Jaakob 5:9

Kärsivällisyys rakkauden palveluksessa

Yksi Jeesuksen monista nimistä on Ihmeellinen neuvonantaja. Jaakobin kirjeen sisältö on kokonaisuudessaan niitä neuvoja, joilla Ihmeellinen neuvonantaja muuttaa viidakon paratiisiksi.

5:7 Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen.
5:8 Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus on lähellä.
5:9
Älkää huokailko, veljet, toisianne vastaan, ettei teitä tuomittaisi; katso, tuomari seisoo ovella.
5:10 Ottakaa, veljet, vaivankestämisen ja kärsivällisyyden esikuvaksi profeetat, jotka ovat puhuneet Herran nimessä.
5:11 Katso, me ylistämme autuaiksi niitä, jotka ovat kestäneet; Jobin kärsivällisyyden te olette kuulleet, ja lopun, jonka Herra antaa, te olette nähneet. Sillä Herra on laupias ja armahtavainen.

Seitsemänsataa vuotta ennen Jeesuksen syntymää annettu lupaus oli Jaakon aikana saanut konkreettisen sisällön, mutta lopputulosta jouduttiin vielä odottamaan, ei siksi, etteikö Jumala olisi pystynyt panemaan asioita heti järjestykseen, vaan siksi, että Jumala halusi antaa tuomitulle ihmiselle mahdollisuuden muuttua ja siten välttää tuomio.

Jumalan kärsivällisyys vaatii kärsivällisyyttä myös hänen kansaltaan. Jos joku on meitä vastaan, on asia jätettävä uskossa Jumalan hoidettavaksi. Ja jos joku meidän omista veljistämme on hankala, on hyvä muistaa, että me itsekin saatamme näyttää hänestä aivan yhtä hankalalta kuin hän meistä. Job, johon Jaakko edellä viittaa, saavutti voiton rukoiltuaan lopulta jopa niiden puolesta, joka olivat hänelle antaneet vääriä ohjeita ja perusteettomasti vihjailleet Jobin olevan itse syyllinen vaikeuksiinsa.

Kärsivällisyys ei ole mikään päämäärä. Siihen kehoitetaan ja nurkumisesta varoitetaan kyllä, mutta vain siksi, ettei Jumalan Hengen meissä johtamalle muutosprosessille tulisi esteitä.

Takaisin sivulle ALLILOUS