Nanjingin opettajakorkeakoulussa Nanjing Shifan Daxue on mahdollista opiskella kiinaa. Vuonna 1991 ulkolaisia opiskelijoita oli useita satoja. Jotkut, kuten minäkin, olivat tulleet lyhyille, vain kolmen kuukauden kursseille, mutta mahdollisuuksia oli muitakin. Korkeakoulun alueella toimii asuntola, Binguan, jossa on sekä kahden hengen huoneita, että omalla kylppärillä varustettuja yhden hengen asuntoja.

Osmo Pöysti

KIINAA NANJINGISSA

Copyright ©: Osmo Pöysti

2004

Kuru, Finland

Päivitetty 2004-07-13

Kuvat liittyvät kirjaan Jumala johdattaa

 

Opet kylässä

Jiaoshi Ni eli opettaja Ni on monen Nanjingin kävijän tuttu, mutta suomalaisia opiskelijoita ei koulussa ollut ennen näkynyt. Opetus oli joustavaa. Opettajat oppivat nopeasti käyttämäni opiskelutekniikan; tässä pidetään palaveria, jonka aikana selostin toiveeni opettajille. Minua opettivat vuoropäivinä jiaoshi Ni ja jiaoshi Xu, mutta kuvassa näkyvää miesopettajaa en myöhemmin tavannut.

 

Museoalueella

Tässä ollaan koulun järjestämällä tutustumisretkellä kaupungilla. Retken aikana tutustuttiin muun muassa keisarivallan aikaisen virkamies- eli mandariinitutkinnon yksityiskohtiin.

 

Läksiäiset

Tässä pääasiasta Australiasta tullut ryhmä on koulun järjestämillä illallisilla. Mies harmaassa pusakassa on koulun poliittinen upseeri. Johtava opettaja Xu istuu äärimmäisenä oikealla.

Takaisin tekstiin .

Takaisin Osmon kotisivulle