2 Kor 13:12

Veljet tervehtivät veljiä

Toisessa korinttolaiskirjeessä sana allilous esiintyy vain kerran, ja silloinkin aivan kirjeen lopussa, jakeessa 13:12:

Tervehtikää toisianne pyhällä suunannolla. Kaikki pyhät lähettävät teille tervehdyksen.

Kirje on viimeiseen lauseeseen asti painavaa tekstiä:

Lopuksi, veljet, iloitkaa, tulkaa täydellisiksi, ottakaa vastaan kehoituksia, olkaa yhtä mieltä, eläkää sovussa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne. Tervehtikää toisianne pyhällä suunannolla. Kaikki pyhät lähettävät teille tervehdyksen. Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne. ( 2 Kor 13:11-13)

Mitenkähän se olisi, veljet tänä päivänä suutelisivat toisiaan? Pelkäävätkö uskovat tosiaan niin kovin illuminatien mediaa, että eivät uskalla käyttää kristillistä tervehdystapaa? Mutta mitä sitten, vaikka ne panisivat uskovien piikkiin kaikki maailman äpärät ja aviorikokset? Panevathan ne sodatkin uskonnon nimiin. Vai onko syy jossain muualla? Olisiko tässä nyt se juttu, että niinsanotut uskovat eivät olekaan uskovia Jeesuksen seuraajia. Jos emme pysty keskenämme edes keskustelemaan, niin ei kai sitä silloin suutelemaan ryhdytä? Sikamaistahan se olisikin - juuri niin sikamaista, kuin illuminatien media toitottaa.

Pyhä suunanto tervehdysmuotona ei ole kuollut. Se on käytössä kaikkialla siellä, missä on Jeesuksen seuraajia. Eihän me niitä pussailla, jotka kuuluvat muihin liittoihin. Mitä sitä hullua. Mutta teksti on syytä lukea huolella: Veljien kuuluu tervehtiä pyhällä suunannolla toisiaan. Kun kyse on kaikista, siis myös sisarista, käytetään toista sanaa. Silloin tekstissä sanotaan "kaikki pyhät".

 

Takaisin sivulle ALLILOUS