Luukas 4:36

Jeesuksen maine leviää

##maine

Jeesus oli vasta alkanut julkisen toimintansa, mutta hänet oli jo ajettu pois kotikaupungistaan Nasaretista. Nyt hän puhui lähistöllä sijainneen Kapernaumin synagogassa juutalaisen perinteen mukaisessa sapattikokouksessa.

4:33 Ja synagoogassa oli mies, jossa oli saastaisen riivaajan henki. Tämä huusi suurella äänellä:
4:34 "Voi, mitä sinulla on meidän kanssamme tekemistä, Jeesus Nasaretilainen? Oletko tullut meitä tuhoamaan? Minä tunnen sinut, kuka olet, sinä Jumalan Pyhä."
4:35 Niin Jeesus nuhteli häntä sanoen:
"Vaikene ja lähde hänestä". Ja riivaaja viskasi hänet maahan heidän keskelleen ja lähti hänestä, häntä ollenkaan vahingoittamatta.
4:36
Ja heidät kaikki valtasi hämmästys, ja he puhuivat keskenään sanoen: "Mitä tämä puhe on, sillä hän käskee vallalla ja voimalla saastaisia henkiä, ja ne lähtevät ulos?"
4:37 Ja maine hänestä levisi kaikkialle ympäristön seutuihin.

Jeesuksen tulo rikkoi perinteisen kokouksen unettavan, mutta tutun ja turvallisen tuntuisen ilmapiirin. Jeesuksen läsnäolo paljasti, että kokouksessa oli epäpuhtaan henkivallan edustaja. Ennen Jeesusta demonikin oli saanut olla rauhassa, mutta nyt tämä Jeesus. Ei ihme, että kansa hämmästeli näkemäänsä. Eikä pelkästään hämmästellyt, vaan teki aivan aiheellisen kysymyksen: "Mitä tämä puhe on?" Olisivat he voineet jo tehdä jonkinlaisia johtopäätöksiäkin, sillä Jeesus oli parantanut henkilön, joka nykyiset, vähän huonommin asioita ymmärtävät kylän miehet olisivat kai luokitelleet mielisairaaksi.

Takaisin sivulle ALLILOUS