Markus 9:50

Pitäkää keskenänne rauha

Jeesus jätti meille rauhansa, kts. Joh 14:27, ja käski pitää sen:

Olkoon teillä suola itsessänne, ja pitäkää keskenänne rauha."

Lause on esitetty kovin suolaisessa tekstiyhteydessä:

9:42 Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.
9:43
Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen.
9:45
Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin.
9:47
Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinulle, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvettiin,
9:48
jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu.
9:49
Sillä jokainen ihminen on tulella suolattava, ja jokainen uhri on suolalla suolattava.
9:50
Suola on hyvä; mutta jos suola käy suolattomaksi, millä te sen maustatte? Olkoon teillä suola itsessänne, ja pitäkää keskenänne rauha."

Rauha solmitaan Jeesuksen kanssa. Hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas. (Kts Jes 9:5).

Rauhan solmiminen on yksinkertaista: Tunnustat Jeesuksen herruuden. Yksinkertaista on myös rauhan ylläpito: Noudatat hänen ohjeitaan.

Rauha on haluttu olotila, ainakin siinä mielessä, että jopa pahimmat konnatkin haluaisivat olla rauhassa. Antaisivatko he sitten toisten ihmisten elää rauhassa, on jo eri juttu. Konnien rauha on vain sitä, että he haluaisivat ryöstää ja raiskata kenenkään sitä vastustamatta. Uskovan pitäisi ymmärtää, että vaikka kaikki tämän maailman ruhtinaat kehoittaisivat sinua rauhaan, heillä on silloinkin vain Saatana mielessään. Rauhan ehdot sanelee Jeesus eikä kukaan muu. Näistä ehdoista ei neuvotella. Sellaista rauhaa, jonka aikana synti olisi luvallista, ei tule koskaan.

Konnien tavoittelema "rauha" on utopiaa. Uskonnollisesti lukutaidottomille se saattaa silti olla väkevä eksytys, koska he eivät huomaa, että sellainen rauha, jonka aikana Jumalan kansaa sorretaan, ei ole rauha kaikille. Konnien rauha on tietysti konnien juhlaa, mutta sitä Jumala ei salli kuin määräajaksi, että tulisi ilmi se, mitä ihminen on ilman Jumalaa. Maailmassa sota jatkuu loppuun asti, kunnes tulee Hän, joka tekee lopun poliittisista utopioista ja muista eksytyksistä.

Uskovan ei tule tehdä sopimuksia maailman kanssa. Vanhurskas ei sinun kimppuusi hyökkää, oli sinulla sopimus tai ei, ja toisaalta väärämielisen kanssa ei ole mitään mieltä tehdä sopimuksia, hän ei sanaansa pidä kuitenkaan. Jokainen ihminen on velvollinen elämään Jumalan normien mukaan ilman mitään sopimuksia. Sinulta odotetaan vain täydellistä antautumista, islam. Täydellinen antautuminen, islam, ei vain ole koskaan täydellinen ilman Jeesuksen herruuden tunnustamista.

Uskonnollinen lukutaidottomuus on vaarallista. Kirjoituksista me ymmärrämme kuinka suuri murhe apostoli Paavalilla oli maanmiehistään, jotka hylkäsivät Jeesuksen ja valitsivat yhteistyön maailman kanssa. Jeesus olisi voinut heitä auttaa, mutta yhteistyökumppani ajoi koko kansan pois maastaan. Kohta kaksi tuhatta vuotta roomalainen miehittäjä on vainonnut Israelia, ja tänäkin päivänä EU tukee Israelin vainoojia. Mutta kun Israel tunnustaa Jeesuksen herruuden, lankeaa koko lasku EU:n maksettavaksi.

Vuorisaarnaksi kutsutussa linjapuheessaan Jeesus sanoo: "Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman", kts. Matt 5:9. Lähtiessään hän vielä muistuttaa omiaan siitä, että hän rauha säilyy, vaikka hän itse siirtyykin Isän luo, kts. Joh 14:27:

Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.

Takaisin sivulle ALLILOUS