Joh 6:43

Mannaa Taivaasta

Jeesus oli ruokkinut noin viisi tuhatta miestä viidellä leivällä ja kahdella kalalla. Kaikki tulivat kylläiseksi, mutta uskonnolliset johtajat eivät silti olleet tyytyväisiä. Keskustellessaan heidän kanssaan Jeesus palautti mieliin Vanhan Testamentin kertomuksen leivästä, jota Jaakobin heimo söi erämaavaelluksen aikana Siinailla. Erämaassa Jaakobin heimo oli kysynyt: "Mitä se on", josta leipä silloin sai nimensä "manna". Nyt Jeesus samaisti itsensä Jumalan leipään, mannaan.

6:41 Niin juutalaiset nurisivat häntä vastaan, koska hän sanoi: "Minä olen se leipä, joka on tullut alas taivaasta";
6:42 ja he sanoivat: "Eikö tämä ole Jeesus, Joosefin poika, jonka isän ja äidin me tunnemme? Kuinka hän sitten sanoo: 'Minä olen tullut alas taivaasta'?"
6:43 Jeesus vastasi ja sanoi heille:
"Älkää nurisko keskenänne.
6:44
Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.
6:45
Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.
6:46
Ei niin, että kukaan olisi Isää nähnyt; ainoastaan hän, joka on Jumalasta, on nähnyt Isän.
6:47
Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä.
6:48
Minä olen elämän leipä.
6:49
Teidän isänne söivät mannaa erämaassa, ja he kuolivat.
6:50
Mutta tämä on se leipä, joka tulee alas taivaasta, että se, joka sitä syö, ei kuolisi.
6:51
Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta. Jos joku syö tätä leipää, hän elää iankaikkisesti. Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta."
6:52 Silloin juutalaiset riitelivät keskenään sanoen: "Kuinka tämä voi antaa lihansa meille syötäväksi?"
6:53 Niin Jeesus sanoi heille:
"Totisesti, totisesti minä sanon teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, ei teillä ole elämää itsessänne.
6:54
Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.
6:55
Sillä minun lihani on totinen ruoka, ja minun vereni on totinen juoma.
6:56
Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä.
6:57
Niinkuin Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani.
6:58
Tämä on se leipä, joka tuli alas taivaasta. Ei ole, niinkuin oli teidän isienne: he söivät ja kuolivat; joka tätä leipää syö, se elää iankaikkisesti."
6:59 Tämän hän puhui synagoogassa opettaessaan Kapernaumissa.

Juutalaiset uskonnolliset johtajat nurisivat aivan samoin, kuin heidän esi-isänsä puolitoista tuhatta vuotta aikaisemmin. Läksyä ei oltu opittu.

Kirkon piirissä sama viisastelu ja nurina on jatkunut toiset pari tuhatta vuotta, taas aivan turhaan. Kun Jeesus asetti ehtoollisen, hän sanoi leipää ja viiniä omaksi ruumiikseen ja verekseen, jotka hän antoi Golgatalla lunnaiksi sinusta ja liitoksi Jumalan ja sinun välillä.

Muista, että antaja on Jeesus. Kun istut aterialla Jeesuksen seuraajien kanssa ja leipä ja viini on pantu pöydälle, sinä voit nurisematta totella Jeesuksen sanoja: Ottakaa

Takaisin sivulle ALLILOUS