Kala- ja raputehdasalus Pjotr Zhitnikov oli toinen Raumalla rakennetuista "rapulaivoista". Vietimme Harrin kanssa kuukauden verran aluksella vuoden 1989 syksyllä. Kalaparvet liikkuivat Japanin merellä, lähellä Korean rannikkoa, matkan aikana jopa poikkesimme kerran laivojen kotisatamassa, Vladivostokissa. Kuvassa Osmo poseeraa silloin vielä suljetun kaupungin rannikolla.

Osmo Pöysti

F/S ZHITNIKOVILLA

Copyright ©: Osmo Pöysti

2004

Kuru, Finland

Päivitetty 2004-07-01

Kuvat liittyvät kirjaan JUMALA JOHDATTAA

Takaisin Osmon kotisivulle

 

Kalat kuljettimella

Kaukoidän alkuperäiskansojen edustajia kalalaivoilla oli varsin vähän. Tämä ivasi-sillin kulkua tarkkaileva tyttö saattaa olla korealainen.

 

Lähdössä maihin

Laivan poliittinen upseeri oli hankkinut laivalla viihderyhmän, joka on tässä siirtymässä nostokorissa kuljetusalukseen. Kehnolla ohjelmalla tuskin oli merkitystä, mutta esiintyjille laivalla käynti saattoi olla hyödyllinen.

 

Viihtyisä koti laivalla

Tämä nuoripari Kemerovon seudulta Siperiasta oli sisustanut kahden hengen kämppänsä hyvällä maulla. Pikkuinen boksi oli aivan kodikas.

 

Troolarilla satamaan

Matka laivalta Nahodkan satamaan oli myrskyinen. Puolitoista vuorokautta aallot keinuttivat pientä troolaria niin, ettei ruoka maistunut. Tämä kaveri lienee kokenut niin monta myrskyä, ja ehkä jonkun oksennuksenkin, ettei pieni tuulen tuiverrus enää tuntunut missään.

 

Takaisin Osmon kotisivulle