APU-lehdessä 03.03.1995 julkaistu pieni kirjoitus "Kuka on nukkunut sängyssäni" jäi monelta huomaamatta. Kirjoituksessa lueteltiin Suomen valtion käyttämiä konsultteja ja yksityistämishankkeissa käytettyjä pankkiiriliikkeitä. Nimeltä mainittuja olivat Salomon Brothers, Kleinwort Benson, Merrill Lynch. Mainittuja projekteja olivat Outokummun yksityistäminen, Lapin kaivostoiminta ja Kirkkonummen satama. Mistä siis olikaan kyse?

Osmo Pöysti: ÄLÄ OTA VELKAA

Copyright ©: Osmo Pöysti

2003-2004

Kuru, Finland

Päivitetty 2004-01-03

Tämä on alkua tekstille älä ota velkaa …

 

Raamatun ohjeissa velan ottoa vastustetaan yksiselitteisesti:

Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt. (Roomalaiskirje 13:8)

Sananlaskut 22:7

1.Kor 7:23


Muualla kuin Raamatussa velanottoa vastustetaan harvoin. Velan oton vastustus ei ole poliittisesti korrektia. Verotuksessakin velanottoa suositaan säästämisen kustannuksella. Jos moni ei kiinnittänyt huomiota APU-lehdessä 03.03.1995 julkaistuun artikkeliin "Kuka on nukkunut sängyssäni" ei siis ole mikään ihme, sillä niin harvoin asiasta puhutaan. Nekin kaksi Yhdysvaltain presidenttiä, jotka velanottoa yrittivät vastustaa, tapettiin. Samoin kävi sille Romanian presidentille, jonka aikana Romania maksoi pois ulkomaiset lainansa.

Velasta maksetaan korkoa. Korkotuloista muodostuvat ne pääomatulot, joilla maailmantaloutta pyöritetään. Pääomilla käydään sotia, ja ostetaan sieluja ja sanomalehtiä sekä kaadetaan hallituksia. Muutkin, kuin Rotschildit ovat todenneet, että hälläväliä, mikä puolue on vallassa, kunhan raha pysyy meillä. Rahan edessä kaikki pakanat ovat polvillaan.

Pakanoille raha on Jumala, sillä he eivät usko Jeesuksen sanaan, jonka mukaan etsimällä ensin Jumalan valtakuntaa kaikki hyvä tulee perässä ihan kuin Manulle illallinen. Raamatun kirjoittajat varoittavat ahneudesta, kts. Lk 12:15. Ahneus on epäjumalanpalvelusta ja se rinnastetaan murhiin, huoruuteen ja muihin vastaaviin ominaisuuksiin, kts. Mark 7:21-23 ja Kol 3:5. Ahneista ihmisistä sanotaan, etteivät he peri Jumalan valtakuntaa, kts. Ef 5:5 ja 1.Kor 6:10. Ehtoollisyhteyttä ahneitten kanssa ei tule harjoittaa, kts. 1.Kor 5:10-11.

 

Kuinka tärkeä on Mammona?

Jeesuksen ohjelmajulistuksessa Vuorisaarnassa käsitellään noin seitsemää pääasiaa, ja yksi niistä on raha. Siitä sanotaan:

6:19 Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat.
6:20
Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta.
6:21
Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi.
6:22
Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko sinun ruumiisi on valaistu.
6:23
Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!
6:24
Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa.

Kts. Matt 6:19-24.

Vaihtoehtoja on vain kaksi: Jumala tai Mammona. Kun asia on näin yksinkertainen, voit helposti vastata itsellesi, ketä sinä palvelet. Niille, jotka pystyvät itselleen rehellisenä sanomaan, että he palvelevat Jumalaa, Jumalalla on lisäohjeita:


6:25
Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?
6:26
Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?
6:27
Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa?
6:28
Ja mitä te murehditte vaatteista? Katselkaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat; eivät ne työtä tee eivätkä kehrää.
6:29
Kuitenkin minä sanon teille: ei Salomo kaikessa loistossansa ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä.
6:30
Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, eikö paljoa ennemmin teitä, te vähäuskoiset?
6:31
Älkää siis murehtiko sanoen: 'Mitä me syömme?' tahi: 'Mitä me juomme?' tahi: 'Millä me itsemme vaatetamme?'
6:32
Sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan.
6:33
Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.
6:34
Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa."

Jumala siis lupaa pitää huolen palvelijoistaan. Mutta pystyykö mammona pitämään huolen palvelijoistaan? Tunnettu mammonan palvelija, pankkiiri Roope Ankka näyttää kyllä pärjäävän hyvin ilman Jumalaakin. Mutta Disneyn propaganda on satua. Toinen tunnettu satusetä, Karl Mordechai Marx väittää Jumalan olevan vain haitaksi, mutta kovin vakuuttavasti ei Marxin opetuslapset ole taloudenhoidossaan pärjänneet.

Kiusaus asettaa leipä Jumalan suusta lähtevän sanan edelle on tietysti aina olemassa. Katsotaanpa, miten Herra itse näistä kiusauksista selvisi:

4:1 Sitten Henki vei Jeesuksen ylös erämaahan perkeleen kiusattavaksi.
4:2 Ja kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, tuli hänen lopulta nälkä.
4:3 Silloin kiusaaja tuli hänen luoksensa ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi".
4:4 Mutta hän vastasi ja sanoi:
"Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee'."
4:5 Silloin perkele otti hänet kanssansa pyhään kaupunkiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle
4:6 ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta', ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi'."
4:7 Jeesus sanoi hänelle:
"Taas on kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi'."
4:8 Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston
4:9 ja sanoi hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua".
4:10 Silloin Jeesus sanoi hänelle:
"Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman'."
4:11 Silloin perkele jätti hänet; ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta.

Saatanan talousohjelman nimenä on nykyisin globalisaatio, mutta muuten tarjous on sama vanha tarjous. Saatana lupaa edelleen kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston palvelijoilleen. Mutta Saatanan lupaukset ovat yhtä tyhjiä kuin Walt Disneyn ja Karl Mordechai Marxin sadut. Niiden tarkoituksena on vain saada massat palvelemaan Saatanaa.

Isä meidän -rukouksessa pyydetään leipää ja sitä, että Isä antaisi meille meidän velkamme anteeksi. Saman rukouksen toisessa versiossa anteeksi pyydetään syntejä. Ristiriita vai? Ei suinkaan! Velka ja synti ovat sama asia. Tarkastellaanpa asiaa vähän lähemmin …

Jatkunee ….

Takaisin Osmon kotisivulle