Markus 15:31

Pilkkaajien yhteisrintama

Juutalaisten kuningas kelpaa kyllä kuninkaaksi minulle ja monille muille, mutta ei kaikille. Nämä muut kävivät tappamaan Jeesusta ja heidän kuoronsa ryhtyi pilkkaamaan kuningastamme. Markus on huomannut pilkkaajien joukossa ohikulkijoita, ylipappeja, kirjanoppineita ja rikollisia:

15:25 Oli kolmas hetki, kun he hänet ristiinnaulitsivat.
15:26 Ja päällekirjoitukseksi oli merkitty hänen syynsä: "Juutalaisten kuningas".
15:27 Ja he ristiinnaulitsivat hänen kanssaan kaksi ryöväriä, toisen hänen oikealle ja toisen hänen vasemmalle puolellensa.
15:29 Ja ne, jotka kulkivat ohitse, herjasivat häntä ja nyökyttivät päätään ja sanoivat: "Voi sinua, joka hajotat maahan temppelin ja kolmessa päivässä sen rakennat!
15:30 Auta itseäsi ja astu alas ristiltä."
15:31 Samoin
ylipapitkin ynnä kirjanoppineet keskenään pilkkasivat häntä ja sanoivat: "Muita hän on auttanut, itseään ei voi auttaa.
15:32 Astukoon hän, Kristus, Israelin kuningas, nyt alas ristiltä, että me näkisimme ja uskoisimme." Myöskin ne, jotka olivat ristiinnaulitut hänen kanssaan, herjasivat häntä.

Pian kaksi tuhatta vuotta on kulunut Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta, mutta mikään ei näy muuttuneen. Ohikulkijat, papit, humanistit ja rikolliset ovat edelleen pilkkaajien äänekkäintä joukkoa. Taustavoimatkin ovat samat. Eikä pilkkaajille enää riitä Jeesuksen tappaminen; pilkkaajien konsensus on rakentamassa globaalia maailmanvaltaa käydäkseen viimeiseen taistoon Jumalan internationaalia vastaan.

Takaisin sivulle ALLILOUS