Luukas 8 25

Ihmettely kehittää

Jeesuksen porukka piti Jeesusta päällikkönä, eräänlaisena joukkueenjohtajana (epistatis, kts. jae 8:24), mutta luonnonvoimien taltuttaminen pani heidät ajattelemaan asiaa uudestaan:

8:22 Niin tapahtui eräänä päivänä, että hän astui opetuslapsinensa venheeseen ja sanoi heille: "Menkäämme järven tuolle puolen". Ja he lähtivät vesille.
8:23 Ja heidän purjehtiessaan hän nukkui. Mutta alas järvelle syöksyi myrskytuuli, ja venhe tuli vettä täyteen, ja he olivat vaarassa.
8:24 Niin he menivät ja herättivät hänet sanoen: "Mestari, mestari, me hukumme!" Ja herättyään hän nuhteli tuulta ja veden aallokkoa; ja ne asettuivat, ja tuli tyven.
8:25 Ja hän sanoi heille:
"Missä on teidän uskonne?" Mutta pelko oli vallannut heidät, ja he ihmettelivät, sanoen toisilleen: "Kuka onkaan tämä, kun hän käskee sekä tuulia että vettä, ja ne tottelevat häntä?"

Opetuslasten ensi reaktio oli pelko. Jeesuksen valta tuntui yliluonnolliselta, koska oppilaitten arvosteluperusteena oli tottumuksen kautta hankittu kokemusperäinen tieto. Jos he olisivat tunteneet Jeesuksen sellaisena, kuin mitä hän oli, olisi tuulen ja veden käskeminen tuntunut heistä luonnolliselta. Tottahan Jumala siihen pystyy. Mutta opiskelun tässä vaiheessa tämä kysymys oli vasta nousemassa esille.

Takaisin sivulle ALLILOUS