Maailma on Jumalan peltomaa. Peltomies odottaa tietysti hyvää sanaa, mutta pellossa näkyy kasvavan jos mitä. Mutta on siellä hyötykasvejakin: on vehnää ja hedelmäpuita..

 

HEDELMÄT

Osmo Pöysti

Ylöjärven Kuru, Finland

Aloittelua 2013-01-23

Jatkoa ?

Kaikki oikeudet pidätetään

 

Saksa salaliiton uhrina

Saksan joutuminen Saksan Työväenpuolueen vallanneen salaliiton käsiin on opettavainen tarina. On tietysti selvää, että kun Jumalasta oli jo luovuttu, otti Jumala siunauksensa pois. Tammikuussa 1918 Saksan työväenpuolueeseen liittyi Baltian saksalainen Alfred Rosenberg ja puoli vuotta myöhemmin Adolf Hitler. Tallinnassa syntynyt Rosenberg oli tullut Müncheniin Moskovan kautta. Arkkitehtuuria opiskellut Rosenberg toimi toimittajana puolueen lehdessä, ja kun puoluetoveri Adolf kirjoitti kirjaa, sanomalehtimies auttoi. Kirjan nimeksi tuli Mein Kampf - Taisteluni. Oman kirjansa "Kahdennenkymmenennen vuosisadan myytti" Alfred Rosenberg julkaisi vuonna 1930.

Annoin tietokoneen laskea, montako kertaa nimi Jeesus esiintyy Kansallissosialistisen Saksan ideologisen työn johtajan noin 400-sivuisen kirjan tekstissä. Osaatko arvata? 94 kertaa, eikä suinkaan halleluja huutojen kera.

Kiinnostuin asiasta, kun mietin, miten Saksan uskovat selvisivät Kansallissosialisteista. Osoittautui, että hyvin heikosti. Ensi alkuun kyllä noin 800 pappia lähti keskitysleirille, mutta loppuun asti, siis hirttonuoran jatkeeksi asti kesti aika pienilukuinen pappiskaarti. Baptistit eivät olleet luterilaisia kestävimpiä, ja helluntailaisethan oli käsitelty jo ennakkoon. Tästä enemmän sivulla laiha sato.

Takaisin Osmon kotisivulle