ALLILOUS: Luukas 24:32

Leivänmurto Jeesuksen seurassa

Ylösnoussut Jeesus oli juuri pitänyt ainutlaatuisen oppitunnin kahdelle seuraajalleen, ilman että nämä olisivat edes tunnistaneet Jeesusta. Vieraanvaraisuus pelasti tilanteen:

24:28 Ja kun he lähestyivät kylää, johon olivat menossa, niin hän oli aikovinaan kulkea edemmäksi.
24:29 Mutta he vaativat häntä sanoen: "Jää meidän luoksemme, sillä ilta joutuu ja päivä on jo laskemassa". Ja hän meni sisään ja jäi heidän luoksensa.
24:30 Ja tapahtui, kun hän oli aterialla heidän kanssaan, että hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi heille.
24:31 Silloin heidän silmänsä aukenivat, ja he tunsivat hänet. Ja hän katosi heidän näkyvistään.
24:32
Ja he sanoivat toisillensa: "Eikö sydämemme ollut meissä palava, kun hän puhui meille tiellä ja selitti meille kirjoitukset?"

Ristillä näyttävästi tapetun Jeesuksen nouseminen ylös kuolleista on vaikea uskoa kenelle tahansa. Tottakai Jumalakin sen ymmärsi, ja toimi sen mukaisesti. Lisää näyttöjä oli tulossa:

24:33 Ja he nousivat sillä hetkellä ja palasivat Jerusalemiin ja tapasivat ne yksitoista kokoontuneina ja ne, jotka olivat heidän kanssansa.
24:34 Ja nämä sanoivat: "Herra on totisesti noussut ylös ja on ilmestynyt Simonille".
24:35 Ja itse he kertoivat, mitä oli tapahtunut tiellä ja kuinka he olivat hänet tunteneet, kun hän mursi leivän.
24:36 Mutta heidän tätä puhuessaan Jeesus itse seisoi heidän keskellään ja sanoi heille:
"Rauha teille!"

Seuraavien viikkojen aikana Jeesus ilmestyi elävänä sadoille seuraajilleen. Ja kun Pyhä Henki viidenkymmenen vuorokauden kuluttua ristiinnaulitsemisesta täytti opetuslasten sydämet, ei epäilyksille enää jäänyt sijaa. Opetuslapset olivat valmiit kohtaamaan maailman evankeliumin sanalla ja Pyhän Hengen voimassa.

 

Takaisin sivulle ALLILOUS