Singapore on itsenäinen valtio, oikeastaan vain noin 40 kilometriä pitkä ja saman verran leveä saari Malesian ja Indonesian välissä. Mutta saavutuksiltaan se on ylivoimainen miltei kaikkiin maailman valtioihin verrattuna. Saarella asuu noin 4 miljoonaa asukasta. Virallisia kieliä on viisi, joista kunkin koululaisen on opiskeltava ainakin kolmea. Uskontojen kirjo on myös laaja: buddhalaisia, taolaisia, kristittyjä, katolilaisia, sikhejä, muslimeita, sekä jonkin verran myös juutalaisia ja armenialaisia. Missään muussa maailman maassa näin kirjava joukko ei tule keskenään paremmin toimeen kuin Singaporessa. Kuvassa Lucky Plaza pääkadun, Orchard Road, varrella joulukoristeissaan.

Osmo Pöysti

SINGAPORE

Copyright ©: Osmo Pöysti

2004

Kuru, Finland

Päivitetty 2004-07-15

Kuvat liittyvät kirjaan JUMALA JOHDATTAA

Takaisin Osmon kotisivulle

Kamerakauppa

Singaporen tavaratalot houkuttelevat saarelle ostajia ympäri maailmaa. Myös pohjoisen maan tuulipukukansa on löytänyt tiensä Singaporen pieniin ja suuriin tavarataloihin, vaikka lentomatkaa Helsingistä kertyykin 16 tuntia, ja kadullakin on lämmintä tavanomaiset 30 astetta, tai vähän päälle. Päiväntasaajan läheisyys ei ilmastoidussa hotellissa paljon rasita, ja meren läheisyys rajoittaa lämmönvaihteluita.

 

Telakkatyöläinen Osmo

 

Työpaikallamme Sembawangin telakan toimistojen takana banaanit kasvoivat kuin kotonaan. Valkoinen haalari oli tarpeen silloin, kun oli kuljettava toimistolta laivalle.

Kaupassa

Tässä ollaan poistumassa Ceylang Centerin helluntaiseurakunnan kokouksesta ruokakaupan kautta. Kokouksen jälkeen vietimme yhteistä päivällistä uskovien kodeissa, ja kello kuudelta illalla kävimme vielä puistossa kävelemässä ja apinoita katselemassa.

Viimeinen ehtoollinen

Tiistai-iltaisin seurakunta kokoontui noin sataan pienpiiriin jakaantuneina kotikokouksiinsa. Olimme viettäneet yhdessä melkein kolme kuukautta, mutta sitten työkomennukseni päättyi. Pienryhmämme oli hankkinut kiinan- ja englanninkielisen raamatun, jonka kaikki varustivat muistokirjoituksellaan. Tavallisen tiistai-illan lopuksi tässä syödään vielä iltapala yhdessä.