Matteus 25:32

Kansojen tuomio

##tuomio

Ehkä sinäkin olet pyytänyt Isä-Meidän rukouksessa Jumalan Valtakunnan tulemista kevytmielisesti. Tai tosissasi, mistäpä minä sitä tiedän. Mutta joka tapauksessa, Rakkauden ja Vanhurskauden valtakunta olisi hyvä juttu, jollei siihen liittyisi sitä pelkoa, että uusi hallitsija passittaisi valtakuntaansa sopimattomat väärintekijät helvettiin. Mutta jos asiaa tarkemmin ajattelee, ei elämä ilman rakkautta ja totuuttakaan hääviä ole, ja niinpä suosittelen Jeesuksen herruuden tunnustamista ajoissa. Lopulta jokainen ihminen tunnustaa Jeesuksen herruuden, mutta pakon edessä suoritettu tunnustus ei enää tuo armahdusta. Silloin tulee oikeudenmukainen tuomio.

25:31 Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
25:32
Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.

Jumalan tuomitsee oikeudenmukaisesti, mutta juuri siinä moni erehtyy. Itseään hyvänä ja onnistuneena pitävä ihminen on mitä varmin erehtyjäkandidaatti. Sinä pystyt kyllä tekemään itsellesi tuhat kysymystä, ja vastaamaan niihin oikein, mutta ei Jumala sinulta sitä kysy. Jumala vaatii sinua vastaamaan teoistasi; ovatko ne hänen vaatimustensa mukaiset?

Tavallisesti ihminen erehtyy jo siinä, mikä on Jumalan vaatimus. Jumala vaatii ihmistä tekemään oman tahtonsa, mikä on Jumalan palvelemista Hengessä ja Totuudessa. Ylpeälle ihmiselle se on myrkkyä, sillä hän haluaa olla hyvä omilla ehdoillaan. Jos tämä tuntuu tutulta, ajattele vielä, kannattaako ylpeyden takia mennä helvettiin.

Ylpeälle ihmiselle ensimmäinen askel kohti Jumalan valtakuntaa alkaakin nöyrtymisestä. Vasta hengellisen köyhyyden tajuaminen herättää sen murheen, joka pakottaa etsimään apua Jumalalta, jonka jälkeen tie onkin selvä.

Takaisin sivulle ALLILOUS