Beijing, Kiinan "pohjoinen pääkaupunki" on Tshingis kaanin pojan Tuluin pojan Kublai kaanin perustama. Kaupungin nimenä oli silloin Han Balik, Kaanin Kaupunki. Se oli aikaa, jolloin Tshingis kaanin toisen pojan Cucin (Tsutshin) poika Batu hallitsi valtakunnan läntistä osaa Tonavalle saakka. Ei ihme, että Beijingin muurit ovat saman näköisiä, kuin valtakunnan toisella laidalla sijaitsevan Moskovan.

 

Osmo Pöysti

BEIJINGIN KUVIA

Copyright ©: Osmo Pöysti

2004

Kuru, Finland

Päivitetty 2004-07-01

Kuvat liittyvät kirjaan JUMALA JOHDATTAA

Takaisin Osmon kotisivulle

Tian An Men - Taivaallisen Rauhan Ovi

Kiinasta tuli 1911 tasavalta, ja keisari sai lähteä muihin hommiin. Pääkaupungiksi valittiin Nanjing, "eteläinen pääkaupunki". Tasavalta kaatui sosialistien maailmanvallankumoukseen 1948, joka valitsi pääkaupungikseen Beijingin. Nyt portin päällä on vallankumousjohtaja Mao Ze Dongin kuva.

 

Beijingin rautatieasema

Beijingin rautatieasema harmaana tammikuun päivänä 1991 näytti hotellin ikkunalta tällaiselta. Tian An Menin aukio on parin kilometrin päässä, kun lähdet taapertamaan edessä näkyvää katua pitkin oikealle.

 

Hotelli rautatieasemaa vastapäätä

Kuva on otettu rautatieasemalta; suoraan edessä on se sama hotelli, jonka ikkunasta edellinen kuva on otettu. Siitä vain sitten ottamaan omia kuvia Beijingistä. Kyllä näillä tiedoilla varmaan jo alkuun pärjää. Minä en tiennyt kaupunkiin tullessani tämänkään vertaa.

Takaisin kirjan Jumala johdattaa tekstiin (laitetaan ankkuri, kunhan ensin opitaan se temppu!)