Nahodkan kaupunki sijaitsee Venäjän Siperian itärannikolla. Neuvostoliiton aikana se oli ainut ulkomaalaisille avoin kaupunki Japanin meren rannikolla. Kaupungista oli matkustajalaivayhteys Japaniin, ja monet Siperian uskovat olivat muuttaneet kaupunkiin odottelemaan aikoja, jolloin he pääsisivät pois Neuvostoliitosta. Paikallinen helluntaiseurakunta oli jakaantunut kahteen ryhmään, joista toinen tapasi kokoontua tässä rukoushuoneessa.

Osmo Pöysti

NAHODKAN KUVIA

Copyright ©: Osmo Pöysti

2004

Kuru, Finland

Päivitetty 2004-06-20

Kuvat liittyvät kirjaan Jumala johdattaa

Takaisin Osmon kotisivulle

Osmo pysähtyi Nahodkassa matkallaan merelle

 

Peltiteltta pääsiäisjulisteineen

Tätä peltiparakkia Nahodkan uskovat sanoivat teltaksi, "shater". Kun viranomaiset olivat useampaan kertaan takavarikoineet uskovien heidän luvallaan rakentamat rukoushuoneet, eivät he enää halunneet rakentaa viranomaisten himoitsemia rakennuksia, vaan rakensivat niin yksinkertaisen majan, ettei edes Neuvostoliitossa herännyt sen sosialisointihimoja.

Nahodkan helluntaikansaa

Yksi Nahodkan uskovista aktivisteista oli Anatolij Remorenko. Hän oli rakentanut paikallisiin oloihin sopivan auton, jolla hän teki matkoja eri puolille Neuvostoliiton Tyynen Meren rannikkoa. Tässä Anatolin tyttäriä kokousmatkalla.

Anatolij Malossa

Kymmenet tuhannet Venäjän helluntailaiset olivat lopulta muuttaneet Yhdysvaltoihin, ja sinne olivat myös Anatolin aikuiset lapset perheineen menneet. Anatoli oli käynyt heitä katsomassa, ja oli paluumatkalla poikennut Malojaroslavetsiin, jossa tapasimme. Anatoli ei ollut malttanut lähteä Yhdysvaltoihin, ja pyysipä minuakin evankelioimaan kanssaan Itä-Siperian rannikkoalueen kyliä.

Takaisin Osmon kotisivulle