1980-luvulla kommunistit olivat saattaneet Venäjän hävittämisen päätökseen, armeija näki nälkää, eikä edes eliittisosialisteilla ollut makkaraa leivän päälle. Ja kaiken lisäksi maa oli sisällissodan partaalla. Kansa halusi hävittää kaikki sosialistit ja "muut juutalaiset ja värilliset" maasta. Mutta silloin apuun riensi Amerikan filmiteollisuuden uljas sankari, vilmitähti Reikan.

Osmo Pöysti: GORBA SEIKKAILEE JÄLLEEN

2003-2004, Kuru, Finland

Copyright ©: Osmo Pöysti

Päivitetty: 2004-02-24

Breshnevin kuoleman jälkeen muutkin vanhan kaartin kommunistit alkoivat mennä hautaan pikavauhtia, ja maaliskuussa 1985 Sosialististen Neuvostotasavaltion Liiton Kommunistisen puolueen pääsihteeriksi valittiin nuoremman sukupolven edustaja Mihail Gorbatshov.

Gorbatshov oli kasvanut molokaaniperheessä, jossa "lähes kaikki" olivat uskovia. Ei siis ihme, että hän ensi töikseen päästi "lahkolaiset" pois Neukkulan vankiloista. Hän ryhtyi myös suitsemaan venäläisten alkoholinkäyttöä, mutta jo siinä hän koki ensimmäiset pettymyksensä. Juopottelun suitseminen valtiollisin keinoin ei onnistunut.

Gorban panokset loppuivat heti alkuunsa. Oli turvauduttava taas selittelyyn, propagandaan ja perusteettomiin lupauksiin. Puoluetovereille Gorba piti puolen vuorokauden pituisia puheita päivästä päivään pitääkseen aloitteen omissa käsissään. Samaan aikaan Neuvostoliiton syöksy kohti sekasortoa vain jatkui.

Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reagan tapasi Gorbatshovin lokakuussa 1885 Genevessä. Herrat tekivät taustavoimiensa valmisteleman sopimuksen, joka velvoitti Yhdysvaltoja luovuttamaan tieteellistä ja teknistä osaamistaan Venäjälle ja syöttämään Yhdysvaltojen koululaisille sitä samaa myrkkyä, jolla Venäjän kansa oli tuhottu. Myrkkyä mainostettiin "kestävän kehityksen" takaavaksi ihmelääkkeeksi maailman ongelmiin, ja keinoksi "uuden maailmanjärjestyksen" (New World Order) luomiseen.

Gorbatshov kävi propagandakampanjansa samoin sanakääntein kuin Jeesus. Jeesus vaati juutalaisia muuttamaan mielensä (kreikaksi: metanoiete, kts. Matt 4:17). Gorbatshov puhui venäläisille järjestelmän muuttamisesta, ja yksinkertaiset venäläiset luulivat, että Gorbatshov halusi muuttaa järjestelmää paremmaksi. Mitä vielä. Venäjän väkiluku laskee vieläkin noin miljoonalla vuodessa. Yksin aids-positiivisia on tilastoissa puolitoista miljoonaa. Puheet oli tarkoitettu lähinnä ulkolaiselle yleisölle.

Puheet perestroikasta ja avoimuudesta, sekä uudet katteettomat lupaukset paremmasta tulevaisuudesta hämäsivät venäläisiä kuitenkin niin paljon, että sosialisteja ja muita juutalaisia ei tapettu. Kommunisteja ei asetettu vastuuseen edes kymmenien miljoonien ihmisen tappamisesta. Mitään oikeusprosesseja ei käyty, eikä edes pahimmin sosialistisesta terrorista kärsineille ihmisille korvattu vahinkoja.

Gorbatshovin puheet eivät auttaneet Venäjää. Leipää ei edelleenkään ollut. Ne jotka kynnelle kykenivät, pyrkivät irtaantumaan Neuvostoliitosta: Ukraina, Valkovenäjä, Latvia, Liettua, Eesti, Karjala, Tshethsenia, Udmurtia, Armenia, Kazahstan, Kaukoitä ja monet muut - jopa Uralin teollisuusalueet julistautuivat itsenäiseksi. Neuvostoliitto kaatui, mutta sitä ennen Gorba ehti tahrata itsensä viattomien ihmisten verellä.

Gorbatshovin jälkeen Venäjä siirtyi Boris Jeltsinin komentoon. Mutta Gorballe oli jo silloin valmistettu paikka vielä tuhoamattomien tuhottavien tuhoamiseksi.

 

Mitä Gorba teki Thomas Jeffersonin haudalla?

Vuonna 1987 neuvostojohtaja Gorbatshov teki matkan Yhdysvaltoihin. Näin hänelle avautui mahdollisuus käydä kunniakäynnillä Thomas Jeffersonin hautamuistomerkillä osoittamassa kiitollisuuttaan miehelle, joka kaksisataa vuotta aikaisemmin oli ollut Ranskassa panemassa alkuun prosessia, jonka edustajana Gorbakin oli valtansa saanut.

Gorbatshovin sanojen mukaan Jefferson oli "eräs maailman suurimmista ajattelijoista". No, propaganda propagandana, mutta vuosina 1785-1789 33 asteen vapaamuurari Jefferson oli Yhdysvaltojen edustajana Ranskassa. Jeffersonille, Yhdysvaltojen Demokraattisen puolueen perustajalle Ranskan suuret tappajaiset olivat suurta juhlaa. Vapaamuurarien avulla Jeffersonista tuli myöhemmin Yhdysvaltojen kolmas presidentti. Sen jälkeen US presidentit ovat miltei järjestään olleet vapaamuurareita ja monet ovat noudattaneet illuminatien ohjelmaa.

Weishauptilainen salaseura Illuminati oli lantautunut New Yorkiin vuonna 1785. Loosin nimenä oli Colombia. Kuuluiko Jefferson myös tähän salaseurojen sisällä muhivaan salaseuraan, on jäänyt historioitsijoille salaisuudeksi. Jeffersonin aikalainen ja tuleva presidentti John Quincy Adams kyllä väitti Jeffersonin käyttäneen vapaamuurareita illuminatien päämäärien ajamiseen.

Jeffersonin henkilökuvaan liittyy vielä yksi piirre: Hän oli mukana siinä pienessä ryhmässä, jonka työn seurauksena dollarin setelissä ovat auringonpalvonnan ja vapaamuurarien tunnukset: Horuksen silmä ja kerroksiin jaettu pyramidi.

Tunnustautumalla julkisesti vapaamuurarien kannattajaksi ja illuminatien henkisen perinnön vaalijaksi Gorbatshov valmisteli itselleen uutta, entistä näkyvämpää asemaa Ilmestyskirjan kuvaaman ja illuminatien ajaman maailmanhallituksen johdossa.

 

Gorba Atlantin takana

Venäläisille Gorbasta jäi huono maku, mutta länsimaisille sosialisteille Gorba kelpasi edelleen, jopa sosialismin keulakuvaksi. Uuteen, Antonio Gramscin (1891-1937) käsikirjoitukseen perustuvaan rooliinsa Gorba sopeutui erinomaisesti. Ihmiset halusivat visioita uudesta, uljaasta maailmasta, ja vähät välittävät faktoista. Jo Genevessä 1985 roolijako näytti selvältä. Gorba tekee vision, ja Reagan näyttelee sen.

Reagan oli tullut Yhdysvaltojen presidentiksi, koska maassa oli syntynyt uusi poliittinen voima, raamattukristityt, sosialistien vallattua kaikki vanhat kirkkokunnat, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Amerikkalaiset olivat vuosikymmeniä seuranneet sivusta, kuinka poliittiset puolueet murentavat maan perustuslakia ja rajoittavat kansalaisvapauksia. Korjatakseen asian raamattukristityt äänestivät konservatiivista Reagania, mutta pettyivät.

Raamattukristittyjen vastustuksen takia kristinuskon vastaisia lakeja oli toki yhä vaikeampi ajaa läpi pelkän eliittikonsensuksen turvin. Mutta kristityt olivat myöhässä: Jo pitkään hankalimmat asiat oli hoidettu tekemällä ensin kansainvälinen sopimus, jonka jälkeen maan lakia muutettiin vastaavasti. Pahimmat ihmisoikeusrikkomukset selitettiin kansalle, että "YK vaatii" tai "globalisaatio vaatii".

Yhdysvaltojen koululaitos on 1960-luvulta alkaen yhä raaemmin polkenut kristittyjen oikeuksia saada haluamaansa opetusta. Venäjältä tuoduilla opeilla jatkettiin maan koululaitoksen valtausta. Reaganin hallintokoneiston johtaja, valtiosihteeri (Secretary of State) Georg Shultzin ja Neuvostoliiton ulkoministeri Shevardnadzen Genevessä 1985 allekirjoittama, Neuvostoliiton valtiollisen poliisin (KGB:n) tutkimuslaitoksen ja yhdysvaltalaista sosialismia edustavan Carnegie-säätiön yhteistyönä valmisteltu sopimus vastasi täysin illuminatien suunnitelmia. Siitä tuli uusi ase Yhdysvaltojen alistamisessa babylonialaisen eliitin valtaan ja opetustoimen muuntamiseksi vapaamuurarien haluamaan suuntaan.

Gorban ja Reikanin myyräntyö jatkui Neuvostoliiton kaaduttua Amerikan Yhdysvalloissa. Ensimmäisen Persian lahden sodan aikoihin vuonna 1991 Bush vanhempi ilmoitti jo julkisesti tarkoituksena olevan Uuden Maailmanjärjestyksen luominen.

 

Gorbatshovin säätiö San Fransiscossa

Gorbatshovin säätiö "The Gorbachev Foundation" järjesti ensimmäisen Maailmantila-fooruminsa (State of World Forum) vuonna 1995. Tarkoin valitut puhujat suuntasivat hyökkäyksensä omantunnonvapautta kohtaan "länsimaista individualismia" verukkeenaan käyttäen. YK sai odotetusti täyden tuen globaaliseen herruuteen tähtääville pyrkimyksilleen. Juutalais-kristillistä aatemaailmaa vaadittiin korvattavaksi "globaalisella" aatemaailmalla. Siis sama ohjelma, jolla Venäjä hävitettiin.

Kutsuvierasjoukko oli edustava. Bush, Shultz, YK:n johtoa ja niin edelleen. Etupäässä sellaista väkeä, jolla ovat pystyneet hankkimaan rahaa, ja nyt haluavat määräillä myös sieluista. Olenkin aina ihmetellyt miksi Microsoftin tuotteet ovat Venäjällä niin halpoja, mutta siellähän se istui Bill Gates, Gorbatshovin pöydässä. Sama lienee syy siihen, että ne Microsoftin ohjelmat niin mielellään lähettävät tietoja netin kautta omiin osoitteisiinsa minunkin koneestani.

Vuoden 1996 Maailmantila-foorumin alkajaisiksi Gorba ryhtyi taas vääristelemään Raamattua - tällä kertaa Johanneksen sanoja "Alussa oli sana". Mutta kun foorumilla rukoiltiin, osoitettiin rukoukset "Äiti Maalle". Mahtoivatkohan kokouksen osanottajat edes tietää, että "Äiti Maa" on vain yksi Babylonialaisen epäpyhän kolminaisuuden yhdestä "persoonasta"?

Foorumin kysymyksenasettelu oli kauttaaltaan hyvä. Vain vastaukset olivat vääriä, ja mikä pahinta: Gorbatshovin säätiö oli valinnut puhujansa tarkan harkitusti siten, että vastauksista tulisi varmasti vääriä ja vahingollisia ihmiskunnalle.

Gorbatshovin Foorumilla kristittyjä ei näkynyt. Mutta paikalla oli yksi rabbi, jonka maailmankuvaan ei ajatus yhdestä maailmanuskonnosta sopinut. Ei sitten ihme, että YK on keskittänyt kaiken voimansa Israelin hävittämiseen ja kristikunnan tuhoamiseen.

Vuoteen 2000 mennessä Gorba oli jo vakiinnuttanut asemansa Yhdysvaltojen konservatiivisen johdon keskuudessa. Nashvillessä, Tennesseessä Gorbaa kuulemassa oli jo 10000 päällikkötason vaikuttajaa, George Bush senior ensimmäisenä. New World Order - Uusi Maailmanjärjestys on Bushin ja Gorban yhteinen sävel ja illuminatien, Neuvostoliiton, Yhdistyneitten kansakuntien ja nyt myös Amerikan Yhdysvaltojen oppi.

UNESCO, jonka taistelu omantunnonvapautta, yksilönvapautta ja kristinuskoa vastaan oli pakottanut Yhdysvallat Reaganin aikana ulos UNESCO:sta, alkaa olla tavoitteessaan. Vuonna 2003 Bush nuorempi on jo selitellyt kansalle, että maa vois mennä sinne takaisin, kun UNESCO on muka muuttunut. Kukkua kans. Fakta on, että Yhdysvallat on muuttunut. Ja mitä UNESCO:on tulee, se on vain edennyt edemmäs pahuuteen. Ja suunnitteilla on uusia keinoja yksilönvapauden rajoittamiseksi, sekä suuria että pieniä: UNESCO aikoo periä veroja internetin käytöstäkin. …

 

Gorba Italiassa

Gorba tapasi paavin vuonna 1989, jonka jälkeen yhteydenpito on jatkunut kiinteänä. Herrat ovat löytäneet yhteisen sävelen Babylonialaisen kolminaisuuden liepeiltä. Babylonian kolminaisuus - Aurinko, Kuu ja Maa eivät esittelyä kaivanne, vaikka nämä babylonialaisen kultin sankarit tunnetaankin kristinuskosta lainatuilla nimillään paremmin, kuin alkuperäisillä nimillään. Nyt, kun YK tekee uutta maailmanjärjestystä ja uutta maailmanuskontoa, aurinko, kuu ja maa kelpaavat hyvin sillekin. Mutta paavin ja illuminatien ristiriitojen takia Katolisen kirkon ja YK:n välit eivät ole niitä parhaita. Juuri tässä on Gorbatshovin rako.

Ei siis ihme, että kun Gorba oli turvannut Yhdysvaltojen poliittisen johdon tuen suunnitelmilleen, hän tuli kesäkuussa 2001 Italian Urbinoon esittelemään uutta Maakirjaansa, the Earth Charter, jonka haltijalle luultavasti on sitten luvattu se paholaisen niin kovasti tavoittelema maailman herruus. Amerikkalaisen Gorbatsovin säätiön ja Kansainvälisen Vihreän Ristin presidentin ominaisuudessa Gorbatshov oli kerännyt mitä vaikutusvaltaisemman kutsuvierasjoukon kulisseikseen. Kokouksen suojelijana toimi Italian presidentti; paavi lähetti onnittelusähkeen. Kutsun kokoukseen olivat saaneet muiden muassa Moskovan piispa Pitirim, israelilainen sosialisti Shimon Peres, tutkijalegenda Thor Heyerdahl, lääketieteen Nobelilla palkittu Rita Levi-Montalcini ja tietenkin ympäristöaktivistien taustavoimat, ne jotka koko myllyä pyörittävät. Ja samanaikaisesti Urbinon kokouksen kanssa Yhdysvalloissa järjestettiin toistakymmentä tukitapahtumaa, jossa Gorbatsoville suitsuttivat Rockefellerit, teollisuusjohtajat, katoliset nunnat, "hengellisen hindutaiteen" jogaguru Kim Allen, Tai Chi Chih- liikkeen guru Ann Daly. Ja taustalla hääri Maurice Strong, jonka mukanaolo yksin paljastaa, mistä oikein on kyse.

Seuraava mahtimiesten kokous Maakirjan, The Earth Charter, saattamiseksi kansoja sitovaksi sopimukseksi järjestettiin Lyonissa, Ranskassa. Lyonin kokouksen järjestivät Gorban oma the Green Cross International, Maurice Strongin the Earth Council, Lyonin kaupunki, Maakirjaa ajava painostusryhmä the Earth Charter Secretariat, YK:n alainen the United Nations Environment Program, Entisten Ulkoministerien maailmanneuvosto ja lukematon joukko muita päänkääntäjiä ja heidän juoksupoikiaan. Tosissaan näyttää Gorba pyrkivän Maailman herraksi. Puhujina olivat muiden mukana Ingvar Carlsson Ruotsista ja WHO:n pääsihteeri, entinen Norjan pääministeri rouva Bruntland. Tatarstanin johto on jo ratifioinut Maakirjan. Jopa Soka Gakkain, japanilaisen puolisotilaallisen buddhalaisjärjestön suitsuttajat ovat asiaa ajamassa. Mutta Gorba näyttää itse vielä horjuvan, sillä mistäpä sitä tietää niin tarkkaan sanoa, kumman kannalle kannattaa ryhtyä, YK:n vai EU:n. Molemmat varmasti haluaisivat Maailman herraksi. Tässä vaiheessa Gorbathovin säätiön päämaja oli kuitenkin siirtynyt San Fransiscosta NorthEastern- yliopistolle Bostoniin, askeleen lähemmäs Eurooppaa.

 

Glasnost

Kun Tshernobylin ydinvoimala pamahti, olivat eräät ukrainalaiset ystäväni keikkatöissä Latviassa. Heidän suorittaessaan kolhoosin kevättöitä pelloille saapui armeijan autoja, jotka ryhtyivät keräämään "vapaaehtoisia" sammuttamaan tulipaloa. Ystäväni arvasivat oikein, ja pakenivat vapaaehtoisen pakon edestä Latvian metsiin. Suomessa näytettiin "tulipalosta" otettuja satelliittikuvia, ja Ruotsissa radioaktiivisen säteilyn mittalaitteet näyttivät punaista. Saaste levisi yli rajojen, mutta SNTL:n televisiossa toveri Gorbatshov selosti kansalle, että ei hätää mitään, länsimaiset tiedotusvälineet ne vain siellä levittävät sitä neuvostovastaista propagandaa.

Kun Gorba oli puhunut silkkaa valhetta, aloin noteerata hänen muutkin puheensa. Ja samalla sen, kuinka "länsimainen" lehdistö hänelle suitsutti. Peli alkoi käydä selväksi: "Länsimainen" lehdistö on valheen asialla.

Muutama vuosi myöhemmin, keväällä 1989, olin Ohotan merellä, Kamtshatkan niemimaan tuntumassa ja kesällä Hokkaidon länsipuolella Tyynellä Valtamerellä töissä kalatehdasalus f/s Sodruzhestvolla. Eräs työtovereistani, etikettikoneen käyttäjä, jonka nimeä en muista, mutta josta otin kuvan, kertoi, että hän oli suorittanut asevelvollisuutensa sisäministeriön joukoissa. Tehtäviin oli kuulunut erään pohjoisella tundra-alueella sijainneen varuskunnan tuhoaminen. Sisäministeriön joukoille oli kerrottu, että varuskunnassa oli tehty kapina. Varuskunta ympäröitiin ja sitä tulitettiin raskailla aseilla, kunnes viiden vuorokauden kuluttua raunioista löytyi yli 5000 vainaata. Mutta siitähän media vaikeni, ettei vain kuva Gorban "avoimmuudesta" tärveltyisi.

Edistyksellinen media salasi Gorban pahimmat raakuudet, mutta kaikkia sekään ei voinut lakaista maton alle. Lopultakin Gorban maineen pelasti Tsohar Dudajev, tsetseenikenraali, jolle oli tarjottu jopa Neuvostoliiton armeijan ylipäällikön virkaa. Tsohar Dudajev, Tarton varuskunnan komentaja sai käskyn mennä "rauhoittamaan" Tallinna, mutta kunnian miehenä hän kieltäytyi ajamasta tankeilla aseistamattomien ihmisten päälle. Dudajevin ura edistyksellisten venäläisten juoksupoikana päättyi siihen, ja myöhemmin edistykselliset venäläiset kutsuivat hänet rauhanneuvotteluihin ja tappoivat.

 

Ne matkii meitä

Joku aika sitten tein pienen kokeen. Panin hakusanaksi Ahtisaaren ja Robert Mullerin, tunnetun kristinuskon vastustajan. Ja mitä luulette minun löytäneen: Jouduin sivulle, jossa lueteltiin YK:n puitteissa järjestetyn maailman uskonnollisten huippujohtajien kutsukokouksen loppuasiakirjan allekirjoittajat. Ahtisaari oli esiintynyt siellä uskonnollisena johtajana kristittyjen nimissä. Yäk!

Mutta kun pistät hakusanoiksi Gorbachev ja Robert Muller, saatat tulla sivuille, joissa kerrotaan Jumalan Liitonarkin mittoihin Yhdysvalloissa tehdystä Toivon arkista (Ark of Hope) ja arkkiin sijoitetusta Maakirjasta (Earth Charter) jota nyt (syksyllä 2003) kuljetetaan Virginiasta kohti YK:n päämajaa New Yorkissa. Paitsi Maakirjaa, jonka avulla YK:n taustavaikuttajan tuella toimivat puuhamiehet pyrkivät sellaiseen asemaan, jonka turvin he/hän pystyisi esiintymään Maan omistajana samaan tapaan kuten paavi keski-ajalla, tässä Gorban, Ted Turnerin (CNN), Robert Mullerin, Maurice Strongin ja Steven C. Rockefellerin ajamassa hankkeessa on Maakirjan tekstin (vrt. Mooseksen laki) lisäksi riivajien kaluja.

Jeesus kehoitti ihmisiä muuttumaan. Jeesuksella on selvät ohjeet, mikä muuttuu ja miten. Hän lähetti myös Pyhän Hengen opastamaan meitä muutoksen tiellä. Myös Maakirjan puuhamiehet vaativat muutosta. Heidän tavoitteenaan on totalitäärinen maailmanvalta, joka sanelee ihmisille uudet uskot, arvot ja käytösnormit, tai jollei nyt aivan uudet, niin ainakin Rakkauden, Totuuden ja Elämän vastaiset.

On tietysti ymmärrettävää, että ne matkii meitä. Nehän pyrkivät jumalaksi Jumalan paikalle. Mutta niiden jumala on aivan erilainen kuin meidän, ja siksi myös niitten liitonarkki, lait ja muutosohjelmat ovat perverssejä suhteessa Jeesuksen ohjelmiin.

 

Yhdysvallat Gorban talutusnuorassa

Gorbatshovin aikataulu syksylle 2003 on kireä. Ronald Reaganin poika Michael Reagan lakeijanaan Gorba kiitää puhujalavalta toiselle hankkimassa kannatusta pyrkimyksilleen päästä Raamatussa ilmoitetun Laittomuuden Ihmisen pallille, Antikristuksen eli paavin ideologisen tuen turvin.

 

Lasten Paras Tawara

Mihail Sergejevitsh Gorbatshov on taas tehnyt uuden aluevaltauksen. Yhdessä Bill Clintonin, Sophia Lorenin ja Venäjän kansallisorkesterin kanssa tehtiin äänite, jolle 08.02.2004 Los Angelesissa myönnettiin musiikin Oskariksi kutsuttu Grammy sarjassa "Paras Lasten Albumi". Musiikki on Sergei Prokofjevin.

Albumin tuoton Gorba siirtää vihreän liikkeen johtamista varten vuonna 1993 perustamalleen Green Cross Internationalille. Bill Clinton lupaa oman osuutensa organisaatiolle "International Aids Trust", jossa hän on apulaispääsihteerin asemassa.

Suoraviivaista touhua. Nyt molemmat Yhdysvaltojen poliittiset puolueet ovat vahvasti Gorban haarukassa. Uskonto, vihreät, viihde, Yhdysvallat, koulutus ja lapset ovat hanskassa. Mikä seuraavaksi tulee? Vastausta omaan kysymykseeni etsiessä huomasin, että Michael Gorbatshevin järjestö Green Cross International ja Maurice Strongin järjestö the Earth Council jne. Lyonissa, Ranskassa 21-23 helmikuuta 2002 järjestämän yhteisen foorumin mainoksissa herrat kysyivät: Onko etiikka puuttuva lenkki?

 

Kansojen orjuutus

Siis mistä nyt puhutaan? Etiikasta vai? Eihän toki. Lyonin foorumin aiheet oli määritelty näin: "Earth Dialogues, Globalisation and Sustainable development: Is Ethics the Missing Link?"

Kestävä kehitys - sustainable development - on uusi nimi Venäjällä vitsiksi muuttuneelle "valoisalle tulevaisuudelle", ven. "svetloe budushee". Etiikan nimellä tähän puuroon on tarkoitus sekoittaa orjuus.

Lyonin foorumin aihe ei ollut mikään uusi. Kampanjan Yhdysvaltain osalta aloitti YK:n apulaispääsihteeri Robert Muller 21. kesäkuuta 1995 Kalifornian Yliopistolla Berkeleyssä pitämässään puheessa, jossa hän tarkastelee YK:n avulla tehtyä työtä ja määrittelee YK:n tulevaksi suureksi tehtäväksi ihmisen velvollisuuksien ja vastuiden määrittelyn. Uudenmallista pakkovaltaa Muller nimittää uudeksi etiikaksi, jota toteutettaisiin uuden, yleismaailmallisen etiikkatuomioistuimen avulla. Ensimmäiseksi Muller haluaa päästä eroon suurista perheistä, uskonnollisista eroista, liikakulutuksesta, liike-elämästä ja niin edelleen. Kun näitä asioita sitten pakkokeinoin toteutetaan, saadaan kaaos. Silloin kuvaan astuu taas utopioiden uljas sankari, joka lupaa rauhoittaa maan, kunhan vain saa korvaukseksi, ei suinkaan puolta valtakuntaa ja prinsessaa, vaan niitten itsepäisten päät, jotka paholaisen valtaan eivät ole taipuneet.

Venäjän tuntijalle Mullerin opit eivät ole uutta. Gorban aikana Venäjällä kaikki antoivat kommunistisia sitoumuksia, "kommunistitsheskoe objazhatelstvo": kolhoosi lupasi tuottaa vehnää viisitoista prosenttia yli puoluebyrokraattien määräämän normin, sovhoosi sitoutui siihen, että lehmät pannaan lypsämään kymmenen prosenttia entistä enemmän, valurautatehdas lupasi tehdä satoja tykkejä yli tarpeen ja niin edelleen. Mutta niin totalitäärinen kuin Neuvostoliitto olikin, se ei pystynyt määräilemään Jumalaa, eikä edes venäläistä miestä.

Uskonnollisten erojen tasoittaminen pakkokeinoin on pelkkää fasismia. Mutta ei kai kukaan YK:n tuntija siltä muuta odotakaan. Se, että YK haluaa määrätä ihmisten velvoitteet ja vastuut, on selkokielellä orjuutta. Orjuus ei ole Maakirjan, globalisaation ja poliittisen utopian puuttuva linkki, vaan päämäärä.

Takaisin Osmon kotisivulle