Joh 16-17..19

Jumalan läsnäolo ja tuleminen

Jeesus sanoi olevansa ihmisen poika, mutta puheli Isästä ja rukoili Isää. Joosefia hän ei isäkseen maininnut. Raamattu kertoo myös, että Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä. Se tarkoittaa, että Pyhä Henki oli Jeesuksen isä. Teologeja Jeesuksen puheet hämmensivät pahasti, ja hämmentävät edelleen.

Juutalaiset teologit tapattivat Jeesuksen, mutta lisää ongelmia oli tulossa. Jeesus ilmoitti tulevansa takaisin. Takaisintulon oli määrä tapahtua pian, mutta toisaalta vasta viimeisinä päivinä. Edes Jeesuksen omat opetuslapset eivät asiaa ymmärtäneet. Mistä siis oikein oli kyse?

16:17 Silloin muutamat hänen opetuslapsistansa sanoivat toisilleen: "Mitä se tarkoittaa, kun hän sanoo meille: 'Vähän aikaa, niin te ette minua näe, ja taas vähän aikaa, niin te näette minut', ja: 'Minä menen Isän tykö'?"
16:18 Niin he sanoivat: "Mitä se tarkoittaa, kun hän sanoo: 'Vähän aikaa'? Emme ymmärrä, mitä hän puhuu."
16:19
Jeesus huomasi heidän tahtovan kysyä häneltä ja sanoi heille: "Sitäkö te kyselette keskenänne, että minä sanoin: 'Vähän aikaa, niin te ette minua näe, ja taas vähän aikaa, niin te näette minut'?
16:20
Totisesti, totisesti minä sanon teille: te joudutte itkemään ja valittamaan, mutta maailma on iloitseva; te tulette murheellisiksi, mutta teidän murheenne on muuttuva iloksi.

Jeesuksen tulo tapahtui viidenkymmenen päivän kuluttua pääsiäisestä Pyhän Hengen ominaisuudessa. Mutta kun teologit tekivät Pyhästä Hengestä erillisen persoonan, ei Pyhä Henki kelvannutkaan teologeille Jeesuksen sanojen täyttymykseksi. Jeesushan oli noussut taivaisiin, ja istunut Isän Jumalan oikealle puolelle, vallan paikalle. Miten hän siis voisi olla maan päällä? Kuitenkin Jeesus jo Sauluksen kääntymyksen yhteydessä kysyi Saulukselta: "Saul, Saul, miksi sinä vainoat minua"? Miten Saul olisi voinut vainota Taivaissa istuvaa Jumalaa?

Jeesuksen takaisintulo ei ole enää ongelma uskoville. Jokaisella uskovalla on paljon ihmeellistä kerrottavaa Jumalan Hengen töistä elämässään. Pyhä Henki jatkaa aivan samalla linjalla kuin Jeesus maan päällä ollessaan. On ihmeitä, neuvoja, varoituksia, aina sen mukaan kuin Pyhä Henki tahtoo. Uskovat kertovat niistä toisilleen, mutta vihollisen koukussa olevat eivät niitä pysty kuuntelemaan, koska heidän henkivaltansa estää sen, jos ihminen ei käänny Jeesuksen puoleen apua saadakseen.

Jeesus on tulossa takaisin myös kirkkaudessaan. Tätä julkista tulemista teologit nimittävät parousiaksi. Jeesus itse puhuu asiasta selvemmin. Hän kertoo tarinan kymmenestä neitsyestä, jotka kaikki odottivat häntä, mutta joista vain viisi oli varustautunut asianmukaisesti pimeässä yössä tehtävää matkaa varten.

Takaisin sivulle ALLILOUS