla, hakaristillä.

Hakaristi on tuhansia vuosia vanha arjalainen uskonnollinen tunnus. Minut kutsuttiin kerran päivälliselle intialaiseen laivaan, joka kuljetti paperia Raumalta Intiaan. Ruokana oli kananpoikaa ja riisiä. Kokki seisoi vieressä ja irrotti omin käsin kananpojasta paloja, jotka hän tunki suuhuni sitä mukaa kun päivällinen edistyi. Miehistöähän intialaisella laivalla oli runsaasti. Kun sitten läksin kotiin, sain matkaevääksi nivaskan kuivia pyöreitä leipäsiivuja, jotka oli pakattu muovikelmuun. Muovikelmun päällä oli tietysti kirjoitusta hindujen aakkosilla ja suuri hakaristin kuva.

Arjalaisilla tarkoitetaan lähinnä iranilaisia, jotka kauan sitten valloittivat Intian pohjois-osat. Kansallissosialistien mielestä arjalaisten historiallinen kotimaa ei kuitenkaan ollut Persiassa, vaan Pohjois-Euroopassa, lähinnä kai Saksassa, mikä historiallisesti ei ole todistettavissa, ei varsinkaan nyt, kun DNA-tutkimuksilla pystytään osoittamaan, mistä kukin on kotoisin.

Hakaristi oli tärkeä Saksalaiselle uskonnolle siksi, että sen avulla Saksalainen uskonto yhdistettiin goottilaisten jumaliin. Toisen linkin tarjosivat viikonpäivät, mutta niidenkin nimet ovat toisintoa vanhasta babylonialaisesta kultista, jonka historiallisen ilmastonmuutoksen myötä pohjoiseen siirtyneet kansat toivat mukanaan Eurooppaan. Se, että saksalaisilla nyt on myös monia pohjoisen rodun piirteitä, johtuu heidän sekoittumisestaan Pohjois- ja Keski-Euroopan alkuperäisväestöön.

Saksan luterilaisista monet ymmärsivät kehityksen kulkevan päin helvettiä, mutta olivat hiljaa; eivät kuitenkaan kaikki. Vuoden 1934 Martin Niemüller julisti kirkkonsa saarnastuolista:

Me kaikki, kirkko ja yhteiskunta kokonaisuudessaan olemme joutuneet kiusaajan seulaan ja hän riepottaa meitä. Tuuli puhaltaa, ja nyt käy ilmi, mitä me olemme, olemmeko me vehnää vai olkia. Seulonnan ajat ovat todellakin tulleet ja kaikkein toimettomimpien ja hiljaisimpienkin meistä on ymmärrettävä, että tarkkailevan kristikunnan rauhalle tulee loppu.

Adolf Hitler (1889-1945) nimitettiin Saksan valtionkansleriksi tammikuussa 1933 ja kukistettuaan puolueen sisäisen opposition 1934 hänestä tuli yksivaltias, ei kuitenkaan Jumalan veroinen, vaikka kansa häneen uskoikin enemmän kuin Jumalaan. Kirkolle diktaattori lupasi vapautta siinä määrin, kun se ei tuota haittaa valtiolle. Sitä ennen oli jo ehtinyt tapahtua paljon.

Adolf Hitler nimitettiin Saksan valtionkansleriksi 30.01.1933. Helmikuun 22 päivänä muodostettiin 40.000 miehen vahvuinen erikoispoliisiosasto. Helmikuun 27 puolue poltti valtiopäivätalon saadakseen aikaan kriisitunnelmaa, sillä kriisioloissa kansa helposti myöntyy vallanpitäjien koveneviin otteisiin. Maaliskuun 22 päivänä Münchenin luona otettiin käyttöön Dachaun keskitysleiri ja kohta myös Buchenwaldin keskitysleiri Weimarin lähistöllä, Sachsenhausenin keskitysleiri lähellä Berliiniä sekä Ravensbrückin keskitysleiri naisille. Maaliskuun 24 Hitlerille annettiin diktaattorin oikeudet. Huhtikuun 1 päivänä alkoi juutalaisten liiketoiminnan boikotointi. Huhtikuun 11 päivänä puolue antoi asetuksen, jolla ei-arjalaiseksi julistettiin jokainen ei-arjalaisten, ja varsinkin juutalaisten vanhempien lapsi tai lastenlapsi, mikäli yksikin näistä oli ei-arjalainen. Huhtikuun 26 muodostettiin Gestapo, puolueuskollinen salainen poliisi. Toukokuun 10 poltettiin kirjoja ja kesäkuun 14 Kansallissosialistinen puolue julistettiin Saksan ainoaksi lailliseksi puolueeksi. Tähän aikaan Saksassa oli 566 tuhatta juutalaista. Niiltä juutalaisilta, jotka olivat tulleet maahan Puolasta riistettiin Saksan kansalaisuus. Heinäkuussa alkoivat perinnöllisesti sairaiden pakolliset sterilisoinnit. Syyskuun 29 juutalaisilta evättiin maanomistusoikeus. Lokakuun neljäntenä juutalaisilta evättiin oikeus toimia sanomalehden toimittajina.

Useilla juutalaisilla on sukunimenä Rosenberg, ja tämä herätti epäilyjä myös Alfred Rosenbergin sukujuurista. Hän oli kuitenkin Baltian saksalainen, eikä hänen sukukirjoistaan löytynyt juutalaisia. Eri asia on, että suvun vanhempien polvien sukukirjoja ei löytynyt. Hitler itse lienee ollut juutalais-saksalaisen lemmenseikkailujen tulosta, mutta yleisöltä tämä tieto kätkettiin.

Lokakuun 24 päivänä 1933 annetulla lailla keksitysleireille lähetettäviksi joutuivat kerjäläiset, kodittomat, alkoholistit, työttömät sekä rikoksenuusijat ja vaaralliset rikolliset. Tammikuun 24 1934 juutalaisilta kiellettiin pääsy työväenunioniin ja toukokuun 17 heiltä evättiin kansallinen terveysvakuutus. Pitkäpuukkojen yössä 30.06.1934 Hitler, Göring ja Himmler puhdistivat armeijan johtoa ei-toivotuista aineksista ja saman kuun 20 saivat SS-erikoisjoukot siitä riippumattoman aseman. Pari päivää myöhemmin juutalaisilta evättiin oikeus saada oikeuslaitoksessa vaadittava pätevyys. Elokuun toisena kuoli presidentti von Hindenburg, ja Hitleristä tuli "Führer" (johtaja), minkä äänestäjät 19.08.1938 hyväksyivät 90% äänimäärän turvin.

Ei-arjalaisten syrjäyttäminen Saksan valtion koneistosta oli osaa puolueen tasa-arvopolitiikkaa, joka kulki nimellä Gleichschaltung. Ei-arjalaisia koskeva laki oli annettu 07.04.1933 ja 21.09.1933 kolme kehityksestä huolestunutta pastoria perustivat Pastoreiden hätäliiton (Pfarrernotbund), josta muodostui Saksan tunnustuskirkko (Bekennende kirche). Liiton johtajaksi nousi nousivat Martin Niemöller ja Dietrich Bonhöffer (1906-1945). Ensimmäisen kokouksensa liitto piti 20.10.1933 ja neljän kuukauden kuluttua siinä oli jo 7036 jäsentä - noin 20 prosenttia saksan evankelisista pastoreista. Painostuksen lisääntyessä liiton jäsenmäärä alkoi vähentyä.

Samaan aikaan Tunnustuskirkon kanssa muodostettiin Saksan evankelinen valtionkirkko (Deutsche Evangelische Kirche) yhdistämällä 28 alueellista evankelista kirkkoa. Tämän Hitlerin ohjauksessa syntyneen kirkon johtoon tuli "Valtakunnanpiispa" Ludwig Müller ja sen kristinuskon vastaista ohjelmaa sanottiin Saksan kristilliseksi liikkeeksi. Tässä vaiheessa Tunnustuskirkko oli vielä toimintakykyinen ja sen 29-31.05.1934 Barmenissa pidetty kokous antoi julistuksen, jonka vaikutus asioiden kulkuun jäi vähäiseksi. Jopa Tunnustuskirkon oma väki oli kaukana kristinuskon ytimestä. Julistuksen laatinut Karl Barth (1886-1968) oli sveitsiläinen, ja hän lähtikin sinne, kun Saksassa ei ollut juuri mitään enää tehtävissä. Saksa valmistautui sotaan, kansanmurhiin ja kristinuskon hävittämiseen mahtavin elein.

Tunnustuskirkon 1936 toukokuussa Hitlerille lähettämään kyselyyn se ei saanut vastausta, mutta kun kyselyn teksti tuli esiin ulkomaisessa lehdistössä, pidätti Gestapo yli 800 liikkeeseen kuulunutta pastoria. Kyselyssä sanottiin:

Kansaamme uhkaa Jumalan asettamien rajojen ylittäminen. Kansallissosialismi pyrkii olemaan kaiken olemassaolon mitta, mutta se on ylpeyttä, ihmisen kopeutta ja kapinaa Jumalaa vastaan.

Uuden valtakunnanpiispa Kerrlin 1938 antaman lausuman mukaan todellista kristillisyyttä edustaa puolue. Fürer on uuden ilmestyksen julistaja, ilmoitti valtakunnanpiispa. Hitlerin kirkollisasiain valtuutettu lähetti kaikille pastoreille tiedotteen, jossa heitä vaadittiin allekirjoittama uskollisuudenvala Hitlerille. Tekstissä sanottiin: "Vannon olevani uskollinen ja kuuliainen saksalaisen Valtakunnan ja kansan Fürerille Adolf Hitlerille, omantunnontarkasti noudattamaan lakia ja suorittamaan palvelutehtävääni. Jumala minua auttakoon".

Kirkkojen ristejä alettiin vaihtaa hakaristeiksi. Tunnustuskirkon 1938 kokouksessa enemmistö määräsi jokaisen pastorin ja työntekijän vannomaan vaaditun uskollisuudenvalan. Ne, jotka siitä kieltäytyivät joutuivat Gestapon käsiin niiden yli 800 lisäksi, jotka aiemmin oli pidätetty. Baptistit olivat myös vannoneet vaaditut valat, ja nyt oli jäljellä enää joukko helluntailaisia. Helluntailiike kiellettiin kokonaan - myös Italiassa. Perusteluina esitettiin väite, että helluntailiike on yhteiskuntajärjestyksen vastainen ja vaarallinen ihmisen psyykkiselle ja ruumiilliselle terveydelle. Helluntailaisia oli kuitenkin vähän, ja siitä vähästä ei syntynyt muuta kuin henkilökohtaisia marttyyrikertomuksia.

Vanhassa Testamentissa on jae "He pitivät halpana ihanan maan". Valtaisa enemmistö saksalaisia rakasti psyykkistä elämäänsä enemmän kuin ikuista elämää, mutta ikuiseen elämään pyrkijöitä löytyi yllättäviltäkin suunnilta. Kuuluisan soturisuvun vesa Helmuth James von Moltke Sleesian Krzyzowasta lähti mieluummin hirtettäväksi kuin helvettiin. Jotkut omantunnon ihmiset kirjoittivat runoja ja jakelivat lehtisiä kadulla vain joutuakseen tapettavaksi. Hyvän ja pahan ongelmaa ei ratkaista tunnistamalla ja erottamalla ne toisistaan, vaan noudattamalla hyvää, ja siihen tarvitaan voima - uskon voima, joka saadaan kuolemalla itselleen ja uskomalla siihen Jumalaan, joka sen tekee.

Nykyisten arvioiden mukaan uskovaisia on Suomessa nyt noin 0,9 prosenttia väestöstä. Jokseenkin samankaltainen oli tilanne Saksassa 1930-luvulla. Uskon koettelemuksissa kestäviksi osoittautui näistäkin vain hyvin pieni osa. Vertailuja voidaan kyllä jatkaa idän puoleiseen suuntaan, ja niin teki myös Rosenberg. Puolassa - joka siihen aikaan ulottui kauas itään - helluntailiikettä ei vainottu, ja se kasvoi kohisten. Uskovia oli paljon myös Ukrainassa, samoin juutalaisia. Heidän kimppuunsa kansallissosialistinen Saksa kävi kohta, kun kotimaan uskovat oli "hoidettu". Se on kuitenkin aivan oma tarinansa; kerrottakoon tästä vain, että sodan aikana nyt Puolan, Valkovenäjän ja Ukrainan uskovia ei yritetty vielä tuhota. Uskovat haluttiin ensin organisoida ja erottaa Jumalan pyhyydestä niin, että tuhoaminen myöhemmin kävisi mahdolliseksi.

Takaisin Osmon kotisivulle