1.Pietari 5:14

Rakkauden suunanto

Pietarin ensimmäisen kirjeen lopussa apostoli lähettää terveisiä uskoville:

Tervehtikää toisianne rakkauden suunannolla. Rauha teille kaikille, jotka Kristuksessa olette! 1.Pietari 5:14

Samanlaisen kehotuksen voi lukea myös Ensimmäisen korittolaiskirjeen lopusta Paavalin kirjoittamana. Mitralaisuudessa, joka kristinuskon syntyhetkillä oli Babylonian ja myöhemmin myös Rooman sotilaiden suosima uskonto, tervehtimistapa oli kättely. Tervehdyksen laatu oli myös ideologinen: Suunanto on merkki hyväksytystä rakkaudesta ja kättely sotilaalliseen kuriin perustuvasta sopimuksesta. Kun Rooman kirkko omaksui kättelyn, se teki tietoisen valinnan mitralaisuuden puolesta. Mutta myös sinä voit tehdä tietoisen valinnan: Suutele!

Kukaan ei voi suudella sinun puolestasi. Eikä se kaikille sovikaan. Mutta niille, jotka Kristuksessa ovat, rauha ja rakkaus sopivat hyvin. Huomaa, kuinka Pietari toivottaa rauhaa (vain !) niille kaikille, jotka Kristuksessa ovat:

5:12 Silvanuksen, uskollisen veljen, kautta - jona häntä pidän - olen lyhyesti teille tämän kirjoittanut, kehoittaen teitä ja vakuuttaen, että se armo, jossa te olette, on Jumalan totinen armo.
5:13 Tervehdyksen lähettää teille Babylonissa oleva seurakunta, valittu niinkuin tekin, ja minun poikani Markus.
5:14
Tervehtikää toisianne rakkauden suunannolla. Rauha teille kaikille, jotka Kristuksessa olette!

Rakkauden vastakohta on viha, vaikka kristinuskon hämärämiehet jättävätkin sen kertomatta. Ihminen on jo tuomittu. Hän pelastuu Jumalan vihalta anomalla armoa Jeesukseen vedoten ja seuraamalla sitten Jeesuksen muita ohjeita. Rakkauden apostoliksi mainittu Johannes kirjoittaa:

3:35 Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä.
3:36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."

Takaisin sivulle ALLILOUS