Filippil. 2:3

Onko veljesi parempi kuin sinä?

Filippiläiskirjeessä sana allilous esiintyy vain kerran, mutta sanoma on sitäkin tärkeämpi: Paavali kehoittaa Jeesuksen seuraajia pitämään toinen toistaan "parempana kuin itseään":

Teidän on suotu, Kristuksen tähden, ei ainoastaan uskoa häneen, vaan myös kärsiä hänen tähtensä, teidän, joilla on sama taistelu, mitä näitte ja nyt kuulette minun taistelevan. Jos siis on jotakin kehoitusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta, niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista (allilous - toinen toistaan) parempana kuin itseänne ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta. (Filippil. 1:29-2:3).

Paavalin ja Timoteuksen nimissä esitetty toivomus on biologiselle ihmiselle saavuttamatonta utopiaa, mutta he kirjoittivatkin uudestisyntyneille ihmisille, joissa asuu Pyhä Jumalan Henki. Pyhä Henki veljen tai sisarin sydämessä tekee Paavalin ja Timoteuksen sanoista täysin loogiset. Jumalan Henki ihmisessä on se tekijä, joka sanelee meidän suhteemme kyseiseen henkilöön. Vihollisiakin kristityt rakastavat, mutta itseään parempina me pidämme vain veljiä ja sisaria.

Takaisin sivulle ALLILOUS