1 Johannes 3:23

Rakkaus teettää rakkauden tekoja

##tekoja

Rakkautta toimissaan noudattava ihminen on eräällä tavalla puolustuskyvytön. Rakkaus tarvitseekin rinnalleen uskon Jumalaan, joka pyynnöstä tarvittaessa puolustaa avutonta suojattiaan.

3:21 Rakkaani, jos sydämemme ei syytä meitä, niin meillä on uskallus Jumalaan,
3:22 ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista.
3:23 Ja tämä on hänen käskynsä, että meidän tulee uskoa hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen ja
rakastaa toinen toistamme, niinkuin hän on meille käskyn antanut.
3:24 Ja joka pitää hänen käskynsä, se pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä. Ja siitä me tiedämme hänen meissä pysyvän, siitä Hengestä, jonka hän on meille antanut.

Jumala antoi meille kaikki synnit anteeksi kerralla, ja pyhitti meidät Kristuksessa. Mutta Jumalan rakkaus ei rajoitu syntien anteeksiantamiseen. Jos pidämme hyvän omantunnon - hyvän omantunnon pitäminen on käytännössä melkein sama, kuin pidättäytyminen pahasta ja hyvän tekeminen aina, kun siihen on mahdollisuus - niin meillä on uskallus pyytää Jumalalta mitä tahansa. Roomalaiskirjeen mukaan "Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?"

Jumala haluaa tehdä suuria toteuttaakseen jumalallista Olemustaan, joka on Rakkaus, Totuus ja Elämä. Kun Jumalan Pyhät käyvät pyyntöineen hänen eteensä, Jumalalle on vain ilo todeta, että hänen lapsensa haluavat nyt saada jotakin suurempaa, kuin mitä he omilla konsteillaan olisivat mahdollisesti voineet aikaansaada. Omilla konsteillaan - maailman alkeisvoimiin turvaten - pyhät ehkä pystyvät varustamaan rukoushuoneensa ilmastointilaitteilla ja hankkimaan pehmustetut penkit, mutta se on vähän.

Omilla konsteillaan edes Jumalan pyhät eivät pysty rakastamaan ahneita, varkaita, huoria, sikiönlähdettäjiä, poliitikkoja, juoppoja, kukkoilevia saarnamiehiä eikä edes pyhiä veljiä, mutta Jumalan Henki muuttaa asenteita niin, että mikään havaittu puute ei sammuta rakkautta. Kyllä Jeesus tiesi mitä Juudas teki, mutta Jeesuksen rakkautta se ei sammuttanut, ei edes Juudaksen suhteen. Mutta kun Juudas itse meni pois, rakkauden keinot päättyivät siihen.

Rakkauden muuttaminen teoiksi tapahtuu Jumalan voimasta. Kun Jumala antaa ajatuksen, hän antaa myös toteutuksen. Hän on aina itse mukana toteuttamassa tahtoaan. Ja kun jotakin todella suurta on tekeillä, on Jumala etsii henkilön, joka turvautuu hänen suunnattomiin voimiinsa, eikä yritä vääntää maailmaa sijoiltaan hevosvoimilla ja omatekoisilla vipusimilla. Avuttomuudesta on tässä vain hyötyä. Silloin Jeesuksen ja hänen seuraajansa yhteistyön vaikutukset näkyvät rakkautena - Isän Jumalan kunniaksi.

Takaisin sivulle ALLILOUS