Apt 21 6

Tietoista vaellusta kohti Jerusalemia ja vaikeuksia

Juutalais-pakanallinen oikeuslaitos suoritti Jeesuksen murhan noin vuonna 30. Sen jälkeen hänen seuraajansa olivat julistaneet Jeesuksen ylösnousemusta haudasta ja nousemista ylös Taivaalliselle valtaistuimelle pian kolmenkymmenen vuoden ajan. Pietari oli mennyt Babylonian, nykyisen Irakin suuntaan ja Paavali oli liikkunut pääasiassa nykyisen Turkin ja Kreikan alueilla.

Kun Paavali sitten päättää mennä Jerusalemiin, Pyhä Henki varoittaa häntä useiden profeettojen suulla. Mutta Paavali ei välitä varoituksista. Jumala ei ole kieltänyt häntä, ainoastaan varoittanut vaikeuksista. Veljien matkan varrella tapaamat uskovat saattavat Paavalia kuin viimeiselle matkalle.

21:3 Ja kun Kypro rupesi näkymään ja oli jäänyt meistä vasemmalle, purjehdimme Syyriaan ja nousimme maihin Tyyrossa; siellä näet laivan oli määrä purkaa lastinsa.
21:4 Ja tavattuamme opetuslapset me viivyimme siellä seitsemän päivää. Ja Hengen vaikutuksesta he varoittivat Paavalia menemästä Jerusalemiin.
21:5 Mutta kun olimme viettäneet loppuun ne päivät, lähdimme matkalle, ja kaikki saattoivat vaimoineen ja lapsineen meitä kaupungin ulkopuolelle saakka. Ja me laskeuduimme rannalla polvillemme ja rukoilimme;
21:6 ja
sanottuamme jäähyväiset toisillemme astuimme laivaan, ja he palasivat kotiinsa.
21:7 Tyyrosta me saavuimme Ptolemaikseen, ja siihen päättyi purjehduksemme. Ja me tervehdimme veljiä siellä ja viivyimme päivän heidän luonansa.
21:8 Mutta seuraavana päivänä me lähdimme sieltä ja tulimme Kesareaan, jossa menimme evankelista Filippuksen tykö, joka oli yksi niistä seitsemästä, ja jäimme hänen tykönsä.
21:9 Ja hänellä oli neljä tytärtä, neitsyttä, joilla oli profetoimisen lahja.
21:10 Siellä me viivyimme useita päiviä. Niin tuli sinne Juudeasta eräs profeetta, nimeltä Agabus.
21:11 Ja tultuaan meidän luoksemme hän otti Paavalin vyön, sitoi sillä jalkansa ja kätensä ja lausui: "Näin sanoo Pyhä Henki: 'Sen miehen, jonka vyö tämä on, juutalaiset näin sitovat Jerusalemissa ja antavat pakanain käsiin'."

Pysähdyspaikoissa - Tyyrossa, Ptolemaioksessa ja Kesareassa - matkalaiset kohtaavat uskovia, joihin me voimme verrata itseämme. Miten me otamme vastaan veljemme, joka matkallaan pysähtyy pari päivää kaupungissa? Lähtisimmekö me vaimojemme ja lapsiemme kanssa saattamaan häntä kaupungin ulkopuolelle saakka?

Takaisin sivulle ALLILOUS