Hebr 10:24

Rohkaisuksi rakkauteen ja hyviin tekoihin

Hebrealaiskirjeen 10:24 alkupuoli näyttää olevan kuin poliisivaltion yhteiskuntaoppaasta, mutta jo lauseen loppu osoittaa eron hyvän ja pahan välillä:

10:24 ja valvokaamme (katanoumen) toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin;

Poliisivaltion tuntu on saatu tekstiin kääntämällä sana katanoevo sanalla valvoa, vaikka yhtä hyvin käännös olisi voinut olla "olkaamme huomaavaisia toisiamme kohtaan, rohkaistaksemme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin".

Rakkaus ja hyvät teot syntyvät Jumalan Hengen aloitteesta. Ja kun Jumalan Henki antaa kehoituksen, hän antaa myös tarpeet homman tekemiseen. Se, mitä jää ihmisen osalle, on voittaa oma itsensä, ja siinä ystävän huomaavainen rohkaisu voi olla paikallaan. Sinä pystyt siihen, kun Jumala on kanssasi.

10:21 ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",
10:22 niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
10:23 pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;
10:24 ja
valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin;
10:25 älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.

Jakeesta 25 käy edelleen ilmi, että uskovien kokoontumisten sisältöön kuuluu niin vapaata keskustelua, että jokainen porukan jäsen pääsee puhumaan. Puhuminen voi sisältää kehoittamista, kuten tässä nimenomaisessa lauseessa kerrotaan, mutta keskustelu voi tietysti koskea muitakin asioita. Saarnat eli kerygmat eivät kristillisen yhteisön kokoontumisiin kuulu. Ne pidetään "toreilla ja aitovierillä".

Takaisin sivulle ALLILOUS