2.Joh (1):5

Ehyt rakkaus

Jumala on Rakkaus, Totuus ja Elämä. Hänessä ei ole huoruutta, vääryyttä eikä kuolemaa. Hän on ehyt; Hänessä ei ole sisäisiä ristiriitoja. Hän on täydellinen.

Kun Jumalan Henki uudistaa ihmisen, ihmisestäkin tulee ristiriidaton. Johannes on nähnyt uskovia, jotka taapertavat taivaallisen isänsä polkuja. Hän iloitsee näkemästään ja kirjoittaa seurakunnalle, jota hän sanoo "rouvaksi":

4 Minua on suuresti ilahuttanut, että olen lastesi joukossa havainnut olevan niitä, jotka totuudessa vaeltavat sen käskyn mukaan, jonka me olemme saaneet Isältä.
5 Ja nyt, rouva, minulla on sinulle pyyntö, ei niinkuin kirjoittaisin sinulle uuden käskyn, vaan minä kirjoitan sen, joka meillä alusta asti on ollut: että
meidän tulee rakastaa toinen toistamme.
6 Ja tämä on rakkaus, että me vaellamme hänen käskyjensä mukaan. Tämä on käsky, että teidän, niinkuin olette alusta kuulleet, tulee siinä vaeltaa.

Johanneksen kirje on perheidylli, kuva kristinuskon ytimestä. Me emme nyt näe Jumalaa, mutta me voimme rakastaa häntä rakastamalla kaikkia niitä, jotka ovat syntyneet Jumalasta. Jumala samaistaa itsensä lapsiinsa, ja meidän tulee tunnistaa Hänet veljissämme ja sisarissamme.

Puheessaan kansojen tuomiosta Jeesus muistuttaa, että sen, mitä me olemme tehneet yhdelle hänen vähimmistä veljistään, sen me olemme tehneet hänelle itselleen. Kansat tuomitaan sen mukaan, mitä ne ovat tehneet tai jättäneet tekemättä Jeesukselle - joka Uudessa Ihmisessä asuu. Jos me emme rakasta veljiä, emme rakasta Jumalaakaan. Muuten, minkälaisessa seurassa sinä parhaiten viihdyt?

 

Takaisin sivulle ALLILOUS