USKOVIEN VAINOISTA PUTININ VENÄJÄLLÄ

Suomen matkansa edellä Venäjän Federaation presidentti Vladimir Putin antoi lehdistöhaastattelun, ja totesi tärkeimmäksi tehtäväksi taistelun fundamentalismia vastaan. Tehtävä on edistyksellisen humanismin keskeinen päämäärä, sillä Adam Weishauptin, Moses Hessin ja Karl Marxin päämääränä on kaiken uskonnon hävittäminen ja Sir Julian Huxleyn sanojen mukaan korvaaminen uudella uskonnolla. Nykyaikaisen rasismin isän Charles Darwinin mukaan tässä taistossa vähemmän kehittyneet rodut tulevat häviämään maan pinnalta …

Tsetsenian sota on osa edistyksellisten humanistien ohjelmaa. Neuvostoliiton hajotessa useat Neuvostoliiton osat antoivat itsenäisyysjulistuksen, muun muassa Tataaria elokuussa 1990, Jakuutia (nyk. Saha), Komi ja Udmurtia syyskuussa 1990, Kalmykia lokakuussa 1990, Tsetseeno-Ingushetia marraskuussa 1990, Tsetsenia syyskuussa 1991, sekä monet muut. Nämä yksinkertaiset luulivat ehkä vapauden koittaneen ilman Jeesusta. Sotatoimet "vähemmän kehittyneitä rotuja" vastaan ovat olleet monimuotoisia; tavanomainen sota Tsetseenien itsemääräämisoikeutta vastaan alkoi joulukuussa 1994. Tsetsenian presidenttinä oli silloin Dzohar Dudajev.

Tavanomaisen sodan kanssa samanaikaisesti Venäjän Federaatio kävi likaista sotaa. Dzohar Dudajevin kanssa käytiin rauhanneuvotteluja puhelimitse, ja kun puhelimen olinpaikka sen lähettämän radiosignaalin perusteella oli selvitetty, tapettiin rauhanneuvottelija raketilla.

Kun rauhanneuvotteluihin kutsuttu presidentti oli tapettu, sanoi Venäjän Duuman jäsen, rouva Starovoitova maansa hallitusmiehiä "loppuunkäyneeksi mäskiksi", (zakontsennye podonki). Starovoitova tapettiin.

Venäjän silloinen presidentti Boris Jeltsin sanoi tsetseenejä terroristeiksi. Afganistanin sodan aikana afgaaneja sanottiin dushmaneiksi. Venäläiset, jotka eivät osaa afgaanien kieltä, eivät tiedä, että sana dushman tarkoittaa yksinkertaisesti vihollista. Mutta kun afgaanit oli kerran leimattu, se antoi jumalattomalle kansalle tunteen oikeudenmukaisesta sodasta. Lähes kirkkoisä Augustinuksen oppia siis. Niin ne nimet vaihtuvat. Se, mikä joskus oli kerettiläisten vainoa, oli Jeltsinin Venäjällä taistelua terrorismia vastaan.

Nyt on muotia "terrorismin" vastainen taistelu ja sen lisäksi Putin taistelee fundamentalismia vastaan. Moskovassa toimii iso Nagatinon helluntaiseurakunta. Viranomaisten seurakunnan tiloihin tekemässä ratsiassa etsittiin terroristeja (kts Slaavilaisen oikeuskeskuksen lehdistötiedote 18.07.2002). Seurakunnan lakkauttamiseksi on tehty monenlaisia muitakin yrityksiä. Eräs näppärimmistä konsteista näyttää olevan rekisteröinnin perusteeton evääminen. Mutta toistaiseksi seurakunnan kokoukset jatkuvat julkisina, ja tuskin ne koskaan loppuvatkaan. Venäläiset eivät vain ole huomanneet, että Neuvostoliitto luhistui, mutta Jumalan Valtakunta ei.

Moskovalaisen kristillisen uutiskanavan (www.radiotserkov.ru) mukaan joulukuun 11. päivänä 2002 Jekaterinenburgissa Uralilla päättyi Venäjän Federaation Presidentin Täysivaltaisen Edustajan P.M Latishevin suojeluksessa pidetty konferenssi, jonka nimenä oli "Totalitääriset lahkot - Uskonnollisen ekstremismin vaarat". Näyttävään propagandatilaisuuteen osallistuivat - Putinin edustajan lisäksi - Venäjän Federaation Sisäministeriön, Terveydenhuoltoministeriön, Valistusministeriön ja Oikeusministeriön työntekijöitä, lahkojen tutkijoita, teologeja, juristeja, psykiatreja, psykologeja ja kirkonmiehiä.

Radiotserkovin toimittajan Anna Kolesnikova selostus Jekaterinenburgin konferenssista on vain sivun pituinen, mutta siitä käy ilmi oleellinen: Putin on tosissaan taistelemassa raamattukristillisyyttä vastaan. Venäjän Federaation propagandakokouksen mukaan "destruktiivisia kultteja" (ne tykkää vieraskielisistä sanoista edelleen!) ovat:

Pelin luonteeseen kuuluu, että samaan luetteloon otetaan jokunen Barabbas ja ryöväri, että ristille naulittavaksi suunniteltu Jeesus varmasti tulisi laskettua ryöväreitten joukkoon.

Jekaterinenburgin demagogit väittävät myös, että heidän arvostelemansa ihmiset "peittelevät todellisia päämääriään uskonnollisilla, uskontopoliittisilla, psykoterapeuttisilla, tervehdyttävillä, sivistävillä, tieteellis-populaarisilla, kulttuurilogisilla ja muilla …"

Jekaterinenburgissa destruktiivisten kulttien joukkoon ei laskettu baptisteja. Mutta baptistiunionin SHEHB puheenjohtaja Jurij Sipko oli tarjonnut hyökkäyksen kohteeksi joutuneille veljille olkapäätä ristin kantamisessa jo ennen demagogilaumojen kokousta, kun uskovia vastaan suunnatun kiihotuskampanjan seuraavaa vaihetta varten laaditun esitelmän luonnosversio oli 05.12.2002 jaettu julkisille tiedotusvälineille. Suunnitelman mukaan Venäjän turvallisuusneuvosto, (Sovjet Bezopasnosti), Ministerineuvosto (Gosudarstvennyi Sovjet) ja Venäjän Federatiivisen tasavallan presidentin uskontoasiain neuvosto (Sovjet po vzaimodeistviju s religiosnymi organizatsijami pri presidente RF) järjestää vuoden 2003 alussa istunnon, jolle Jekaterinenburgin näytelmä on vasta alkusoittoa. Sipkon vuodenvaihteessa julkaistun arvion mukaan valtion taktiikkana on ainoastaan hajoittaa uskovien rivit.

Jos Jekaterinenburgin demagogeille on epäselvää, mihin me pyrimme, niin minun puolestani voisitte kertoa niille seuraavaa:

1. Tunnustakaa Jeesuksen Herruus.

2. Totelkaa Jeesusta.

Emme me uskovat yritä salata sitä, että näistä kahdesta asiasta seuraa muutoksia teidän elämäänne. Aivan kirjoituksen alussa kerroin niistä, jotka tappavat rauhanneuvottelijoita, totuudenpuhujia ja niin edelleen. Rauhanneuvottelijoiden tappaminen on destruktiivinen kultti, emmekä me hyväksy sitä. Herra Jeesus sanoi ensi sanoikseen (Matteus 4:17) Muuttukaa…! (kr.: metanoiete). Kyllä tämän pitäisi olla aivan selvää tekstiä. Herra vaatii muutosta, ja minä olen Herrani kanssa aivan samaa mieltä. Jos te ette muutu, ei teille päivän koittoa tule.

Radiotserkovin, Slaavilaisen oikeuskeskuksen ("Slavjanskij pravovoi Tsentr", Sorosin tukea saava oikeusturvakeskus, osoite www.rlinfo.ru ) ja muiden uutiset kertovat karua kieltään Putinin Venäjän uskonvainoista. Sivuja käyttävän lukijan kannattaa kuitenkin olla varovainen; ainakin Mikrosoftin suojauspäivityksien ja palomuurien tulee olla kunnossa viimeisen päälle. Vaikeasti luettavia ovat myöskin Slaavilaisen oikeusturvakeskuksen englanninkieliset sivut osoitteessa www.sclj.org sillä varsin usein ne ovat rauta- ja softaesiripun peitossa.

Putinin sota raamattukristillisyyttä vastaan ei ole leikkiä. Pysyykö radiotserkov kauan pystyssä, on mielenkiintoinen kysymys sinänsä. Vast'ikään eräs venäläinen veli, joka oli koonnut tietoja uskovien vainoista, löydettiin kuolleena Puolasta. Myös venäläinen televisioverkko NTV, joka minun Venäjällä asuessani kertoi tosiasioista, on jo "pistetty kuriin".

Vaikka uskovien vainoista Putinin Venäjällä vielä monet kertovatkin, ei kaikista kerrota missään maallisessa uutisvälineessä. Venäjä käy sotaansa uskovia vastaan terrorismin välinein. Polttopulloja heitellään uskovien hirsimökkeihin, jotka palavat - joskus ihmiset mukanaan. Ero arabiterroristeihin on vain siinä, että Uralin hirsimökkien loimua eivät CNN:n televisiokamerat ole todistamassa, eivätkä venäläiset terroristit juuri koskaan käräytä edes viiksiään. Viranomaiset tutkivat uskovia vastaan tehtyjä terroritekoja samaan tapaan, kuin verkonpaikkaaja reikiä verkossa: Etsii, etsii, vaan ei soisi löytävänsä.

Kirjassani Suomalais-Ugrilaisen maailman pääkaupungit olen kertonut Gennadij Gavrilovista. Pari vuotta sitten sain häneltä sähköpostiviestin, jossa kerrottiin, kuinka hänen seurakuntansa diakoni oli sidottu tuoliin ja vatsanahka leikattu auki niin, että suolet valuivat lattialle. Pari viikkoa sitten Genan nimissä tuli sitten tämä viesti:

Kiitän Jumalaani aina muistaessanne teitä, ja aina kaikella rukouksella kaikkien teidän puolestanne iloitsen rukouksin teidän osaanotostanne evankeliumin työssä ensimmäisestä päivästä alkaen aina tähän saakka varmana siitä, että hän, joka teissä on sen alkanut, saattaa sen loppuun ennen kuin Herran Kristuksen päivä tulee; Fil. 1.

Suuret kiitokset teille rukouksista: Olen tuntenut Jumalan hengellistä tukea.

Pyydän anteeksi, että olen niin kauan ollut vaiti, mutta valitettavasti minulla on ollut vaikeita päiviä elämässäni, enkä sen takia ole voinut ottaa teihin yhteyttä: 24.10.2002 kello yhdeksän illalla kolme tuntematonta hyökkäsi päälleni. Se oli Rybatskin kaupunginosassa, jossa meillä on nuori seurakunta. Halusin käydä vielä yhden sisaren, vasta uskoontulleen Anna Gavrilovnan luona. Hän on jo yli 70 ja oli katkaissut jalkansa. Mutta rappukäytävässä, hissiä odotellessa kolme tuntematonta löivät minua voimakkaasti takaraivoon. Kun kaaduin, tulin tajuihini, ja sanoin heille, että olen saarnaaja, ja he voivat ottaa mitä haluavat, mutta ihmistä ei pidä turhaan lyödä. Silloin he alkoivat yhä kovemmin lyödä päähän jollakin raskaalla (esineellä). Yritin huutaa, mutta vastauksena tunsin vain voimakkaita iskuja ja päässä välähti ajatus, että lyövät kovaa, varmaan hengiltä.

Kuin salaman leimaus päässä kajahti ajatus: Kutsu Herraa! Ja minä huusin kovaa "Herra auta!" Sen jälkeen en muista mitään muuta, varmaankin löivät niin, että taju lähti.

Tulin tajuihini, kun paikalla oli jo ihmisiä, ja he kutsuivat ambulanssin. Takaraivossa tunsin voimakasta särkyä ja kun koettelin kädellä, oli siellä valtava hematooma, kuten kaksi nyrkkiäni takaraivossa. Ihmiset yrittivät puhua kanssani, mutta minä tuskin kuulin heitä, enkä voinut ymmärtää, mitä he halusivat. Ymmärsin, että iskut olivat vieneet kuuloni, mutta oli se ilo, että muistin, kuka olen ja jäseneni liikkuivat, enkä - Kunnia Jumalalle - ollut halvaantunut.

Sairaalassa minä ymmärsin, etten kovinkaan pian pysty kävelemään ja kuulemaan, mutta lääkärit sanoivat, että sen pitäisi palautua. Koska iskuista tuli ikään kuin mikroinsult, (kohtaus?), menetin kuuloni kontuusion (?) takia.

Nyt, Herran kiitos, on menossa jo kuudes viikko ja voin vähän kävellä kainalosauvojen avulla, vaikka vielä kovasti heiluttelee; vestibulaarinen systeemi ei ole vielä tullut ennalleen ja kuulen huonosti. Mutta voin jo tietysti kiittää Jumalaa edistyksestä kuulo on oikeaa … (tässä kohdassa alkutekstissä on välilyönti, ehkä ajatuskatko) … paljon parempi oikeaa korvaa, vasen ei juuri kuule mitään, mutta oikeassa on hyviä tuloksia, minulle ei tarvitse enää huutaa korvaan.

Sairaalassa maatessa minulla oli hyvä mahdollisuus miettiä ja ajatella monenlaista. On vaikea tehdä nopeasti johtopäätöksiä, mutta joskus viidentenä päivänä maatessani potilashuoneessa ja miettiessäni kipua lieventävän piikin saatuani. Koskapa ajatella oli mahdollista vasta sen jälkeen, kun olivat antaneet piikin, sillä pään kivut olivat kauheita.

Erityistä minusta oli se, että kun minua vietiin sairaalaan, oli oikein vaikeaa ja oksetti, ja päätä särki kovin, mutta mielessäni kuumeisesti pyörivät Psalmin 22 (suomalaisessa Raamatussa ps. 23) jakeet:

"Herra on minun paimeneni, ei minulta tule mitään puuttumaan.

Hän lohduttaa minua ruohoisilla laitumilla ja vie minut hiljaisten vetten äärille.

Hän vahvistaa minun sieluni ja ohjaa minut oikeuden polulle nimensä tähden.

Jos kuljen kuoleman laakson kautta, en pelkää pahaa, koska sinä olet kanssani.

Sinun valtikkasi ja sauvasi - ne rauhoittavat minua.

Sinä valmistit eteeni ruokapöydän vihollisieni silmien edessä; sinä voitelit pääni oliiviöljyllä; maljani on ylitsevuotavainen.

Niin, (Sinun) hyvyys ja armo seuratkoon minua kaikkina elinpäivinäni ja minä pysyn Herrani talossa monet päivät".

Aluksi en ymmärtänyt, miksi tämä psalmi - mistä ruohoisista laitumista voi puhua nyt, kun olen tässä kunnossa? Mutta minkäänlaista kapinointia ei ollut, sielussa oli täysi rauha. Luulen, että tässä tapauksessa Herra opetti minulle lopultakin yhtä asiaa - olla rauhallinen vaikealla hetkellä. Hän on opettanut minulle sitä jo kauan, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun Hän onnistui siinä.

Vasta viidentenä päivänä ymmärsin psalmin 22 (suom. 23) koko syvyyden, siitä että minä kuljin kuoleman laakson kautta ja vain Hän oli suojanani.

Kun uskovat alkoivat tulla, näin heidät erityisesti ensimmäisinä päivinä ikään kuin enkeleinä. Ymmärsin syvemmin uskovien yhteyden, miten iso ero on meidän ja niiden välillä, jotka eivät tunne Jumalaa. Erityisesti kolme ensimmäistä päivää minä näin luokseni tulevat Jumalan enkeleinä.

Aikakauslehdestä "Maria" luki kirjoituksen "Vanja eno". Vanhus sanoi, en muista missä on kirjoitettu, mutta suurinpiirtein näin: "Kansani hädän päivänä minä olen rauhallinen".

Hab 3:16. Kuulin, ja sisuskuntani tuli levottomaksi; kuultuani tämän huuleni alkoivat täristä ja kipu tunkeutui luihini ja paikka allani huojahteli; mutta minun on oltava rauhallinen hädän päivänä, kun kansani päälle käy sen ryöstäjä.

Vaikka viikunapuu ei kukkisi, eikä viiniköynnöksessä olisi hedelmää, eikä öljypuu antaisi satoansa, eivätkä pellot tuottaisi satoa, ja vaikka lampaat häviäisivät aitauksesta ja sarvikarja karsinoistaan - niin silloinkin minä tulen iloitsemaan Herrasta ja iloitsemaan pelastukseni Jumalasta.

Niin. Aika, jota elämme, ei ole yksinkertainen. Jumala voi kuitenkin opettaa meille rauhallisuutta. Sairaalassa näin taas kerran oikein selvästi, miten suuri kristityillä on tähän maailmaan verrattuna. Monet niistä, jotka olivat vuoteessa niin kuin minäkin, olivat hyvin vihaisia, koska heidät oli myös yritetty tappaa. Mutta tärkeintä on se, että jos he kuolisivat, he menisivät helvettiin, koska eivät tunne Jumalaa. Mutta meille Kristus on valmistanut suurenmoiset taivaat!!!

Herra on opettanut minua ylistämään ja palvomaan Häntä. Puhun usein siitä, että haluan Herran opettavan minulle sitä, ja luulen, että Hänen onnistui opettaa minua näiden tapahtumien kautta. En tiedä, mutta aiemmin minulta tämä ei ole onnistunut.

Muistan yhden asian. Kaksi viikkoa ennen tätä tapausta minä olin tämän sisaren luona veljen kanssa. Keskustelun aikana huomasin, että hänellä on kaikenlaista epäilyttävää kirjallisuutta. Pyysin saada katsoa sitä, ja ymmärsin, että se oli okkulttista. Mutta nimistä voi päätellä: "kuinka välttää pahaa silmää", kuinka langettaa se ihmisen päälle jne. Minä sanoin, että se ei ole hyvää kirjallisuutta, mutta hän ihmetteli, ja sanoi, että hän lukee myös meidän kirjallisuuttamme, sen ohella, ja että molemmat ovat hyvin hengellisiä. Pyysin häneltä kahta kirjaa sitä varten, että voisin seuraavalla kerralla osoittaa sen olevan okkultista. Hän antoi (kirjat) minulle, mutta olin aivan unohtanut, että ne olivat laukussa. Ja niin kahden viikon kuluttua olin palaamassa hänen luokseen, ja tämä tapahtui minulle. Herra osoitti minulle, että minä olin hyvin kevytmielisesti suhtautunut sellaisiin asioihin, joista Apostoli Paavali ei laskenut leikkiä, vaan poltti heti, kuten me Apostolien teoissa näemme.

Herra osoitti minulle, että minun on oltava tarkkaavainen hengellisten asioiden suhteen. Voi olla, että olen vähän itsevarma eräissä kysymyksissä. Kun olin Intiassa, minusta veljien pelot näyttivät huvittavilta. Kun me siellä kuljimme muutamien paholaisen lumoojien ohi, minä halusin käydä niiden luona, mutta veljet pidättelivät minua, mutta minä vain sanoin niille: Herra olkoon kanssanne! Kuitenkin Vanhassa Testamentissa, 5.Moos 18:11: "sinulla ei tule olla niitä, jotka kuljettavat poikiaan ja tyttäriään tulen läpi, ei taikojen tekijää, merkistä ennustelijaa, noitaa tai velhoa, ei loitsujen lukijaa eikä vainajien tai henkienmanaajaa tai niitä, jotka kuolleilta neuvoa kysyvät, sillä iljettävä on Herralle jokainen, joka sitä tekee ja sen iljettävyyden tähden Herra, sinun Jumalasi ajaa heidät sinun maastasi, sillä nämä kansat, jotka sinä karkoitat pois, kuuntelevat ennustajia ja taikureita, mutta sinulle ei Herra, sinun Jumalasi, sitä salli."

Ja Uudessa Testamentissa: Apt 19:18. "Monet niistä, jotka olivat tulleet uskoon, tunnustaen syntinsä paljastivat tekonsa. Ja niistä, jotka olivat harjoittaneet noituutta, varsin monet, kerättyään kasaan kirjansa, polttivat kaikkien edessä, ja laskivat niiden hinnan, mikä osoittautui olevan 50.000 drahmaa".

Tämä on lyhyt todistukseni siitä, mitä on tapahtunut viimeisen kuuden viikon kuluessa. Olen hyvin kiitollinen Herralle elämästä, jota hän vielä jatkoi minulle täällä maan päällä. Koska minä tapahtuneesta ymmärsin (mask.!), että ne halusivat minut kokonaan poistaa, sillä sanoin (fem!) teille, että kolmen viikon aikana Rybatskajan kaupunginosassa on 3 kuukauden aikana tapettu samalla tavalla 9 ihmistä.

Viimeinen huuto varmaan kiinnitti ihmisten huomion ja he tulivat ulos huoneistoistaan, ja niin he eivät ehtineet riisua minulta kaikkea ja juoksivat karkuun: riisuivat kengät, mutta takki ja puhelin sekä hattu jäivät. Minulle se on suuri Jumalan armon esimerkki elämässäni. Jo neljännen kerran Herra osoittaa minulle, että minä olisin jo voinut siirtyä toiseen maailmaan, mutta Hän vielä jatkoi viipymistäni maan päällä. Toivon, että jos hän on kerran jättänyt, niin myös tulee käyttämään minua valtakuntansa asioissa, niin, että se laajenisi ja tulisi se Valtakunta, jossa ei ole väkivaltaa eikä väkivallan harjoittajia, ei kipua eikä itkua.

Jos rukoilette puolestani, palkitkoon Herra teitä, sillä minä tunsin hyvin voimakasta Jumalan lasten tukea.

Jos te ette ole tietäneet (asiasta), niin tehkää niin hyvin, että rukoilette seurakunnassa, että voisin pian toipua ja palvella Herraa. Että pystyisin hyvin kävelemään, ja kuulo palautuisi.

Kunnioittaen, Gennadij.

Ylläoleva teksti on käännetty 04.12.2002 15:36 lähetetystä sähköpostista, jonka lähettäjäksi on merkitty Gennadiy Gavrilov, ggracen@mail.ru. En ole vielä päässyt juttelemaan Genan kanssa, mutta teksti tuskin on perätön. Tosin Putinin miehet osaavat monenlaisia temppuja, joten minä en vielä voi sanoa muuta, kuin mitä sähköpostin sanomasta irti sain. Jos mahdollista on, käy itse tutustumassa Rybatskin kaupunginosan nuoreen baptistiseurakuntaan Pietarissa ja kysy Gennadij Gavrilovia.

Viranomaiset ovat tavan takaa uskotelleet, että uskovia vastaan harjoitettu terrori on tuntemattomien ihmisten työtä, (Lue esimerkiksi Keston-instituutin raportteja asiasta). Mafiaa on syytetty usein, mutta Venäjän yksityinen mafia ei käy sotaa uskovia vastaan. Kun eräät ystäväni Ukrainasta ja Valkovenäjältä siirtyivät lähetystyöhön Siperiaan, pysäytti mafia autot 90 kilometriä ennen Omskia, ja tutki ne. Kun matkatavaroissa oli vain hengellistä kirjallisuutta, soittimia ja henkilökohtaisia välineitä, mafian miehet pyysivät joukkoa laulamaan heille. Porukka lauloi muutaman laulun, jonka jälkeen mafian miehet sanoivat, että jos Omskissa tulee jotakin vaikeuksia, kääntykää vain luottamuksella mafian puoleen. Paljon parjatulla mafialla on paljon parempi pyhyyden tunto, kuin poliitikoilla ja heidän lynkkaustoimistoillaan, oli sitten kyseessä Suomi tai Venäjä.

Osmo Pöysti

2002-12-19; Sipkon lausunnon osalta täydennetty 2003-01-12

Takaisin Osmon kotisivulle