Kuru, 14.10.2006

Sisä-Suomen verovirasto

Mäntän verotoimisto

PL 12

34601 Ruovesi

asia: Selvityspyyntö, 11.10.2006, viitteenne/Dno 303/10

 

 

Arvoisat herrat,

Olen saanut täytettäväksi lähettämänne kaavakkeen saatekirjeineen. Kaavakkeen "9, Laskelma luovutusvoitosta ja - tappiosta 2006" palautan oheisena, täytettynä niiltä tiedoilla, jotka kiistatta ovat täytettävissä. Tarkennuksena kaavakkeeseen täytettyihin tietoihin sekä kaavakkeessa täyttämättä jääneiden ruutujen osalta ilmoitan seuraavaa:

Kohtaan 1. Henkilötiedot; Puolison nimi:

Puolison nimi tekee tapauksesta kansainvälisen.

Kohtaan 2. Luovutettu omaisuus:

En ole myynyt enkä luovuttanut mitään omaisuutta, vaan sen menetys johtuu Suomen tasavallan monitahoisesta terroritoiminnasta perhettämme ja Suomen tasavallan perustuslaissa sanallisen ilmaisunsa saanutta laillista yhteiskuntajärjestystä kohtaan. Räikeimpinä oikeusjärjestyksen rikkeenä tässä pitkässä terroritekojen sarjassa pitäisin sitä, että minua ei hyväksytty työttömäksi työnhakijaksi jäätyäni ansiotyötä vaille kesällä 1998. Silloin työvoimatoimisto ilmoitti syyksi sen, että minulla oli voimassa oleva rakennuslupa. Toinen tähän verrattava asia oli, että oman käännöstoimiston perustamiselle vaaditun lupaselvityksen saanti kesti vuositolkulla, joten myös omatoiminen työllistyminen oli estetty. Se, että nyt valtio on myynyt kiinteistön, on minun kannaltani katsottuna laittomasti hankitun omaisuuden jälleenmyyntiä. Ehdotan valtiojohdon vaihtoa ja entisten rankaisemista, ja aiheutettujen tappioiden korjaamista valtion varoista.

Kohtaan 2. Luovutettu omaisuus; Omaisuuden laatu, määrä ja yksilöintitiedot:

Riiston kohteena oleva omaisuus käsittää:

tontin,

keskeneräisen saunarakennuksen (ns. asuinrakennus 2);

keskeneräisen aittarakennuksen;

ikkunat, ulko-ovet ja ulko-ovien sisäovet, ullakkojen ovet, autotallin pariovi ja lukot;

betonimyllyn;

keskeneräisen likakaivon;

likakaivoon päärakennuksen pohjasta ja saunarakennuksesta tulevat viemäriputket;

vanhaa mallia olevan imeytyskentän;

vesijohtoliitäntä ja maahan kaivetut tuloputket päärakennukseen ja saunaan;

sähköliitännän linjapylväästä saunalle tulevine maakaapeleineen;

pääjakotaulun, joka asennettu saunarakennuksen seinään;

maakaapeli pääjakotaulusta päärakennukselle;

maakaapeli pääjakotaulusta aittarakennukselle;

puhelinmaakaapelin;

rakennustikkaat, alumiiniset n. 5,5m;

tontille tuodun muuraushiekan;

päärakennuksen keskeneräiseksi jääneen pohjan.

Kohtaan 2. Luovutettu omaisuus; Puolisoni omisti luovutetusta omaisuudesta %

Puolisoni ei omistanut yhtään prosenttia riistetystä omaisuudesta.

Kohtaan 2. Luovutettu omaisuus; Luovutusaika (pp.kk.vv)

Omaisuudenriistosta Kangasalan kihlakunnanvirasto ulosotto-osasto on tehnyt ainakin kaksi päätöstä. Minulle on ilmoitettu, että Vattenfallin kanssa tehty sähköliittymäsopimus ulosmitataan, ja että kiinteistö on myyty Ruslan Ivanoville, asuinpaikka Nokia. Asiaa on siellä hoitanut Tuija Rautiainen. Myyntihinta oli 10.000 euroa, ja sähköliittymäsopimuksen hankintahinta 1496,87 euroa heidän ilmoituksensa mukaan. En tiedä, koskevatko nämä samaa asiaa vai ei.

Kohtaan 2. Luovutettu omaisuus; Hankinta-aika

Tontti on ostettu muistaakseni vuonna 1998 melkein ilmaiseksi. Sitten ostettiin kaivonrenkaita, maksettiin rakennuspiirustukset, kaivon ja likakaivon renkaat, kuljetukset ja piirustuksien hyväksyttämiskulut, lohkomiskulut ja ties mitä. Kaivutöihin päästiin kesällä 1998. Ostettiin lautaa, lankkua, sementtiä, raudoitusrautaa, maahan upotettavaa tavaraa, kuten salaoja- ja vesiputkea, styroksia ja rakennustyökaluja. Hiekkaan meni noin 27.000 markkaa, valmisbetoniin noin 10.000 markkaa. Syksyllä hankittiin käytetty pakettiauto, n. 17.000 FIM. Talvella tuli ikkunat ja ovat, niiden hinta oli noin 39.000 markkaa. Laitettiin kipsilevyt sekä aitan että saunan seiniin. Myös kaivutöistä, kattolaudoista, kattohuovasta, ulkomaaleista, aitan panelilaudoista, karhuvillasta jne on kuitit tallella. Kokonainen laatikollinen. Valitettavasti printterillä ei saa kopioita; tämä printteri on sitä halvempaa mallia. Kun saan rahaa, voin käydä siellä Ruovedellä näyttämässä, varmasti löytyy yli sen 10.000 euron. Jaa niin, ottihan se ulosottomieskin siitä 10.000 eurosta useita tuhansia itselleen.

Jos olisitte antaneet vähän enemmän aikaa, olisin käynyt sen kuittilaatikon läpi. Tarkkaa kustannusten määrää ei silti niistä pysty sanomaan, koska tiedossani ei ole, kuuluvatko esimerkiksi istutuksiin käytetyt rahat rakennuskustannuksiin. Pienistä ostoista kuitit on heitetty roskiin.

Kuten kerroin, lapsilla on nyt syysloma. Olemme maksaneet Venäjän viisumeista 268 euroa, hankkineet passit, valokuvat, käyneet viisumi- ja passiasioissa 3 kertaa Helsingissä, olemme saaneet koulusta luvan olla matkalla myös seuraavan viikon ja varauksin myös sitä seuraavan viikon, joten en katso oikeaksi sotkea koko 10-perheen elämää sen takia, että kirjeessänne uhkailette 28% verolla tulosta, jota koskaan ei ole ollut. Sormituntumalla sanoisin, että rakentamisen markkamääräiset menot ovat vuodesta 1998-2006 olleet noin 45.000 euroa. Omalle työlle ei tässä arviossa ole laskettu mitään hintaa; työn välillisiin kustannuksiin, kuten kulkemiseen ja tavaroiden kuljettamiseen kyllä.

En voi lähettää kyseisien asiakirjojen alkuperäiskappaleita teille, koska on käynyt ilmi, että aiemmin postin kuljetettavaksi luovuttamiamme asiakirjoja ei saaja ole tunnustanut saaneensa.

Pystyn ehkä palaamaan asiaan pyhäinpäivän jälkeen. Tiedättehän te sen Venäjän. Niillä ihmismetsästys on muuten samanlaista, kuin tällä Suomessa, mutta ne eivät ole keksineet niin hienostuneita konsteja ihmisten tappamiseksi kuin täällä.

Ehdotan, että pistätte ne uhkailut lisäverosta toistaiseksi jäihin. Suomen Valtion perhettämme kohtaan tekemä hyökkäys on niin laaja, että jossain vaiheessa se varmasti tulee perin pohjin tutkittavaksi ja siihen syylliset rangaistavaksi. Tämä koskee myös Eduskunnan oikeusasiamiestä ja presidentti Ahtisaarta.

Parhain terveisin,

 

 

Osmo Pöysti

Kurussa 2006-10-14, klo 13.07