Parkkuu, 2006-10-12

Kurun kunta/Sosiaalitoimisto

Kauppatie 7-9

34300 KURU

kopiot:

(1)

Suomen Tasavalta

Virtain Työvoimatoimisto

Kurun toimipiste

Kauppatie 7-9

34300 Kuru

(2)

http://koti.japo.fi/~opoysti/061012.htm

(3)

Kurun Sanomat

asia: allekirjoittamaton, ilman päiväystä ollut kirjeenne, jonka posti toi 12.10.2006 n. klo 10:30, nimellä "Kutsu haastatteluun". Kirjeen saajan nimi oli merkitty kirjeen kuoreen, mutta ei itse kirjeeseen.

 

 

Arvoisat herrat,

Olen lukenut hävyttömän kirjeenne, jossa ilkeätte kirjoittaa mm. seuraavaa:

"Työnhakusi katkeaa ja työmarkkinatuen maksaminen voi keskeytyä tai sosiaalitoimiston maksama toimeentulotuki alentua ellet saavu haastatteluun tai ilmoita mahdollisesta esteestä ja sovi uutta haastatteluaikaa (Laki kuntouttavasta työtoiminnasta 10)

On selvää, että te ette voi katkaista työnhakuani muuten, kuin ampumalla minut. Minulla onkin ilo ilmoittaa, että olen nähnyt teidän pahuutenne ja jo kauan sitten päässyt sen kynnyksen yli, jonka paremmalla puolella oleviin ihmisiin tuollaiset uhkailut eivät tehoa. Työmarkkinatukea tai toimeentulotukea minä, eikä kukaan muukaan perheeni jäsen ei ole koskaan saanut. Miten te siis ilkeätte puhua sen katkaisemisesta? Eikö teitä yhtään hävetä? Ettekö ajattele sitä, että me saatamme kohdata vaikka Salessa, postissa, tai vaikka iltakävellyllä? Asuttehan tekin, arvoista Kurun ja "tasavallan" herrat sentään samassa kylässä. Teidän, jos kenenkään tulisi tietää, että emme ole koskaan ole pyytäneet, emmekä koskaan saaneet penniäkään Kurun tai jonkun muun kunnan, "tasavallan" tai terroristivallan sosiaalitoimistosta. Jopa lakisääteinen työttömyyspäiväraha evättiin jäätyäni työttömäksi vuonna 1998 sillä perusteella, että meillä oli rakennuslupa Kunnalta ostettuun tonttiin.

Olemme jo kuulleet selityksiä siitä, miksi meille ei makseta lakisääteistä työttömyysturvaa. Kylän akat selittivät vaimolleni käsityökerhossa, että minä olen viettänyt niin monta vuotta ulkomailla, että siksi minulla ei ole oikeutta Suomen työttömyysturvaan. Onnittelen teitä hyvin perille menneen propagandanne johdosta. Jumala teidät tuomitkoon, te valhettelijat! Vuosina 1991-1998 olin tosiaankin töissä Venäjällä suomalaisen rakennusyhtiön lähettämänä työntekijänä, mutta koko siltä ajalta tämä suomalainen työnantaja maksoi palkan Suomeen. Myös lakisääteiset eläkemaksut ja työttömyysturvamaksut maksettiin Suomeen. Te ja teidän propagandanne uhrit katsokoot kotisivultani http://kotisivu.dnainternet.fi/poeysti kohdasta "Työtehtäviä vastaanotetaan". Siitä kohdasta avautuu mm. työhistoriani. Puhutaan sitten tästä uudestaan, sillä monia teistä minä tapaan joka päivä ollessani päiväkävelyllä Parkkuun kylätiellä. Luulen, että te mieluummin hyppäätte metsään häpeätänne pakoon, kuin kohtaatte minut.

Me asumme Parkkuussa. Kerran minulle luvattiin maksaa työttömyystukea - tietyin ehdoin. Työvoimatoimistossa istui silloin kylällä asuva psykologi, joka kertoi kyläseuran voivan ottaa minut kyläseuran kirjoihin sitä varten, että voisin saada työttömyystukea. Hän sanoi: "ja silloin sinä voisit tehdä sitä samaa työtä, jota sinä nytkin teet". Ja nyt testi sinulle lukijani: Ymmärsitkö mitä hän sillä tarkoitti? Pieni vinkki: Katso uudestaan sitä kotisivuani. Huomaat, että minulla on paljon "poliittisesti epäkorrekteja" tekstejä netissä. No, joko sytytti? No, kenen omaisuudeksi harrastustoimintani tulokset olisivat silloin kirjattu? Sitten kirjoitukseni levitys olisi estetty täysin laillisen oloisesti.

Myös kunnallinen terveydenhoito on osallistunut vainojen järjestämiseen. Kun sairastuin vakavasti, terveyskeskuslääkärinä toiminut Marjomäki-Puolakka ei suostunut kirjoittamaan minulle todistusta sairaudesta sen viemiseksi KELAAN. Hän kysyi: "Mitä sinä sillä teet? Sinähän olet yrittäjä". Mistä se sen oli keksinyt? Mitä kouluja ne terveyskeskuslääkärit oikein käyvät? Oliko terveyskeskuslääkäri lukenut anatomian oppikirjoista, että Pöysti, Osmo Juhani on vuonna 1986-1991 vapaan ammatinharjoittajan ominaisuudessa pitänyt Kodisjoen kunnassa käännöstoimistoa? Ja mikä oli se oppikirja tai lakikirja, jossa vielä kymmenen vuotta myöhemmin tällaiset henkilöt voidaan leimata "yrittäjäksi"?

Marjomäki-Puolakan jälkeen terveyskeskuslääkäriksi tuli toinen henkilö. Hän kirjoitti minulle sen lomakkeen, jota hänen edeltäjältään olin pyytänyt. Hänen yhden kuukauden ajaksi kirjoittamansa lääkärintodistuksen vein KELA:n Ruoveden toimistoon, jossa minulle sanottiin, että minulla ei ole oikeutta sairauspäivärahaan. Että sillai. Kummasteltuani asiaa, he kertoivat, että kyllä sinä voit sen hakemuksen tehdä, mutta emme me sinulle mitään maksa. En tehnyt hakemusta.

Siitä, että yrittäjäksi leimatut voidaan Suomessa jättää perustuslain ulkopuolelle, minulla on muitakin kokemuksia, kuin pelkkä terveyskeskuslääkärin päätös. Kun työni NCC:n työmaalla Moskovassa oli päättymässä, lähetin kirjeen Kurun työvoima-asiamiehelle, jossa tiedustelin, mitä muutoksia ja mahdollisia esteitä EU:hun liittyminen on tuonut mukanaan ammatinharjoittajalle, joka harkitsee käännöstoimiston perustamista. Kerroin myös, että toimistossa tulisi todennäköisesti olemaan lisäkseni kaksi palkattua työntekijää. Kirjeeseen ei tullut vastausta. Kun syksyllä 1998 asia tuli uudelleen esille, kävi ilmi, että ennen aloitusilmoituksen tekemistä on selvitettävä käännöstoimiston luvanvaraisuus. Viranomaiset vastasivat kyselyyn vasta vuosien perästä. Miten se olikaan se vapaa markkinatalous, häh?

Olin myös aikonut järjestää kielikursseja, ja katselin Hevossaarta sillä silmällä, että tuossahan voi majoittaa kurssilaisia, metsäkoulun kesällä vapaiden toveriasuntojen lisäksi. Tässäkin tapauksessa kantona kaskessa työvoimaneuvoja Antero Laakson mukaan oli käännöstoimistohankkeeseeni liittyvä kustannustoiminta. No, senhän te tiedätte, mitä Hevossaarelle tehtiin. Ei muka ollut käyttöä! Antero Laakson vuonna 1998 tekemän selvityksen mukaan käännöstoimisto olisi tullut kannattavaksi ensimmäisen toimintavuotensa lopulla ja kasvuvauhti arvioitiin 8-10 prosentin luokkaan.

Arvoisat herrat. Te ette ole yksin. Kirjoitin viranomaisten harjoittamasta terrorista Eduskunnan oikeuskanslerille, ja hän hyväksyi ne täysin, enkä minä pidä sitä mitenkään ihmeteltävänä. Vanha totuushan on, että jokainen palvelee herraansa - jotkut Saatanaa ja jotkut Jeesusta. Mutta silloin tällöin käy niin, kuin sille Vanhalan Tatulle. Hän ilmoitti minut tulkiksi pitäjäseuran matkalle Vuoksenrantaan. Kahden vuorokauden matkan hinta oli 87 euroa, ja vaimo sanoi, että ota vaan, kyllä me pärjätään. Mutta koska Vanhalan Tatun poika on tämän maan pääministeri, en pitänyt oikeana ottaa vaimolta kaikkea sitä, mikä lapsilisistä oli vielä järjellä, en lähtenyt, vaan kirjoitin Tatulle, että hae poikasi pois siitä joukosta, ettei se tulisi samanlaiseksi kun ne muut siellä ovat.

Arvoisat herrat. Olette lähettäneet minulle kirjeen ja rohjenneet käydä sinuttelemaan minua kirjeessänne ilman, että edes mainitsette nimeäni. Myös oman nimenne te olette jättäneet mainitsematta. Ehkä se on teille parasta niin. Häpeäisin minäkin, jos olisin tehnyt kaiken sen, mitä te olette tehneet meille. Noin sadan tuhannen hävityn euron ja kahdeksan vuoden tulonmenetyksien jälkeen siellä se seisoo harakanpesä teidänkin katseltavana vanhan Pappilankylän rinteessä. Nyt velkaa on noin 27.000 euroa. Kahdeksan lasta, joista vanhin yhdentoista. Köyhyyspaketti totta tosiaan! Kiitos kutsusta tulla keskustelemaan Kurun kunnantalolle työvoimatoimistoon to 02.11.2006 klo 9:30!

Arvoisat herrat. Kutsuisin mukaan to 02.11.2006 klo 9:30 myös kaikki kuntalaiset ja lehdistön, jos olisin varma siitä, että pääsen itse mukaan. Olen nimittäin juuri saanut Venäjän viisumin, ja lähdössä sinne. Vaikka Venäjän matkoja on yli sata, en ole koskaan ollut varma siitä, tulenko takaisin. Niin monta Jeesuksen opetuslasta siellä on tapettu, muista todenpuhujista puhumattakaan. Ne ovat samanlaisia, kuin tekin. Niillä vain on hieman erilainen käytäntö siellä. Yksi ero Venäjällä ja Suomella kuitenkin on: Kun Jeesuksesta puhutaan pyhien seurassa, ei kaksi viikkoa riitä kuin hyvään alkuun. Kurussa se on päinvastoin: Minäkin kelpaisin teille opettajaksi, mutta taidatte olla niin ylpeitä, että mieluummin syötte kakarain leivän, kun polvistutte Jeesuksen eteen.

2006-10-12

 

 

Osmo Pöysti

PS: katso myös sivuani http://kotisivu.dnainternet.fi/poeysti/notes.htm