Kiinan "eteläinen pääkaupunki" Nanjing on ollut maan pääkaupunkina viimeksi Keisarivallan ja Kommunistivallan välisenä aikana joskus noin 1911-1949. Nämä kuvat on otettu tammi-helmikuussa 1991, kun olin testaamassa Kiinan kielen itseopiskelun tuloksia kaupungin Opettajakorkeakoulun kursseilla. Tässä muutama kuva tästä vanhasta kaupungista ja sen ystävällisistä ihmisistä.

Osmo Pöysti

KUVIA NANJINGISTA

Copyright ©: Osmo Pöysti

2004

Kuru, Finland

Päivitetty 2004-07-13

Kuvat liittyvät kirjaan JUMALA JOHDATTAA

Takaisin Osmon kotisivulle

 

Vanhan kaupungin silta

Nanjingin keskustan ympärillä on vallihauta ja muuri.

 

Zhong Zhanin mausoleumi

Kiinan tasavallan perustajan Zhong Zhanin eli Sun Jatsenin mausoleumi sijaitsee noin 30 kilometrin päässä keskustasta. Mahtava rakennelma on suosittu ulkoilukohde myös talvella. Kuvassa johtava kiinan opettaja Xu ja oppilas Osmo.

 

Virkistysalue

Kesällä Nanjing on kuuma. Keskustan pohjoispuolella sijaitseva virkistysalue on silloin tarpeen; tokkopa sinne kaikki halukkaat edes mahtuvat. Rautatieasema sijaitsee järven takana kaupungin pohjoisosassa.

 

Kiinalainen ruokapöytä

Kiinalainen kotiruoka tarjoillaan raakana, ja valmistetaan pitämällä sitä puikkojen varassa pöydän keskellä olevassa kattilassa. Sama tapa on käytössä myös sellaisissa ravintoloissa, joissa kiinalaiset itse sukulaistensa kanssa tai veljespiirissä kokoontuvat.

Paluu tekstiin …

Takaisin Osmon kotisivulle