Hyvin monet kiinalaiset yliopistot ja korkeakoulut ottavat vastaan ulkolaisia opiskelijoita. Kiinan entisellä pääkaupungilla on vanhan kulttuurikaupungin leima, eikä se opiskelua ainakaan haittaa. Talvella 1991 Nanjingista löytyi paitsi eurooppalaisia, myös andien intiaaneja, Jemenin arabeja, sotilaallisesti käyttäytyviä pohjoiskorealaisia, uskovia afrikkalaisia Ensimmäiseksi tapasin kuitenkin kiinalaisen maantiedon opiskelijan ja englannin kielen opettajan heti Opettajankoulutuslaitoksen portilla.

Osmo Pöysti

KIINAN OPISKELIJOITA NANJINGISSA

Copyright ©: Osmo Pöysti

2004

Kuru, Finland

Päivitetty 2004-07-13

Kuvat liittyvät kirjaan Jumala johdattaa

Takaisin Osmon kotisivulle

 

Ensimmäisinä vierainani oli ryhmä venäläisiä.

Venäläiset opiskelijoista monet olivat median työntekijöitä ja monet jo kotimaassaan pitkään kiinaa lukeneita.

 

Laulun aika

Asuntolan suihkussa naapurin puolella laulettiin tuttua hengellistä laulua. Afrikkalaisten opiskelijoiden joukossa uskovia olikin useita. Läheisen Teknillisen korkeakoulun tiloista löytyi myös luokka, jossa oli uskovien opiskelijoiden käytössä. Uskovat olivat yleensä joko afrikkalaisia, tai amerikkalaisia.

 

Tyttö Michiganista

Vastapäätä kämppääni asui uskova englannin kielen opettaja Michiganista. Hän oli löytänyt maasta sulhasen, jonka ote näyttää jo aika pitävältä, vaikka tyttö vielä vähän nyrpisteleekin.

 

Pohjois-Korean koululaiset

Pohjoiskorealaiset tulivat ruokalaan sotilaallisessa järjestyksessä, istuivat yht'aikaa ja yht'aikaa myös lähtivät. Ope on sentään päässyt samaan pöytään ryhmän kanssa.

 

Talviloma

Pitkien kurssien oppilaat hajaantuivat kiinalaisen uuden vuoden ajaksi matkoilleen kuka minnekin. Asuntola oli melkein autio, vain nämä saksalaistyttöset olivat jääneet kämpille.

 

Perhe Jemenistä

Jemeniläinen naapurini oli käynyt ensin kielikoulun, jonka jälkeen hän opiskeli arkkitehtuuria, kunnes pystyi opettamaan sitä itse. Päivällä, kun äiti meni kielikouluun, poika sai oman hoitajan.

Paluu tekstiin

Takaisin Osmon kotisivulle