Joh 11:56

Jeesusta etsitään

Juutalaisen lain mukaan Jeesuksen kuului tulla pääsiäisenä Jerusalemiin. Ja häntä odotettiin. Kansa odotti aidosti, mutta päälliköt odottivat Jeesusta aivan muista syistä:

11:53 Siitä päivästä lähtien oli heillä siis tehtynä päätös tappaa hänet.
11:54 Sentähden Jeesus ei enää vaeltanut julkisesti juutalaisten keskellä, vaan lähti sieltä lähellä erämaata olevaan paikkaan, Efraim nimiseen kaupunkiin; ja siellä hän oleskeli opetuslapsineen.
11:55 Mutta juutalaisten pääsiäinen oli lähellä, ja monet menivät maaseudulta ylös Jerusalemiin ennen pääsiäisjuhlaa, puhdistamaan itsensä.
11:56 Ja
he etsivät Jeesusta ja sanoivat toisilleen seisoessaan pyhäkössä: "Mitä arvelette? Eikö hän tullekaan juhlille?"
11:57 Mutta ylipapit ja fariseukset olivat antaneet käskyjä, että jos joku tietäisi, missä hän oli, hänen oli annettava se ilmi, jotta he ottaisivat hänet kiinni.

Jeesus on ihmiskunnan historian etsityin henkilö. Tuhansia vuosia häntä on odotettu, ja aina hän on tullut, kun häneen on turvattu. Ja aina on hänen ympärillään pyörinyt se fariseusten joukko, joka odottaa tai jahtaa Jeesusta vain lynkatakseen hänet. Noin vuonna 1450 eKr Jeesuksen esi-isät olivat lähteneet Egyptistä. Maan hallitsija lähti takaa-ajoon, mutta hukkui yritykseensä, Egyptin valiojoukot mukanaan. Toisen Mooseksenkirjan 15:2 hebreankielisen tekstin mukaan pelastetut lauloivat jo silloin tätä meille niin rakasta laulua:

"Ja" (hebr. "Ja", sanan Jhvh, Jehovah/Jahveh, "Minä olen" lyhyt muoto) on minun väkevyyteni ja ylistysvirteni, ja Hän tulee minulle Pelastukseksi, ("li-Jeshua" eli Jeesukseksi).

 

Takaisin sivulle ALLILOUS