Joh 13:14

Jalkojen pesu

Jalkojen pesu katosi kristillisten seurakuntien ohjelmista heti, kun kreikkalaiset filosofit kaappasivat vallan seurakunnissa. Heidän selkänsä ei taipunut suorittamaan sitä, mitä Jeesus jäähyväispuheessaan käskee:

13:12 Kun hän siis oli pessyt heidän jalkansa ja ottanut vaippansa ja taas asettunut aterialle, sanoi hän heille: "Ymmärrättekö, mitä minä olen teille tehnyt?
13:13
Te puhuttelette minua opettajaksi ja Herraksi, ja oikein te sanotte, sillä se minä olen.
13:14
Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
13:15
Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.
13:16
Totisesti, totisesti minä sanon teille: ei ole palvelija herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi.
13:17
Jos te tämän tiedätte, niin olette autuaat, jos te sen teette.

Kaiken muun pahan lisäksi, mitä kirkkoherrat ovat tehneet, he estävät muitakin noudattamasta Jeesuksen ohjeita. Kun kirkossa ei voi jalkojen pesua harjoittaa, ovat ne harvat uskovat, jotka ovat asian tajunneet, lähteneet kirkoista ja pesevät toistensa jalat jossain muualla. Ja viisaita kun ovat, pitävät huolen siitä, ettei hommaan valita yhtä "palvelijaa", sillä Jeesuksen käskyn mukaan "te olette velvolliset pesemään toistenne jalat".

Jalkojen pesu on testi. Siinä testataan sitä, onko se isäntä, joka sinut ehtoolliselle kutsui, Jeesuksen sukua. Jos hän ei ovella pese sinun jalkojasi, hän on joko pahasti selkävikainen tai tyhmänylpeä.

Kirkkoherrat esiintyvät luontevasti niin kauan, kuin ketään ymmärtäväistä ei ole näköpiirissä. Mutta auta armias, jos joku alkaa noudattaa Jeesuksen ohjeita! Kun uskovat 1500-luvulla ottivat jalkojen pesun taas ohjelmaan, niin kyllä ne sudet silloin hampaansa näyttivät!

Takaisin sivulle ALLILOUS